gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11770 (update) 27-04-2024
Vu+cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 26-04-2024
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024
Vu+Nonsolosat-31-py3 (update) 13-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72162 Posts in 11151 Topics by 6364 Members - Latest Member: keivnpo2001 April 27, 2024, 04:13:58 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Bungelt toekomst Viaplay aan een zijden draadje?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Bungelt toekomst Viaplay aan een zijden draadje?  (Read 188 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8364
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Bungelt toekomst Viaplay aan een zijden draadje?
« on: October 24, 2023, 01:58:49 PM »
Viaplay Group blijft het ene na het andere dieptepunt bereiken. Het Zweedse mediabedrijf ziet zich genoodzaakt om de presentatie van de kwartaalcijfers uit te stellen.

Viaplay Group had vandaag (24-10-2023) de financiële cijfers over het derde kwartaal bekend moeten maken. Analisten en volger die deze ochtend aandachtig de mail in de gaten hielden om de harde cijfers te kunnen zien, kregen de melding dat de presentatie van de kwartaalcijfers tot 29 november is uitgesteld. Een opmerkelijke ontwikkeling. Het gebeurt zelden dat bedrijven die niet in serieuze problemen zitten een dergelijk besluit nemen.

Aandeelhouders
Het besluit om de presentatie van de kwartaalcijfers uit te stellen is gemaakt in samenspraak met de belangrijkste aandeelhouders. Onder meer de Franse mediareus Canal+ en de Tsjechische investeerder PPF Group hebben onlangs een aanzienlijk aandelenpakket van het Zweedse mediabedrijf gekocht. Zij zien op dit moment dat deze investering steeds minder waard wordt. Het aandeel Viaplay Group ging na de aankondiging van het uitstel van de kwartaalcijfers opnieuw hard – rond de 20 procent - onderuit. Met een koers die schommelt tussen de 22 en 23 SEK (Zweedse Kronen) – wat overeenkomt met rond €1,95 – is de beurswaarde van het bedrijf nu nog slechts 154 miljoen euro. Meer dan 25 keer minder dan het moment dat Viaplay in maart 2022 de Nederlandse markt betrad.

Toekomst
Viaplay Group geeft als reden voor het uitstel dat gesprekken over de toekomst van het bedrijf lopende zijn. Het bedrijf heeft in de afgelopen periode gegokt en verloren. Hierdoor is een schuld van tientallen miljoenen ontstaan. De gesprekken van Viaplay Group met aandeelhouders en geldschieters gaan in ieder geval over herstructurering en het deels verkopen van het bedrijf.

Nederland
Viaplay Group heeft in het recente verleden – overigens zonder feitelijke onderbouwing van financiële cijfers – Nederland aangemerkt als belangrijke internationale tak. De Zweedse streamingdienst schermt nog steeds met het getal van ruim een miljoen Nederlandse abonnees . Ook benadrukt het bedrijf in het bericht omtrent het uitstel van de kwartaalcijfers dat het ‘een nieuwe innovatieve samenwerking’ heeft gesloten met Formule 1-rechtenhouder FOM. Dit lijkt echter vooralsnog niet over de verlenging van de uitzendrechten van Formule 1 na het seizoen 2024 te gaan. Viaplay maakte enkele weken geleden bekend in 2024 F1 TV Pro in 2024 toe te voegen aan het Nederlandse aanbod van het streamingabonnement.

Verkoop
Viaplay Group maakt niets inhoudelijks bekend in de korte verklaring over het uitstel van de kwartaalcijfers en de gesprekken over de toekomst van het bedrijf. Een mogelijk scenario is dat het de Nederlandse tak – die als het abonnee-aantal van meer dan een miljoen daadwerkelijk klopt inmiddels winstgevend zou moeten zijn - in de verkoop zet. Met het geld dat bij de verkoop wordt verdiend, kan in dat geval de activiteiten op de eigen Scandinavische thuismarkt ondersteund worden.

Canal+
Als dit scenario daadwerkelijk op tafel ligt, heeft aandeelhouder Canal+ in Nederland al langer lopende activiteiten. Het Franse bedrijf is via Canal+ Luxembourg eigenaar van de providers Canal Digitaal en Online.nl. Het overnemen van de uitzendrechten van belangrijke sportevenementen zoals Formule 1, voetbal (Premier League en Bundesliga) en PDC Darts kan de opmaat zijn tot het opzetten van Canal+ Sport als betaalzender. In Tsjechië bracht Canal+ Luxembourg Canal+ onlangs al een nieuwe betaalzender op de markt na aankoop van de uitzendrechten van de Premier League.
The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Bungelt toekomst Viaplay aan een zijden draadje?
 

gfxgfx
gfx gfx