gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Vu+Pur E2 7.4 (update) 27-04-2024
Latest oscam all images 11770 (update) 27-04-2024
Vu+cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 26-04-2024
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72167 Posts in 11151 Topics by 6365 Members - Latest Member: carapato April 27, 2024, 07:48:32 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Overleeft Joyne coronacrisis?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Overleeft Joyne coronacrisis?  (Read 367 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8364
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Overleeft Joyne coronacrisis?
« on: May 10, 2020, 10:48:46 PM »
Het zijn moeilijke tijden voor veel bedrijven. Ook in de satellietbranche treft het virus de bedrijfsvoering van veel winkels en dienstverleners.
In Nederland zijn twee satelliettelevisieaanbieders actief: Canal Digitaal en Joyne. Het laatstgenoemde bedrijf bestaat deze zomer drie jaar. En dat is een belangrijke termijn. Joyne gaf zichzelf bij de marktintroductie drie jaar de tijd om zich een plaats in de satellietmarkt te verwerven. De uitbraak van het coronavirus komt dus voor Joyne op een heel ongelukkig moment. Waar Canal Digitaal, zeker nu met als nieuwe eigenaar Canal+ veel vet op de botten heeft, is dit bij Joyne natuurlijk anders. In de satellietbranche vraagt men zich dan ook af of Joyne niet zal bezwijken onder de coronacrisis.

De huidige coronacrisis heeft gevolgen voor zowel Canal Digitaal als Joyne. Nederlanders die voor korte of langere termijn in het buitenland verblijven en niet van Nederlandse tv of radio verstoken willen zijn, kopen namelijk bij één van deze bedrijven een abonnement. Canal Digitaal en Joyne bieden recreanten de mogelijkheid om een tijdelijk abonnement tot maximaal zes maanden per jaar te kopen. Natuurlijk kan ook een jaarabonnement gekocht worden. In dat geval kan in de maanden dat in Nederland verbleven wordt eveneens via de schotel Nederlandse tv- en radiozenders geconsumeerd worden.

Bij Joyne komt de coronacrisis wellicht nog het hardste aan. Canal Digitaal is een marktpartij die al langer in Nederland actief is. Daarnaast biedt Canal Digitaal op dit moment veel meer dan alleen satelliettelevisie in Nederland. De aanbieder verkoopt ook losse OTT-abonnementen voor online kijken en levert tv- en video on demand-diensten aan serviceproviders als Online.nl en Freedom Internet die diensten via vaste koperdraad- en glasvezelnetwerken leveren. Naast dat Canal Digitaal op meerdere paarden kan wedden en meer vet op het bot heeft, kan het steunen op het fundament van de nieuwe eigenaar Canal+.

Bij Joyne is de situatie anders. De aanbieder is sinds bijna drie jaar actief in Nederland en sinds een jaar in België. En de coronacrisis raakt de satelliettelevisie zeker. Johrit Schellingerhout van Joyne is tegen Totaal TV open over de situatie bij Joyne. In maart en april zijn minder tijdelijke abonnementen aan recreanten verkocht in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Maar dit betekent niet dat de bedrijfsvoering van Joyne direct in gevaar komt. De helft van de abonnees koopt bij Joyne een jaarabonnement. Het gaat niet alleen om Nederlanders die in Nederland via Joyne naar tv en radio kijken en luisteren. Het zijn ook Nederlanders die voorgoed in het buitenland wonen of die het abonnement hybride thuis in Nederland en op vakantie in Europa gebruiken. De andere helft zijn recreanten die tijdelijke abonnementen kopen. Daarnaast heeft Joyne zich op de zakelijke markt – bijvoorbeeld hotels en vakantieparken – een sterke positie verworven. Schellingerhout stelt dat Joyne in de huidige situatie twee maanden vooruit kan kijken. Op dit moment komt de bedrijfsvoering niet in gevaar. Maar hoe de situatie over bijvoorbeeld zes maanden is als de lockdown in diverse Europese landen op het huidige niveau blijft aanhouden, kan de woordvoerder van Joyne niet zeggen. De verwachting is overigens dat in veel Europese landen de lockdown stapsgewijs wordt versoepeld. In Spanje wordt bijvoorbeeld al voorzichtig gesproken over het opstellen van de landsgrenzen over enkele maanden.

Daarnaast is op enkele camperfora te lezen dat bezitters van campers en caravans het vizier van het buitenland naar Nederland hebben verplaatst. Nu in Nederland campings onder bepaalde omstandigheden toch recreanten mogen ontvangen, wordt door hen de mogelijkheden bestudeerd om als een waar nomadenvolk dan maar in Nederland met de camper of caravan op vakantie te gaan. Zeker nu het lijkt aan te zien dat coronamaatregelen voor campings op 1 juli in Nederland versoepeld gaan worden. En of het nu in buitenland of Nederland is, zonder tv-kijken kunnen veel Nederlanders niet. Op deze manier gaat de verkoop van tijdelijke abonnementen aan recreanten bij zowel Canal Digitaal en Joyne toch omhoog. En met dit vooruitzicht lijkt Joyne de coronacrisis te kunnen overleven.

The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Overleeft Joyne coronacrisis?
 

gfxgfx
gfx gfx