gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Vu+ Nonsolosat-32-py3 (update) 28-04-2024    Dreambox Pur E2 7.4 (update) 28-04-2024
FileZilla Client  3.67.0 Windows (64bit x86) (32bit x86)  (update) 28-04-2024
Vu+Pur E2 7.4 (update) 27-04-2024
Latest oscam all images 11770 (update) 27-04-2024
Vu+cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 26-04-2024
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024    Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72173 Posts in 11151 Topics by 6365 Members - Latest Member: carapato April 29, 2024, 09:10:52 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  In Europa nog altijd geen vrij verkeer van tv abonnementen
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: In Europa nog altijd geen vrij verkeer van tv abonnementen  (Read 944 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8365
  • Country: be
    • Listen Hitradio
In Europa nog altijd geen vrij verkeer van tv abonnementen
« on: June 10, 2013, 08:14:50 PM »
Grensoverschrijdend een TV abonnement afsluiten is binnen de Europese Unie (EU)  in de praktijk nog altijd een lastige zaak.
Ondanks dat de EU onder meer als doelstelling vrij verkeer van goederen en diensten kent, staan lokale wetgeving en de manier waarop auteursrechtelijke overeenkomsten worden (werden) afgesloten dit in de meeste gevallen nog altijd in de weg.

Het legaal afsluiten van een tv abonnement op bijvoorbeeld CanalDigitaal is in België nog altijd niet mogelijk en omgekeerd geldt hetzelfde voor TV Vlaanderen is in Nederland ook niet mogelijk.
Maar ook  het legaal afsluiten van een abonnement op pakketten van Sky Deutschland kan op een Nederlands of Belgisch adres, ondanks eerdere uitspraken van het Europees Gerechtshof, nog altijd niet.
Vorig jaar leidde een rechtszaak van een café eigenaar op het Europese vaste land, die via Sky Digital Britse voetbalwedstrijden wilde laten zien, tot een doorbraak, maar in de praktijk komt er nog altijd niets van terecht dat een abonnement bij een aanbieder in de hele EU kan worden afgesloten.

Wel is de kans veel kleiner dat men een boete krijgt als men via een omweg, het zogenaamde grijskijken, toch in het buitenland kijkt.
Officieel is grensoverschrijdende betaaltelevisie in de Europese Unie evenwel nog ver te zoeken.
De vele kijkers die in Spanje op die manier televisie via CanalDigitaal / TV Vlaanderen kijken, hebben dan ook weinig te vrezen.

Dat er meer vraag is naar pakketten van buitenlandse aanbieders blijkt wel uit het feit dat Sky Deutschland het antwoord direct heeft klaarliggen. Een aanvraag bij Sky Deutschland om een abonnement af te sluiten op het basispakket via een buitenlands adres, om bijvoorbeeld naar Goldstar TV te kunnen kijken, die krijgt van de klantenservice per ommegaande het volgende uitvoerige antwoord:

"Vielen Dank für Ihr Schreiben.

Wir freuen uns über Ihr Interesse an einem Sky Abonnement. Aus lizenzrechtlichen Gründen dürfen wir unser Programm derzeit nur in der Bundesrepublik Deutschland und in Österreich verbreiten. Zwar wurde die zugrunde liegende Praxis der Lizenzvergabe durch den Europäischen Gerichtshof für unzulässig erklärt, wir sind aber weiterhin an die mit dem Rechteinhaber vertraglich vereinbarten Lizenzbedingungen gebunden. Ein Receiver von Sky darf deshalb nicht außerhalb des offiziellen Verbreitungsgebietes von Sky installiert werden.

Eine Abweichung von dieser Regelung ist erst möglich, wenn der Gerichtsbeschluss des Europäischen Gerichtshof in nationales deutsches Recht umgesetzt wurde und die Rechteinhaber die Lizenzvergabepraxis entsprechend angepasst haben. Wir bedauern dies sehr und bitten um Ihr Verständnis.

Wir bitten um Ihr Verständnis und freuen uns, wenn Sie Sky weiterhin treu bleiben.

Mit freundlichen Grüßen

Ihr Sky Team , Sky Deutschland Fernsehen GmbH & Co. KG"


Vertaald komt het antwoord van de klantenservice van Sky Deutschland op het volgende neer:  
Het tv aanbod van Sky Deutschland is alleen in Oostenrijk en Duitsland beschikbaar.
De manier waarop licenties alleen per land worden geregeld is door het Europees Gerechtshof ongeldig verklaard, maar Sky Deutschland is nog altijd gebonden aan overeenkomsten waarbij rechthebbenden van zenders (uit het aanbod van Sky Deutschland) sluiten overeenkomsten voor verspreiding van hun signalen enkel per land (in dit geval Duitsland en/of Oostenrijk) hebben afgesloten.
De decoder (de Sky Deutschland decoder met bijbehorende Smartcard) mag daarom niet worden geïnstalleerd buiten het officiële verzorgingsgebied van Sky Deutschland.

Sky Deutschland merkt vervolgens op dat het pas mogelijk is om van deze regel af te wijken wanneer het  (hierboven aangehaalde) besluit van het Europese Hof in Duits nationaal recht wordt omgezet.
En wanneer dit recht zou worden geïmplementeerd, dan moeten ook nog rechthebbenden de manier waarop licenties worden toegekend gaan aanpassen. Het is met andere woorden nog lang niet zover dat er grensoverschrijdend en legale abonnementen kunnen worden afgesloten op Sky Deutschland in Nederland of België en omgekeerd geldt het zelfde ook weer voor bijvoorbeeld CanalDigitaal / TV Vlaanderen in Duitsland.



In technische zin is het ook mogelijk om zonder eigen Sky Deutschland decoder, en middels een speciale CI+ module te kijken.
Daar is dan wel geschikte ontvangstapparatuur voor nodig en nog altijd geldt dat het abonnement op een Duits of Oostenrijks adres moet worden afgesloten.
De enige weg is dan ook om een adres in het betroffen land zien te vinden en de apparatuur dan alsnog te 'exporteren' ofwel grijs kijken.
Een tweede optie, de niet legale weg, is het kijken via cardsharing.
Aanbieders van betaalpakketten zijn evenwel altijd op jacht naar aanbieders van dergelijke pakketten, omdat deze immers een inbreuk maken op zo'n beetje alle juridische voorwaarden en de aanbieders van betaaltelevisie forse schade kunnen berokkenen.

Een derde optie, maar daar worden vaak erg hoge prijzen bij berekend, is het zoeken van een 'dealer' die een abonnement op zo'n buitenlands pakket via-via kan regelen. Het is altijd aan te raden om in dergelijke gevallen, of het nu om CanalDigitaal, SKY UK, Sky Deutschland of wat voor pakket ook gaat, de originele prijzen bij de aanbieder zelf te controleren.
The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  In Europa nog altijd geen vrij verkeer van tv abonnementen
 

gfxgfx
gfx gfx