gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Dreambox Pur E2 7.4 (update) 28-04-2024
FileZilla Client  3.67.0 Windows (64bit x86) (32bit x86)  (update) 28-04-2024
Vu+Pur E2 7.4 (update) 27-04-2024
Latest oscam all images 11770 (update) 27-04-2024
Vu+cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 26-04-2024
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024    Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in

Dreambox Pur E2 7.4 (update) 28-04-2024
 
gfx gfx
gfx
72171 Posts in 11151 Topics by 6365 Members - Latest Member: carapato April 28, 2024, 04:44:15 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Muziekzender Dance Trippin zet binnenkort codering aan
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Muziekzender Dance Trippin zet binnenkort codering aan  (Read 1178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sjorssTopic starter

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 313
  • Country: 00
Muziekzender Dance Trippin zet binnenkort codering aan
« on: June 15, 2012, 07:55:58 PM »
Liefhebbers van de muziekzender Dance Trippin moet zich alvast gaan voorbereiden dat de zender niet meer ongecodeerd via de ASTRA3-satelliet te zien is. Dat heeft Tim Metz – managing director van Dance Trippin – aan SatelliteMagazine bevestigd.

Of Dance Trippin na het inschakelen van de codering voor Nederlandse danceliefhebbers te zien blijft, hangt van de onderhandelingen van tv-aanbieder CanalDigitaal af. Die onderhandelingen lopen op dit moment nog. Tim Metz wil gedurende lopende onderhandelingen geen enkele uitspraak doen. De satellietverspreiding van Dance Trippin op de ASTRA3-satelliet wordt gebruikt om diverse tv-aanbieders in Oost- en Centraal-Europa van signaal te voorzien. In Nederland wordt Dance Trippin bij UPC aangeboden. Deze maakt echter van een speciale Nederlandse versie van Dance Trippin gebruik, en dus niet van de internationale aanvoer die via de ASTRA3- en ASTRA4-satelliet verloopt. "Ongecodeerd via satelliet zal niet lang meer duren, hoogstens nog tot september of oktober, maar kan goed dat we al wat eerder op slot gaan”, aldus Metz.
Kiezen tussen beeldkwaliteit en authenticiteit
Metz legt aan SatelliteMagazine ook de moeilijke keuze uit die Dance Trippin met betrekking tot de beeldkwaliteit heeft gemaakt. Daarbij is voor Dance Trippin authenticiteit van de beelden en het geluid het belangrijkst. Dance Trippin produceert op dit moment alle programma’s zelf. Daarbij worden opnamen in donkere plaatsen gemaakt. Om dancefeesten niet te verstoren en een feest zo authentiek mogelijk te laten verlopen heeft men besloten om bij de opname niet gebruik van grote lampen te maken. Dit heeft nadelige gevolgen voor de beeldkwaliteit.

Belangrijke verschillen met Dance TV HD
Eerder was de soortgelijke muziekzender Dance TV HD enige tijd ongecodeerd via de ASTRA3-satelliet te bekijken. De beeldkwaliteit van Dance TV HD was over het geheel gezien beter dan Dance Trippin nu. Dit komt mede omdat Dance TV HD het dubbele aan bandbreedte gebruikte. Ook waren de meeste opnamen van Dance TV HD in de buitenlucht, wat de beeldkwaliteit ten goede komt. Dance TV HD maakte daarnaast veel statische opnamen. Dance Trippin gebruikt meer cameraposities om muzieksets en dancefeesten in beeld te brengen.

Omzetting van HD naar SD
Daarnaast speelt er bij Dance Trippin op de achtergrond een ander situatie. Dance Trippin wordt als HD-kanaal in HD-kwaliteit naar de satellietuplink getransporteerd. Daar wordt het HD-signaal naar een SD-signaal omgezet. Dat Dance Trippin op dit moment nog niet in HD wordt aangeboden komt vooral omdat tv-aanbieders bij dit soort nieuwe zenders eerst de kat uit de boom willen kijken en het in eerste instantie in SD-kwaliteit gaan aanbieden. Op het moment dat Dance Trippin in meerdere Europese landen bij tv-aanbieders in HD-kwaliteit gaat worden aangeboden, is de kans aanwezig dat ook de satellietverspreiding naar HD-kwaliteit wordt opgeschaald.

(bron SatMag)
mvg

Sjorss

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Muziekzender Dance Trippin zet binnenkort codering aan
 

gfxgfx
gfx gfx