gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Vu+Pur E2 7.4 (update) 27-04-2024
Latest oscam all images 11770 (update) 27-04-2024
Vu+cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 26-04-2024
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72167 Posts in 11151 Topics by 6365 Members - Latest Member: carapato April 27, 2024, 07:55:04 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding  (Read 2815 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ferrarisat

  • Guest
[UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
« on: December 08, 2010, 08:03:16 PM »

Nadat afgelopen week bekend werd dat Omroep Brabant in 2011 gaat stoppen met de satellietverspreiding volgt nu ook het Limburgse L1. De Limburgse regionale omroep ziet in Digitenne en internet een volwaardig alternatief voor de satellietverspreiding.
Ook L1 noemt bezuinigingen als gevolg van lagere provinciale subsidies als basis voor het genomen besluit om van de satelliet te verdwijnen. Het is toch enigszins opvallend dat juist L1 de stekker uit satellietverspreiding haalt. Deze regionale omroep was namelijk in 2005 de eerste Nederlandse regionale omroep die via de satelliet niet alleen in Limburg maar ook in geheel Nederland en Europa te zien was. Een jaar voordat meerdere regionale omroepen, door een distributieovereenkomst van de belangenvereniging van regionale omroepen ROOS en ASTRA, via televisie- en radiozenders via de satelliet gingen verspreiden.
Het stoppen van de satellietverspreiding van L1 komt overigens niet geheel onverwacht. L1-hoofdredacteur Leo Houben zette enkele weken geleden op discussie rond de satellietverspreiding al op scherp. In zijn weblog op de internetsite van L1 kondigde hij toen al het stoppen van de satellietverspreiding aan. Dat was op dat moment nog iets te voorbarig omdat er nog gesprekken tussen de regionale omroepen, inclusief L1, en M7 Group S.A over een nieuwe distributieovereenkomst voor de satellietverspreiding gaande waren.

In een reactie op het besluit zegt L1 het volgende: “L1 wil kosten besparen, ook op de distributie van tv-programma's. Verder speelt een rol dat er alternatieven zijn om L1 TV te ontvangen, bijvoorbeeld via internet, de kabel en digitale tv via de ether.” De satellietverspreiding van L1 stopt per 1 januari 2011. De oorspronkelijke distributieovereenkomst met ASTRA liep op 30 november af. De einddatum is echter één maand verzet om meer onderhandelingstijd te hebben om tot nieuwe distributieovereenkomsten te komen. In het geval van Omroep Brabant en L1 Limburg is dit dus niet gelukt.
Van de 10 regionale omroepen die op dit moment via satelliet te zien zijn blijven in 2011 in ieder geval RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Oost en Omroep Gelderland, in MPEG2 dus de huidige situatie, via de satelliet uitzenden. Omroep Brabant en L1 Limburg hebben besloten om de satellietverspreiding te staken. Omroep Zeeland, RTV Rijnmond, RTV Noord Holland en RTV Drenthe hebben nog niet besloten of men in 2011 via de satelliet te zien blijft. De verwachting is dat deze omroepen nog deze week een besluit zullen nemen. De kans is overigens wel aanwezig dat regionale omroepen die op dit moment nog niet via de satelliet uitzenden dat in 2011, vanwege een goed aanbod van M7 Group S.A voor de distributie van de televisie- en radiozender, wel gaan doen.


Liberty1

  • Guest
Re: [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
« Reply #1 on: April 05, 2011, 10:34:27 PM »
L1 blijft toch uitzenden via satelliet, alleen niet meer gratis.

Vanaf nu is L1 toegevoegd aan het Familie-, Entertainment- en Top-pakket van CanalDigitaal, waarop je een abonnement moeten nemen.

Ook AT5 en RTV West worden aan dit pakket toegevoegd. Begin juli wordt ook Omroep Brabant toegevoegd. Vier andere regionale omroepen hadden al eerder besloten hun televisieprogramma’s te blijven uitzenden via de satelliet

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2276
  • Country: nl
Re: [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
« Reply #2 on: April 06, 2011, 06:09:43 PM »
Wie heeft er beeld op L1 limburg en AT5 op de enigma 1 box.

Heb wel geluid maar geen beeld,op deze twee genoemde zenders :P

Zelfs opnieuw inscannen helpt niet.
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2276
  • Country: nl
Re: [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
« Reply #3 on: April 06, 2011, 06:12:43 PM »
L1 Limburg per 1 april in MPEG 4*


Zoals ik kan opmaken dan,jammer voor de enigma 1 boxxen.

 :-x
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

ferrarisat

  • Guest
Re: [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
« Reply #4 on: April 06, 2011, 08:48:48 PM »
Hallo AT5 en RTV West, vaarwel RTV Noord-Holland en RTV Rijnmond


CanalDigitaal heeft in de loop van afgelopen nacht de al eerder aangekondigde wijziging in het zenderaanbod van regionale omroepen doorgevoerd. Hierdoor zijn RTV Noord-Holland en RTV Rijnmond van de satelliet verdwenen.

Beide regionale omroepen besloten enige tijd geleden niet meer op de satelliet te willen uitzenden. Als reden werd de kosten voor de satellietverspreiding en de aanwezigheid van voldoende alternatieven voor de satellietkijker gegeven. In de afgelopen maanden is door M7 Group S.A – die sinds dit jaar de satellietverspreiding van regionale omroepen faciliteert – en enkele regionale omroepen die ook tegen de hoge kosten van satellietverspreiding ophoesten intensief overleg gepleegd. Met de regionale omroepen RTV Drenthe, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Limburg kon na dit overleg alsnog tot een nieuwe distributieovereenkomst van de televisiezenders van deze regionale omroepen gekomen worden. Bij RTV Noord-Holland en RTV Rijnmond was dit niet het geval. Hierdoor zijn deze omroepen vanaf vandaag niet meer via de satelliet te zien. Dat is overigens enige dagen later dan was verwacht. Verleden week meldde een woordvoerster van RTV Noord-Holland aan Totaal TV dat de regionale omroep ervan uitging dat men op 1 april al niet meer via de satelliet te zien zou zijn. Dit was volgens deze woordvoerster door M7 Group S.A aan de regionale omroep meegedeeld.

De vrijgekomen plek van beide regionale zenders is vanaf vandaag direct gevuld. De vervanger voor RTV Noord-Holland is de Amsterdamse lokale televisiezender AT5 geworden. Voor RTV Rijnmond is de andere regionale omroep voor Zuid-Holland RTV West in de plaats gekomen. Beide zenders waren tot vandaag niet op de satelliet te zien. Alleen AT5 was een maand lang via de satelliet te zien toen de zender het toen nog bestaande etalagekanaal van CanalDigitaal bemande. Voor het bekijken van beide vandaag toegevoegde televisiezenders is een HD-satelliet ontvanger – er gaat immers in MPEG4 worden uitgezonden – en een CanalDigitaal-abonnement op familiepakket of hoger nodig.

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  [UPDATE] Ook regionale zender L1 staakt satellietverspreiding
 

gfxgfx
gfx gfx