Fout Meldingen Humax 5400

                                                                         

 

E-ut: UART RX/TX time out.
Er is een communicatie probleem tussen de Humax en de PC, u kunt het volgende doen:

Controleer de kabel, de software en uw compoort instellingen. Eventueel kunt u stapsgewijs de download snelheid verminderen en opnieuw proberen of het werkt. Als u de Humax aan en uitzet middels de stand-by knop, probeer dit dan ook eens met de netschakelaar.

E-HC/bC: Incorrect header block(CRC-16)
De software die u van de website of per email ontvangen heeft is beschadigd. Download dit opnieuw en probeer het dan nog eens. Eventueel kunt u de Humax eerst cleanen met een cleaner alvorens het nogmaals te proberen.

E-dC: Incorrect data block(CRC-16):
De software die u van de website of per email ontvangen heeft is beschadigd. Download dit opnieuw en probeer het dan nog eens. Eventueel kunt u de Humax eerst cleanen met een cleaner eventueel daarna het nogmaals te proberen.

E-Hn/bF: Invalid HDF Version
Deze fout ontstaat waneer u probeert om software welke niet voor u receivertype ontwikkeld werd in de Humax te laden. Controleer uw receivertype en gebruik alleen de daarvoor geschreven software.

E-Id: Invalid System-ID
De software die u laden wilt is weliswaar voor de juiste receivertype, desondanks zijn er gelijke typeaanduidingen met verschillende hardware versies. Die kunt u onderscheiden aan de hand van het systeem ID. Die kunt u in het menu terugvinden. Controleer het systeem ID en laad de juiste software in de receiver

E-AC: Incorrect Application CRC-32
Download a.u.b. de meest actuele software voor de receivertype, met de juiste ID.

E-Ad: Invalid address
Humax toont op het moment bestaande HDF-data, met valse adressen in de software. probeer niet verder de software in de receiver te laden. Meld a.u.b. deze fout aan Humax en wacht tot de correcte software vrijgegeven wordt.

E-Ao: Invalid offset address for upload (Odd offset)
Er ontstond een fout toen Humax de zichtbare hdf-data uit een bin-bestand toonde. probeer niet verder de software in de reciever te laden. Meld a.u.b. deze fout aan Humax en wacht tot de correcte software vrijgegeven wordt.

E-Ft: Flash program time out
Het flash geheugen in uw receiver kan defect zijn, herhaal de download procedure nog een keer. Waneer de foutmelding wederom verschijnt laat u de Humax repareren bij uw leverancier.

E-It/Et: EEPROM program time out
Het EEPROM geheugen in uw receiver kan defect zijn, herhaal de download procedure nog een keer. Waneer de foutmelding wederom verschijnt laat u de Humax repareren bij uw leverancier.

E-FE: Fail compare after flash write
De flash geheugen is defect en moet vervangen worden, Wend u zich tot uw leverancier voor reparatie.

E-HF: Invalid HDF Format
Humax toont op het moment bestaande HDF-data, met een vals versienummer in de software. Probeer niet verder de software in de receiver te laden. Meld a.u.b. deze fout aan Humax en wacht tot de correcte software vrijgegeven wordt.

E-Fn: Invalid flash device
Het flash geheugen is defect en moet vervangen worden, wend u zich tot uw leverancier voor reparatie.

E-AS: Incorrect application size
Controleer u of de correcte softwareversie voor uw receiver type gekozen heeft.

RA-?: Er geen actuele tijd voorhanden. Er is geen actuele tijd ontvangen. Deze melding komt nadat het apparaat van de stroom af is geweest. Stem af op een zender zodat de Humax de tijd van de transponder kan ontvangen.

3 knipperende puntjes
Meestal een fout door incorrect geladen settings. Download en laad de nieuwste settingslijsten in uw Humax.

pA:
Dit treed op met de volgende symptomen:
- Raar beeld of helemaal geen beeld
- Gaat soms wel aan, maar valt altijd weer uit.
- Rode lampje kan ook uitzijn (ook in standby)
Oplossing
Vervang "C15" van de voeding : 680 uF / 25 V /
105°C
Key aanvraag voor de actuele zender
Het eerste getal in de rode kolom geeft de CAID aan. waarmee de sleutel voor de actuele zender aangevraagd is.
de getallen betekenen onderstaande:
0100 -> Seca versleutelde zender
0500 -> Viaccess versleutelde zender
060x -> Irdeto versleutelde zender
0602 -> Standard CAID voor Irdeto versleutelde zender
0604 -> CAID van Nova en ZeeTV
17xx -> Betacrypt versleutelde zender
1702 -> CAID van PW SAT
1722 -> CAID van PW en MV Kabel
1762 -> CAID van ORF en PW Österreich

CA status waarden
De CA status waarden 16, 24, 30, 31, 32 etc, wijzen er min of meer op dat er geen geldige sleutels of CHID op de abonnementskaart ter beschikking zijn om het betreffende programma te ontsleutelen. Bent u in het bezit van een geldige abonnementskaart voor deze dienst die men gebruiken wil wordt deze kaart per AU op zijn hoogst na 30min geüpdate (ff geduld dus). Voor andere gevallen wend u zich tot uw provider voor het activeren van de kaart. Waneer u de menutaal op engels zet, wordt er een beetje een uitgebreidere melding getoond

 

Bron: josje