gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 




Updates
Latest oscam all images 11784 (update) 18-05-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (81) (DM 820-900-920) (update) 17-05-2024
Latest 7 Zip for Windows (update) 16-05-2024
Notepad++ v8.6.7 (update) 13-05-2024
Vu+ cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 11-05-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72316 Posts in 11166 Topics by 6365 Members - Latest Member: gabidiesel May 21, 2024, 04:10:11 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Programmer  |  Hardware  |  Nieuwe disecq switchen nodig?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Nieuwe disecq switchen nodig?  (Read 7788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

krieter

  • Guest
Nieuwe disecq switchen nodig?
« on: August 20, 2015, 12:16:42 PM »
Hoi,
Ik heb problemen met het steeds herstarten van onze VU+Duo.
Een van de redenen zou een slecht werkende disecq switch kunnen zijn.

Hier op de zolder hangen 4 disecq switchen 4/1 voor de Hotbird en de 3 astra's.

2x Maximum 1.1/1.2/1.0 - input demping <3dB - isolatie >25dB - max 30mA - 900 tot 2200Mhz
2x Venton Diwo 2.0 - input demping <2dB - isolatie >30dB - max 30mA - 900 tot 2300Mhz.

Ik vermoed dat 1 van die maximum switchen slecht werkt.

Is het aan te raden om deze, of eventueel alle switchen,  te vervangen door en switch van een A-merk, bvb Spaun.

Deze heb ik op het internet gevonden:

Spaun SAR 411 WSC
950 tot 2200Mhz
Input demping < 2dB
Max 500mA

Of brengt zoiets geen noemenswaardige verbetering in bvb sneller zappen.

Dank bij voorbaat,

Mvg, krieter.


 


Offline Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5740
  • Country: nl
    • Luxsat
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #1 on: August 20, 2015, 01:44:20 PM »
Hij zal niet sneller zappen maar de kwaliteit is super ik zeg doen.

Probeer er eerst eens eentje voor goed 20 heb je ze al.
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Vu+ Uno 4K SE DVB C (FBC) (8 tuners in 1)
MaXytec Multibox (Fallback tuner)
Mutant HD-60 (Fallback tuner)
Mutant HD-66SE DVB-C FBC (3 tuners in 1)

krieter

  • Guest
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #2 on: August 20, 2015, 05:20:01 PM »
Ok,
Als ontvangers hier : 2x VU+Duo / 1x DB500HD / 1x Clarcke Tech et9000.
Problemen situeren zich bij de Vu's.
Zoals gezegd ook 2 Maximum 4/1 switchen.

Wat gegoogeld en toch verschillende commentaren gehoord.
De Maximum 4/1 zou niet goed werken met Dreamboxen ( bedoelen ze daar enkel de Dreamboxen mee of Linux ontvangers).

Dus die 2 zou ik wel willen vervangen door de Spaun SAR 411 WSC.

Maar andere commentaren stellen dan weer dat Spaun en DB niet goed samenwerken.

EMP centauri 4/1 is blijkbaar ook goed en wat goedkoper als de Spaun.

Heeft iemand hier ervaringen mee?

Mvg, krieter.

Offline Lawsons

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2022
  • Country: be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #3 on: August 20, 2015, 05:52:18 PM »
Ik gebruik hier 4x 4/1 vizion switchen samen met m'n Duo2 en Solo2 en moet zeggen dat werkt zeer goed, en deze switchen vind ik hier al bij m'n satboer voor 12  Cheesy
Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2293
  • Country: be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #4 on: August 20, 2015, 06:43:35 PM »
he Krieter gaat het hier ook weer over het zelfde probleem, als in je vorig topic maar nu start je met de disq switchen.  :sad:
groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ 2x VU+DUO4K+500gb hdd/   (DB.8000HD+650gb hdd/ DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)

Visiosat Bigsat 8x quad lmb's  /

Offline mebo870

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8394
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #5 on: August 20, 2015, 07:27:35 PM »
Op degelijke coaxkabel, LNB's, press conectors en diseqcs mag je niet besparen, die enkele euro's die men uitspaart kunnen je veel kopzorgen baren.
The key to happiness
Stay away from idiots

krieter

  • Guest
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #6 on: August 20, 2015, 07:35:08 PM »
@mebo, dus jij zou voor de spaun gaan.
Ik kan er eentje bestellen en testen.

of -topic,
ps voorlopig werkt alles nog hoor.

mvg, krieter.

Offline mebo870

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8394
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #7 on: August 20, 2015, 07:57:43 PM »
Wacht eens rustig af, doet het zich niet meer voor, dan mag je er zeker van zijn dat het CCcam is die je dit flikt.
Het is in elk geval iets dat bij beide VU+ boxen aanwezig is, CCcam is daar 1 van, dan waarschijnlijk de zenderlijst die identiek is, en misschien hetzelfde merk van diseqc bij de 2 VU+.
je moet uw probleem gewoon analyseren, dan beetje bij beetje kijken wat er goed werkt, dat kan men dan gaan uitsluiten.
Dat kan wel even duren eer je door hebt wat er juist mis gaat, daarom dat het belangrijk is dat je niet teveel gaat wijzigen.
The key to happiness
Stay away from idiots

krieter

  • Guest
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #8 on: August 20, 2015, 08:56:43 PM »
@mebo,
Ok, laten we over het probleem in het andere topic blijven als dat voor jou goed is.
Ik verander voorlopig niets.

@members, als op termijn, blijkt dat een disecq ( denk aan Maximum 4/1) niet naar behoren werkt dan koop ik 1 spaun SAR411 disecq switch.
Om de slechte te vervangen.

Mvg, krieter.

Offline Sjef

  • Full Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #9 on: August 23, 2015, 07:07:55 AM »
Het herstarten van je duo kan ook elco c807 zijn. Met het herstarten begint de ellende vaak. Daar begon het hier ook mee na vervanging geen problemen meer gehad.

Offline mebo870

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8394
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #10 on: August 23, 2015, 09:46:22 AM »
Goede opmerking
The key to happiness
Stay away from idiots

krieter

  • Guest
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #11 on: August 24, 2015, 11:03:04 AM »
@sjef,
Die elco c807 heb ik reeds vervangen.

Dus in beide VU+Duo's een elco van  220uF 25V gesoldeerd ipv  220uF 16V
Dat is natuurlijk geen garantie dat alles blijft werken maar normaal gezien toch een verbetering.
Nadien ook geen problemen meer gehad .

Alles werkt nu dus we wachten even af.

Bij twijfel over de disecq koop ik zo'n spaun sar 411 disecq.

 :police: :Thanks:

Mvg, krieter.

LuxSat Satellite  |  Satelliet Programmer  |  Hardware  |  Nieuwe disecq switchen nodig?
 

gfxgfx
gfx gfx