gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 Prettige vakantie en houd het veilig
Have a nice holiday and keep it safe

Updates
Vu+ Open Atv - 6.5 (Test Image) ( duo2 ) - 10/07/2020
Satelliet en techniek Common Interface (CAM) 09/07/2020
Vu+ Open Atv - 6.5 (Test Image) ( duo4k / ultimo4k / uno4kse) - 08/07/2020
Vu+ PurE2 - 6.5 ° USB (Vu+ 4K Decoders) - 07/07/2020
Satelliet en techniek (De router) 05/07/2020
Dreambox Pur E2 6.5 image (DM 900-920) 04/07/2020 * Vu+ Open Pli 7.3 & 7.2 Images - 02/07/2020

Om alle topics te kunnen bekijken
In order to view all topics you must be registered and logged in.
Vous devez être enregistré et connecté pour voir tous les sujets
 
gfx gfx
gfx
83291 Posts in 13496 Topics by 58867 Members - Latest Member: elgafare July 11, 2020, 01:04:54 AM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | luxsat tv guide | Home Site | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Recent Posts
gfx
gfxgfx
 

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Online Sat & Newsflash / Illegale streamingdiensten bij AliExpress
« Last post by mebo870 on Yesterday at 06:50:00 PM »
De Chinese webwinkel AliExpress verkoopt al enige tijd illegale abonnementen waarmee online naar tv-zenders, films, series en muziek gekeken en geluisterd kan worden. Illegale IPTV-abonnementen waarmee online naar duizenden zenders uit de gehele wereld gekeken kan worden. Dit soort abonnementen zijn al voor rond de 50 euro verkrijgbaar. Hiermee kan een jaar naar de aangeboden tv-zenders gekeken worden. Onder het zenderaanbod bevinden zich ook Nederlandse zenders, waaronder de premium betaalzenders Film1, Ziggo Sport Totaal en FOX Sports. Een legaal tv-abonnement met een soortgelijk aanbod kost al snel hetzelfde als de prijs van het illegale IPTV-jaarabonnement dat bij AliExpress verkrijgbaar is.

 
Streamingdiensten
Nieuw bij AliExpress is de verkoop van illegale abonnementen van streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Spotify. Een jaarabonnement van Netflix kost bij AliExpress 52 euro. Met dit abonnement kan een jaar gekeken worden, mits Netflix natuurlijk het abonnement niet blokkeert. Een legaal abonnement met gelijke mogelijkheden kost bij Netflix al snel 160 euro. Muziek luisteren met Spotify kost op jaarbasis bij AliExpress 15 euro terwijl het legaal abonnement 120 euro kost. Ook het kijken van Disney+ is bij AliExpress zo’n 55 euro op jaarbasis goedkoper.

 
Gehackt abonnement
Dergelijk abonnementen werden al langer via internet aangeboden, maar zijn nu voor het eerst voor de normale internetgebruiker gewoon met iDeal-betaling verkrijgbaar. Cyber-Experts Eddy Willems denkt dat het om gehackte of gestolen abonnementen gaat waar dan nieuwe gebruikers aan worden toegevoegd. AliExpress , onderdeel van het Chinese megabedrijf Alibaba, zegt dat de verkopers van de abonnementen niet aan het platform gelieerd zijn, ondanks het feit dat het volop op de Chinese online dienst wordt aangeboden.
2
Satelliet en techniek / Common Interface (CAM)
« Last post by mebo870 on July 09, 2020, 11:02:06 AM »
Om te voorkomen dat betaaltelevisie kan worden ontvangen door mensen die geen abonnementsgeld betalen, versleutelen aanbieders van betaaltelevisie hun signaal, deze versleuteling wordt codering genoemd.
Om te kunnen kijken is een smartcard nodig, zo lang men een abonnement heeft bij een aanbieder blijft deze werken.
Bij gecodeerde signalen wordt vandaag om de 10 a 20 seconden een sleutel gevraagd om het beeld te decoderen, deze sleutels worden aangeleverd door de smartcard.

Hiervoor is een common interface nodig die de communicatie opzet tussen ontvanger en smartcard.
Die common interface kan al in de ontvanger aanwezig zijn, waarbij de smartcard rechtstreeks in de ontvanger gaat, meestal ontvangers aangeleverd door de provider zelf. Zo’n ontvanger kan dan wel werken in Spanje, maar zal het niet doen in België en Nederland, omdat Canal Digitaal en TV Vlaanderen een andere codering gebruiken.

Daarom zijn veel ontvangers, alsook moderne Tv’s voorzien van een Cam sleuf, dan hoeven fabrikanten ook geen licentie te kopen voor een bepaalde codering. In die Cam sleuf past een CAM module, waarin de smartcard gaat, deze Cam is de interface tussen ontvanger en smartcard. Ondertussen zijn we zover dat bij de meeste providers smartcards niet meer los te verkrijgen zijn, de chip die op de smartcard zit is ondertussen geïntegreerd in de Cam module zelf. Er zitten wel een flink nadeel aan zo’n Cam, deze kan maar 1 kanaal decoderen, sommige 2 kanalen, wat het opnemen sterk beperkt, ten opzichte van een Linux ontvanger.

Naast de standaard Common Interface bestaat er nog CI+.
CI+ module, smartcard en ontvanger, worden altijd aan elkaar gekoppeld, dat noemt pairen.
Alleen toestellen die CI+ gecertificeerd zijn kunnen dit, andere ontvangers gaan nooit werken met CI+, zoals de meeste Linux ontvanger niet gaan werken met een CI+ module, enkele VU+ modellen uitgezonderd, omdat daar een CI+ helper inzit.   

Beperkingen van CI+
Bij gebruik van een standaard Common Interface zijn de door de Cam gedecodeerde  programma's zonder beperkingen te gebruiken. Het is mogelijk om deze op te nemen en onbeperkt te bewaren en te kopiëren. CI+ is speciaal ontwikkeld om controle te kunnen houden over de programma's nadat deze gedecodeerd zijn. Enkele van de beperkingen die de programma-aanbieder aan de consument via CI+ kan opleggen zijn:
Verbieden dat een programma kan worden bekeken, zonder speciaal abonnement, bijvoorbeeld voor bepaalde sportwedstrijden
Verbieden dat een programma kan worden opgenomen
Verbieden dat een opgenomen programma kan worden gekopieerd
Verbieden dat een opgenomen programma na een bepaalde tijd nog kan worden bekeken
Verbieden dat bij het afspelen van een opgenomen programma de reclame wordt overgeslagen
3
Online Sat & Newsflash / datanetwerk van de toekomst
« Last post by mebo870 on July 05, 2020, 10:37:30 PM »
Fluvius en Telenet starten gesprekken op over datanetwerk van de toekomst

Netbeheerder Fluvius en telecomspeler Telenet zullen gesprekken opstarten over de realisatie van het 'datanetwerk van de toekomst' in Vlaanderen: een vast netwerk voor supersnel internet.
Fluvius is al een tijd bezig met een proefproject, waarbij het in vijf steden en gemeenten een glasvezelnetwerk aanlegt. Het bedrijf wil garanderen dat overal in Vlaanderen gezinnen toegang hebben tot een supersnel vast netwerk, ook in landelijke en dunbevolkte gebieden.

Licht op groen

Fluvius is daarvoor op zoek naar een parter, en start daarover gesprekken met Telenet. De raad van bestuur van de netbeheerder heeft daar vrijdag het licht voor op groen gezet. De keuze voor Telenet komt er na een marktbevraging. Bedoeling van de gesprekken is na te gaan of beide partijen elkaar kunnen vinden om zo'n netwerk aan te leggen, en hoe het eruit zal gaan zien.

En daarna wordt het voor de klant, betalen voor internet en nog een keer voor het gebruik van het datanetwerk,
iets gelijkaardigs hebben ze ons al geflikt met de distributie van elektriciteit.
4
Online Sat & Newsflash / Discovery neemt Duitse Tele 5 over
« Last post by mebo870 on July 05, 2020, 10:32:06 PM »
Het kanaal Tele 5 wordt verkocht. Discovery Deutschland neemt het kanaal voor speelfilms en series over van Leonine, zoals beide mediabedrijven gezamenlijk aankondigden. Er werd niets bekend gemaakt over de aankoopprijs. De overeenkomst is nog steeds onderworpen aan officiële goedkeuring. Een woordvoerster van Leonine zei dat het aantal medewerkers gelijk moet blijven.

De gratis tv-zender Tele 5 toont sciencefictionproducties zoals Star Trek series en films in het avonturen- en familiesegment. Tele 5 was jarenlang in handen van Tele München Gruppe. Vervolgens werd het onderdeel van het Leonine bedrijf, dat in 2019 werd opgericht door de Amerikaanse investeerder KKR. Ook Universum Film, i&u TV, Wiedemann & Berg Film en W&B Televisie maken deel uit van de fusie.

Het netwerk van omroepen Discovery Deutschland is van plan zijn positie op de Duitse markt te versterken door middel van de overname, zoals in de aankondiging werd vermeld. Het bedrijf omvat al de zenders DMAX, TLC, Eurosport 1 en Home & Garden TV.

Leonine wil zich sterker richten op de pijlers productie, distributie en licenties. De twee bedrijven zijn ook een programma-leveringscontract overeengekomen, zoals verder is aangegeven. Discovery kan zo toegang krijgen tot het licentieaanbod van Leonine in de fictiesector.
5
Satelliet en techniek / De router
« Last post by mebo870 on July 04, 2020, 05:38:48 PM »
Bij Enigma 2 ontvangers spelen routers een vrij belangrijke rol, een router maakt het mogelijk, zenderlijsten over te zetten van de laptop/pc naar de ontvanger. Video te kijken vanop een harde schijf die in een andere ontvanger zit of op een NAS staat.
Films of series over te zetten, een tuner delen van een 2de ontvanger, screenshots nemen van het tv beeld, plug-ins ophalen van internet om te installeren, commando’s uitvoeren, de smartcard delen met een 2de ontvanger via het thuisnetwerk enz.
Kortom een Enigma 2 ontvanger die geen aansluiting heeft op een router is gehandicapt.

Een router zet een thuisnetwerk op waar alle toestellen op aangesloten zitten, hetzij met een kabel of draadloos(wifi) daarna kunnen zij in dat thuisnetwerk met elkaar communiceren. Elk toestel krijgt daarbij een eigen ip adres. Een router aangesloten op een modem geeft ook meteen toegang tot internet, waarna alle aangesloten toestellen op de router over internet beschikken. Vandaag zijn modem en router meestal geïntegreerd in een toestel.

Nog wat technische info:

Hub: Kabel splitter
Managed switch: in te stellen switchen 
Unmanaged switch: niet in te stellen switchen, alles gaat automatisch, maar niet altijd vlekkeloos, soms worden 100Mb toestellen op 10Mb geschakeld.
Half duplex: luisteren of zenden
Full duplex: gelijktijdig  zenden en luisteren
Switch backplane: Dit is de maximale capaciteit van een router, als alle poorten gelijktijdig werken.

6
Gisteren naar het UZ Jette geweest, je gelooft het niet, maar dit hospitaal ligt in de LEZ zone,
850 meter voorbij hun nauwelijks zichtbaar bord.
d.w.z. dagpas 35 € + 8 € parking = 43 € kwijt enkel om daar binnen te kunnen.
Erg als je geld moet binnen rijven op de kap van mensen die door hun ziekte het al bijzonder moeilijk hebben.
 
7
Online Sat & Newsflash / SRG stelt de conversie naar H.265 via satelliet uit
« Last post by mebo870 on June 26, 2020, 06:13:04 PM »
SRG stelt de conversie om naar HEVC / H.265 over te stappen op satelliet uit tot 2024.

SRG wil ook haar programma's op Hotbird gaan bundelen op een transponder.
Reden: een nieuwe generatie apparaten voor satelliet ontvangst biedt een sterk verbeterde coderingskwaliteit en een efficiënter gebruik van bandbreedte. Waardoor in plaats van de de huidige twee transponders één voldoende zal zijn.

Alle radio- en tv-programma's van de SRG worden begin 2021 overgezet naar transponder 123 (10971 H   DVB-S2  8PSK 29700 2/3)
De overbodige transponder, zal eind april 2021 worden uitgeschakeld.
8
Online Sat & Newsflash / Disney kanalen weg bij Sky en Virgin
« Last post by mebo870 on June 26, 2020, 05:54:13 PM »
Vanaf 1 oktober verdwijnen de Disney kanalen bij Sky en Virgin uit het aanbod.
Het gaat om Disney Channel, Disney Junior en Disney XD, die al sinds 1989 te zien waren in de UK.

Hiermee is ook in Europa, het begin ingezet om alle Disney content van de gewone tv zenders te weren, ook films en series.
Slecht nieuws dus voor VTM die al 20 jaar Home alone uitzenden op kerstavond.

Wie straks nog Disney content wil zien, zal dat enkel nog kunnen via de Disney+ app.

Het mag nu al duidelijk zijn dat Canal Digital en TV Vlaanderen op het einde van hun overkomst met de Disney groep, ook Disney Channel en Disney XD uit het aanbod zullen moeten halen.
 

9
Online Sat & Newsflash / Sky Deutschland Formule 1
« Last post by mebo870 on June 25, 2020, 11:16:16 PM »
De Formule 1-races worden vanaf volgend seizoen exclusief op betaaltelevisie in Duitsland vertoond:
Sky Deutschland heeft de exclusieve uitzendrechten verworven in een langetermijnovereenkomst.

Vier geselecteerde races per seizoen zullen worden uitgezonden op het fta kanaal Sky Sport News HD, biedt ook een samenvatting van 30 minuten van de hoogtepunten na elke race.

Verder lanceert Sky Deutschland de komende tijd vier nieuwe filmkanalen.

Ook is de overeenkomst met het documentairekanaal Discovery Channel verlengd.
10
Hallo

Ik heb de SoloSE draaien op de Oscam-trunk. Kan ik deze ook updaten? En hoe zou ik dat kunnen doen?

Groeten
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
gfxgfx
gfx gfx


Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2020 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!