LuxSat Satellite

Computer => Tip & Tricks => Topic started by: jeanlili on May 10, 2012, 05:37:55 PM

Title: MP3 Toolkit
Post by: jeanlili on May 10, 2012, 05:37:55 PM
MP3 Toolkit: Alleskunner voor mp3-bestanden
Rippen, knippen, plakken, labelen en opnemen
10 mei 2012
Download MP3TOOLKIT (10750 KB)
ZDNet.be

Tooltjes voor mp3-bewerking genoeg, maar er is er geen een die tegelijk kon snijden, plakken, labelen, opnemen en  rippen.  Tot we MP3 Toolkit vonden dan, tenminste.

MP3 Toolkit is een relatief nieuwe bewerker voor mp3-muziek die allerlei handige taken samenstopt in een overzichtelijke interface. We hebben allemaal wel eens foutief getagde muziekbestanden of een mp3-opname met achtergrondruis aan het begin. En als je nog eens een cd’tje wilt rippen, kom je er achter dat je alle aparte software voor die taken lang geleden van je pc hebt gesmeten.

Het is weliswaar zo dat dit programma MP3 Toolkit heet, maar het ondersteunt een groot aantal audioformaten, waaronder ook videobestanden. Het is bovendien in staat om naar hoogwaardige audioformaten als FLAC of APE te converteren.

En hoewel de interface er nogal amateuristisch uitziet, is deze gereedschapskist best kundig in elkaar gestoken. Als je een van de functies in het hoofdmenu selecteert, komt diens venster op de plaats van de moederapplicatie. Ben je klaar, ga je met de Exit-knop weer terug naar het begin.

Bovendien heb je geen handleiding nodig om de subapplicaties te gebruiken. De mp3-recorder, bijvoorbeeld, zien we onszelf zeker vaker gebruiken. Gooi dus al die aparte programma’s de deur uit en stap over.
 


bron: ZDNet