gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 Updates
Vu+ Pur E2 7.4 (update) 26-05-2024
Latest oscam all images 11785 (update) 26-05-2024
LuxSat Key File By MOHAMED_OSģ (update) 24-05-2024
Latest oscam Dreambox One / Two 11784 (update) 24-05-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (81) (DM 820-900-920) (update) 17-05-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72333 Posts in 11167 Topics by 6365 Members - Latest Member: gabidiesel May 27, 2024, 12:07:31 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Recent Posts
gfx
gfxgfx
 

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Zeker, heel wat campers met een sat antenne op vloeken,en vele problemen zouden opgelost zijn met een fast zenderscan,ook ik heb mij laten vangen, als ik de DM starte, zag ik dat het uur op 1h07 staan , en op TV niets, dus probleem, als hun klanten hadden verwittigt en laten weten dat een zenderscan ,de oplossing is, zou men nog tevreden zijn, maar nu vind ik het maar niks.
2
Dat gaat via hun rommelbakske (IPTV) en tsja communicatie naar de klanten toe, dat kennen ze niet bij TV Vlaanderen/CD, behalve dan als ze hun abbo weer
eens duurder maken.
We moeten dat allemaal maar ruiken, wie weet hoeveel mensen zitten nu aan hun schotel te prutsen omdat ze geen beeld hebben, of halen er een technieker bij, betalend natuurlijk.

 :)   
3
Quote
Vanaf 22 augustus 2024 worden daarom in totaal 9 zenders exclusief als OTT (via internet) aangeboden als onderdeel van de Skylink Live TV-dienst.]

 Met dat OTT kan men dan via internet, en een HDMI kabel  op de TV dan kijken,en zal dat betalend zijn?

Waarom geven CD en TVVL geen duidelijke info wat er gaat veranderen .
4
Beste satkijkers,
De mooie satellietjaren zijn stilletjes aan het verdwijnen voor goed!!!
Mvg,Philippe.
5
Beste Mebo 870,
Na het slechte nieuws van 192 tv,en van de laatste dagen denk ik over te stappen naar telenet tv!!!
Mvg,Philippe.
6
Online Sat & Newsflash / Meningsverschil over huur van twee M7 Group transponders
« Last post by mebo870 on May 24, 2024, 12:44:24 PM »
Vanwege een meningsverschil over het huren van transponderruimte, zal de M7 Group eind augustus 2024, twee transponders verlaten op de Astra 23,5 5. 

Het bedrijf M7 Group, lid van de CANAL+ groep, voerde op woensdag 22 mei 2024 technische wijzigingen door in zijn distributie.
In totaal 8 transponders veranderden de FEC van 2/3 naar 3/4 en Pilot van OFF naar ON.
Eťn transponder verhoogde de symboolsnelheid van 27500 naar 29900, (meer capaciteit).

De hoofreden voor dit alles:
Diverse zenders verhuizen naar een andere transponder vanwege het verlaten van deze twee transponders
op 11,778 GHz, pol V en 11,954 GHz, pol H.

Dit als gevolg van een meningsverschil tussen M7 Group en de satellietoperator SES over de huur van deze twee transponders, zullen uitzending via deze 2 transponders in de toekomst niet meer plaatsvinden. Een aantal zenders zullen de resolutie verlagen en overstappen op andere transponders, en worden dus, jawel, SD zenders.

Niet alle zenders van de twee uitgeschakelde transponders passen in de andere transponder capaciteiten van de M7-groep, zelfs niet nadat geselecteerde zenders op SD zijn overgeschakeld.
Vanaf 22 augustus 2024 worden daarom in totaal 9 zenders exclusief als OTT (via internet) aangeboden als onderdeel van de Skylink Live TV-dienst.
Ook 192 TV deelt in de klappen en zal straks enkel nog beschikbaar zijn via OTT (via internet)
Sinds 23 mei zijn al verschillende zenders verhuisd naar andere transponders o.a. de zenders Penthouse Gold, Penthouse Reality en Vixen.

Het einde van Canal Digitaal en TV Vlaanderen lijkt ingezet.

 
7
Er staan een aantal wijzigingen te wachten voor abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.
Omdat satellietbedrijf SES de oudere Astra 3B-satelliet noodgedwongen moet uitschakelen, worden alle kanalen naar een andere satelliet overgeplaatst.
SES heeft hiervoor een oudere satelliet op 31,5 graden oost naar 23,5 graden oost verplaatst.
Daar is deze satelliet nu actief onder de naam Astra 3C. De afgelopen maanden testte Canal+ Luxembourg hier al volop.

FEC
Uit gegevens van Canal Digitaal blijkt dat op 22 mei de eerste wijziging aanstaande is. Dan wordt namelijk de foutcorrectie van door Canal+ Luxembourg op de Astra3-satellietpositie gebruikte transponders omgezet naar 3/4. In de meeste gevallen gebruikt Canal+ Luxembourg nu 2/3 als foutcorrectie. Gelijktijdig wordt de symbolrate van de transponder op 11934 Mhz verticaal omgezet naar 29900. Hierdoor gebruiken vanaf dat moment alle Canal+ Luxembourg transponders op deze satellietpositie deze symbolrate. Deze omzetting zorgt ervoor dat met dezelfde transponderruimte meer zenders geleverd kunnen worden. Het wijzigen van deze ontvangstparameters zorgt er wel voor dat apparatuur opnieuw ingesteld moet worden. Wie de Canal Digitaal of TV Vlaanderen fastscanzenderlijst gebruikt hoeft niets te doen of in uitzonderlijke gevallen alleen deze zenderlijst opnieuw in te laden. Bij gebruik van eigen zenderlijsten moet de kijker wel zelf handelingen verrichten.

Omzetten
Het omzetten van transponders naar de nieuwere Astra 3C-satelliet zorgt niet voor wijziging aan ontvangstapparatuur. Deze omzetting vindt in de nachtelijke uren plaats. De zenders blijven op dezelfde frequentie uitzenden waardoor de overlast minimaal is. Een nieuwe satelliet betekent wel een afwijkende footprint. De footprint is het ontvangstgebied waarin de kijker het signaal via de schotelantenne kan gebruiken. Uit testen met de Astra 3C testtransponder blijkt dat het signaal is West-Europa gelijk blijft of zelfs beter wordt. Satellietkijkers die het aanbod in delen van Turkije of op de Canarische Eilanden kijken, worden ongetwijfeld minder enthousiast. Het ontvangstsignaal in deze gebieden wordt zwakker. Het is zelfs mogelijk dat ontvangst van Nederlandse en Vlaamse zenders hier helemaal niet meer mogelijk is. Dit te meer omdat de eerdere wijziging van foutcorrectie betekent dat er een sterker ontvangstsignaal nodig is voor ongestoorde ontvangst van tv- en radiozenders. Het omzetten van transponders naar de Astra 3C-satelliet wordt door SES volgens de huidige gegevens tussen 15 juli en 22 augustus uitgevoerd.
8
Online Sat & Newsflash / DPG Media mag RTL Nederland vooralsnog niet overnemen
« Last post by mebo870 on May 18, 2024, 03:09:40 PM »
ACM laat weten dat er meer onderzoek nodig is om tot een eindoordeel over het overnameplan te komen. Dit volgens de toezichthouder om 'mogelijke nadelige gevolgen van de overname verder te onderzoekení. ACM constateert dat DPG Media door de overname een mediabedrijf wordt met een groot aanbod op televisie, videostreaming, radio, dagbladen en online nieuws.
Hierdoor wil het langere tijd besteden aan onderzoek naar de gevolgen die de overname heeft op het medialandschap.

 
Marktmacht
ACM stelt in een verklaring: "DPG verkrijgt door de overname van RTL een nog sterkere positie als aanbieder van betaald en onbetaald algemeen nieuws, zowel online als offline. De overname kan DPG daardoor mogelijk in staat stellen om de kwaliteit en toegankelijkheid van algemene nieuwsdiensten te verlagen. Bijvoorbeeld door nieuwsartikelen over meerdere kanalen te verspreiden in plaats van apart te creŽren, of door de omvang van onbetaald nieuws te beperken. Als dat het geval is, kan dat leiden tot een vermindering van de omvang, kwaliteit en pluriformiteit van het algemene nieuwsaanbod aan consumenten.Ē ACM wijst op nog een aantal andere zaken die onderzoek nodig maken. Het gaat onder meer om gebruikersgegevens, mogelijke invloed op arbeidsvoorwaarden vaste krachten en freelancers en de positie op de online advertentiemarkt.

 
Breder onderzoek
Als RTL Nederland en DPG Media door willen gaan met de overname Ė met een waarde van 1,1 miljard euro Ė dan moet een vergunning voor de overname worden aangevraagd. Deze aanvraag leidt tot een dieper onderzoek waarbij ook een andere toezichthouder - het Commissariaat voor de Media (CvdM) - een rol gaat spelen. Als beide partijen deze aanvraag indienen, wordt na onderzoek binnen dertien weken door ACM duidelijkheid gegeven.
9
Online Sat & Newsflash / Re: TV Vlaanderen stopt met Antenne TV (DVB-T2)
« Last post by mebo870 on May 18, 2024, 03:06:12 PM »
Ik verwacht nog wel het een en ander van Broadcast Partners, ik ken die mannen van vroeger, CBT, later Broadcast Partners, die zijn niet van gisteren.
Nu zitten ze al op DAB in Vlaanderen, een dikke kans dat daar ook DVB-T bij komt, ze hebben de kennis in huis.


DAB+ 11A in Vlaanderen

Broadcast Partners gaat de zenders voor DAB ensemble 11A (commerciŽle multiplex) in Vlaanderen exploiteren. Tot nu toe is de licentie in handen van Norkring BelgiŽ. Eind 2023 werd de inschrijvingsprocedure gestart door de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) waarna meerdere inschrijvingen werden beoordeeld op basis van een beautycontest. VRM heeft na toetsing van de ingediende dossiers de inschrijving van Broadcast Partners aangewezen als het beste voorstel. Per 21 juni wordt de licentie van de huidige operator overgedragen aan Broadcast Partners. Door de verandering van operator moeten er aanpassingen worden gedaan in de zendmasten. ďDe voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting zal de luisteraar geen hinder ondervinden van de overgang naar de operator.Ē

Broadcast Partners is ook de zenderoperator voor commerciŽle zenders in Vlaanderen op FM zoals Q-Music, Joe en Nostalgie. Tevens beheerde Broadcast Partners sinds 2018 het DAB netwerk voor VRT.

Over Broadcast Partners

Al sinds 1979 staat Broadcast Partners klaar voor alle radiostations in Nederland en Vlaanderen als het gaat om FM- en DAB-zenderparken. Met het winnen van de race om 11A heeft Broadcast Partners nog een licentie voor beheer van een groot netwerk in BelgiŽ in bezit. Broadcast Partners is o.a. al actief voor de VRT in BelgiŽ en de NPO, Q-Music, Radio 538, 100% NL en nog veel meer in Nederland. Het bedrijf met ongeveer 70 werknemers heeft twee vestigingen in Nederland; het hoofdkantoor in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen en een kantoor in Hilversum. In deze kantoren worden voor veel dingen gezorgd: monitoring, ontwerp, frequentieplanning etc. Maar ook worden software en hardware geleverd voor radiostations over de hele wereld.
10
Online Sat & Newsflash / Re: TV Vlaanderen stopt met Antenne TV (DVB-T2)
« Last post by Gonzo on May 18, 2024, 12:29:52 PM »
Ik dacht nochtans ooit eens gelezen te hebben dat openbare omroepen in Europa gratis te bekijken moeten zijn.
De Vlaamse regering schermt met het feit dat VRTmax gratis is.
En dat is het eigenlijk niet, want je hebt er internet voor nodig.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
gfxgfx
gfx gfx