LuxSat Satellite

Computer => Tip & Tricks => Topic started by: jeanlili on August 04, 2012, 05:50:04 PM

Title: Wat heeft er zoveel ruimte nodig op je HD
Post by: jeanlili on August 04, 2012, 05:50:04 PM
Ontdek wat ruimte inneemt op je harde schijf
SpaceSniffer toont je in een opslag de ruimtevreters
04 augustus 2012

Download spacesniffer_1_1_4_0.zip (1501 KB)

Bron : ZDNet.be

Met SpaceSniffer ontdek je in een oogopslag welke bestanden de meeste plek innemen op je harde schijf, zodat je op effectieve wijze grote schoonmaak kunt houden.

Het gratis SpaceSniffer is zeker niet het enige programma dat een grafisch overzicht maakt van alle bestanden op je harde schijf. Het is echter wel een van de effectiefste, dat je met behulp van afmeting en kleur een loepzuiver beeld geeft van je harde schijf.

Nadat je een scan hebt uitgevoerd van een schijf naar keuze krijg je een venster voor je neus met allerlei vakjes. Hoe groter het vak, hoe meer schijfruimte het inneemt. Als je op een vlak dubbelklikt wordt je naar een nieuw venster meegenomen met daarin de indeling van de onderliggende map.

Met behulp van regels is het mogelijk om resultaten te filteren op grootte en bestandstype. Dat kan van pas komen omdat de hoeveelheid informatie wat overweldigend kan zijn.

De leukste functie van SpaceSniffer is zijn vermogen om bestanden en mappen in realtime weer te geven. Als je dus een bestand toevoegt of verwijdert, wordt het grafische venster automatisch bijgewerkt.

SpaceSniffer ziet er goed uit, doet zijn werk naar behoren en heeft altijd het laatste overzicht van de ruimteindeling op je harde schijf paraat. Het is bovendien draagbaar, zodat je het altijd met je mee kunt nemen.