LuxSat Satellite

Computer => Computer Software => Topic started by: truckerke on July 16, 2015, 06:57:51 PM

Title: Windows 10
Post by: truckerke on July 16, 2015, 06:57:51 PM
Twee weken voor de officiële release van Windows 10 kan het plastic om het nieuwe besturingssysteem gewikkeld worden. De laatste build, versie 10240, is helemaal af.

Dat melden bronnen dichtbij Microsoft. Het bedrijf uit Redmond heeft de uiteindelijke build vrijgegeven als 'release to manufacturing (RTM)'-versie, zodat hardwaremakers kunnen beginnen het besturingssysteem op nieuwe pc's en laptops te zetten.

Testlab
Nieuwe pc's met Windows 10 komen pas een paar weken na de releasedatum in de schappen te liggen. Eerst is het de beurt aan het upgraden van Windows 7- en 8.1-pc's. Daarvoor heeft Microsoft een aantal bekende winkels en bedrijven ingericht als testlab, waar bezoekers informatie kunnen inwinnen, het nieuwe OS kunnen testen en hun eigen pc of laptop kunnen laten upgraden.

Windows 10 komt op 29 juli beschikbaar, en het eerste jaar is de update vanaf Windows 7 en 8.1 gratis. Meer over Windows 10? Lees er alles over in ons Dossier Windows 10.
bron Computer Totaal
grts Peter
Title: Re: Windows 10
Post by: Jurgens on July 17, 2015, 11:00:32 AM
Ik heb Windows 10 al enige maanden via het insider program en ik moet zeggen, het werkt heel goed. Ik ben blij dat ik 8 en 8.1 heb kunnen overslagen want dat vond ik zelf minder prettig, minder intuïtief werken.
Title: Re: Windows 10
Post by: truckerke on July 17, 2015, 02:29:54 PM
Ik heb Windows 10 al enige maanden via het insider program en ik moet zeggen, het werkt heel goed. Ik ben blij dat ik 8 en 8.1 heb kunnen overslagen want dat vond ik zelf minder prettig, minder intuïtief werken.
Ik had mij daar ook voor aangemeld maar het was mij afgeraden daar ik niet echt een semi- pro ben
Geen echte leek maar ik weet er niet genoeg van en alles qua ondersteuning en forum was in het engels vandaar
Normaal krijg ik wel de vanaf 29/07 de upgrade binnen als alles goed verloopt  :-x
grts Peter
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on July 28, 2015, 08:31:02 PM

Windows 10: waarom je morgen (niet) moet upgraden

Door: Sam Feys
Het startmenu is weer terug van weggeweest in Windows 10. © microsoft.

Windows 10 Een beetje verontrustend misschien: dagen voor lancering worden nog steeds cruciale fouten uit het besturingssysteem gehaald. Maar morgen is het toch zo ver: Microsoft lanceert zijn langverwachte Windows 10. Je krijgt een betere start en in het beste geval kost het je niets. Zes vragen.
1. Wat wil Microsoft met Windows 10 bereiken?
 

    Microsoft wil zijn grote fouten van Windows 8 ongedaan maken, en dat lijkt deze keer ook te lukken

Windows 10 is de belangrijkste softwarelancering van Microsoft in jaren. Het is eigenlijk een grote herwerking van Windows 8, het vorige besturingssysteem dat met zijn radicale nieuwe design heel wat gebruikers afstootte.

Het is tekenend dat het bedrijf maar ineens de beslissing nam om zijn negende versie over te slaan en meteen naar Windows 10 te gaan. Microsoft wil zijn grote fouten van de vorige keer ongedaan maken, en dat lijkt deze keer ook te lukken.

Microsoft heeft de kleurrijke tegelstructuur van zijn vorige besturingssysteem behouden, maar het geheel netjes afgevijld. Het is weer gemakkelijker om het besturingssysteem te bedienen met een desktopcomputer. Een verademing tegenover versie 8, die bijna alleen nog gericht leek op aanraakbediening en erg verwarrend was voor wie een muis in de hand had.
2. Waarom zou ik upgraden? Wat is er nieuw?
 

    Het nieuwe startmenu wordt gebruikt als verkooppraatje: "het beste van Windows 7 en 8"

Het startmenu is terug van weggeweest. Je kan het uitklappen, het geeft meteen toegang tot apps en veelgebruikte functies als het controlepaneel en het is volledig aan te passen. Het toont grote en kleine tegels van veelgebruikte apps in de privésfeer of de werkomgeving. Microsoft gebruikt dit zelf ook als een van de belangrijkste punten om zijn nieuwe systeem te verkopen. Het wordt verkocht als "het beste van Windows 7 en 8".

Internet Explorer zit in een diep gat onder de grond. Windows 10 krijgt de nieuwe internetbrowser Microsoft Edge meegeleverd. Volgens het bedrijf is het een snelle manier om rond te surfen op het internet en het web naar je hand te zetten. Handig: je kan schrijven of aantekeningen maken op screenshots die je van webpagina's maakt en die delen met anderen.

Net zoals dezelfde apps bij Apple ook universeel op iPhone en iPad draaien, doet Windows hetzelfde met moderne Windows-apps. Die werken niet alleen op desktop, maar ook op tablet en smartphones die Windows 10 draaien.

Via Windows Hello log je niet langer in met een wachtwoord, maar met een vingerafdruk, oog of gezicht. Fabrikanten moeten daar wel hun apparatuur voor aanpassen.

Er is de intelligente spraakassistent Cortana, een tegenhanger van Apples persoonlijke spraakassistent Siri. Maar terwijl die laatste na een Nederlandse nu ook met een Vlaamse versie komt, is Cortana nog (lang?) niet beschikbaar in België. Microsoft heeft naar eigen zeggen ook "geen zicht op de beschikbaarheid" in ons land.
3. Hoeveel kost het? Niets (of het is te zeggen...)
 

    Windows 10 is gratis, maar niet voor iedereen

Een belangrijke nieuwigheid aan het besturingssysteem is dat Microsoft zijn nieuwe versie voor het eerst in zijn geschiedenis gratis weggeeft, maar niet voor iedereen.

Naar Windows 10 upgraden is gratis voor iedereen die vandaag al een licentie voor Windows 7 of 8 heeft, en dat aanbod is slechts een jaar geldig. Daarna betaal je net als iedereen de volle pot.
4. Waarom geeft Microsoft Windows 10 gratis weg?

Microsoft omarmt het gratis software-model waar Apple en Google al eerder de eerste stappen zetten. Het bedrijf wil dat zijn nieuwe software zo snel mogelijk op zoveel mogelijk apparaten wordt geïnstalleerd. Zo kan het aan ontwikkelaars bewijzen dat het de moeite loont om apps te maken voor Windows-gebruikers, die kunnen worden aangekocht via de winkel van Microsoft.

Het bedrijf hoopt ook dat gebruikers door hun upgrade meer geneigd zullen zijn om andere Microsoft-producten en mobiele apparaten te gebruiken.

5. Loopt Microsoft zo niet veel omzet mis? Hoe gaan ze geld verdienen?

Microsoft zal nog altijd geld verdienen door het doorrekenen van licentiekosten voor Windows 10 aan computerbouwers. Als je een nieuwe computer koopt met Windows 10, krijgt Microsoft daar een bedrag voor.

Traditioneel zorgt de lancering van een nieuw besturingssysteem voor de verkoop van heel wat nieuwe computers. Het is nog maar de vraag of dat nog steeds zo is.

Verder wil het geld verdienen met advertenties in zoekmachine Bing en met het aanbieden van premiumversies van Office-programma's, cloudtoepassingen en Skype.
6. Waarom zou ik morgen niet upgraden?
 

    Het kan de moeite lonen om een paar dagen of zelfs weken te wachten tot je zeker bent dat de eerste versie echt stabiel blijkt

Windows 10 lijkt nog niet helemaal klaar. Dagen voor de lancering worden nog cruciale fouten opgelapt. Dat is niet zo heel verrassend, maar het kan de moeite lonen om nog een paar dagen of zelfs weken te wachten tot je zeker bent dat de eerste versie ook stabiel draait.

Sommige applicaties, soms diegenen waar jij aan gehecht bent, kunnen nog niet volledig klaar zijn voor Windows 10 en onbruikbaar zijn zodra je de upgrade maakt.

Windows 10 komt bovendien met gedwongen updates. Gebruikers kunnen er niet meer voor kiezen of ze een update willen accepteren. Bij cruciale beveiligingsproblemen is dat een goede zaak, maar er kunnen zo ook updates worden doorgegeven die voor problemen kunnen zorgen.

Kortom: geduld is een schone deugd voor wie nog twijfelt. Al de anderen kunnen hun besturingssysteem vanaf morgen upgraden en zouden dat ook moeten doen.
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 04, 2015, 04:38:00 PM
Wie heeft er al Windows 10 in gebruik  :sad: en ben je daar tevreden over  :sad:
Title: Re: Windows 10
Post by: truckerke on August 04, 2015, 06:51:39 PM
Wie heeft er al Windows 10 in gebruik  :sad: en ben je daar tevreden over  :sad:
Ik heb hem in gebruik en valt voor mij wel mee  :cool:
grts Peter
Title: Re: Windows 10
Post by: ivo on August 04, 2015, 11:28:07 PM
ik ben reeds teruggegaan naar de 8.1    :-?
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 04, 2015, 11:31:11 PM
Vertel  :P  :sad:
Title: Re: Windows 10
Post by: ivo on August 05, 2015, 12:14:51 AM
ik werk steeds met firefox
 dat werkt al niet verschillende ontzippers ook niet dcc1.5 ook niet, die vaste browser bevalt mij ook niet
 en google crome moet je dan nemen om iets te laten werken
en voor de snelheid moet je niet veranderen  :o
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 05, 2015, 07:00:49 AM

In de loop van deze maand zou Firefox 40 actief worden en hopelijk brengt dit verbetering.

Ook is er nog;
Start Menu 8 v2:
Support for Windows 10
Title: Re: Windows 10
Post by: truckerke on August 05, 2015, 07:30:48 PM
Er is wel de mogelijkheid ingebouwd bij de Microsoft Edge om sites die niet werken met de Edge te openen met explorer zie foto
Door rechts in de browser op de puntjes te klikken kun jij kiezen om deze pagina te openen met Explorer  :oops:
Dus ik vermoed dat er nog wel enkele updates zullen komen om de aanwezige bugs op te lossen  :cool:
Grts Peter
(http://imagizer.imageshack.com/img661/8803/o3zWPz.png)
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 05, 2015, 08:16:49 PM
https://blog.mozilla.org/futurereleases/2015/07/29/firefox-for-windows-10-how-to-restore-or-choose-firefox-as-your-default-browser/
Title: Re: Windows 10
Post by: truckerke on August 05, 2015, 08:41:16 PM
https://blog.mozilla.org/futurereleases/2015/07/29/firefox-for-windows-10-how-to-restore-or-choose-firefox-as-your-default-browser/
Thx Jef  :drink:
Heb hem gedownloaded ga dat morgen is bekijken ik gebruik voor mijne mail toch al Mozilla Thunderbird
Nu eerst (voetbal)  :-x  kijken CLB-Pan
grts Peter
Title: Re: Windows 10
Post by: jeanlili on August 16, 2015, 05:47:04 PM
Ik ook heb Win 10 op m`n pc gezet maar krijg een groot deel van m`n foto`s niet meer open die ik op Picasa had staan , weet iemand er raad mee ?
Volgens de verkoper van Microsoft in de store zou ik terug Picasa moeten upgraden heb nu Pic.3 en upgraden naar 3.9 zou uitkomst bieden maar dat klopt langs geen kanten krijg ze nog niet open .
Miss. met een progje ( foto`s staan allemaal in Jpeg . :-D
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 17, 2015, 04:23:29 PM
Bij Firefox 40.0.2 in Windows 10 werken onze smileys ook weer  :-x
Title: Re: Windows 10
Post by: jeanlili on August 17, 2015, 04:40:05 PM
Bij mij geen problemen met de smileys Jef maar heb jij dan geen problemen met foto`s die je niet meer open krijgt ?
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 17, 2015, 04:46:30 PM
Dat ga ik morgen eens bekijken  :-x
Title: Re: Windows 10
Post by: ivo on August 17, 2015, 11:22:40 PM
@ jef werkt dcc ook met firefox nu????
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 17, 2015, 11:26:31 PM
Ik weet je morgen meer te vertellen ik heb de installatie gedaan maar verder nog niet veel kunnen testen  :-x
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 18, 2015, 03:12:18 PM
Ik heb geen probleem met foto's in gelijk welke extensie en heb ook geen probleem met DCC -E2v1.50

Ik moet wel zeggen dat dit op een tweede laptop is en ik ben daar eerst naar een volledig herstel gegaan om dan terug de Windows 8.1 te installeren samen met al zijn updates en dat heeft wel een dag of twee geduurd om dan daarna de Windows 10 te installeren en dus nu verder te voorzien van alle items die ik gebruik.
 :-x
Title: Re: Windows 10
Post by: jeanlili on August 18, 2015, 06:49:31 PM
Ok Jef bedankt om dit eens te veriferen ,dus alles eerst back uppen en daarna Win8.1 instaleren alle foto`s naar 8.1 copieren en dan win10 instaleren en dan zou ik ze allemaal open krijgen ? :-? :sad: :sad:
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on August 18, 2015, 07:06:05 PM
Dat heb ik zo niet gezegd dat het dan bij u zal werken  :P maar dat is hoe ik te werk ben gegaan zonder ook maar aan foto extensies te denken.

Deze methode gaat je dan wel een hele hoop werk kosten en ik zou toch maar wat verder zoeken of er geen eenvoudigere oplossingen te vinden zijn.
 :-x
Title: Re: Windows 10
Post by: jeanlili on August 18, 2015, 09:32:25 PM
Wou ik toch nog eerst proberen of er geen tooltje bestond om de Pict. te openen .
Toch bedankt Jef ik hou dit nog even apart
.
 <love lux>
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on September 03, 2015, 08:07:37 AM

Bij mijn reserve Laptop liep de upgrade naar Windows 10 heel vlotjes en wellicht ook omdat ik eerst alles had opgeschoond.

Bij mijn actieve Laptop was het een ander verhaal want daar moest alles blijven opstaan.
Na een tijdje upgrade kreeg ik de melding even geduld en dat even geduld duurde meer als een halve dag en ik kon geen stap meer vooruit of achteruit , ik kon nog wel de Pc gebruiken onder de Windows 8.1 maar kon de melding even geduld niet verwijderen.
Dan maar op zoek gegaan naar een oplossing en die vond ik in een programmetje win10fix en die heeft zijn werk wel goed gedaan want de melding was weg en ik kon terug naar het bekende Windows icoontje onderaan om de upgrade te herstarten die nu wel heel vlotjes liep.

Al bij al ben ik nu wel erg tevreden met de Windows 10 want alle door mij gebruikte programs werken, hij start heel vlot op en is sneller dan de Windows 8.1  :cool:
Title: Re: Windows 10
Post by: mebo870 on September 03, 2015, 10:11:16 AM
...en is sneller dan de Windows 8.1
nu toch nog, tot de loodgieters hun updates beginnen te sturen.  :)
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on September 03, 2015, 10:34:33 AM
Niet zo negatief altijd  :-x alles is niet slecht en dat er nog wel problemen zullen opduiken in de toekomst daar twijfel ik niet aan maar dat is met alles zo en niet enkel met Windows.
Title: Re: Windows 10
Post by: mebo870 on September 15, 2015, 04:39:04 PM
Ik heb er een uur geleden ook Wind-doos 10 opgezet, geïnstalleerd vanaf de usb stick, amai duurt dat lang. Bij het installeren wel tegen een probleem aangelopen, vroeger kwam er een melding, nadat windows reboot "press any key to boot from usb/hdd"
Dat zit er niet meer in, het resultaat was dat pc, terug de usb aan het uitlezen was.
En men ziet dat niet, dat logo blijft hetzelfde, dat is daar wel even opletten voor die 1ste reboot om de usb er uit te trekken.

Ho ja, het toetsenbord stond ook op americanski, (qwerty) zo moet men dan zijn paswoord ingeven.   
En  nu ga ik er hun overbodige apps proberen er af te gooien, ik zie al reclame genoeg.
enfin ik kan toch al op luxsat. 
   
Title: Re: Windows 10
Post by: jsbenny on September 15, 2015, 11:27:20 PM
Ik heb Windows 10  2 dagen na uitkomen er op gezet was zeer snel geinstalleerd ,alles stond juist (toetsenbord) is snel in opstarten . Heb wel al een paar updates gehad maar verloopt vlot,kan alles gebruiken wat er op 8.1 stond.
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on December 09, 2015, 08:45:27 AM

Om enkele kleine mankementen weg te werken in de Windows 10 die ik had geïnstalleerd had ik gisteren besloten een versie upgrade te doen zodat ik nu de laatste build gebruik 10586.17

De kleine mankementen zijn nu verdwenen en het enige dat hij verwijderd had en ik terug moest installeren was de CCcleaner.
 :-x
Title: Re: Windows 10
Post by: Kanus on December 09, 2015, 11:42:13 AM
Ze beginnen een beetje irritant en schreeuwerig te worden met dat Windows 10 van hun.  :D

Ik heb Windows 7 en wil NIET veranderen....ik zie dat vanzelf wel een keer als ik aan een nieuwe PC toe ben.

Maar een hele tijd terug kwam er dus onder in de taakbalk een icoontje dat je daar alvast die Windows 10 kon reserveren...nu staat daar dat je het kan downloaden via dat icoontje.
Oke....maar wat moet ik daarmee als ik dat niet wil ??

Maar het ergste is nog wel dat om de paar dagen daar een blauw popup scherm ong 6x8 cm komt opzetten
die je maar steeds blijft vragen om te upgraden.
En dat popup schermpie is Windows nog zeker niet genoeg...want die er komt ook om de paar dagen een 2de popup scherm.
Zo'n hele grote ong 15x20cm midden op je PC scherm.  :-?

Als je dan ook nog kon aangeven: DAT WIL IK NIET !!!!!!!!, dan kan ik het nog begrijpen wat ze doen.
Maar je kan dat dus niet aangeven....alleen met rode kruisje het popup scherm weg klikken..
Je moet daar verder goed mee uitkijken, want eenmaal in zo'n schermpie iets aanraken/klikken en zo'n download begint meteen al te lopen en kan je niet terug.
Let wel: niet iedereen weet dan wat hij.zij moet doen om dat nog te stoppen.  <nono>
Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on December 09, 2015, 02:33:53 PM

Icoontje en vraag naar update Windows 10verwijderen

Hoe verwijder je de update kb3035583 definitief?

In Windows 7 ga je als volgt te werk om de update kb3035583 definitief te verwijderen.

Kies in je Configuratiescherm voor ‘Systeem en beveiliging’.
Klik op ‘Windows Update’ en vervolgens op ‘Automatische Updates in- of uitschakelen’.
Vermoedelijk staat “Updates automatisch downloaden en installeren (aanbevolen)” gekozen. Overweeg of je daarvan Vermoedelijk staat onder ‘Aanbevolen updates’ aangevinkt ‘Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates’. Dit is de instelling die je in combinatie met de standaardkeuze “Updates automatisch downloaden en installeren (aanbevolen)” de ongewenste update kb3035583 heeft doen oplopen.
Overweeg dus om die update uit te vinken (doe je dat niet, dan krijg je die update de volgende keer weer aangeboden en dan moet je die dus weigeren en ervoor kiezen dat die niet meer wordt aangeboden).
Ga in het Configuratiescherm terug naar Windows Update en klik nu op ‘Geïnstalleerde updates weergeven’. (Soms krijg je die optie niet direct aangeboden en moet je eerst kiezen voor ‘Geschiedenis van updates weergeven’). Je krijgt nu een scherm met de boodschap naar Windows op zoek is naar geïnstalleerde updates. Dit kan een tijdje duren. Zoek het scherm af naar Update voor Microsoft Windows kb3035583 en kies voor ‘verwijderen’. Het systeem kan enkele minuten nodig hebben om deze update te verwijderen. Vervolgens vraagt Windows je je computer opnieuw op te starten. Doe dat.
Als het goed is, is nu de ongewenste update verwijderd. En als je hierboven ervoor hebt gekozen om updates voortaan niet meer automatisch te downloaden en te installeren, heb je het probleem verholpen.

Wat als ik bij nader inzien Windows 10 toch wil downloaden?

Een simpele manier om Windows 10 opnieuw aangeboden te krijgen, is vanuit het Configuratiescherm te gaan naar Windows Update en te kiezen voor ‘Naar updates zoeken’. Je krijgt dan een overzicht van belangrijke en optionele updates waarvoor je zou kunnen kiezen. Voor de verwijderde update kb3035583 geldt dat deze nu cursief wordt aangegeven. Kies voor deze update en je krijgt opnieuw Windows 10 ter download aangeboden.


Title: Re: Windows 10
Post by: LuxSat on December 09, 2015, 02:38:04 PM

Eerlijk gezegd vind ik wel dat je met de tijd mee moet en beter kunt updaten naar Windows 10

(https://www.luxsat.eu/Animaties/Computer%20afbeeldingen/5.gif)
Title: Re: Windows 10
Post by: Kanus on December 09, 2015, 04:06:48 PM
Eerlijk gezegd vind ik wel dat je met de tijd mee moet en beter kunt updaten naar Windows 10

(https://www.luxsat.eu/Animaties/Computer%20afbeeldingen/5.gif)

Ik ben het met je eens...maar ook weer niet.  :-x

Tegenwoordig met computers is sowieso al: Vandaag gekocht, morgen al oud!
Dus dan kan je wel aan de gang blijven....toevallig is dat Windows 10 dan gratis omdat ze je daarmee willen lokken..dus dat heeft voor Microsoft een doel.  :-x
Maar ik heb hier nog een PC  en die is al een paar jaartjes oud nu.....daar zit Windows 7 op en draait prima.
Waarom zou ik het risico gaan lopen om daarmee je PC op de kop te zetten met Windows 10 ?....kan best zijn dat de zaak daarna niet lekker meer draait!
En zeg niet dat dat zo is, want dat heb ik al een paar keer meegemaakt......
Bovendien heb ik hier een Wacom 22HD en dat ding koste bijna 1700 euri......dan moet je maar weer afwachten of dat allemaal gaat werken zoals het hoort.


Zoals ik al zei....als ik over een tijdje weer een nieuwe PC koop, dan zit daar automatisch al Windows 10 op....
M.a.w. je begint dan met een schone lei....qua programma's en randapparatuur.
B.v. Ik heb vroeger 2x een hele dure scanner gekocht ( die kosten toen wel een paar honderd gulden of euries) ...Van Windows 98 ( ofzo) naar XP
Ja mooi dat het werkte en ik een nieuwe moest kopen...het ding was bijna niet gebruikt en 100% werkend...hoppa kon je weggooien.
Die scanner daarna van XP naar Windows 7.....hoppa het zelfde verhaal....ook die kon ik niet meer gebruiken.....
Tja en nu kosten die scanners niks meer, maar nu wil ik er ook geen eens meer een hebben.
En met de printer was het precies hetzelfde verhaal...destijds waren dat echt dure dingen die je dan kon weggooien met een nieuw besturingssysteem van Windows.

btw bedankt voor de uitleg over dat icoontje.
Title: Re: Windows 10
Post by: mebo870 on December 09, 2015, 07:53:21 PM
Uiteindelijk zal je toch moeten overstappen, op een bepaald moment ga je hetzelfde tegen komen als ik met XP,
Na enkele updates, kon ik sommige programma's die voorheen wel op de pc stonden en werkten, gewoonweg niet meer installeren.
Ik ben niet de enige die dat heeft opmerkt, men zet het besturingssysteem beetje per beetje af.
 
Title: Re: Windows 10
Post by: Kanus on December 09, 2015, 11:39:05 PM
Uiteindelijk zal je toch moeten overstappen, op een bepaald moment ga je hetzelfde tegen komen als ik met XP,

Ja logisch....ik zal ook zeker wel Windows 10 gaan gebruiken.
Maar dat wil dus nog niet zeggen dat dat NU moet.
En de dingen die men dat al uit zou zetten , lijkt mij niet dat dat de meest gebruikte programma's zijn.
Stel je hebt fotosoep...dat word door velen gebruikt en als ze dat er al af zouden gooien en bij Windows men jou gaat verplichten om dan W 10
te moeten kopen...tja dan krijg je vele boze verhalen op het grote Inet hahaha dat wil Microsoft ook niet.
En XP is wel heel lang geleden haha daarna had je eerst Vista nog
Ik denk dat velen dus nog wel W7 hebben en ook W8...die laatste is is net als W10 weer nodig voor die nieuwere laptops dat je met je vingers over het scherm kan vegen.
Dat heb ik hier ook nog niet....ben een eenvoudige gebruiker die z'n files ( filmpies en foto's) maar kan bewaren en een beetje fotosoepen en film editten kan doen
Rest een beetje op Inet (forums)  kan rondhangen hahaha en wat spelletjes kan doen.

Kijk die Wacom 22HD die ik heb die zal heus wel werken op W10
Maar ik doe het dan liever vanaf een nieuwe PC waar je dan alles weer opnieuw ( voor het eerst) opbouwt.
Er kunnen zomaar dingen blijven hangen waardoor e.e.a. later niet soepel weer draait.
Dat had ik met mijn vorige PC ook...die draaide TOP....plots was ik voorzien van een virus die 1000den mail verstuurde en zelfs mijn provider gooide me op zwart.
Die virus kregen we niet weg en heb de PC moeten formatteren.....nu zul je zeggen je begint weer vanaf nul.....klopt, maar de programma's die er nu dus weer nieuw
opkwamen lopen allemaal traag...en dat hele Windows 7 daarop ook....b.v. de PC gewoon afsluiten duur 15 minuten.
Het is daardoor dat ik toen maar een nieuwe heb gekocht.

Ik weet niet of het zo is want zoveel verstand heb ik er niet van hahaha maar het lijkt als je b.v. een oud programma heb en die al die tijd bepaalde updates kreeg.
Daardoor staat er altijd nog iets op van toen het programma net nieuw was....de rest past de update's dan telkens weer aan....zo blijft het werken.
Nu formatteer je en zet je de W7 versie van CD/DVD en b.v. die oude programma's  er weer op ( ik bewaar die dingen he)  ondertussen kan je dan wel weer de nieuwste drivers
ophalen e.d. maar kan maar zo zijn dat het nu niet meer werkt omdat die dus die oude dingetjes mist
Jij heb het dan nog over nieuwe programma's die je dan niet meer kan installen.....ik heb het over programma's en W7 zelf die er altijd al opstonden en nu traag gaan op die oude PC

Als ik echt problemen met W7 op mijn huidige PC ga krijgen...of er komt morgen een rookpluimpje uit haha dan stap ik meteen over op W10 met een gloedje nieuwe PC
Title: Re: Windows 10
Post by: mebo870 on December 10, 2015, 12:37:03 AM
nee ik had het daar bij xp over programma's die er eerder al op draaiden, maar na een herinstallatie van xp en hun updates kon ik verschillende programma's die ik op cd had niet meer installeren.
ik heb lak aan nieuwigheden, zo lang ik iets kan doen met de pc ben ik al tevreden, ik ben geen professional en hoef niet het laatste nieuwe programma in gebruik te hebben.
Ik ga meer voor betrouwbaarheid en gebruiksgemak en dat had ik met XP, ik ben dat blijven gebruiken tot de dag dat ik tegen de muur aanliep.
En daarin moet ik toegeven dat W10 vrij goed in de buurt komt.
Ik heb alle windows versies gezien te beginnen met de eerste stapjes in DOS dan kwam windows 1.0, windows 95 -98,  windows millennium , wat ik toen heel goed vond.
Dan kwam XP, al wat daar achterkwam vond ik een ramp vooral die vista en win 7
een mens moet mee , willen of niet , maar als ik de snelheid vergelijk van XP t.o.v van Windows 10 nu, dan is windows 10 erg sloom
Windows 10 heeft moeite om 3 zware programma's draaiende te houden, er draait teveel rommel mee op de achtergrond, waar ik het nut niet van in zie.
Een computer moet snel en krachtig zijn, maar microsoft maakt er weer een zootje van, ze willen van de pc een multitask toestel maken, dat is geen goed idee.
Er zouden aparte versies moeten bestaan voor multimedia en dan degene waar zware programma op kunnen draaien die het maximale van de pc kunnen toe-eigenen zonder al hun tralalaat'jes 
Wat ze nu proberen is zowat hetzelfde als een boormachine willen gebruiken als mixer of ventilator, dat lukt maar deels.