LuxSat Satellite

Luxsat Online => Afwijkende Onderwerpen => Topic started by: mebo870 on March 16, 2020, 07:52:47 PM

Title: Corona virus
Post by: mebo870 on March 16, 2020, 07:52:47 PM
Ik wou eens weten hoe jullie omgaan met de corona crisis.
Voor de Nederlanders schets ik even de situatie in België. Ik kan je nu al verzekeren dat jullie Belgenmoppen in het niets verdwijnen tegenover de realiteit hier.
Onverwacht was het lang niet, al van in januari was het gevaar van dit virus gekend, maar de maatregelen bleven uit, de economie had voorrang “arbeiten”
Ondertussen mochten terugkerende toeristen uit besmet Italië en Spanje vrij het land in, geen testen, niks quarantaine, ga en vermenigvuldig u.
Dan was er nog de lachende minister van volksgezondheid (La vache qui rit) die beweerde dat we er klaar voor waren. Ondertussen blijk dat artsen en verpleegkundigen bijna door hun voorraad mondmaskers zitten en de testkits op corona raken ook op, dat terwijl we 8 (acht) ministers van volksgezondheid hebben.
Nog een Belgenmop, er waren 5 miljoen mondmasker besteld in Turkije en deels betaald, die zouden gisteren geleverd worden, maar zijn ineens spoorloos ???? 
Nu zitten we natuurlijk met de gebakken peren, overal te laks gereageerd, Europa heeft op 2 weken tijd al meer besmetting dan China en de echte doorbraak moet nog komen.
Muti Merkel had het over een mogelijke besmettingsgraad van 60 a70 %, daar wordt men niet vrolijk van. Naar de winkel gaan houd risico’s in, er wordt hier volop gehamsterd, wc papier, droge voeding, mondmaskers, alcoholgel zijn sinds vorige week niet meer te vinden.
Ik heb zelf een ma van 84 en daar durf ik momenteel niet te komen uit schrik dat ik drager van het virus ben.
En zo wordt elk van ons getroffen door maatregelen, en EU die ons dit open grenzen beleid heeft opgedrongen, zwijgt in alle talen.


 :-x 
Title: Re: Corona virus
Post by: LuxSat on March 16, 2020, 11:19:29 PM
Nog even en wij hebben hier zoals zij met de kippen doen ophokplicht  :police:
Als het dan ooit lukt om door deze tragedie te geraken gaan die milieu activisten weer in gang schieten want die zijn dan tot de conclusie gekomen dat de lucht veel schoner is als iedereen thuis blijft 
 <dans>

Ik ben ook benieuwd hoe anderen dit ervaren  :sad:
Title: Re: Corona virus
Post by: mebo870 on March 17, 2020, 11:37:52 AM
We moeten er nu eenmaal door, een meevaller is dat de lente eraan zit te komen, dat schijnt het virus te temperen.

Ik vind persoonlijk dat er bitter weinig bruikbare informatie komt, buiten handen wassen en één meter afstand houden.
De kranten staan vol over mondmaskers dragen, maar geen enkele die er eens aan denkt om een tekening bij te voegen met uitleg hoe dat te maken,
Gisteren op internet gaan zoeken, niks te vinden .....
 
Straks boodschappen doen, ben benieuwd wat ik ga vinden of juist niet.
Als je straks in mijn onderschrift ziet staan, "will work for toilet paper" weten jullie hoe laat het is   :)

Title: Re: Corona virus
Post by: jeanlili on March 17, 2020, 03:49:18 PM
Hier in Ierland alles op Lock Down we bannen de Covid-19 maar ook veel te laat zaterdag LL was hier op ons Eiland nof=g een trowfeest van 200man en nu bebben er 3 mensen van pick ook de barman die achter de toog stond dus deurke toe en " BLIJF IN OE KOT "

Maar ik wens jullie toch nog een  " HAPPY ST PATRICKS DAY "
Title: Re: Corona virus
Post by: tokkio on March 17, 2020, 05:36:56 PM
De kranten staan vol over mondmaskers dragen, maar geen enkele die er eens aan denkt om een tekening bij te voegen met uitleg hoe dat te maken.

Hoeft niet Van de velde (die van de beha) gaat er maken ,hij heeft nog wat onverkochte liggen, 2 voor de prijs van 1 :-o
 
Title: Re: Corona virus
Post by: LuxSat on March 17, 2020, 05:42:23 PM
 Antwerpen -

‘Buy and Sell’ in de Nationalestraat in Antwerpen verkoopt mondmaskers voor 9,99 euro per stuk. Diezelfde mondmaskers kosten oorspronkelijk nog geen 8 euro voor een doos van vijftig stuks. Die woekerprijzen stoten op veel onbegrip. “Maar dit is vraag en aanbod”, zegt de uitbater.

(https://static.gva.be/Assets/Images_Upload/2020/03/17/787fac4c-67ac-11ea-a910-e8241c5ef165_web_scale_0.0484496_0.0484496__.jpg?maxheight=465&maxwidth=700)
Title: Re: Corona virus
Post by: LuxSat on March 17, 2020, 06:35:48 PM

Hoe herken je Corona

(https://www.luxsat.eu/forum/index.php?action=dlattach;topic=53693.0;attach=8020;image)
Title: Re: Corona virus
Post by: mebo870 on March 17, 2020, 10:39:00 PM
We zitten bijna in een totale lockdown, morgen misschien al.
Wat me vandaag opviel is dat er best nog veel beweging op straat was.
Het zal overal wel zo zijn dat slechts enkelen tegelijk binnen mogen, apotheek max 2 personen, Aldi 20 personen.
Wc papier natuurlijk nergens te vinden, diepvriezers die leeg stonden te draaien, men blijft hier maar hamsteren, een beetje voorraad OK,  maar toch geen voorraad voor 3 maand, het moet heel triest zijn voor mensen die moeten werken en 's avonds hun boodschappen doen, als dank omdat ze de boel draaiend houden, is de winkel leeg geroofd.

 :D 
Title: Re: Corona virus
Post by: mebo870 on March 18, 2020, 01:35:16 PM
heel stil hier op straat, het lijkt wel vakantieperiode.
Title: Re: Corona virus
Post by: mebo870 on April 15, 2020, 12:05:44 AM
groepsimmuniteit is nog ver weg, zo suggereert een Duitse steekproef

Net over de Nederlandse grens, zo ongeveer ter hoogte van Sittard, ligt de Duitse gemeente Gangelt. Met iets meer dan 12.000 inwoners is het een vrij kleine gemeente waar menigeen wellicht zelfs in Duitsland zelf tot voor kort nog nooit van gehoord had. Maar dat veranderde zo half februari, toen de gemeente uitgroeide tot een corona-hotspot. Na de carnavalsfestiviteiten in de gemeente – die door talloze bewoners en mensen van buitenaf werden bijgewoond – ontwikkelden meerdere carnavalsvierders griepachtige klachten: ze waren besmet geraakt met het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.

Steekproef
Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en vroegen onderzoekers zich af hoe het er nu in de gemeente voorstaat. Hoeveel mensen zijn – wellicht zonder het zelf in de gaten te hebben gehad – besmet geraakt met het virus? En hoeveel mensen maken op dit moment een infectie door? Om die vragen te kunnen beantwoorden, werd er een steekproef op poten gezet. 600 huishoudens werd gevraagd om mee te werken, waarvan er 400 hun medewerking toezegden. Het gaat in totaal om ongeveer 1000 mensen. Zij kregen wat vragen voorgelegd, ook werd er een uitstrijkje van de keel gemaakt om te kijken of zij het virus momenteel bij zich droegen. Daarnaast werd er bloed afgenomen, om te kijken of deze mensen al antistoffen tegen het virus in hun bloed hadden oftewel: of ze reeds immuun waren voor het virus.

Inmiddels zijn de eerste resultaten van het onderzoek – gebaseerd op data van zo’n 500 inwoners – binnen. En het onderzoek wijst uit dat ongeveer 14% van de deelnemers aan het onderzoek reeds antistoffen tegen het virus in het bloed heeft. Dat betekent dat ongeveer 14% reeds door het virus geïnfecteerd is. Ongeveer 2% van de deelnemers bleek het virus nog onder de leden te hebben.

Groepsimmuniteit
Daarmee lijkt groepsimmuniteit in deze gemeente – in ieder geval op basis van de voorlopige resultaten van deze steekproef – ver weg. Want eerder schatten wetenschappers dat van groepsimmuniteit (zie kader) pas sprake is als ongeveer 60% van de populatie het virus heeft gehad.

Als mensen het nieuwe coronavirus oplopen en overleven, zijn ze er immuun voor. Hun lichaam kent het virus, heeft er antistoffen tegen aan gemaakt en kan – als ze weer met het virus in aanraking komen – gelijk in actie komen. Hierdoor kan het virus deze mensen niet meer infecteren. En kunnen deze mensen het virus ook niet meer op anderen overdragen. Je kunt je voorstellen dat als een groot deel van een populatie immuun is voor een virus, het steeds lastiger wordt voor een virus om zich te verspreiden. En daarmee wordt de kans dat het virus iemand weet te bereiken die nog niet immuun is, ook kleiner. In een scenario waarin een zodanig groot deel van de bevolking het virus gehad heeft, dat het zich niet meer kan verspreiden en ook mensen die het virus nog niet gehad hebben zich dankzij hun immune medemens beschermd mogen weten, kunnen we spreken van groepsimmuniteit. “Hoeveel mensen immuun moeten zijn om ons van groepsimmuniteit te kunnen verzekeren, is afhankelijk van hoe besmettelijk de ziekte is,” zo vertelde epidemioloog Hassan Vally, verbonden aan La Trobe University, eerder aan Scientias.nl. “We meten de besmettelijkheid door het berekenen van het reproductiegetal: Ro. Hoe hoger Ro uitvalt, hoe gemakkelijker een ziekte zich door een populatie verspreidt. En hoe gemakkelijker een ziekte zich verspreidt, hoe meer mensen er immuun moeten zijn om de verspreiding van het virus te stoppen. Voor COVID-19 weten we – en dat is heel begrijpelijk, want het is een nieuw virus – nog niet precies wat het reproductiegetal is. Maar we denken dat het waarschijnlijk ergens tussen de 1.4 en 2.5 ligt. De huidige data suggereren dus dat elke besmette persoon gemiddeld 1.4 tot 2.5 andere mensen besmet. Afgaand op die aanname moet ongeveer 60% van de bevolking immuun zijn alvorens er sprake kan zijn van groepsimmuniteit.”

Asymptomatische patiënten
Een andere conclusie die op basis van dit onderzoek getrokken kan worden, is dat een groot deel van de populatie het virus oploopt, maar daar niet of nauwelijks iets van merkt. Dat kunnen we onder meer opmaken uit de sterftecijfers in Gangelt. Op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten blijkt dat 0,37% van de mensen die door het virus geïnfecteerd worden ook aan de gevolgen van deze virusinfectie overlijden. Het sterftepercentage ligt in Gangelt opvallend lager dan in de rest van Duitsland waar zo’n 1,98 procent van de besmette mensen overlijdt. Het verschil is volgens de onderzoekers te verklaren doordat in de steekproef alle geïnfecteerde mensen – ook degenen zonder of met weinig symptomen – zijn opgespoord. En vervolgens is er gekeken wel percentage van deze mensen aan de gevolgen van het virus bezwijkt. Dat percentage ligt vanzelfsprekend veel lager dan wanneer je alleen kijkt welk percentage van de mensen met (ernstige) symptomen overlijdt.

Het onderzoek bevestigt wat onder meer virologen al langer roepen: de strijd tegen het nieuwe coronavirus en het bereiken van groepsimmuniteit gaat tijd kosten. Het blijft dan ook van groot belang, zo benadrukken de Duitse onderzoekers, om voorlopig de beperkende maatregelen in acht te nemen en deze als de tijd daar rijp voor is voorzichtig en stapsgewijs af te bouwen. Hoelang het gaat duren voor we het normale leven zoals we dat tot voor kort kenden, weer kunnen omarmen, blijft onduidelijk. Eerder suggereerden wetenschappers dat beperkende maatregelen mogelijk nog zeker 12 tot 18 maanden nodig zijn.


bron: scientias.nl
Title: Re: Corona virus
Post by: LuxSat on April 15, 2020, 10:21:24 AM
België / Nederland na corona:
Een land van kliklijnen, drones die u volgen en de politie als heer en meester

Wat is uw opinie en hoe stoppen wij dit  :sad:
Title: Re: Corona virus
Post by: mebo870 on April 15, 2020, 01:58:25 PM
Typisch de (r)overheid, repressie tegen de eigen bevolking, zelfs het ANPR cameranetwerk en de GSM netwerken worden al ingezet om te controleren.
Bevind men zich buiten zijn postcode, dan is dat eigenlijk al een niet essentiële verplaatsing.

We gaan denk ik nog nare dingen meemaken. 
Gisteren gaan winkelen, wat me direct opviel, het povere aanbod in de anders zo goed gevulde Carrefour, sommige producten ontbraken zelfs.
is dit de voorbode dat de voedsel voorziening begint stil te vallen of wordt er massaal gehamsterd?

We zijn er nog lang niet uit, waar ik nooit wat over hoor in de nieuws-show, hoe lang kan een land zoals Belgie of Nederland al die uitkeringen, pensioen, lonen, blijven uitbetalen, als het hele land stil ligt.
Vroeg of laat gaan we toch uit ons kot moeten komen, virus of niet

(http://users.telenet.be/mebo870/Smiley/images/rennen.gif)