gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 
Updates
Latest oscam all images 11784 (update) 18-05-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (81) (DM 820-900-920) (update) 17-05-2024
Latest 7 Zip for Windows (update) 16-05-2024
Notepad++ v8.6.7 (update) 13-05-2024
Vu+ cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 11-05-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72316 Posts in 11166 Topics by 6365 Members - Latest Member: gabidiesel May 20, 2024, 08:44:45 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Recent Posts
gfx
gfxgfx
 

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Er staan een aantal wijzigingen te wachten voor abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.
Omdat satellietbedrijf SES de oudere Astra 3B-satelliet noodgedwongen moet uitschakelen, worden alle kanalen naar een andere satelliet overgeplaatst.
SES heeft hiervoor een oudere satelliet op 31,5 graden oost naar 23,5 graden oost verplaatst.
Daar is deze satelliet nu actief onder de naam Astra 3C. De afgelopen maanden testte Canal+ Luxembourg hier al volop.

FEC
Uit gegevens van Canal Digitaal blijkt dat op 22 mei de eerste wijziging aanstaande is. Dan wordt namelijk de foutcorrectie van door Canal+ Luxembourg op de Astra3-satellietpositie gebruikte transponders omgezet naar 3/4. In de meeste gevallen gebruikt Canal+ Luxembourg nu 2/3 als foutcorrectie. Gelijktijdig wordt de symbolrate van de transponder op 11934 Mhz verticaal omgezet naar 29900. Hierdoor gebruiken vanaf dat moment alle Canal+ Luxembourg transponders op deze satellietpositie deze symbolrate. Deze omzetting zorgt ervoor dat met dezelfde transponderruimte meer zenders geleverd kunnen worden. Het wijzigen van deze ontvangstparameters zorgt er wel voor dat apparatuur opnieuw ingesteld moet worden. Wie de Canal Digitaal of TV Vlaanderen fastscanzenderlijst gebruikt hoeft niets te doen of in uitzonderlijke gevallen alleen deze zenderlijst opnieuw in te laden. Bij gebruik van eigen zenderlijsten moet de kijker wel zelf handelingen verrichten.

Omzetten
Het omzetten van transponders naar de nieuwere Astra 3C-satelliet zorgt niet voor wijziging aan ontvangstapparatuur. Deze omzetting vindt in de nachtelijke uren plaats. De zenders blijven op dezelfde frequentie uitzenden waardoor de overlast minimaal is. Een nieuwe satelliet betekent wel een afwijkende footprint. De footprint is het ontvangstgebied waarin de kijker het signaal via de schotelantenne kan gebruiken. Uit testen met de Astra 3C testtransponder blijkt dat het signaal is West-Europa gelijk blijft of zelfs beter wordt. Satellietkijkers die het aanbod in delen van Turkije of op de Canarische Eilanden kijken, worden ongetwijfeld minder enthousiast. Het ontvangstsignaal in deze gebieden wordt zwakker. Het is zelfs mogelijk dat ontvangst van Nederlandse en Vlaamse zenders hier helemaal niet meer mogelijk is. Dit te meer omdat de eerdere wijziging van foutcorrectie betekent dat er een sterker ontvangstsignaal nodig is voor ongestoorde ontvangst van tv- en radiozenders. Het omzetten van transponders naar de Astra 3C-satelliet wordt door SES volgens de huidige gegevens tussen 15 juli en 22 augustus uitgevoerd.
2
Online Sat & Newsflash / DPG Media mag RTL Nederland vooralsnog niet overnemen
« Last post by mebo870 on May 18, 2024, 03:09:40 PM »
ACM laat weten dat er meer onderzoek nodig is om tot een eindoordeel over het overnameplan te komen. Dit volgens de toezichthouder om 'mogelijke nadelige gevolgen van de overname verder te onderzoeken’. ACM constateert dat DPG Media door de overname een mediabedrijf wordt met een groot aanbod op televisie, videostreaming, radio, dagbladen en online nieuws.
Hierdoor wil het langere tijd besteden aan onderzoek naar de gevolgen die de overname heeft op het medialandschap.

 
Marktmacht
ACM stelt in een verklaring: "DPG verkrijgt door de overname van RTL een nog sterkere positie als aanbieder van betaald en onbetaald algemeen nieuws, zowel online als offline. De overname kan DPG daardoor mogelijk in staat stellen om de kwaliteit en toegankelijkheid van algemene nieuwsdiensten te verlagen. Bijvoorbeeld door nieuwsartikelen over meerdere kanalen te verspreiden in plaats van apart te creëren, of door de omvang van onbetaald nieuws te beperken. Als dat het geval is, kan dat leiden tot een vermindering van de omvang, kwaliteit en pluriformiteit van het algemene nieuwsaanbod aan consumenten.” ACM wijst op nog een aantal andere zaken die onderzoek nodig maken. Het gaat onder meer om gebruikersgegevens, mogelijke invloed op arbeidsvoorwaarden vaste krachten en freelancers en de positie op de online advertentiemarkt.

 
Breder onderzoek
Als RTL Nederland en DPG Media door willen gaan met de overname – met een waarde van 1,1 miljard euro – dan moet een vergunning voor de overname worden aangevraagd. Deze aanvraag leidt tot een dieper onderzoek waarbij ook een andere toezichthouder - het Commissariaat voor de Media (CvdM) - een rol gaat spelen. Als beide partijen deze aanvraag indienen, wordt na onderzoek binnen dertien weken door ACM duidelijkheid gegeven.
3
Online Sat & Newsflash / Re: TV Vlaanderen stopt met Antenne TV (DVB-T2)
« Last post by mebo870 on May 18, 2024, 03:06:12 PM »
Ik verwacht nog wel het een en ander van Broadcast Partners, ik ken die mannen van vroeger, CBT, later Broadcast Partners, die zijn niet van gisteren.
Nu zitten ze al op DAB in Vlaanderen, een dikke kans dat daar ook DVB-T bij komt, ze hebben de kennis in huis.


DAB+ 11A in Vlaanderen

Broadcast Partners gaat de zenders voor DAB ensemble 11A (commerciële multiplex) in Vlaanderen exploiteren. Tot nu toe is de licentie in handen van Norkring België. Eind 2023 werd de inschrijvingsprocedure gestart door de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) waarna meerdere inschrijvingen werden beoordeeld op basis van een beautycontest. VRM heeft na toetsing van de ingediende dossiers de inschrijving van Broadcast Partners aangewezen als het beste voorstel. Per 21 juni wordt de licentie van de huidige operator overgedragen aan Broadcast Partners. Door de verandering van operator moeten er aanpassingen worden gedaan in de zendmasten. “De voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting zal de luisteraar geen hinder ondervinden van de overgang naar de operator.”

Broadcast Partners is ook de zenderoperator voor commerciële zenders in Vlaanderen op FM zoals Q-Music, Joe en Nostalgie. Tevens beheerde Broadcast Partners sinds 2018 het DAB netwerk voor VRT.

Over Broadcast Partners

Al sinds 1979 staat Broadcast Partners klaar voor alle radiostations in Nederland en Vlaanderen als het gaat om FM- en DAB-zenderparken. Met het winnen van de race om 11A heeft Broadcast Partners nog een licentie voor beheer van een groot netwerk in België in bezit. Broadcast Partners is o.a. al actief voor de VRT in België en de NPO, Q-Music, Radio 538, 100% NL en nog veel meer in Nederland. Het bedrijf met ongeveer 70 werknemers heeft twee vestigingen in Nederland; het hoofdkantoor in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen en een kantoor in Hilversum. In deze kantoren worden voor veel dingen gezorgd: monitoring, ontwerp, frequentieplanning etc. Maar ook worden software en hardware geleverd voor radiostations over de hele wereld.
4
Online Sat & Newsflash / Re: TV Vlaanderen stopt met Antenne TV (DVB-T2)
« Last post by Gonzo on May 18, 2024, 12:29:52 PM »
Ik dacht nochtans ooit eens gelezen te hebben dat openbare omroepen in Europa gratis te bekijken moeten zijn.
De Vlaamse regering schermt met het feit dat VRTmax gratis is.
En dat is het eigenlijk niet, want je hebt er internet voor nodig.
5
Online Sat & Newsflash / Re: Zender wijzigingen
« Last post by satfinder on May 17, 2024, 11:44:54 PM »
Ik heb ditbook gelezen op totaal tv.
192 tv verdwijnt enkel voor zover ik kon lezen uit het pakket van canaal digitaal.voor tv vlaanderen stond ´iets vermeld,192 tv kan je wel nog verder zien via de app van canaal digitaal.
6
Online Sat & Newsflash / Re: Zender wijzigingen
« Last post by philippe on May 15, 2024, 06:47:37 PM »
Beste Mebo 870,
Dit is een ramp,zo een prachtige zender!!!
Uit welke bron hebt U dit vernomen a.u.b?
Mvg,Philippe.
7
Online Sat & Newsflash / Re: Zender wijzigingen
« Last post by mebo870 on May 15, 2024, 05:59:09 PM »
Helaas wel.
8
Online Sat & Newsflash / Re: Zender wijzigingen
« Last post by philippe on May 15, 2024, 05:32:20 PM »
Beste,
Lees ik goed dat 192 tv stopt????????????????
Mvg,Philippe.
9
Online Sat & Newsflash / Zender wijzigingen
« Last post by mebo870 on May 14, 2024, 05:59:29 PM »
Vanaf 22 mei a.s. kunnen klanten die gebruik maken van apparatuur die niet door Canal Digitaal TV Vlaanderen is geleverd,
te maken krijgen met uitval van zenders. Dit komt door aanpassing van een aantal parameters.
Dit is te verhelpen door de transponders opnieuw in te scannen.


Penthouse Gold en Reality verhuizen van transponder 11.973 V naar 11.856 V waar o.a. RTL 4 zit.
Ook Vixen verhuist van transponder en gaat van 12.090 V naar 11.739 V waar o.a. NPO 2 zit.
Vanaf 22 mei tot 22 augustus zijn deze zenders op zowel de bestaande als de nieuwe transponders te bekijken.
Vanaf 22 augustus 2024 enkel nog op de nieuwe transponders.

Zenderwijzigingen in juni
Vanaf begin juni kunnen klanten met een Basis- of Pluspakket genieten van twee nieuwe zenders: ducktv en DocuBox.
Twee nieuwe zenders !! :)

Per 18 juni stoppen de zenders 192TV en NPO Politiek.10
Online Sat & Newsflash / Streamingdiensten Disney en Warner bundelen krachten.
« Last post by mebo870 on May 10, 2024, 04:44:54 AM »
De concurrentie onder streamingdiensten is bikkelhard. Om die reden gaan Disney en Warner de handen in elkaar slaan met een nieuw abonnement.
Door aan schaalvergroting te doen, hopen de twee bedrijven sterker te staan in de Verenigde Staten.

Ergens deze zomer zal je in de Verenigde Staten één abonnement kunnen aanschaffen en daarmee zowel Disney+, Hulu en (HBO) Max kunnen bekijken.
De exacte datum en de kostprijs worden later meegedeeld. Er zullen twee versies beschikbaar: een reclamevrije versie en een goedkopere versie waar je de reclame wel moet doorstaan.

De twee bedrijven hopen zo de achterstand op Netflix goed te maken. Bovendien heeft samenwerken ook andere voordelen. Op financieel vlak is het veel efficiënter. Bepaalde kosten moeten niet meer twee keer, maar slechts één keer worden gemaakt. Mooi meegenomen, want beide bedrijven maakten recent flink wat verlies. Ook voor de consument heeft het voordelen. Die zegt steeds vaker zijn favoriete films en series niet meer te vinden in het oerwoud aan streamingdiensten, waardoor er eindeloos gescrold moet worden.

Series als The bear, Shogun en House of the dragon komen zo onder één dak terecht. Naast streamers MAX, Hulu en Disney+ krijgt de consument ook alle content van ABC, CNN, Discovery, Food network, FX, HGTV, Marvel, Pixas, Searchlight en Warner Bros in één bundel.

De samenwerking tussen twee giganten is niet uniek. Vorig jaar werd het aanbod van Showtime, Peacock, Universal en Nickelodeon ook al ondergebracht bij Paramount+.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
gfxgfx
gfx gfx