LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: Lawsons on November 30, 2019, 03:38:21 PM

Title: IPTV verdelers opgepakt in Spanje
Post by: Lawsons on November 30, 2019, 03:38:21 PM
De Spaanse federale politie heeft een illegale IPTV-operator opgepikt. De aanbieder heeft naar schatting 1.000.000 euro via zijn diensten hebben ontvangen. Op de politie-video zijn op verschillende plaatsen invallen te zien, die tot de arrestatie van 12 personen hebben geleid. Vier van hen zouden signalen hebben ontvangen, acht anderen traden op als wederverkoper van de dienst.

Invallen, shutdowns, rechtszaken en zelfs technische problemen hebben ertoe geleid dat veel IPTV-providers de afgelopen maanden zijn opgepakt. Het probleem is verre van een oplossing voor rechthebbenden. Ondanks vele tegenvallers is het voor veel aanbieders en verkopers nog steeds mogelijk om de betwiste markt te bedienen. De Spaanse federale politie hoopt een groot gat te hebben achtergelaten met de sluiting van de dienst.

Het onderzoek tegen de IPTV-provider begon in 2017
Het onderzoek begon in 2017 toen ambtenaren van de Central Cybercrime Unit op de hoogte werden gebracht van een Facebook-pagina met illegale IPTV-streams. De onderzoekers ontdekten dat de operator de tv-kanalen op een server beschikbaar stelde voor streaming. Tegelijkertijd runden ze een verkoop- en marketingafdeling om hun product via internet op de markt te brengen. In totaal waren er 12 verdachten, van wie er vier verantwoordelijk zijn voor administratie, marketing en boekhouding op meerdere platforms. De resterende acht personen traden op als verkopers.

Invallen in heel Spanje
Op vrijdag 15 november werden de 12 verdachten gearresteerd tijdens de invallen in Madrid, Toledo, Alicante, Murcia, Gran Canaria en Tenerife. Zeven IPTV-websites en twee profielen voor sociale media zijn stopgezet. Daarnaast werden 86 decoders, 15 harde schijven, 10 computers, verschillende NAS-opslagapparaten, 17 mobiele telefoons en meer dan 22.000 euro cash geld zijn in beslag genomen.

Volgens de politie had de dienst een geschatte omzet van 1.000.000 euro. De exploitanten worden nu beschuldigd van verschillende inbreuken, waaronder inbreuk op het auteursrecht, lidmaatschap van een criminele organisatie en het witwassen van geld.
Title: Re: IPTV verdelers opgepakt in Spanje
Post by: Lawsons on November 30, 2019, 05:27:03 PM
Hier nog een youtube filmpje van de inval op een paar adressen in Spanje.

https://www.youtube.com/watch?v=LTCZZuRbYko (https://www.youtube.com/watch?v=LTCZZuRbYko)