LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: Lawsons on September 17, 2018, 01:12:55 PM

Title: Voorlopig geen live sport op Netflix
Post by: Lawsons on September 17, 2018, 01:12:55 PM
Netflix heeft vooralsnog geen plannen om in Europa live sportwedstrijden aan te gaan bieden. Wel gaat de online streamingdienst meer sportdocumentaires in het aanbod opnemen.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn dat uitzendrechten van belangrijke sportwedstrijden en sportcompetities in handen van mondiale internetbedrijven als Google, Facebook, Amazon en Netflix komen. Maar volgens Maria Ferreras, VP businessdevelopment EMEA, heeft Netflix hiervoor nog geen concrete plannen. Wel gaat Netflix investeren in het zelf maken en het aankopen van sportdocumentaires. Daarbij kan worden samengewerkt met andere marktpartijen.

Exclusieve content

Voor Netflix blijft het maken van exclusieve content in de vorm van eigen series belangrijk. De online streamingdienst profileert zich hierbij meer met het maken van lokale eigen producties. In het EMEA-gebied wordt op dit moment aan rond de honderd lokale eigen series gewerkt. Ondanks dat Netflix de nadruk op het maken van eigen series legt, zegt het bedrijf geen plannen te hebben om productiebedrijven over te nemen.