LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: mebo870 on November 22, 2020, 01:30:14 PM

Title: NOS en NTR gaan nauwer samenwerken
Post by: mebo870 on November 22, 2020, 01:30:14 PM
De NOS en de NTR gaan nauwer samenwerken. De directies hebben ervoor gekozen om een alliantie aan te gaan, waarin de focus vooral ligt op programma-inhoudelijke samenwerking.  “Nieuwsuur, Andere Tijden Sport en Nieuws & Co laten nu al zien hoe goed dat kan uitpakken“, aldus de omroepen in een persbericht.
Verhoging kwaliteit

Het doel van de alliantie is verdere verhoging van de kwaliteit en verrijking van het huidige programma-aanbod van de twee omroepen. Niet alleen op televisie en radio, maar ook online. Nieuwe programmaconcepten behoren eveneens tot de mogelijkheden.
Bestaande merken blijven bestaan

Als uitdrukkelijke voorwaarde geldt dat de bestaande merken en de afzonderlijke programmapakketten van beide organisaties in stand blijven. Zo willen NOS en NTR hun onafhankelijkheid en neutraliteit waarborgen.
Programma-inhoudelijke samenwerking

Voor het komende jaar wordt gedacht aan verbreding van de samenwerking in vooral de onderzoeksjournalistiek, naar voorbeeld van Nieuwsuur. Het NOS Jeugdjournaal en Schooltv.nl zouden elkaar kunnen versterken. Ook valt te denken aan een intensievere kennisdeling door de NTR-redacties Wetenschap en Geschiedenis en de NOS-onderdelen Nieuws, Sport en Evenementen. Verder liggen er kansen in het verdiepen van de aandacht voor de maatschappelijke betekenis van sport. Daarnaast kunnen studio’s gezamenlijk worden gebruikt en geeft de samenwerking ook nieuwe perspectieven voor het personeel.
Agenda

Om de samenwerking handen en voeten te geven zal een samenwerkingsagenda worden vastgesteld. Programmamakers, managementteams en directies van beide omroepen zullen de onderlinge banden aanhalen; na een jaar volgt een evaluatie van de samenwerking.