LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: Cobus R on December 08, 2011, 07:03:19 AM

Title: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 08, 2011, 07:03:19 AM
7 december    Geschreven door: Jarco Kriek
M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen

Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A is vandaag gestart met het invoeren van een nieuwe technologie waarmee men het delen van de smartcard door meerdere satellietontvangers gedeeltelijk aan banden wil leggen.

M7 Group S.A is vandaag met de nieuwe techniek gestart bij haar kleinste tv-aanbieder TeleSAT dat een zenderpakket voor Wallonië en Luxemburg exploiteert. Rene Tensen van M7 Group S.A heeft de start van anti-cardshare maatregelen vanavond aan Totaal TV bevestigd. Het delen van de smartcard wordt door alle Europese tv-aanbieders als een doorn in het oog gezien. Dat komt vooral omdat de smartcard niet alleen binnen het eigen huis met de daar aanwezige satellietontvangers wordt gedeeld. Steeds vaker wordt cardsharing via internet gebruikt waardoor er bedrijfseconomisch financieel nadeel voor tv-aanbieders ontstaat. Juist het delen buiten het eigen huis wil M7 Group S.A met de nieuwe anti-cardshare maatregelen ontmoedigen en bemoeilijken.

Om het delen van de smartcard binnen het eigen huis toch nog in bepaalde mate mogelijk te maken heeft M7 Group S.A een limiet van maximaal 4 programma’s die tegelijk met één smartcard gedecodeerd kan worden ingesteld. Wanneer er meer dan 4 programma’s tegelijk door de smartcard moeten worden gedecodeerd schakelt deze zichzelf automatisch uit. Om 4 programma’s tegelijk te kunnen decoderen moet de smartcard in de afgelopen dagen wel een belangrijke update via de satelliet hebben gehad. Wanneer deze update niet is ontvangen kan men met de smartcard slechts 2 programma’s tegelijk decoderen. Op diverse Belgische forums – waaronder Satzone.be - heeft de klantenservice van TéléSAT een Franstalige mededeling hieromtrent doen uitgaan. Deze belangrijke smartcardupdate wordt niet goed door de smartcard verwerkt wanneer men gebruik maakt van interne kaartlezers die werken op emulatie software als bijvoorbeeld CCCam. Wanneer men gebruik maakt van interne kaartlezer met emulatie dient met de smartcard enige tijd in een goedgekeurde satellietontvanger of een CI-satellietontvanger in combinatie met de originele Mediaguard CI-module te plaatsen om de smartcardupdate goed te ontvangen en het maximale aantal te decoderen tv-programma’s van 2 naar 4 te verhogen.

M7 Group S.A wil geen mededelingen doen over de techniek die men bij deze nieuwe anti-cardshare maatregelen gebruikt. Wel bevestigd men aan Totaal TV dat na TéléSAT ook CanalDigitaal en TV Vlaanderen zullen starten met de gelijke anti-cardshare maatregelen. In welke volgorde dit gaat plaatsvinden en wanneer dit gaat plaatsvinden, wil het bedrijf nog niet prijsgeven.


Bron totaal tv
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 08, 2011, 08:16:53 AM
Alleen oscam installeren ipv cccam zal wel niet helpen?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 08, 2011, 09:54:42 AM
Steeds vaker wordt cardsharing via internet gebruikt waardoor er bedrijfseconomisch financieel nadeel voor tv-aanbieders ontstaat.

Dat vind ik echt zo'n bullshit! Net alsof iedereen een volledig pakket zou nemen als je dat niet via CS ontvangt. Ik ga er toch vanuit dat iedereen die gebruikt maakt van CS toch ook een basis abbo heeft van CD. Als je namelijk inet storing hebt intern of extern dan zit je met zwart beeld.

Deze belangrijke smartcardupdate wordt niet goed door de smartcard verwerkt wanneer men gebruik maakt van interne kaartlezers die werken op emulatie software als bijvoorbeeld CCCam. Wanneer men gebruik maakt van interne kaartlezer met emulatie dient met de smartcard enige tijd in een goedgekeurde satellietontvanger of een CI-satellietontvanger in combinatie met de originele Mediaguard CI-module te plaatsen om de smartcardupdate goed te ontvangen en het maximale aantal te decoderen tv-programma’s van 2 naar 4 te verhogen.

En als je die niet hebt? Toch echt een probleem van hun. Zal een heractivatie via inet of sms voldoende zijn? Ik neem overigens nooit meer als 1 programma tegelijk op dus zal er niet direct hinder van ondervinden. Maar mocht het wel zo zijn en de kaart schakelt uit, is het dan wel mogelijk deze weer te gebruiken. Ook mooie reden voor mensen om er een punt achter te zetten bij CD.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: jnn1 on December 09, 2011, 08:34:11 AM
Een kennis zegt dat hij met MGcam er geen last van heeft. Kan iemand dit bevestigen?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 09, 2011, 11:58:52 AM
En kan een MGcamd wel een telesat / Tv Vlaanderen of CD kaart openen  :sad:
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 09, 2011, 11:37:04 PM
Mijn mening:

Dan klopt dit toch ook niet Citeer:Om het delen van de smartcard binnen het eigen huis toch nog in bepaalde mate mogelijk te maken heeft M7 Group S.A een limiet van maximaal 4 programma’s die tegelijk met één smartcard gedecodeerd kan worden ingesteld <nono>


'Cardsharing in huis illegaal'
Steeds meer satellietspeciaalzaken gaan apparatuur verkopen om al dan niet draadloos door heel het huis meerdere satellietontvangers te kunnen voorzien van 1 smartcard. Hiermee hoeft maar 1 abonnement afgesloten te worden, terwijl toch iedere satellietontvanger onafscheidelijk de gecodeerde kanalen weer kan geven. Volgens velen is deze nieuwe techniek legaal, aangezien het gebruik ervan alleen binnenshuis plaatsvindt. Maar hoe staat CanalDigitaal daar tegenover?

Niet zo positief dus. Dat blijkt uit een reactie van CanalDigitaal. Er wordt verwezen naar de telecomwet, waarin staat dat alle systemen die als doel hebben gratis toegang te verschaffen tot betaaldiensten strafbaar zijn. Aangezien een tweede (of meerdere) toestel een signaal decodeert waarvoor normaalgesproken betaald moet worden, valt dit onder deze telecomwet. Aanbieders van dergelijke apparatuur worden er door de provider op aangesproken. Mocht blijken dat deze producten verkocht blijven worden, zullen juridische stappen overwogen worden.

Gelukkig ziet CanalDigitaal ook, dat er vraag is naar een goedkopere oplossing. Het feit dat voor iedere tv een evenduur abonnement afgesloten moet worden, blijft een van de grootste nadelen van satellietontvangst. Daarom is de provider bezig aan een commerciële oplossing. Hopelijk zal dit snel geïntroduceerd worden. De concurrent Digitenne biedt al een 2e smartcard en abonnement voor een lagere prijs aan.



Vandaar de tweede smartcard in het leven is geroepen om binnenshuis sharing tegen te gaan.


Dus daar zit CD toch wel even fout om het nu maar even toe te laten:

Om het delen van de smartcard binnen het eigen huis toch nog in bepaalde mate mogelijk te maken :)


Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 10, 2011, 02:54:48 AM
Die pipo’s van de Group M7 hebben totaal geen voeling met hun klanten, de limiet van tolerantie is nu wel bereikt.
Dat men cardsharing wil aanpakken, omdat hun toekomst en inkomen bedreigd wordt, lijkt me aannemelijk.
Toch even een paar bedenking hierbij
Het merendeel van hun cliënteel weet niet eens waarover het gaat, die zijn al dik tevreden als hun gecertificeerde rommel wil opstarten en een dag probleemloos hun vertrouwde zender te zien krijgen.
Nu , Cardsharing doet zich voornamelijk voor op 2 fronten.
Degenen die thuis meerdere Tv toestellen en idem decoders staan hebben en daar ook gebruik van willen maken, vanuit 1 smartcard.
De doodleuke redenering van de Group M7 is dat er voor deze toestellen dan maar een 2de en 3de of 4de kaart moet aangekocht, geactiveerd en extra dient bij betaald te worden op het abonnementsgeld, is zonder meer koppel verkoop en bij wet verboden.
Pikant detail, deze extra kaarten zijn niet eens in staat om alle zenders te openen, die op de hoofdkaart staan, wat is dan de meerwaarde ervan ??? Niks.
Ze limiteren deze kaarten al opzettelijk, uit schrik dat de kaarten bij kennissen zou belanden.
Wie dus binnen eenzelfde gezin alles wil gaan ontvangen en kijken zou dus een 2de, 3de of 4de abonnement moeten gaan afsluiten met hen, dit slaat toch alles.
Zo wordt tv kijken wel een hele dure aangelegenheid voor de modale satelliet kijkende gezin.
Logisch toch dat velen kiezen om binnenshuis aan cardsharing te gaan doen, hetzij via Linux boxen of smartwi, omdat er geen betaalbaar en compleet alternatief wordt geboden.
Daarbij nog even vermelden dat de Group M7 interne cardsharing niet echt als bedreigend ziet.
Het is een logische oplossing voor het fenomeen gecodeerd digitaal kijken, dat een ander werkings principe heeft dan het vroegere analoge tv kijken, noem het maar de vooruitgang.
Anders is het gesteld met de commerciële cardsharing servers, die tegen een lage vergoeding een groot aantal providers gaan aanbieden.
Het zijn deze commerciële cardsharing servers die vaak met honderden clients, de providers hun cliënteel en inkomen ontnemen.
Hier wel men dus paal en perk aan stellen door op onze betaalde kaart te gaan begrenzen tot 4 zenders, waarbij alles boven de 4 zenders de kaart alles op zwart zal zetten.
Hier ontgaat me echt alle logica, maximaal 4 zenders zal enkel de modale kijker treffen, die thuis met een netwerkje tv kijkt op verschillende tv toestellen en laten we niet vergeten ook radio is een zender.
Met de komst van de huidige generatie twintuners met harde schijf is 4 zenders gewoon een lachertje en ontoereikend.
Men moet bij de Group M7 toch al langer weten dat de commerciële servers een behoorlijk groot aantal clients aan één kaart hangen, en dat doen ze heus niet met een Dreambox 500 maar met gesofisticeerde computer systemen.
Het aantal cliënts dat daaraan hangt is een getal dat op zijn minst 25 maal hoger ligt dan hun beoogde 4.
Ik meen te mogen stellen dat men nu, eerder de thuis gebruiker viseert dan de commerciële servers.
Anders had men wel gekozen voor een hoger toegestaan aantal zenders, begrenzing op 10, 20 en zelfs 30 zenders, zou enkel de commerciële servers raken.
In elk geval zal het weer de gewone man zijn, die al betaald voor zijn Tv Vlaanderen of canaal digitaal die hier de dupe van wordt.
De commerciële servers gaan zich heus niet laten stopen door deze tijdelijke beperking, die men nu tracht door te voeren, daar is simpelweg teveel geld mee gemoeid.
(http://users.telenet.be/mebo870/smiley/pirate.gif)

 
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 10, 2011, 12:39:19 PM
Helemaal mee eens. Op een ander forum staan al standaard brieven die men kan invullen, NAW gegevens en handtekening en klaar ben je. Misschien ook wat voor hier? Met velen sta je sterk immers. Hoe meer mensen er vooraf al klagen/zijn mening laten horen hoe beter het is. En of het nu een standaard brief is of iets wat je zelf wilt sturen da maakt niet uit. Ook zit er een brief bij voor Consuwijzer en de 2de kamer.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: roycke on December 10, 2011, 02:17:02 PM
ben benieuwd of ze deze actie gaan doorzetten of dat dit weer de zoveelste flop wordt....
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 10, 2011, 03:00:30 PM
Ik heb via een ander forum reeds de brieven toegestuurd gekregen.
Ik moet zeggen dat ik zeer veel SmartWi en Clone Plus gereedschap verkoop voor mensen die dus intern op een makkelijke manier willen cardsharen.
Ik vraag me af als dit problemen gaat stellen voor die mensen ook...

Donkere tijden komen er aan voor M7 voorspel ik want dit zal, ondanks wat ze denken, hun business echt geen goed doen want ik vermoed dat talrijke andere ontvangers hier ook last zullen van ondervinden.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 10, 2011, 10:05:18 PM
Ik denk dat alleen de hobby boxen hier last van gaan krijgen. Het gros van de CD en TVV klanten gebruiken decoders die misschien 1 opname en 1 zender kunnen kijken. De mensen die het als een echte hobby zien en gebruik willen maken van meerdere opnames tegelijk zijn het haasje. En die op persoonlijke basis sharen. Vergeet ook niet de vakantieparken en hotels enz. die waarschijnlijk ook wel op deze manier hun kaart delen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Theo5 on December 10, 2011, 10:16:44 PM
Ik heb 2 smart kaarten krijg ik dan ook 8 shares?
Wat een gedoe zeg.
Is dit een goede reden om het abo op te zeggen, want ik heb er geen bericht van gekregen?
Dacht toch dat wanneer ze iets veranderen aan het contract het een wettelijke reden is om het op te zeggen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 11, 2011, 01:03:47 PM
Het is ook nog niet in gebruik bij CD en TVV, slechts bij een kleine aanbieder in Luxemburg heb ik begrepen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Opuske on December 11, 2011, 01:27:45 PM
Het is ook nog niet in gebruik bij CD en TVV, slechts bij een kleine aanbieder in Luxemburg heb ik begrepen.

Neen het is enkel in werking bij telesat.
Dat is de waalse tegenvoeter van tvv.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 11, 2011, 04:35:57 PM
Oké, en als daar weinig tot geen klachten komen dan is CD en TVV aan de beurt. Het lijkt me handig om voor die tijd alvast aan de bel te trekken  <banaan>
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ivo on December 11, 2011, 04:39:33 PM
@ opuske

       Neen het is enkel in werking bij telesat.
Dat is de waalse tegenvoeter van tvv.

       :sad: :sad: :sad: hier nog niets gezien hoor
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Opuske on December 11, 2011, 06:09:50 PM
@ivo en toch is het reeds ingeschakeld bij telesat hoor.
Meerdere forums hebben het daar ook over en er zijn meerdere mensen die intern sharen die nu zwart beeld hebben bij het meer als
4 kanalen coderen tegelijkertijd.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 11, 2011, 06:48:40 PM
Ondertussen zou het al naar 5 zijn opgetrokken en duiken de eerste berichten op van originele boxen waar het 10 seconden duurt alvorens ze beeld geven...

Maw: de kinderziektes zijn er nog niet uit...
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 11, 2011, 08:35:52 PM
Ondertussen zou het al naar 5 zijn opgetrokken

Ze voelen al nattigheid daar bij de M7 groep. Zal mij verbazen als het werkelijk helemaal door gaat zoals ze het willen. Het is nu bij een "kleine" aanbieder ingevoerd en er is al de nodige commotie.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Opuske on December 13, 2011, 03:41:34 PM
Ik kan nu bevestigen dat de maatregelen tegen het sharen nu ook van toepassing zijn op Tv vlaanderen kaarten. :(
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 13, 2011, 05:01:00 PM
Zeer zeker... telefoontjes genoeg gehad van mensen met originele ontvangers die nu trage zaptijden hebben of zelfs zwarte schermen..

Man, man, zal weer werk hebben deze avond.
Helaas lost de M7 het ook niet op want klanten met M7 hebben het ook...
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 13, 2011, 05:39:55 PM
Quote
Man, man, zal weer werk hebben deze avond.
Kun jij het zelf oplossen dan  :P
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 13, 2011, 05:51:13 PM
Oplossen niet nee, maar ja... ze verwachten de satboer te zien om te zeggen dat hij er niks kan aan doen :-(
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 13, 2011, 06:15:48 PM
ben jij hier van op de hoogte gesteld door tvv dat ze dit zouden gaan doen?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 13, 2011, 06:17:17 PM
"Op verzoek van onze Belgische collega's plaatsen wij onderstaand bericht.

 Algemeen:


 Het is voor TV VLAANDEREN klanten vanaf 13/12/2011 niet langer mogelijk om per smartcard méér dan vier verschillende zenders gelijktijdig te decoderen. Vier zenders wil zeggen dat u op één ontvanger gelijktijdig drie opnames maakt, terwijl u naar een vierde zender kijkt. Uiteraard indien uw ontvanger dit technisch aankan.

 Als uw ontvanger méér dan vier zenders gelijktijdig decodeert zal het beeld zwart worden. Als uw ontvanger vervolgens minder dan vier zenders decodeert zal uw ontvanger na enkele minuten weer beeld geven.

 Voor alle duidelijkheid, indien uw ontvanger slechts één tuner heeft en u gebruikt deze niet voor opnames, dan blijft alles gewoon werken. U hoeft dan niets te doen.

 Voor technici:
Bij de populaire niet-gecertificeerde Linux ontvangers wordt in veel gevallen gebruikgemaakt van de softcam CCcam. CCcam verwerkt de EMM’s niet die nodig zijn om de smartcard van updates te voorzien. Hierdoor blijft de kaart staan op de default configuratie, die slechts twee zenders toelaat. Indien u van CCcam gebruikmaakt, blijft u beperkt tot twee zenders.
Wij raden u aan om de smartcard in een TV VLAANDEREN CI-module te plaatsen, en gedurende één uur af te stemmen op één; zodat de smartcard de nieuwe software kan ontvangen.

Indien u de smartcard bij een dealer laat bijwerken kan de dealer uw smartcard het beste in de M7 SAT801 ontvanger plaatsen. In het menu van de SAT801 kan uw dealer het versienummer van de smartcard uitlezen. Dat dient i4A te zijn. Als de kaart is bijgewerkt, werkt ook CCcam met maximaal vier zenders."


Alle andere, tegenstrijdige berichten, verwijzen we naar het rijk der fabelen.

Met vriendelijke groet,

WebCare CanalDigitaal
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 13, 2011, 06:51:37 PM
De dealers moesten gewoon Njet zeggen, en ze doorverwijzen naar TV Vlaanderen
Eerst gaan ze daar wat decoders verkopen aan dump prijzen, wat zeg ik in sommige gevallen weggeven en daarna mag de dealer het oplossen.
 
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 14, 2011, 10:37:18 AM
Dat niet alleen, ze zeggen keihard dat je de apparatuur van hun moet gebruiken wil je volledig gebruik kunnen maken van de functionaliteit. Dat is toch net zoiets als Microsoft met IE deed. Koppel verkoop. Zorg in ieder geval dat je van het 4 maal decoderen gebruik kunt maken ipv van slechts 2 keer. Dat is wel heel karig met een dual tuner.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 14, 2011, 01:26:09 PM
Hier vandaag kunnen nakijken en de kaart heeft update doorgekregen , heb getest en gaat vijf maal open zonder probleem.
Dus het verhaaltje dat het niet werkt met CCcam klopt niet.

Dm7020 met CCcam

0000 MANAGMENT : 2012-02-13
006c TV VLAANDEREN : 2012-02-14
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: lelange007 on December 14, 2011, 02:12:03 PM
Hier vandaag kunnen nakijken en de kaart heeft update doorgekregen , heb getest en gaat vijf maal open zonder probleem.
Dus het verhaaltje dat het niet werkt met CCcam klopt niet.

Dm7020 met CCcam

0000 MANAGMENT : 2012-02-13
006c TV VLAANDEREN : 2012-02-14
Op Telesat

0000 MANAGMENT : 2012-02-06
006d TELESAT : 2012-02-06  
Maar toch zwart beld als ik drie verschileneden opnem maak  :P
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 14, 2011, 02:59:52 PM
ben jij hier van op de hoogte gesteld door tvv dat ze dit zouden gaan doen?

Nee, totaal niet.
Ik ben ook geen grote satboer (eerder online winkel) maar toch, had wel tenminste een dealermail verwacht om dit mee te delen!
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 14, 2011, 03:00:56 PM
Hier vandaag kunnen nakijken en de kaart heeft update doorgekregen , heb getest en gaat vijf maal open zonder probleem.
Dus het verhaaltje dat het niet werkt met CCcam klopt niet.

Dm7020 met CCcam

0000 MANAGMENT : 2012-02-13
006c TV VLAANDEREN : 2012-02-14

5 maal? Dan is de limiet reeds naar 5 gegaan of zo?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: truckerke on December 14, 2011, 03:17:52 PM
Nee, totaal niet.
Ik ben ook geen grote satboer (eerder online winkel) maar toch, had wel tenminste een dealermail verwacht om dit mee te delen!

Als ze daar bij tvv nog de moeite niet doen om hun dealers op de hoogte te brengen  :-?
GOE BEZIG daar (https://www.luxsat.eu/smileys/smiley_aafz.gif)
Grts Peter
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on December 14, 2011, 03:19:07 PM
Tenzij ik iets gemist heb, hebben we als dealer niks ontvangen hieromtrent.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 14, 2011, 04:06:03 PM
5 maal? Dan is de limiet reeds naar 5 gegaan of zo?

Voor iedereen en voor elke decoder dit bevestigen kan ik niet maar hier is het wel zo  :P  :-x
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 14, 2011, 08:13:40 PM
5 maal? Dan is de limiet reeds naar 5 gegaan of zo?

Wel zoiets gelezen op een ander forum idd.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kidje on December 14, 2011, 09:24:22 PM
Hier vandaag kunnen nakijken en de kaart heeft update doorgekregen , heb getest en gaat vijf maal open zonder probleem.
Dus het verhaaltje dat het niet werkt met CCcam klopt niet.

Dm7020 met CCcam

0000 MANAGMENT : 2012-02-13
006c TV VLAANDEREN : 2012-02-14
Hier op mijn ET 9000 klopt dit toch niet hoor.
Twee opnames, derde kanaal kijken en na  2 minuten gaat het beeld op zwart.
Kan wel zijn dat de update nog niet plaatsgevonden heeft. Ik zal box nog een uurtje laten opstaan - zal daarna terug een test doen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 14, 2011, 09:34:34 PM
Wat ik me afvraag;


De centerparks of andere vakantie oorden.
Heb je ook CD in het meeste gevallen,daar word ook aan cardsharing gedaan.
Om de mensen daar beeld te geven.

ander voorbeeld:

Een satelietwinkel die meerdere opstellingen heeft staan,die als show worden gezet;
Heeft toch ook maar een kaart waarop op alle een beeld worden op doorgegeven.

Volgens een bron,
Er bestaat een mogelijkheid om een speciale kaart die bij CD kan worden aangevraagd.
Die zouden de beperkingen niet hebben.
Mits zakelijk gebruik danwel,zie de vakantieverblijf oorden!
Een consument mag maximaal 10 hoofdsmartcards in bezit hebben.

Wilt u een bedrijfsabonnement, voor één of meerdere aansluitingen? Voor zakelijke abonnementen gelden speciale tarieven en apparatuur. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze afdeling B2B:


Het is toch met de gekke,als dit werkelijkheid is.

Dat is toch een vraag,die mij al enkele dagen bezighoudt. :P
Speciale kaart die bij CD kan worden aangevraagd.
Die zouden de beperkingen niet hebben.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 14, 2011, 10:15:55 PM
Laat het duidelijk zijn dat het hun niet te doen is om illegale grootschalige cardsharing tegen te gaan.
Dit heeft er alles van weg dat men de thuis sharing hier wil lam leggen, om de betalende citroentjes nog wat meer uit te persen met een 2 de abonnement en bijbehorende flipsbakken.
 
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kidje on December 14, 2011, 10:36:58 PM
OK
IK heb dus mijn kaartje 1 uur in ET 9000 laten zitten. Ondertussen heb ik mijn tweede TVV-kaart (Vlaams pakket dus) in mijn tweede slot van de ET 9000 geplaatst.
Mijn eerste kaartje heeft wel degelijk een update gehad, maar bij smartcard-info zie ik nu O (O) emms staan !
Wanneer ik nu drie opnames probeer (met beide kaarten dus in de sloten) - kan ik er nog maar 2 opnemen - en geen derde bekijken !

Hier gaat TVV dus grof in de fout - met 2 TVV-kaarten 'MAAR' 2 zenders kunnen zien/opnemen.
Of moet ik een instelling veranderen in de ET 9000 ?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 14, 2011, 10:37:37 PM
Dit is een werving die hun niet ten goede aard zal gaan vallen.
Want immers is het nog niet doorgevoert,als blijkt er te veel problemen mee onstaan.
Vandaar ze nog steeds testen,en toepassen.
En hopelijk worden er abbos in volle teugen  opgezegd,zal dit bedrijf wel eens diep in de buidel hebben getast.
Waarvan ze gauw spijt gaan krijgen.

Het kan danwel zo zijn dat ze de thuissharing aan banden willen leggen,maar ook de gewone kijker wordt er de dupe van.
Twee opnames, derde kanaal kijken en na  2 minuten gaat het beeld op zwart.

Sorry maar dat gaat te ver.

Zij willen nog extra geld verdienen aan de verkoop van extra smartcards,voordiegene er intrappen.
Want de medewerkers van het het clubje van CD willen dit jaar een extra groot kerstpakket die ze vorig jaar zijn misgelopen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 15, 2011, 10:54:39 AM
Ik ga me steeds meer afvragen of het wel mag allemaal. Bij ons in de regio is UPC de kabel aanbieder en die zegt toch ook niet je mag maximaal met 2 of 3 televisies tegelijk tv kijken? Moet wel toegeven dat ze slechts 1 HD box leveren bij hun pakket, maar deze beperking geld voor CD voor alle kanalen, ook de SD. Er zal toch wel ergens wat in de telecomwet staan? Staat er niets in de algemene voorwaarden van CD waar ze op gepakt kunnen worden?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 15, 2011, 11:42:51 AM
Zoals ik het bekijk,zij willen hun product beveiligen tegen diefstal.

Dus allemaal worden wij gedupeerd,zelfs de gewone kijker met zijn HD ontvanger die zijn progammas willen opnemen.

Of dit allemaal zo slim is,valt te betwijfelen.


In ieder geval dat je van 4 maal decoderen gebruik kunt maken ipv van slechts 2 keer. Dat is wel heel karig met een dual tuner.


Het is puur dat zij voor de kerstdagen extra smartcards willen verkopen,maar met de beperkingen die daarop zitten zullen veelal kaarten worden opgezegd.

Dus CD stop met deze onzinnige praktijken.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 15, 2011, 01:45:50 PM
Ik mag veronderstellen dat de dag van vandaag kinderen wel allemaal een tv op hun kamer hebben.
Ik ga daar even van uit, in de woonkamer een dreambox, en een klein netwerkje voor nog 2 decoders op de kamers van de kinderen .
Dus 3 actieve decoders, en dan komt het …, de opnames
Dat kunnen we in deze situatie wel gaan schudden, er is nog net 1 zender vrij voor een opname en dan houd de lol op.

Een ander geval
Dreambox 8000
1 zender kijken en 2 documentaires opnemen, tot zover alles oke.
Maar dan komt het probleem, zo’n automatische opname heeft meestal een paar minuten opname reserve voor en na , documentaires starten om 20h00 en eindigen om 21h00 en wordt ingegeven met starttijd  19h55 en stoptijd 21h10.

Nu begint er op 2 andere zenders om 21h00 een film en die wil ik echt opnemen.
Dus die worden geprogrammeerd om te starten om 20h55 tot …

Dan zitten we op een bepaald moment met 2 overlappingen en totaal 5 zenders en gaat het boeltje op zwart. 

Zo’n situatie doet zich toch minstens 1 keer per week voor, en was tot nu de normaalste gang van zaken.

Vanaf nu wordt ik dus al beknot in mijn vrijheid van opnames, want deze situatie lukt niet meers sinds hun idiote beperkingen. 

Bedankt M7, dit is echt een hele mooie oplossing van jullie.

En nu mijn oplossing.

(http://img856.imageshack.us/img856/4936/tvvlaanderen.png)

Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 15, 2011, 03:40:15 PM
Tja als we dan wat dieper willen graven:

Is dit een aanpassing toepassing wijziging in het abbonement kaartlimiet van CD en TVV vlaanderen
En dat mag naar mijn inziens toegepast worden,indien er schriftelijk overeen wordt gekomen met de klant en aanbieder.

En dat is toch niet gebeurd 8-)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 15, 2011, 05:54:57 PM
ach er zijn op zijn minst 3 punten in hun overeenkomst waar de rechter zal over vallen als er ooit geoordeeld moet worden.

punt 1, waar is hun zetel nu ? in luxemburg en waar zitten wij, je moet wettelijk een filiaal hebben, een postbus zal niet voldoen, dus theoretisch gezien nemen we af van een buitenlandse provider.

punt 2, in de voorwaarden is er nergens sprake van limieten, er staat zelfs expliciet in artikel 34 "Het Abonnement is persoonlijk en gebonden aan het huishouden op het opgegeven huisadres." ik denk dat hiermee alles gezegd is.

 
artikel 14 lijkt me ook leuk, hier word verwezen naar 1 smartcard en toebehoren, nergens een voorwaarde van ontvangst apparatuur, dus net zo goed x aantal dreamboxen in een thuis netwerk voor "het huishouden op het opgegeven huisadres" 
en dan is er nog artikel 18, daar zitten ze pas goed fout, als we daar eens een deurwaarder bij haalden.
 
voorwaarden
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-T484NBPV4JSR.pdf (http://www.mijnbestand.nl/Bestand-T484NBPV4JSR.pdf)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 15, 2011, 06:18:26 PM
Tja hoe dieper we graven,des te groter is de valkuil :cool:

Maar laten we hun niet wijzer maken,dan dat ze al zijn.Want wellicht en ben ervan overtuigd dat er zeer zeker wordt meegelezen.
Danwel hier en andere forums.
Door medewerkers van de bekende club,en daar halen zij hun wijsheid vandaan.

Hier hebben we niets te verbergen,maar aan hun zijde deugd het van geen kant.

Want immers is een forum of winkel van satelietgebaseerd, een broodwinning voor zowel alle aanbieders.(CD TVV.etc)

Daar mochten ze eens dankbaar voor zijn.

Title: das toch gesch****
Post by: kor742 on December 15, 2011, 09:10:21 PM
hallo,
Begin me zwaar te ergeren aan wat aan het gebeuren is?
Dagelijks (sedert maandag) is het een ramp om naar tv-vlaanderen te kijken. Freezes en ettelijke minuten zonder beeld.  Ben da hele gedoe MEER dan beu en wil tv-vl contacteren - ja man ... Ze luisteren niet naar eu-aanwijzingen - doen gewoon hun ding en houden zeker GEEN rekening met hun klanten. Is dreigen met opzeggen van abbo een oplossing ?? Wat kunnen we doen ???
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: wvv on December 15, 2011, 09:43:18 PM
Dan rest dit nog:

Van personen die hun afspraken niet nakomen kun je niet zomaar een schadevergoeding eisen. Je moet ze eerst een boze brief sturen waarin je hen sommeert hun afspraken alsnog na te komen. Maar hoe schrijf je een goede boze brief?

Hier een aantal tips:

Waarom een brief?

Je kunt niet zomaar een contract ontbinden of schadevergoeding eisen wanneer iemand zijn afspraken niet nakomt. Dit kan pas nadat je iemand ‘in gebreke’ hebt gesteld. Het ‘in gebreke stellen’ doe je door het sturen van een sommatiebrief. In een sommatiebrief laat je de andere partij weten welke termijn hij of zij krijgt om alsnog te presteren. Indien de ontvanger van de brief dit nalaat is deze persoon ‘in verzuim’. Pas daarna kun je een overeenkomst ontbinden of een schadevergoeding eisen.

 

Let op

Met een vriendelijk verzoek om te presteren stel je de andere partij niet in gebreke. Dit doe je alléén door een sommatie.

Uitzonderingen

Er zijn echter situaties waarin je iemand niet in gebreke hoeft te stellen en deze persoon direct in verzuim is zonder dat je eerst een brief moet sturen. Dit is het geval wanneer beide partijen hebben afgesproken dat een prestatie op een bepaalde datum moet worden geleverd en als dit niet gebeurt de schuldenaar direct in verzuim is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een bruidsjurk die klaar moet zijn op de huwelijksdag. Een ingebrekestelling - waarin je een termijn geeft om alsnog te presteren - is in dat geval zinloos omdat je immers op dezelfde dag nog de bruidsjurk moet hebben.

 

Wat moet er in een boze brief staan?

Zorg net als bij een gewone brief voor een datum, onderwerp, aanhef en afsluiting. Daarnaast behandel je de volgende punten:

1.Wat is er afgesproken?
Geef een omschrijving van de gemaakte afspraken en wat de schuldenaar had belooft te zullen doen. Zorg daarom bij het maken van afspraken altijd voor een schriftelijke bevestiging zodat je de afspraken altijd kan bewijzen mocht dat nodig zijn.
2.Wat is de geadresseerde niet nagekomen?
 Geef vervolgens aan welk deel van de gemaakte afspraken niet door de schuldenaar zijn nagekomen.
3.Wat is de termijn om alsnog te presteren?
Sommeer de schuldenaar om de gemaakte afspraken alsnog na te komen en stel een redelijke termijn. Gebruik in je brief ook het woord ‘sommeren’, bijvoorbeeld door te zeggen: “Ik sommeer u om…”. Noem daarnaast een uiterste datum waarbinnen de schuldenaar alsnog kan presteren. Denk goed na welke termijn je stelt,(Voorbeeld) je kunt bijvoorbeeld niet verwachten dat een aannemer binnen een week een nieuw bedrijfspand bouwt.

Verzending

Verzend boze brieven zowel met de gewone post als aangetekend met bewijs van ontvangst. Hierdoor kun je bewijzen de schuldenaar in gebreke te hebben gesteld en dat de schuldenaar de ingebrekestelling had kunnen lezen. Ook wanneer de geadresseerde weigert voor de aangetekende brief te tekenen heb je er door de brief per gewone post te verzenden alles aan gedaan ervoor te zorgen dat de schuldenaar je brief onder ogen krijgt.

 

Wat je niet moet doen

Wees niet vriendelijk in een boze brief. Als je iemand iets verzoekt in plaats van sommeert kan deze persoon dit opvatten als een vriendelijk verzoek in plaats van een ingebrekestelling. Ook is het niet verstandig om voor te stellen de gemaakte afspraken gedeeltelijk na te komen. Deze toezegging kan je bij een eventuele procedure duur komen te staan, omdat de schuldenaar daar een beroep op zou kunnen doen. En achteraf kun je altijd nog water bij de wijn doen.


Toch stappen veel mensen direct naar de rechter. <uitroep>

“Dat is onverstandig. Niet alleen omdat de wet voorschrijft dat de andere partij eerst in gebreke moet zijn gesteld, maar ook omdat procederen kost geld kost. Ook wanneer je een procedure wint, behoeven oer het algemeen niet al jouw advocaatkosten door je wederpartij te worden vergoed. Ook om die reden is het verstandig problemen eerst zelf proberen op te lossen door middel van een boze brief.”





In u optiek rest deze boze brief oplossing,want anders hebt het weinig zin.

Het is wat ver gezocht zullen vele denken,niet geschoten is altijd mis :cool:

 

Title: Re: das toch gesch****
Post by: ferrarisat on December 15, 2011, 09:54:18 PM
hallo,
Begin me zwaar te ergeren aan wat aan het gebeuren is?
Dagelijks (sedert maandag) is het een ramp om naar tv-vlaanderen te kijken. Freezes en ettelijke minuten zonder beeld.  Ben da hele gedoe MEER dan beu en wil tv-vl contacteren - ja man ... Ze luisteren niet naar eu-aanwijzingen - doen gewoon hun ding en houden zeker GEEN rekening met hun klanten. Is dreigen met opzeggen van abbo een oplossing ?? Wat kunnen we doen ???


Met welke ontvanger?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 17, 2011, 01:28:38 PM
een limiet van maximaal 4 programma’s die tegelijk met één smartcard gedecodeerd kan worden ingesteld.
Wanneer deze update niet is ontvangen kan men met de smartcard slechts 2 programma’s tegelijk decoderen.

Heb even een aantal vraagjes  Cheesy

1. Zijn deze Updates ook al in Nederland het geval ? en zo nee, weet iemand wanneer dat gaat plaatsvinden?

2. Ik heb zelf een DM8000 en ivm die CCCam zal je dan maar 2 programma's kunnen decoderen.
Maar ik heb ook nog een Humax 2000 en een originele CAM-kaart van CD
De Humax is dus ook geen goedgekeurde decoder van CD maar zou ik hiermee dan wel die Update goed kunnen gaan ontvangen
zodat ik op mijn kaartje die 4 programma's krijg ipv die 2 ???

3. En ik weet dat een Dreambox met CCcam werkt.....maar mijn vraag is ook ( zal wel niet  :P )
Zou ik die originele CAM-kaart van CD ook in de DM8000 kunnen steken met daarin de smartcard van CD
zodat je de CCcam niet nodig hebt.


4. Hoe en waar kan je eigenlijk zien in je decoder ( DM8000 en Newnigma2 ) of je kaart een Update heeft gehad??
**********

Doordat ik dus niet weet wanneer die Updates komen die je kaartje vernagelen is het dus van belang om vooraf al maatregelen te nemen.
Maar om nu de komende tijd mijn CD kaart in die Humax te moeten stoppen is ook geen optie.
Ik heb die flut decoder niet voor niets op zolder staan.

Btw. tis al lang geleden, maar iets zegt me nog dat die dure CAM-kaart van ong 100 euri van CD toen ook zijn werk niet goed deed  :-?
en ik daarvoor een CAM-kaart van Aston gebruikte om fatsoenlijk beeld te hebben.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 17, 2011, 01:49:16 PM
Gewoon de laatste CCcam (2.3.0) erop en hij geeft alle emm's door dus je kaart wordt gewoon geupdate.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 17, 2011, 02:04:36 PM
dus je kaart wordt gewoon geupdate.

Oke thanx voor het antwoord...ga die CCcam 2.0.3. er meteen opzetten.

Maar even voor de zekerheid de vraag omdat ik dat niet uit jou antwoord kan opmaken.

De Update met die 4 programma's is dus geen probleem meer met die nieuwe CCcam2.0.3.  ???
Ik vraag dat dus omdat de update in feite wel werkte maar je dan met 2 programma's zat.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 17, 2011, 02:45:00 PM
Nee je moet de 2.3.0 en niet de 2.0.3
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 17, 2011, 02:53:09 PM
Nee je moet de 2.3.0 en niet de 2.0.3
Ja die bedoel ik zelf ook daarmee LOL
Tijdens het schrijven van het bericht kronkelden die getalletjes door mijn hersenpan
in een onjuiste volgorde...hahaha
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: krieter on December 17, 2011, 04:33:48 PM
Hoi,
Ik wil die nieuwe CCcam 2.3.0 ook graag op onze boxen zetten
CT9000, VU+Duo en DB500HD allen met de laatste openpli image
Ik haalde die in de pli altijd op via applicatie's maar daar staat hij (nog ) niet tussen
Hoe zet je nu weer zo'n CCcam in je ontvanger? Handleiding,

Mvg, krieter
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 17, 2011, 04:40:18 PM
Met pli als je gewoon nu een update doe staat hij er al automtasch in en hoef je verder niks te doen heb ik zojuist ook hier gedaan
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: jnn1 on December 17, 2011, 07:24:28 PM
Hallo,

Ik ben weer terug gegaan naar CCcam 2.2.1 ipv 2.3.0.

Op mijn homeserver had ik 2.3.0 gezet met Telesat en TNTsatkaart. De 5 boxen deden het een half uur ,waarna het spel blokkeerde. Ik heb het -tig keer opnieuw gestart maar het liep allemaal meteen vast. Nu weer terug naar 2.2.1 met de SID ASSIGNEMENT van de 2.3.0 versie en het draait weer sinds bijna 2 uur. Ligt dit aan CCcam 2.3.0? Zit er geen achterdeur in of zo?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kidje on December 17, 2011, 11:04:43 PM
Hoi,
Ik wil die nieuwe CCcam 2.3.0 ook graag op onze boxen zetten
CT9000, VU+Duo en DB500HD allen met de laatste openpli image
Ik haalde die in de pli altijd op via applicatie's maar daar staat hij (nog ) niet tussen
Hoe zet je nu weer zo'n CCcam in je ontvanger? Handleiding,

Mvg, krieter

 - Pak de zip file uit
 - Hernoem het bestand CCcam.mipsel naar CCcam
 - Kopieer het bestand over de bestaande CCcam in /usr/bin
 - Kopieer de CCcam.cfg naar /etc/

En reboot !
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: madmax_2000 on December 18, 2011, 12:09:56 PM
Probeer ook eens  om via de image zelf de cam te downloaden en installeren, sommige images ondersteunen de CCcam 2.3.0 al

zo heb ik nu op de dreambox 800 de Newnigma2 draaien en die ondersteunt dat al.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 18, 2011, 02:54:52 PM
als je cccam 2.3.0 hebt geinstaleerd , even kijken via de cccam info tool op de box 
daar moet staan  Seca card xx.xxx.xxx.xxx rev I4A , dan is de kaart geupgedate zoals het hoort en kunnen er max 5 zenders gedoceerd worden in plaats van 2 voor die op zwart gaat.


Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 18, 2011, 05:09:23 PM
als je cccam 2.3.0 hebt geinstaleerd , even kijken via de cccam info tool op de box 





En waar vind je die "CCCam info tool" dan precies??

Ik heb Newnigma2 als Image en kan het niet vinden...of is het soms een aparte applicatie die je eerst moet downloaden??
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 18, 2011, 07:04:09 PM
die kan je downloaden via de bauwe toets en >>  newnigma 2 services ..........
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 18, 2011, 08:25:43 PM
Tis allemaal leuk die nieuwe cam maar de oplossing zit toch echt in een brief Brieven sturen naar verschillende instanties Consuwijzer consumentenbond Canal digtaal enz want hun beperken de mogelijkheden waar wij jaren van genoten hebben en er staat niets in hun algemene voorwaarden dat je maar 4 zenders  kunt kijken met 1 kaart en dat is wat bij mij heeft doen besluiten om toch brieven te gaan schrijven om mijn ongenoegen te uiten en hun daar wat aan kunnen gaan doen als er maar genoeg klachten komen zal er echt wel wat gaan veranderen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 19, 2011, 12:55:55 AM
Ik weet niet wat ik van hun anti_cardshare actie moet denken, maar kan er wel uit opmaken dat ze goed beseffen dat ze buiten de wet opereren met hun anti_cardshare actie.
Ze houden hun lippen stijf op elkaar, als het op communicatie aankomt,  er was een mededeling via totaal tv, voor wat het waard is.
Terwijl hier gisteren nog zo'n goed nieuwsbrief in de mailbox zat van TV Vlaanderen, echter geen woord over hun anti_cardsharing maatregel. 
Idem op hun sites, er is nul komma nul toelichting over wat er aan de hand is.

Mij zit het vrij hoog dat men ons dit fikst, ik heb geregeld beeld uitval, ben nu beperkt in mijn kijken en opnemen. 
Dit is weer zo’n oplossing “a la canal digitaal”, de uitleessnelheid op de kaart verhogen kunnen ze blijkbaar niet omdat hun gecertificeerd spul dat niet aan kan, dus gaan ze zelf maar wat verzinnen.

Ik ben gisteren heel “tactisch” mijn gedacht maar eens gaan neerpennen op de TV Vlaanderen Facebook pagina in de hoop wat wijzer te worden.
Langs de neus weg gevraagd waarom ze ons hier moedwillig gaan beperken tot 2 zenders met beeld uitval als gevolg.
Terwijl de oplossing voor cardsharing ligt bij het sneller aanspreken van de kaart, zoals bij SKY UK, maar dat hun snertbakken die snelheid niet aankonden, en daarom iedereen maar doodleuk gaan beperken op zenders.
Verder nog vermeld dat ze hierdoor hun contractuele verplichtingen niet meer na komen en dat ik zinnens ben om er  een deurwaarder bij te halen om dat te laten vaststellen.
Mijn mededeling is na 1 uur verdwenen onder de DELETE knop en de account is nu zelfs geblokkeerd op hun facebook pagina.
Dat stemt toch wel even tot nadenken, wat een smerig streken deze provider hanteert. (http://users.telenet.be/mebo870/smiley/hitler.gif)

Velen van ons hebben minstens 1000 a 1500 € aan investering zitten in hun satelliet ontvangst
Ons eerst wat op kosten jagen met hun uitzendingen te gaan verdelen op 2 satellieten, daarna alweer een HD decoder, hoest maar op jongens.
Nu krijgen we weer dit, een plotse beperking opgelegd van maximaal 4 zenders, als je er tenminste in slaagt om hun kaart upgrade te krijgen.
Dit allemaal zonder ons op de hoogte te stelen, dat is er gewoon over.

Ik betaal nu 238 € per jaar, dat is bijna 10.000 bef’s, en dat is verdorie veel geld om dan 4 zenderkes terug te krijgen.
Gaan we dit nu echt blijven pikken dat deze provider ons om de haverklap van de ene verrassing in de andere sleurt, en de kosten alsmaar de hoogte blijf injagen, terwijl de service en communicatie vrijwel onbestaande is .

Ik zie hier nergens op het forum,  ook maar één oplossingen staan om die beperking tegen te gaan.
Alles wat tot nu geschreven werd is een lapmiddel om de kaart niet op zwart te laten gaan.
Nota bene gewoon om beeld te behouden, waarvoor elk van ons dik betaald.

Mag ik dan concluderen dat iedereen zich hier zomaar bij neerlegt.
Of gaan we ons als groep opstellen en een klacht neerleggen bij het BIPT, de ombudsdienst en de economische inspectie en misschien zelfs test aankoop eens aanspreken.
Tenslotte wij als klanten hebben ook rechten, zoveel als hun.
Individueel briefjes gaan schrijven naar Tv Vlaanderen heeft geen zin, ze doen daar toch of hun neus bloed, we kennen ze niet anders.
En zoals ik hierboven al aanhaalde, waarom doen ze het allemaal zo stiekem, dit zaakje stink uren in de wind.
Het is niet de eerste maal dat ze aan de wet hun laars vegen.
Ik ben vandaag eens gaan rondkijken op de site van de economische inspectie, en vond al 2 inbreuken, waarvan er een ging over het verdelen van hun gratis decoders , daar mag namelijk geen verbintenis aan gekoppeld zijn, toch hang je vast aan een 2jarig contract als je erop ingaat.


 
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 19, 2011, 11:28:05 AM
Tja wat moeten wij hier op antwoorden hé  :P
Met al wat u schrijft heb je 100% gelijk maar of het allemaal iets gaat uithalen  :-? ik weet niet.
Op andere forums zijn reeds acties gestart maar nu na enige tijd zie ik het enkel maar een stille dood sterven en daar zullen die providers dan wellicht ook op rekenen.

Uiteindelijk is nu wel het door hun beoogde resultaat de verkeerde kant uitgegaan want velen zeggen hun abonnement op en gaan over op een pay-server of andere bron , geloof mij die pay-server jongens zullen vast wel oplossingen in hun broekzak hebben.
 :)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Togan on December 19, 2011, 12:22:27 PM
@luxsat,

Ook ik gebruik CCcam, laatste nieuwe versie van afgelopen week, op mijn Vu+ Duo.
Waar kan ik zien of ik de update heb gehad, moet wel even wachten tot Can. Dig er mee begint, komende maand.

Sorry maar deze vraag hoort hier niet thuis , gelieve deze te stellen in het Vu+ Duo gedeelte.
Groeten van Jef  :-x
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Caught on December 19, 2011, 12:38:46 PM
Quote from: mebo870

Idd wat moet je daarop zeggen, ik ben normaal gezien een klant zonder veel klagen ook nu niet, wat ze willen doen moeten ze niet laten.
Als ik een film wil bekijken dan doe ik dit, daarvoor hoef ik geen satelliet, alles wat erbij komt met de Drambox is meer hobby dan er daadwerkelijk van profiteren.
Behalve dan dat de rest van de familie wel met de freezes zit en dat vind ik net erover.  
Meer en meer denk ik erover mijn shake abo aan te vullen met digitale televisie en zo gaan er nog wel zijn  :?

PS. Je hebt klanten die klagen en klanten die zappen  :police:
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 19, 2011, 01:21:54 PM
De enigste manier is je laten horen en dat kan alleen via een persoonlijke brief te sturen dat je kenbaar maakt het er niet mee eens te zijn, als we met z'n allen alleen maar afwachten en niks doen weet je zeker dat zij niet zullen veranderen.

mijn motto is dan ook met ons allen staan we sterk.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kidje on December 19, 2011, 06:24:45 PM
als je cccam 2.3.0 hebt geinstaleerd , even kijken via de cccam info tool op de box 
daar moet staan  Seca card xx.xxx.xxx.xxx rev I4A , dan is de kaart geupgedate zoals het hoort en kunnen er max 5 zenders gedoceerd worden in plaats van 2 voor die op zwart gaat.




Ik heb CCcam 2.3.0 twee dagen geleden geïnstalleerd. Daarna heb ik via de TVV-website een heractivering aangevraagd, en na 10 minuten geeft mijn kaart volgende gegevens :

SECA card xx.xxx.xxx.xxx entitlements:
    0000 MANAGMENT : 2012-02-17
    006c TV VLAANDEREN : 2012-02-17
   


die rev I4A staat er niet bij.

Daarna heb ik via de originele Philips DSR 2211  weeral een heractivatie via de TVV-website aangevraagd, de box 1 uur op VRT laten staan - maar noppes - geen rev I4A te bespeuren.
Ik kan alleen nog maar 2 zenders bekijken, een derde is out of the question.
Dan gebruik je eens hun rommel, zelfs dan loopt het mis...
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 19, 2011, 06:37:39 PM

Toch maar even goed lezen want wellicht mis je nog een stukje in de conf. file  :-x

https://www.luxsat.eu/forum/index.php?topic=40672.msg232257#msg232257 (https://www.luxsat.eu/forum/index.php?topic=40672.msg232257#msg232257)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 19, 2011, 06:38:07 PM
heb je de cam wel gerestart en de kaart er eerst uit gehaald en weer opnieuw erin gedaan want dan pas leest hij dat uit hier heb ik het wel hoor kijk maar.


Welcome to CCcam 2.3.0 server

card reader /dev/ttyUSB0
handled 90 (90) ecms and 209(209) emms

SECA card 00.xxx.x.xx.x.x.xx rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-17
006a CANALDIGITAAL    : 2012-02-09


ps @ Jef dat hoeft niet hoor ook dan leest hij gewoon de kaart firmware uit.


Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 19, 2011, 06:42:24 PM
Sorry hoor maar als je de conf. file niet aanvult mag je de kaart wel lezen maar zal het niet werken toch  :P
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 19, 2011, 06:49:07 PM
jawel hoor die sid limitering is er alleen voor dat de kaart niet op zwart gaat voor ik dacht 1 minuut en je hebt dan kans als dat te vaak gebeurt de kaart helemaal zwart gaat (dit laatste denk ik zelf)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ProX on December 19, 2011, 06:52:34 PM
Uiteindelijk is nu wel het door hun beoogde resultaat de verkeerde kant uitgegaan want velen zeggen hun abonnement op en gaan over op een pay-server of andere bron , geloof mij die pay-server jongens zullen vast wel oplossingen in hun broekzak hebben.

De grote jongens zijn volgens de berichten nooit op zwart gegaan. Dat weten ze bij M7 ook maar al te goed en dat is dus het bewijs dat het helemaal niet om de grote pay-servers is te doen maar om thuissharen aan te pakken. Lekker dubbel. Eerst bv een SmartWii adviseren en vervolgens limieten op gaan leggen. Het is echt jammer dat er geen mooi alternatief is voor CD anders had ik het wel geweten. Op dit gebied hebben ze een behoorlijk monopolie en misbruiken ze dat goed.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 19, 2011, 07:54:16 PM
Het is echt jammer dat er geen mooi alternatief is voor CD anders had ik het wel geweten. Op dit gebied hebben ze een behoorlijk monopolie en misbruiken ze dat goed.
Jawel hoor....zit hier met Inet al op de glasvezel kabel.
Mocht het ooit zo worden dat ik me echt ga irriteren aan CD  -----> 1 telefoontje en ik kijk binnen notime via glasvezel.


*****

Ik weet niet wanneer die update in Nederland komt, maar ik denk dat er heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel mensen
zullen zijn die dan met 2 zendertjes komen te zitten, want als ik dat hier zo lees allemaal is dat voor een normale sterveling
die weinig van decoders af weet bijna niet te doen.....ook al ben je op de hoogte ( zoals ik) dat er iets gaande is.
Vraag jezelf af hoeveel mensen er op een forum rondhangen en dit uberhaupt lezen???
Al die mensen weten dus van niks en zullen misschien gaan denken dat hun apparatuur kapot is.
Of er zijn misschien mensen die gaan bellen met CD, maar nog steeds niet technisch genoeg zijn om zoiets goed te krijgen ( van die 2 naar 4 programma's)

Als de echte kenners er al moeite mee hebben gaat dat dus de meeste mensen nooit lukken  :-x

********
Voorbeeld: Mijn buurman had ooit Satelliet TV maar zijn daarna weer overgestapt op kabel TV
Ik vroeg (toen ikzelf intussen Sat had) later aan hun waarom ze geen sat meer keken.
Antwoord was toen dat veel zenders het niet meer deden, waarop ik zei dat die frec. nogal eens kan veranderen en je dan opnieuw even moet scannen.
Daar hadden ze nooit van gehoord dus.  :)  en ze wisten ook niet hoe dat moest want dat heeft die monteur toen allemaal ingesteld dat het werkte.................kan je nagaan  :-x
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kidje on December 19, 2011, 10:26:28 PM
Heb de goede update eindelijk te pakken met CCcam 2.3.0 EN de aanvullingen in conf.file !
Kan ik toch nog een beetje TV-kijken.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Togan on December 20, 2011, 10:55:52 AM
@cobus R,

Dit is misschien niet het Vu+-hoekje, toch nog een keer een vraag.

Je schrijft:
"Welcome to CCcam 2.3.0 server

card reader /dev/ttyUSB0
handled 90 (90) ecms and 209(209) emms

SECA card 00.xxx.x.xx.x.x.xx rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-17
006a CANALDIGITAAL    : 2012-02-09"

Waar vind ik deze info terug in mijn Vu+ of DreamBox?,
heb het hele menu al uitgekamd, maar niet gevonden.

Graag ´n antwoord a.u.b.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 20, 2011, 10:58:32 AM
@Togan

IP-adres box:16001 in je adres balk ingeven.
naam en ww vind je in de cccam.config
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Opuske on December 20, 2011, 10:59:51 AM
Hier gaat het met de nieuwe cccam ook weer aardig.
Enkel spijtig dat ik maar 4 kanalen max mag doen en daar kom ik niet mee toe.

card reader /dev/ttyUSB1
handled 427(421) ecms and 116(116) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds
17c0(8s), 1b76(1s), 1b7b(9s), 31f6(3s)

SECA card ********* rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-17
006c TV VLAANDEREN    : 2012-02-17
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 20, 2011, 12:55:06 PM

naam en ww vind je in de cccam.config

Als ik in de Url het IP adres + 16001 zet, kom je meteen in de CCCan info
Dus wat moet je dan met die cccam.config en de naam en wachtwoord ???



Bij mij staat er nu dit:
--------------------------------------------------------------------

card reader /dev/sci0
no or unknown card inserted

card reader /dev/sci1
handled 82(82) ecms and 111(111) emms

SECA card  XXXXXXXXXXXX   rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-13
006a CANALDIGITAAL    : 2012-02-12

-----------------------------------------------------------------------


Ik zie dus wel die " rev I4A  " staan.
Betekend dat nu dat ik die kaart update nu ook gehad heb??
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Togan on December 20, 2011, 01:00:31 PM
OK jongens, weer bedankt voor jullie antwoord.

Ik heb het zo gedaan, maar krijg dan de google site waar je kunt kiezen..
dus misschien vergeet ik iets. O ja, de ontvanger staat aan.

Het volgende heb ik gedaan: 192.***.*.*.16001 de *** zijn natuurlijk cijfers.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 20, 2011, 01:12:08 PM


Het volgende heb ik gedaan: 192.***.*.*.16001 de *** zijn natuurlijk cijfers.


Ik zit zelf ook met vragen  lol

Maar ik lees dat je schrijft:   *.16001   

Heb je wel een dubbele punt ertussen?   dus *:16001
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Togan on December 20, 2011, 01:16:13 PM
Zal het ff checken,

Dit is de hele mik-mak die ik krijg, onderaan staat enk ik het voornaamste:

Bij Home:
Current time 14:16:43
NodeID: 1e11c2390e080639
Uptime: 15328d 12:16:00
Connected clients: 0
Active clients: 0
Total handled client ecm's: 0
Total handled client emm's: 0
Peak load (max queued requests per workerthread):

Bij Active clients:
Connected clients: 0
0 ACTIVE CLIENTS IN LAST 20 SECONDS
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+
| Username| Host          | Connected  | Idle time  | ECM | EMM | Version| Last used share      |
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+

+---------+---------------------------------------+
| Username| Shareinfo                             |
+---------+---------------------------------------+
+---------+---------------------------------------+

Bij Clients hetzelfde,
Bij Servers:

Server connections: 0
+----------------------+------------+-----+--------+----------------+-------+-------------------------------+
| Host                 | Connected  | Type| Version| NodeID         | Cards | CAID/Idents                   |
+----------------------+------------+-----+--------+----------------+-------+-------------------------------+
+----------------------+------------+-----+--------+----------------+-------+-------------------------------+

Bij Shares: Available shares: 1

+----------------------+--------+----+-------+----------+-------+-------+
| Host                 | Type   |Caid| System| Providers|Uphops | Nodes |
|                      |        |    |       |          |Maxdown|       |
+----------------------+--------+----+-------+----------+-------+-------+
|/dev/sci1             |sci     | 100|seca   |0,6a      |0   11 |       |
+----------------------+--------+----+-------+----------+-------+-------

Bij Providers:
Available providers:

+----+----------+--------------+-----+
|Caid| Provider | Provider Name| System|
+----+----------+--------------+-----+
| 100|          |Unknown       |seca |
| 100|        6a|Unknown       |seca |
+----+----------+--------------+-----+

Bij Entitlements het volgend en daar draait het toch om?:

card reader /dev/sci0
no or unknown card inserted

card reader /dev/sci1
handled 258(258) ecms and 111(111) emms

SECA card 00.xxx.x.xx.x.x.xx  rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-15
006a CANALDIGITAAL    : 2012-02-06


Als dit laatste er staat, kan ik dan weer 4 progs. opnemen en een kijken?.

De genen die mij geholpen hebben, dank daar voor.

Laat even weten of het zo goed is a.u.b.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Anderlecht on December 20, 2011, 01:33:25 PM
ik heb de volgende gegevens
1de kaart
 
card reader /dev/sci0
handled 4618(4618) ecms and 116(116) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds
1b76(5s)

SECA card 00.xxx.x.xx.x.x.xx rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-18
006c TV VLAANDEREN    : 2012-02-18

2de kaart
card reader /dev/sci1
handled 5035(5035) ecms and 174(174) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds
1b76(1s)

SECA 00.xxx.x.xx.x.x.xx  rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-18
006c TV VLAANDEREN    : 2012-02-18





Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 20, 2011, 02:47:27 PM
@Togan wat jij er nu hebt staan lijkt erop dat het goed is.
je hebt de update op de kaart I4a

Zet in de cccam.config nog wel even de (has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 20, 2011, 02:48:58 PM
@Kanus

Ik heb de config beveilgd met een naam en wachtwoord (je weet maar nooit)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: WOIIFTM on December 20, 2011, 03:09:20 PM
...

SECA card 00.XXX.XXX.XXX rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-18
006c TV VLAANDEREN    : 2012-02-18

2de kaart
card reader /dev/sci1
handled 5035(5035) ecms and 174(174) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds
1b76(1s)

SECA card 00.XXX.XXX.XXX rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-18
006c TV VLAANDEREN    : 2012-02-18

Zal het ff checken,

...

SECA card 00.XXX.XXX.XXX rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT        : 2012-02-15
006a CANALDIGITAAL    : 2012-02-06

...

Het lijkt me niet zo verstandig om card ID's mee te posten, tenzij het natuurlijk om een fake ID gaat.  Je kan net zo goed naam en adres posten.<uitroep>
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: LuxSat on December 20, 2011, 03:14:44 PM
Ik heb dat daar even aangepast want dat lijkt inderdaad niet zo een best idee  :-x
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 20, 2011, 03:25:11 PM
@Togan wat jij er nu hebt staan lijkt erop dat het goed is.
je hebt de update op de kaart I4a

Zet in de cccam.config nog wel even de (has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds)

Ik heb ook zoiets staan als Togan ( zie bericht hierboven van mij en mijn vraag)

Dus mag ik aannemen dat ik ook de Update gehad heb ????


Heb even getest en ik kan 2 verschillende programma's opnemen  (en dan is logisch dat de 2 turnes vol zijn)
Een 3de zender kan ik dan wel kijken als die in de zelfde transponder staat.
Verder nog niet getest of 4 ook mogelijk is.

*****
En waarom moet men dan die cccam.config ZELF aanpassen met (has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds) ???
Normaal heb je die cccam.config toch helemaal niet nodig.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on December 20, 2011, 03:32:09 PM
nee alleen als je hem als server gebruikt heb je dat nodig
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 20, 2011, 03:40:33 PM
nee alleen als je hem als server gebruikt heb je dat nodig
Sorry hoor  Cheesy

Maar ik begrijp er even helemaal NIKS meer van.

Ik doe niet aan sharen zowel buiten als binnen niet..... en ik gebruik de kaart alleen in mijn DM8000
Heb wel een SmartWi maar die gebruik ik al een tijdje niet meer omdat Newnigma2 daar niet mee om kan gaan
( denk dat ik daarom ook weer na OpenPli ga)...dus als ik op de slaapkamer wil kijken neem ik mijn kaart mee na de DM7025


Dus dit hele gelul van met die nieuwe CCCam en die UPDATE is voor mij niet eens van toepassing ofzo ??
Ik las toch ergens dat je maar 2 programma's die gecodeerd zijn kon gaan kijken/opnemen.
Bij mij doen het in ieder geval al 3 programma's en ik heb aan die cccam.config niks aangepast.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 20, 2011, 04:21:17 PM
@Kanus zoals jij verteld en dat is jou situatie thuis dan heb jij die config niet nodig.

Mijn situatie wel en waarom?
DM800HD is server boven staat een ET5000 als client en heb nog 3 amiko's als client in mijn server als test ontvangers.

Als CD straks ook hier de beperking erop zet zoals nu bij TVV dan kan je niet meer dan 4 kanalen kijken,anders gaat de kaart op slot voor een X tijd.(zwart beeld)

Met die has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds zorg je ervoor dat de kaart niet op slot gaat na 4 zenders kijken
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Kanus on December 20, 2011, 04:42:43 PM


Als CD straks ook hier de beperking erop zet zoals nu bij TVV

Kijk dat bedoel ik....dus CD heeft hier in Nederland die beperking nog niet doorgevoerd als ik jou begrijp?

Quote
Met die has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds zorg je ervoor dat de kaart niet op slot gaat na 4 zenders kijken

En ik las dus dat je dan met die Update maar max. 2 zenders kon openen.
Nu het nog niet van toepassing is kan ik daarom zeker dan ook nog naar 3 zenders kijken (meer zenders niet getest)
En als die update een feit is, zal het dan hier ook naar 2 zenders gaan??
Daarom wil ik graag voorbereid zijn, want ook al komt het hier bijna niet voor, ik wil sowieso wel meer dan 2 zenders gaan kunnen zien/opnemen....
ook al was het maar ook eens een lijntje binnenshuis te gaan testen ( DM8000 <------> DM7025 ) wat nu nog abrakadabra voor me is.  :)


En HOE zet je nu die "sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds" in je config file  ??
Doordat ik ook niet share is dit allemaal nieuw voor mij.


***********

Quote
Met die has sid limit assigned: max 4 sids every 10 seconds zorg je ervoor dat de kaart niet op slot gaat na 4 zenders kijken

Moet dat niet zijn: 2 zenders    ??
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Tazzios! on December 20, 2011, 05:38:06 PM
Is de max nu 4 of 5 (mebo870 schreef dat eerder) iemand al getest?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: mebo870 on December 20, 2011, 06:04:29 PM
4 zenders, en die kan je doorsharen, vanaf het moment dat zender 5 wordt aangesproken gaat na een dikke minuut de boel overal op zwart.

Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Togan on December 20, 2011, 06:18:59 PM
@luxsat #87,

Ik neem aan dat het verwijderen van de cijfers door ***** voldoende is?
Was misschien wat dom om het er zo te zetten zoals ik gedaan had.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on December 20, 2011, 06:21:07 PM
@Kanus

cccam.config:

################################################
####                Vrienden               #####
################################################
F: ET5000 dreambox

#################################################
####                 Servers               ######
#################################################

C: 192.168.x.xxx 12000 dreambox dreambox no


###############################################
####                 Config                ####
###############################################

WEBINFO USERNAME : xxxxxxxx
WEBINFO PASSWORD : xxxxxxxx
ALLOW TELNETINFO: yes
ALLOW WEBINFO: yes
WEBINFO LISTEN PORT : 16001
ZAP OSD TIME : 0
OSD USERNAME : root
OSD PASSWORD : dreambox
SHOW TIMING : YES
MINIMUM DOWNHOPS: 0
GLOBAL EMM : 1
SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Tazzios! on December 22, 2011, 01:21:54 PM
Geld dit alleen voor seca3 kaartjes of ook voor seca2 en irdeto2?
Ik heb namelijk een kaartje die S2 sleutels afgeeft waarbij "rev I41" staat met gebruik van cccam 2.3.0 i.p.v.  i4A.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: tonnie2 on January 10, 2012, 12:22:34 PM
Het schijnt begonnen te zijn voor cd lees ik op het net ik kan het zelf niet bevestigen ik ben op m,n werk.

Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start

Vanaf vandaag – dinsdag 10 januari 2012 – heeft het Luxemburgse bedrijf bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal de anti-cardshare beveiligingsoptie ingevoerd. Hierdoor is het delen van de smartcard – ook wel cardsharing genoemd – beperkt.

Het delen van het abonnement van één smartcard is vanaf vandaag beperkt tot vier clients. Omdat bij de anti-cardsplit beveiliging een standaard waarde van twee clients geldt, dient de CanalDigitaal smartcard te worden opgewaardeerd naar kaartversie I4A. Alleen de smartcard die met deze kaartversie voorzien is kan tegelijk vier clients aansturen. In alle andere gevallen kan men slechts twee clients aansturen. U kunt wel uw smartcard voorzien van de kaartversie I4A.

U dient dan het volgende te doen:

Indien u een door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvanger heeft dan hoeft u niets te doen. CanalDigitaal heeft de afgelopen maand de nodige software reeds naar uw kaart gestuurd. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers zijn ook uitvoerig getest geweest en u zal dan ook geen enkel verschil merken in de werking. Deze ontvangers zullen werken zoals voorheen en U zal geen enkele beperking opmerken.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U kunt de nieuwste versie van de OpenPLi firmware bijvoorbeeld laden via OpenPLi - Open Source Set-Top Box Software. Deze firmware dient u te voorzien van de softcam CCcam versie 2. 3.0 Alleen met deze wordt uw smartcard met een nieuwe kaartversie voorzien. Kaartversie nummer kan je opvragen in OpenPLi met de Blauwe toets / PPanels / CCcam / Smartcard Info. De kaartversie wordt echter bij Cccam 2. 3.0 stapsgewijs van nieuwe firmware voorzien. Mocht uw smartcard dus meerdere kaartupdates gemist hebben dan dient u de smartcard enige seconden uit de smartcardlezer te halen. Wanneer u de smartcard weer in de smartcardlezer stopt wordt de volgende kaartupdate op de smartcard geïnstalleerd. U herhaalt deze handelingen tot u bij de smartcard info de kaartversie I4A ziet. U kunt vanaf dat moment vier clients tegelijk aansturen. U dient voor de kaartupdate uw satellietontvanger op één van de Nederlandse zenders af te stemmen. Let op! Als u een oude Mediaguard2 smartcard gebruikt dan kan u geen gebruik van CCcam versie 2. 3.0 maken omdat deze de Mediaguard2 smartcard niet langer ondersteund.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend en u gebruikt de OSCam softcam. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U dient in dit geval de OSCam softcam versie OSCam Experimental te gebruiken. OSCam kan helaas het versienummer niet weergeven. Wanneer de kaartversie niet I4A is dan kan men de smartcard naar deze kaartversie updaten door de satellietontvanger enige tijd met de smartcard in de interne kaartlezer af te stemmen op één van de Nederlandse zenders. U hoeft met OSCam Experimentel niet de smartcard enige keren uit de kaartlezer te verwijderen. De kaartupdates worden namelijk automatisch na elkaar geïnstalleerd.

Als uw smartcard is voorzien van de kaartversie I4A kunt u maximaal vier clients met één smartcard aansturen. Wanneer men gebruik maakt Linux satellietontvangers wordt elk opgenomen programma als één client beschouwd. Dit omdat Linux satellietontvangers het opgenomen programma ongecodeerd op de harde schijf plaatst. Maakt u gebruik van door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvangers met opnamemogelijkheden dan worden opgenomen programma’s NIET als client gerekend. Dit omdat gecertificeerde satellietontvangers de programma’s gecodeerd op de harde schijf plaatsen. U kunt dus bij gebruik van gecertificeerde satellietontvangers zoveel programma’s tegelijk opnemen tot de hardwarematige beperking van de gebruikte gecertificeerde programma’s. U dient het gecodeerd opgenomen programma binnen 2 dagen na opname wel via de satellietontvanger te decoderen. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers doen dit automatisch. Mocht u toch vragen hierover hebben kunt u deze stellen op Satellietforum - powered by vBulletin.

Er zijn op dit moment veel speculaties over de werking van de anti-cardsplit beveiliging. Omdat de beveiliging al enige tijd bij de Belgische M7 Group S.A tv-aanbieders TV VLAANDEREN en TéléSAT operationeel is kunnen we enkele van deze speculaties nader onder de loep nemen en ook weerspreken.

Overlappende opnamen zijn gewoon mogelijk. Wanneer u in de satellietontvanger – ook Linux satellietontvangers - als optie heeft ingesteld dat een opgenomen programma een x aantal minuten voor het begin van het programma moet worden gestart en na afloop van het programma een x aantal minuten dient door te lopen is dat mogelijk. De gehele duur van het opgenomen programma – dus inclusief extra tijd voor en na de duur van het opgenomen programma – wordt gewoon als 1 client gerekend.

Wanneer men gebruik maakt van een standaard SmartWi configuratie (basisstation en drie clients) kan men zonder problemen gelijktijdig op alle drie de aanwezige clients snel doorzappen.

Wanneer u een softcam als Cccam in uw Linuxontvanger gebruikt dan is het aan te raden om interne limitering instelmogelijkheden (4 per 10 sec) van de softcam niet te activeren. Hierdoor wordt in de meeste gevallen het aantal beschikbare clients nadelig beïnvloedt. Doet u dat wel, dan zal u veel trager kunnen zappen. Zonder deze limiet kan u net zoals voorheen snel zappen, deze anti cardshare heeft daar geen moeite mee.

Er wordt op forums ten onrechte gesteld dat gecertificeerde ontvangers problemen zouden hebben bij snel zappen, dat is niet het geval. Geen enkele ontvanger die wij getest hebben ging op zwart bij snel zappen.
De meeste Linux ontvangers op de markt hebben een hardwarematige limiet van 4 zenders die ze simultaan kunnen demuxen. Dat ligt niet aan de anti cardshare, maar is gewoon een beperking van de ontvanger.
Bovenstaand is alleen van toepassing als u met uw eigen smartcard intern in uw eigen woning de smartcard deelt. Werking bij externe cardsharing tussen meerdere eindgebruikers zorgt voor een andere werking van de anti-cardsplit beveiliging. U dient er ook rekening mee te houden dat extern via internet delen van de smartcard (cardsharing) strafbaar is.
In de afgelopen maanden hebben er diverse acties van Europese tv-aanbieders – inclusief CanalDigitaal en TV Vlaanderen – plaatsgevonden tegen externe cardsharing via internet plaatsgevonden. Zo zijn deze week door het cardshare-team van de M7 Group S.A opnieuw meer dan 100 servers blootgelegd. De kaarten zullen per direct geblokkeerd worden en er wordt aangifte bij de politie gedaan tegen de eigenaars van deze kaarten. Deze acties zullen verder blijven lopen, ook na het invoeren van deze nieuwe maatregel tegen het cardsharen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: rof-fel on January 10, 2012, 01:21:34 PM
Bij mij was t zo ver....
Kwart over 11 tv op zwart...
Dus toch maar mijn sid limitering ingevoerd
En de kaart geupdate...

een te betreuren maatregel van canaal digitaal. Maar ook nog een die 0.0 effect gaat hebben op de grote cardservers en die alleen maar de lokale shares treft en de hobbyisten onder ons...

Een ding weet ik wel dit gaat mijn hobby niet stoppen  <achter>
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: madmax_2000 on January 10, 2012, 03:34:52 PM
Wanneer u een softcam als Cccam in uw Linuxontvanger gebruikt dan is het aan te raden om interne limitering instelmogelijkheden (4 per 10 sec) van de softcam niet te activeren. Hierdoor wordt in de meeste gevallen het aantal beschikbare clients nadelig beïnvloedt. Doet u dat wel, dan zal u veel trager kunnen zappen. Zonder deze limiet kan u net zoals voorheen snel zappen, deze anti cardshare heeft daar geen moeite mee

Hier heb ik wel mijn bedenkinge over, want als je de (4 per 10 sec) van de softcam niet activeerd, heb je grote kans dat Canal Digitaal je kaart zal gaan blokeren
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: Cobus R on January 10, 2012, 03:56:42 PM
Dit moet je wel doen als je een server hebt maar voor gewoon thuisgebruik niet.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on January 10, 2012, 04:45:28 PM
Start up your sid limitations gentlemen...
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: josthebos on January 10, 2012, 06:27:21 PM
Ook in Nederland is het gezeik begonnen  :D
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: skippy2646 on January 10, 2012, 06:37:43 PM
Klopt vanmorgen al
heb mijn digitenne maar van de slaapkamer gehaald
Dus ik kan weer kijken
Wel slecht beeld vergeleken met de sat maar ja ,tis even behelpen
Moeders kan anders geen Goede tijden kijken
en dan is het huis te klein
Dus ik heb haar maar 10€ gegeven en gezegt
hier schat ga maar naar de bingo,iedereen blij
 :)
Ik heb tenminste rust :drink:
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: josthebos on January 10, 2012, 06:56:37 PM
Klopt vanmorgen al
heb mijn digitenne maar van de slaapkamer gehaald
Dus ik kan weer kijken
Wel slecht beeld vergeleken met de sat maar ja ,tis even behelpen
Moeders kan anders geen Goede tijden kijken
en dan is het huis te klein
Dus ik heb haar maar 10€ gegeven en gezegt
hier schat ga maar naar de bingo,iedereen blij
 :)
Ik heb tenminste rust :drink:

Als je elke dag € 10.00 moet geven is een kaartje goedkoper  :)
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: skippy2646 on January 10, 2012, 07:00:28 PM
Tja dat klopt ook weer
maar ja digitenne werkt ook
Dit was 1malig die 10 €
morgen laat ik haar reclame folders bezorgen
dan hoef ik niets meer te geven
 <dans> <dans> <dans> <dans>
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: tonto54 on January 10, 2012, 09:50:29 PM
Tja dat klopt ook weer
maar ja digitenne werkt ook
Dit was 1malig die 10 €
morgen laat ik haar reclame folders bezorgen
dan hoef ik niets meer te geven
 <dans> <dans> <dans> <dans>
Misschien wel Skip want het gaat vriezen misschien een winterjas kopen en die zijn me duur. hahahhahah
Tonto54
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: cablekiller on January 10, 2012, 10:46:46 PM
Weet er iemand dat wanneer je kaart daardoor op zwart zou gaan, voor hoelang die op zwart gaat? :P
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: skippy2646 on January 10, 2012, 10:56:35 PM
Als je zelf een orginele kaart hebt
dan heb je nergens geen last van
Dus 1 plus 1 =2
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: energy263 on January 10, 2012, 11:02:09 PM
Kaart gaat 1 minuut op zwart maar van zodra je opnieuw over je limiet gaat, gaat die opnieuw direct zwart...
Tot je onder de 4 SIDs per 10 seconden komt...
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: sjorss on January 10, 2012, 11:11:39 PM
ik wil nu niemand op ideeën brengen maar wat met irdeto II
deze codering heeft hier geen last van naar mijn weten
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: cordoba66 on January 11, 2012, 11:04:32 AM
ik heb seca 2 en deze werkt onder 2,2,1 maar heb problemen met de sid  <Dommage>

Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: cablekiller on January 11, 2012, 11:08:51 AM
Bedankt Energy, ik dacht da dit veel langer zou zijn, wat niet betekend dat die 4 sid's voldoende zijn, voor mij zouden het er minsten 6 moeten zijn, voor iedereen kan dat anders zijn natuurlijk, maar binnenhuis sharing zou toch meer dan 4 mogen zijn, vooral omdat we veel uitgesteld kijken en dus veel opnemen.
@ sjors, Wie heeft er nog een irdeto? dat zal niet zoveel zijn, overdraagbaar is deze ook al niet en nieuw verkrijgbaar evenmin.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: cdman19800 on January 11, 2012, 11:04:12 PM
Hoe kan canaldigitaal nu zeggen dat ze geld mislopen door cardsharing.
Mensen die in Belgie wonen kunnen enkel via cardsharing kijken naar hun zenders omdat ze op legale manier geen abbo kunnen nemen en zodoende zou CD er dus anders ook niets aan verdienen..
De enige die hier blij zal voor zijn mijns inziens is telenet die mss enkele Prime klanten bij zal hebben door kijkers die niet meer op de film1 kanalen kunnen kijken.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: bjkli on January 12, 2012, 08:59:37 AM
ik zou toch zo ne canaaldigitaal kaart willen kopen ,maarja hier in belgie is dat niet mogelijk wat betreft tv vlaanderen de aanbod zenders  is slecht en te weinig,geen kwaliteit in mijn ogen.
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: sjorss on January 12, 2012, 03:09:36 PM
dit heb ik zojuist op het CCcam forum gelezen

Ok news from M7 group himself

It seems like there is a programming fault in CCCAM 2.30 and because of that
the M7 group has made there own " Cccam client " with this they can automatically find all
Card serial-numbers from those who are connected in a card-server network .
Even 2 or 3 hops away !!!

So be aware with using Cccam 2.30
its even funny that Canal Digitaal tells people how to use the new cccam 2.30
They never ever did this before !!!

So heads-up and return to Cccam 2.2.1 !!

voor wat er van waar is natuurlijk
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: ferrarisat on January 12, 2012, 04:08:14 PM
Kan me wel voorstellen dat CD hiervan op de hoogte is is.
En dat ze zelf bij de ontwikkeling betrokken zijn om de anti share actie op die manier te versterken.  :-?
Title: Re: M7 Group S.A gestart met anti-cardshare maatregelen
Post by: meijelsat on January 16, 2012, 09:36:23 PM
Ik vraag of kan misschien een speciaal provider voor Linux ontvangers die CCcam met smart card gebruiken, voor Benelux om vrijheid voor kijkers en goedkoper aanbieden alle pakketten zoals CDS + TVV.

Is dat goed idee of niet?