LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: mebo870 on December 03, 2020, 09:12:59 AM

Title: Discovery vervangt streamingdienst Dplay door Discovery+
Post by: mebo870 on December 03, 2020, 09:12:59 AM
(https://discoveryplus.nl/img/generic/discovery-plus-logo-stacked-3d-rev.png)

Vanaf begin volgend jaar zal de streamingdienst Dplay van Discovery verdergaan als discovery+.

Lancering
Discovery, Inc. heeft de wereldwijde lancering aangekondigd van discovery+. De streamingsdienst start op 4 januari 2021 in de Verenigde Staten. Buiten de Verenigde Staten gaat de lancering van de nieuwe dienst nog 25 andere landen omvatten.
Nederland kan begin januari de nieuwe dienst verwelkomen.
De wereldwijde lancering is in november al begonnen in India, het VK en Ierland.

Dplay
In Nederland is Discovery sinds 2019 aanwezig op de video-on-demand markt met de streamingsdienst Dplay. Nu discovery+ wereldwijd wordt gelanceerd, zal Dplay begin januari opgaan in discovery+.

Discovery+ Orignal
Begin 2021 is ook de eerste exclusieve ‘discovery+ Original’ te zien: Sex Tape.
Sex Tape met presentator Bobbi Eden is de eerste van een reeks nieuwe lokale content die speciaal voor de streamingdienst wordt geproduceerd.

Eurosport
Naast real-life entertainment is ook de content van sportzender Eurosport beschikbaar op discovery+. “Bovendien is het streven om volgende zomer met Tokyo 2020 (*) dé streamingsdienst van de Olympische Spelen te zijn. Dan is discovery+ de beste plek om elk moment, elke sport en elke medaille te bekijken“, aldus het persbericht.

Abonnement
De nieuwe streamingdienst gaat begin januari 2021 van start. Een abonnement is na de lancering af te sluiten via de discovery+ app of nu alvast via Dplay.nl. Het huidige Dplay abonnement wordt automatisch omgezet naar de nieuwe dienst medio volgend jaar. De prijs van een discovery+ abonnement is gelijk aan een abonnement op Dplay: €3,99 per maand of €39,99 per jaar


* De Olympische Zomerspelen 2020 of Olympische Spelen Tokio 2020 staan gepland voor 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Het grootste sportevenement ter wereld zou in eerste instantie gehouden worden van 24 juli tot en met 9 augustus 2020, maar vanwege de coronapandemie werden de Olympische Spelen een jaar uitgesteld.