LuxSat Satellite

Luxsat Online => Geruchten Chat => Topic started by: smetje on October 24, 2014, 01:55:44 PM

Title: Wat klopt ervan?
Post by: smetje on October 24, 2014, 01:55:44 PM
Beste allemaal,
omdat ik hier nieuw ben en ook via via wat infokanalen hier terecht ben gekomen, wil ik hier dan ook "in huis vallen" met een vraag.
Deze vraag is dan ook de reden waarom ik me hier registreerde op dit forum.
Tijdens wat losse gesprekken met collega's en een paar vrienden ging het over satellieten en wat er zoals allemaal mee kan..
Allemaal leuke info over TV Vlaanderen en Astra toestanden tot er iemand op de proppen kwam met het gegeven dat er "doosjes" bestaan die je kan aansluiten  op je satelliet installatie en hiermee zou je heel wat meer programma's kunnen ontvangen die je anders niet te zien zou krijgen.. Wat er allemaal van klopt weet ik niet maar de naam ENIGMA werd daarbij ook al eens genoemd(en dat vond ik hier ook al wel eens terug). Dus nu is mijn vraag of er hier iemand is de me hierover meer (en liefst de juiste ) info over kan geven.
Indien dit thema of deze vraag niet aan de orde is op dit forum dan wil ik me op voorhand excuseren.
Mvg Willy
Title: Re: Wat klopt ervan?
Post by: LuxSat on October 24, 2014, 03:55:52 PM
Wel zo een doosje bestaat niet en toch wel..
De bij ons zo gegeerde satelliet decoders waaronder Dreambox , Vu+ en Clarke-tech  kunnen met de nodige software kanalen intern of met anderen delen.

Dus iemand heeft Bv. een Dreambox en een officieel Canaal Digitaal kaartje om de Nederlandse zenders te kijken , wel die kan dan dat kaartje via een Internet aansluiting delen met een vriend op voorwaarde dat die ook internet en een schotel heeft en zo kan die dan ook de Nederlandse zenders kijken.

Dit systeem is beter bekend als CS of Card sharing
Natuurlijk ga je daar allemaal niet veel over lezen want het is wel illegaal iemand anders te laten meekijken op Uw kaartje.
 :-x
Title: Re: Wat klopt ervan?
Post by: budyump on October 24, 2014, 04:56:39 PM
of (hopelijk toegelaten, anders delete gerust!!): google eens naar satellietontvangers als vb. Protek (persoonlijk al jaren zeer tevreden van), Vizyon, Megasat, Egel, Spiderbox, ... - deze hebben een soort van eigen freeserver (afhankelijk van merk beperkt in tijd, gaande van 1 tot ca 3 jaar).

Title: Re: Wat klopt ervan?
Post by: LuxSat on October 24, 2014, 05:01:52 PM
Het lijkt mij verstandig hier niet teveel verder op CS in te gaan en zeker niet over commerciŽle card servers
Title: Re: Wat klopt ervan?
Post by: nokirol on October 24, 2014, 07:31:56 PM
zoals Jef laat horen  <non/pe  CS For Education