gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 


Updates

Update OsCam-svn11702 for ....  OE2.5 - 20-10-2021
Dreambox OpenATV 7.0 (update) 18-10-2021
Dreambox 900 & 920 Pur E2 6.5 (Firmware update) 16-10-2021
Vu+ OpenATV 7.0 (always up to date) 16-10-2021
Tools Notepad.8.1.7 (update) 16-10-2021


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
83237 Posts in 13569 Topics by 59282 Members - Latest Member: prof50 October 24, 2021, 07:08:09 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Recent Posts
gfx
gfxgfx
 

Recent Posts

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Computer Software / Re: Windows 11 komt eraan.
« Last post by nokirol on June 26, 2021, 01:07:59 PM »
ziet er goed uit  :cool:
72
Computer Software / Windows 11 komt eraan.
« Last post by mebo870 on June 25, 2021, 12:49:01 PM »
Doordat Microsoft Windows 11 officieel uit de doeken heeft gedaan, weten we nu concrete antwoorden op vragen als: Wanneer komt Windows 11 uit? Kun je gratis upgraden of moet je er voor betalen? En wat is er zoal nieuw ten opzichte van Windows 10? We zetten de antwoorden voor je op een rijtje.

De afgelopen weken beheerste Windows 11 al danig het nieuws. Niet alleen hintte Microsoft zelf telkens naar het bestaan ervan, er lekte ook een installeerbare versie van uit. Die was weliswaar niet af, maar gaf toch een aardige indruk van de verschillen met Windows 10.
Tijdens een livestream is Windows 11 inmiddels daadwerkelijk onthuld, geen geheimzinnigheid meer dus. Laten we snel enkele antwoorden geven op veelgehoorde vragen rond het splinternieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Wanneer komt Windows 11 uit?
Een precieze releasedatum voor Windows 11 is niet genoemd, maar Microsoft houdt voorlopig vast aan het 'feestdagenseizoen' van 2021. Doorgaans bedoelen bedrijven daar de laatste drie maanden van het jaar mee.
Dit komt overeen met de periode waarin normaliter de tweede grote onderdelenupdate voor Windows 10 op de rol stond, die intern de Sun Valley-update werd genoemd. Ga voorlopig uit van oktober, november of december.

Windows Insiders kunnen volgende week al een eerste build van Windows 11 verwachten.Is Windows 11 gratis?
Ja, maar het aanbod geldt mogelijk niet voor eeuwig. Net zoals Windows 10 een gratis upgrade was voor Windows 7 en Windows 8.1, zo is Windows 11 opnieuw voor nop te installeren. Althans zolang je een geldige Windows-licentie bezit waarvoor je eerder al hebt betaald. Het besturingssysteem komt binnen als een Windows Update.
De kosteloze upgrade wordt ook in 2022 aangeboden, maar daarna wellicht niet meer. We verwachten overigens van wel, omdat het gratis upgraden naar Windows 10 op papier ook van tijdelijke aard was - maar nu nog steeds mogelijk is.

Wat kost Windows 11?
Heb je nog geen Windows-licentie, dan is mettertijd ook een losse Windows 11-productcode te koop. Wat deze kost, is nu nog niet bekend. Microsoft verkoopt Windows 10 Home-licenties voor 145 euro, dus waarschijnlijk ligt de prijs hierbij in de buurt. In de praktijk worden Windows-activatiecodes op menig website voor veel goedkoper aangeboden.

Wat zijn de systeemeisen van Windows 11?
De systeemeisen van Windows 11 zijn iets hoger dan die van Windows 10. Zo raadt Microsoft minstens 4 GB werkgeheugen (i.p.v. 1 GB) en minimaal 64 GB vrije schijfruimte (i.p.v. 16/20 GB) aan. Verder is een dualcore processor met kloksnelheid van 1 gigahertz of hoger nodig en een videokaart met DirectX 12-ondersteuning.
Over het algemeen kun je echter stellen dat als jouw pc nu Windows 10 draait, Windows 11 ook gewoon zou moeten werken.

Kan ik Windows 10 blijven gebruiken of moet ik meteen upgraden?
Omdat Windows 11 als Windows Update binnenkomt, kun je de installatie ervan waarschijnlijk ook gewoon uitstellen. Zo kun je de kat nog even uit de boom kijken, mochten er kinderziektes opduiken. Dit zal organisaties eveneens aanspreken. Naar een heel nieuw besturingssysteem transitioneren kost tijd en de upgrade naar Windows 10 ging in het verleden verre van vlekkeloos.
Je kunt in elk geval nog minstens tot 14 oktober 2025 veilig van Windows 10 gebruikmaken. Op die datum loopt de zogeheten levenscyclus van het besturingssysteem af en komen er geen (beveiligings)updates meer voor uit. Maar tot die tijd dus nog wel.

Wat is er nieuw in Windows 11?
Behandelen we tot slot nog even de meest in het oog springende nieuwigheden van Windows 11:

- Moderne uitstraling met gecentreerd startmenu
Voor Windows 11 gooit Microsoft het roer grafisch flink om. De onderliggende gedachte hierbij is dat het besturingssysteem een zekere rust en kalmte moet uitstralen. Dat uit zich onder meer in afgeronde hoeken voor vensters, zachte kleurschakeringen en transparante onderdelen.
Het startmenu is naar het midden van de taakbalk verplaatst. Als vanouds links uitlijnen blijft daarbij wel een optie.

- Snap-indelingen = Alt+tab op stero´den
Windows 11 laat je meerdere vensters naast elkaar groeperen als een 'snap group', ofwel snap-indeling. Zie dit als een uitgebreidere variant op alt+tab, waarbij je meerdere vensters en programma's tegelijk kunt oproepen. Deze indelingen blijven ook behouden wanneer je een extra monitor aan je pc koppelt.
Snap-indelingen blijven naast elkaar actief. Zo kun je meerdere groepen aanmaken voor verschillende werkprojecten, bijvoorbeeld.- Widgets keren terug
Widgets zagen we voor het laatst in Windows 7 en daarna vooral op Android-smartphones. Ook iOS biedt er sinds kort ondersteuning voor. Widgets zijn in feite snelkoppelingen naar veelgebruikte functies binnen bepaalde programma's, die direct op je desktop zichtbaar zijn. Voorbeelden zijn de takenlijsten van Microsoft To-Do, aankomende agenda-afspraken, het weerbericht en het laatste nieuws.

- Microsoft Teams standaard ingebouwd
Door de coronapandemie is het aantal Microsoft Teams-gebruikers enorm gegroeid. Dusdanig dat Microsoft de videobeldienst standaard onderdeel maakt van Windows 11, net zoals in het verleden ervoor werd gekozen om Windows 10 met OneDrive-integratie te leveren.
Of je Teams eenvoudig kunt verwijderen omdat je er simpelweg toch geen gebruik van maakt, is nog even afwachten. Standaard Windows-onderdelen zoals OneDrive en Edge laten zich doorgaans niet zo makkelijk de´nstalleren.

- Microsoft Store opent voor iedereenDe Microsoft Store is tot op heden geen daverend succes, mede omdat Microsoft ontwikkelaars van apps erg strike regels oplegde. Deze strategie laat Microsoft helemaal varen. De nieuwe Store moet juist veel toegankelijker zijn voor elke app-bouwer die daarop zijn software kwijt wil. Of dat nu Universal Windows Platform (UWP)-apps, Progressive Web-apps (PWA) of de vertrouwde win32-programma's zijn. Allen zijn ze welkom.
Ontwikkelaars mogen bovendien alle inkomsten voor zichzelf houden. Ze hoeven geen deel meer aan Microsoft af te staan bij de verkoop van software via de Microsoft Store.

- Ondersteuning voor Android-apps
Tenslotte vind je in deze Microsoft Store straks ook heuse Android-apps. De installatie ervan verloopt wel via een omweg. Eerst dien je namelijk de Amazon App Store te downloaden. Daarin zijn de Android-apps te vinden, die daarna vanaf je pc te bedienen zijn. Als ware het normale Windows-programma's.
73
Software / Re: 500 OOPS.prive.sock.get.result
« Last post by Lawsons on June 22, 2021, 11:22:48 PM »
Do you have te same issue with filezilla, and wich image and dm do you use ?
Maybe check your password or try to chance your password in the dreambox and try again
74
Software / 500 OOPS.prive.sock.get.result
« Last post by JanAstra on June 21, 2021, 01:03:08 PM »
Hello,
I am using dreambox together with total commander
Before I had a good connection between dreambox and commander
But suddenly I get the message
500 OOPS.prive.sock.get.result
I have already change the image and reibstall Windows with no luck
Can someone help me with this
Thanks
75
Algemeen / Off Topic / Re: het corona vaccin
« Last post by mebo870 on June 15, 2021, 11:44:32 PM »
Ikzelf ben zowat een jaar terug, maandenlang heel moe geweest, hoesten, geen smaak, moeite met de stem (hees). Heb ik toen het virus opgelopen of niet, een dikke kans van wel en heeft mijn lichaam het virus klein gekregen. Daarop kunnen we ons nog niet zomaar laten testen, dus maar op save gespeeld en laten inenten, ondanks veel negatieve berichten, die veelal door de pers uitvergroot worden. Persoonlijk vind ik dat die vaccinatie verplicht moest zijn. De weigeraars van nu zijn de verspreiders van morgen, zo blijven we bezig, waarschijnlijk nog jaren.
76
Algemeen / Off Topic / Re: het corona vaccin
« Last post by rs232 on June 15, 2021, 10:10:35 PM »
ik zeg niet dat het niet bestaat, in tegendeel! Echter voorheen heette het de griepprik. Nu moet iedereen de  griepprik krijgen, kassa!
Maar goed, je hebt ook mensen die niet bang zijn voor naalden en mensen die geen benul hebben van de oplichting en mensen die luisteren naar idioten zonder enige kennis van zaken en als makke schapen zich laten inspuiten door deze oplichters.
Het is notabene door een Belgische minister in 2019 gepresenteerd bij de elite vergadering hoe de crisis aan te pakken, heeft het national voetbal elftal gebruikt in een eerder stadium in zijn ambt, je zal wel weten hoe hij heet...

Jij wilt, ik niet laat iedereen zijn eigen keuze bepalen, ja!
77
Algemeen / Off Topic / Re: het corona vaccin
« Last post by minplus on June 10, 2021, 08:12:50 PM »
Ik had eigenlijk zo langzamerhand wel een reactie verwacht na een kleine maand....

Maar goed, ik sprak gisteren een buurvrouw. Haar man, een vijftiger, kreeg een dikke week geleden een oproep om een prik te halen. Helaas was hij een dag eerder positief getest en dan ben je te laat.
Hij ligt inmiddels op de IC aan de zuurstof, bloedverdunners, antibiotica en ontstekingsremmers.
Een kennis had hetzelfde maar hoefde gelukkig niet naar de IC, maar degene van wie hij het virus overnam is inmiddels gecremeerd.
En zo kan ik doorgaan.
Kortom, vooral geen vaccinatie nemen want je weet maar nooit wat je ervan kunt krijgen met een kans van 1 op de miljoen. Want je hebt maar een kans van 1 op de duizend dat je gigantische problemen krijgt als je het virus oploopt.
En miljoen is groter dan duizend, nietwaar.........?
(Dit laatste voor de statistische onbenullen onder ons)
78
Overige ( buitenlandse ) abbo's / Re: telesat
« Last post by satfinder on June 06, 2021, 05:21:03 PM »
Telesat heeft de codering veranderd voor de belgische france zenders,van mediacard seca naar nagravision,de france zenders zoals TF1 endergelijke zijn wel nog te ontvangen met het seca systeem. Gr satfinder
79
Schotels / Re: Even voor de duidelijkheid 2!
« Last post by edbe on June 06, 2021, 11:43:41 AM »
ik heb een Visiosat Big Bisat met 8 lmb's

8W. Eutelsat8/ 5W. Eutelsat5/ 0,8W. Thor5/6/7/ 9E. Eutelsat9/ 13E. Hot Bird13/ 19E. Astra1/ 23E. Astra2/ 28E. Astra3/

en tot op heden geen enkel probleem. ( wel goed uitrichten is de boodschap ! )

wat kun je dan op op 8w ontvangen?
80
Introductie / Introductions / Re: New entry
« Last post by LuxSat on May 30, 2021, 04:03:15 PM »
@ blackprussian
 <welcome to luxsat>  :cool:
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
gfxgfx
gfx gfx