gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 


Updates

Update OsCam-svn11702 for ....  OE2.5 - 20-10-2021
Dreambox OpenATV 7.0 (update) 18-10-2021
Dreambox 900 & 920 Pur E2 6.5 (Firmware update) 16-10-2021
Vu+ OpenATV 7.0 (always up to date) 16-10-2021
Tools Notepad.8.1.7 (update) 16-10-2021


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
83237 Posts in 13569 Topics by 59282 Members - Latest Member: prof50 October 24, 2021, 07:59:49 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Recent Posts
gfx
gfxgfx
 

Recent Posts

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Canal Digitaal / Canal Digitaal brengt nieuwe CI+ module op de markt
« Last post by oneones on July 24, 2021, 12:08:54 PM »
Canal Digitaal brengt nieuwe CI+ module op de markt

Nederlanders die via satelliet naar tv via Canal Digitaal kijken, kunnen nu kiezen voor een nieuwe CI+ module met geďntegreerde smartcard.
23 JULI 2021

Het nieuwe model CI+ module is online bij Canal Digitaal en diverse satellietspeciaalzaken in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is 99 euro. De nieuwe CI+ module CAM-803 is de opvolger van CAM-701. Dit is eveneens een module met geďntegreerde smartcard die de Viaccess coderingstechniek ondersteunt. CAM-803 is niet geschikt voor gebruik in normale CI-sloten en werkt alleen in combinatie met een televisie of satellietontvanger die de CI+ versies 1.3 en 1.4 ondersteunt.

 

Twee streams
Canal Digitaal CAM-803 kan twee gelijktijdig gebruikte streams decoderen. Dit betekent dat bijvoorbeeld één programma opgenomen kan worden terwijl gelijktijdig live naar een andere zender gekeken wordt. Dit is echter wel afhankelijk van de hardware die gebruikt wordt.

 

Zenderlijst
Een extra functionaliteit is dat met de CAM-803 module de standaard zenderlijst van Canal Digitaal in de televisie of satellietontvanger geplaatst kan worden. Dit is handig als gebruikte apparatuur niet over de mogelijkheid beschikt om deze standaard zenderlijst te installeren.

 

Oude CI-modules
De komst van CAM-803 betekent niet dat oudere CI-modules of de losse smartcard op korte termijn niet meer door Canal Digitaal worden ondersteund. Canal+ Luxembourg – waarvan Canal Digitaal onderdeel is – heeft wel aangekondigd dat op een nog nader te bepalen moment in 2022 de codering aan te passen waardoor de smartcard alleen nog in combinatie met de witte 3.5 CI+ module gebruikt kan worden. Dit natuurlijk naast de modellen CAM-701 en CAM-803 met geďntegreerde smartcard.

“Canal Digitaal gaat over op CI+

Canal Digitaal heeft een CI+ module geďntroduceerd als opvolger van de CAM701 die het bedrijf tot voor kort aanbod. De nieuwe module heet CAM803 en igebruikt de Nagra CAK8-codering. CAM701 gebruikt Viaccessorca. De losse CAM-modules worden aangeboden voor klanten die niet met de operator gebonden satellietontvangers van Canal Digitaal willen werken. Een gevolg van het overgaan op CI+ is dat nieuwe klanten veel beperkter gebruik kunnen maken van onafhankelijke ontvangers. De meeste moderne televisietoestellen werken met CI+, maar hebben geen uitgebreide opties tot ontvangst (meestal alleen Diseqc1.0). Er zijn bovendien relatief weinig satellietontvangers die CI+ aankunnen: het bekendst zijn de ontvangers van Technisat en Denson. Dit zijn in de praktijk alleen ontvangers die de satellietzenders kunnen weergeven en verder weinig andere opties bieden.

Het grote scala aan satellietontvangers die meer opties bieden waaronder het vrij kunnen opnemen met een externe harddisk, het kunnen gebruiken van vrije IP-zenders en meer mogelijkheden, kunnen niet overweg met de CI+ modules. De CI+ certificering wordt beperkt afgegeven om allerlei redenen. De beleidswijziging bij Canal Digitaal eigenaar Canal+Luxembourg is per direct ingegaan waardoor nieuwe klanten en de satellietvakhandel direct met deze beslissing te maken hebben. De verwachting is dat ook TV Vlaanderen en het  Franstalige TéléSat binnenkort ook hiermee te maken krijgen.

Hoelang de modules met losse smartcards alsmede de Viaccessorca-modules blijven werken is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat in februari 2022 naar verwachting het gebruik van losse smartcards in emulatiesoftware onmogelijk zal worden gemaakt en alleen met de meest recente CI-modules van Nagravision ('witte' voorkant met tekst CI Module Manufactures under Nagra licence) gewerkt kan worden. Of Viaccessorca-only zenders als Love Nature 4K, Dorcel TV en Penthouse Black ook met de CAM803 ontvangen kan worden, is niet duidelijk. Canal Digitaal biedt zelf hybride satellietontvangers aan die internet en satellietontvangst combineren. Daarbij gaat het om een operator geboden ontvanger (M7 MZ-102).

(Bron : https://www.totaaltv.nl/)
52
Forum Helpdesk / Het plaatsen van een avatar
« Last post by LuxSat on July 23, 2021, 09:03:31 AM »
Het plaatsen van een avatar

Er zijn de laatste tijd wat problemen geweest met het plaatsen van een avatar (profiel afbeeldingen) en dan vooral deze die geplaatst werd via een externe link.
Daarom is er besloten enkel nog avatars toe te laten die geplaatst worden via (Kies een avatar uit de galerij)
De avatars die reeds geplaatst werden via externe link blijven werken tot die link niet meer werkt of je zelf die link verwijderd.

Vind je uw smaak niet in de avatar galerij dan kun je steeds een avatar personaliseren en die aan een van de administrators bezorgen.


****************************************

Placing an avatar

There have been some problems lately with the posting of avatars (profile images), especially those posted via an external link.
Therefore it has been decided to only allow avatars that are posted via (Choose an avatar from the gallery).
The avatars that were already posted via external link will continue to work until that link is no longer working or you remove that link yourself.

If you don't find your taste in the avatar gallery you can always personalize an avatar and submit it to one of the administrators.
53
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by Lawsons on July 20, 2021, 11:57:09 PM »
Als het hier specifiek om een Ci+ met officieel abbonement gaat deze NIET direct werken in je Solo2.
Gebruik je op je Solo2 een Vu+ based image zoals VTi of BlackHole zal deze Ci+ module out of the box werken, heb je een OE-A based image op je Solo2 zoals Open Atv, Open BlackHole en hier en daar nog enkele open based images zal je hiervoor de Ci+ helper plugin moeten installeren om je module te laten werken...
54
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by mebo870 on July 20, 2021, 08:48:06 PM »
Als je die hebt heb je automatisch een abo . Waarom zou je anders een module kopen ? <nono>
Een module aankopen is nog geen abo
55
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by MOZIVALUCA on July 20, 2021, 07:05:32 PM »
Hai ,
Het is een zgn CI + Module , dus geen 2 aparte componenten .
Als je die hebt heb je automatisch een abo . Waarom zou je anders een module kopen ?
Aan de hardware ligt het niet zoals eerder omschreven . Maar het heeft duidelijk zijn oorsprong in het activatie signaal die op een of ander manier
niet goed doorkomt . Hoop alleen niet dat het een specifiek VU+ probleem is.
Dus ik zou niet weten welke gegevens ik nog meer zou moeten geven. Gezien de lage reacties is het blijkbaar niet iets wat bij anderen herkenbaar is .
56
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by mebo870 on July 20, 2021, 09:07:38 AM »
Het lijkt mij verstandig om ons wat meer info door te spelen,
Heb je nu een contract met CD ?
Let op ! de smartcard van CD zal niet werken in de Cam van Joyne (andere codering)
Dus welke Cam Module en smartcard gebruik je nu?
Dat zijn dingen die de helpdesk zou moeten informeren 
Kan je in die VU niet rechtstreeks een smartcard stoppen ?

en nee fabrieks instellingen gaan geen soelaas brengen, concentreer u op het probleem.
57
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by MOZIVALUCA on July 19, 2021, 08:20:18 PM »
Vandaag kontakt gehad met CD.
De medewerker gaf aan (zoals al eerder in het gesprek door mij aangegeven ) wederom de ontvanger op NPO 1 te zetten en dan zou alles binnen het uur in orde komen .
Na twee uur, not dus ......
CAM in VU+ zero 4k gedaan.
Exact zelfde resultaat, geen beeld
Wel FTA, wel CD infokanaal.
Volgens mijn logica ligt het probleem dan bij de activering wat klaarblijkelijk geen effect op de CAM heeft.
Goed gedacht???
Zou het helpen om terug te gaan naar fabrieks instellingen ??
58
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by LuxSat on July 18, 2021, 09:48:17 PM »
Kaart kan er inderdaad omgekeerd in. Maar je krijgt dan een foutmelding , rood lampje, en dan heb je niet goed gekeken op de kaart , staat een duidelijke pijl om de juiste wijze van insteken aan te geven . Dank je in ieder geval voor het meedenken

Met verkeerd word hier bedoeld met de chip omlaag.
59
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by MOZIVALUCA on July 18, 2021, 07:30:38 PM »
Kaart kan er inderdaad omgekeerd in. Maar je krijgt dan een foutmelding , rood lampje, en dan heb je niet goed gekeken op de kaart , staat een duidelijke pijl om de juiste wijze van insteken aan te geven . Dank je in ieder geval voor het meedenken
60
Beginners / Re: Wie wil /kan mij helpen ??
« Last post by tokkio on July 18, 2021, 05:38:12 PM »
Misschien zit de kaart verkeerd in de module,eens gehoord van een vriend die een TVVL module heeft voor in zijn TV, en die kaart kon hij er uithalen,en dan omgedraaid en hij heeft nu beeld.
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
gfxgfx
gfx gfx