 | 67080 Posts in
10523 Topics by 6401
Members
- Latest Member: gobi2000
| June 14, 2025, 04:02:50 PM |
|  |
 |
|  |
 | |  | |
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]
91
« Last post by mebo870 on May 18, 2024, 03:09:40 PM »
ACM laat weten dat er meer onderzoek nodig is om tot een eindoordeel over het overnameplan te komen. Dit volgens de toezichthouder om 'mogelijke nadelige gevolgen van de overname verder te onderzoeken’. ACM constateert dat DPG Media door de overname een mediabedrijf wordt met een groot aanbod op televisie, videostreaming, radio, dagbladen en online nieuws. Hierdoor wil het langere tijd besteden aan onderzoek naar de gevolgen die de overname heeft op het medialandschap.
Marktmacht ACM stelt in een verklaring: "DPG verkrijgt door de overname van RTL een nog sterkere positie als aanbieder van betaald en onbetaald algemeen nieuws, zowel online als offline. De overname kan DPG daardoor mogelijk in staat stellen om de kwaliteit en toegankelijkheid van algemene nieuwsdiensten te verlagen. Bijvoorbeeld door nieuwsartikelen over meerdere kanalen te verspreiden in plaats van apart te creëren, of door de omvang van onbetaald nieuws te beperken. Als dat het geval is, kan dat leiden tot een vermindering van de omvang, kwaliteit en pluriformiteit van het algemene nieuwsaanbod aan consumenten.” ACM wijst op nog een aantal andere zaken die onderzoek nodig maken. Het gaat onder meer om gebruikersgegevens, mogelijke invloed op arbeidsvoorwaarden vaste krachten en freelancers en de positie op de online advertentiemarkt.
Breder onderzoek Als RTL Nederland en DPG Media door willen gaan met de overname – met een waarde van 1,1 miljard euro – dan moet een vergunning voor de overname worden aangevraagd. Deze aanvraag leidt tot een dieper onderzoek waarbij ook een andere toezichthouder - het Commissariaat voor de Media (CvdM) - een rol gaat spelen. Als beide partijen deze aanvraag indienen, wordt na onderzoek binnen dertien weken door ACM duidelijkheid gegeven.
92
« Last post by mebo870 on May 18, 2024, 03:06:12 PM »
Ik verwacht nog wel het een en ander van Broadcast Partners, ik ken die mannen van vroeger, CBT, later Broadcast Partners, die zijn niet van gisteren. Nu zitten ze al op DAB in Vlaanderen, een dikke kans dat daar ook DVB-T bij komt, ze hebben de kennis in huis.
DAB+ 11A in Vlaanderen
Broadcast Partners gaat de zenders voor DAB ensemble 11A (commerciële multiplex) in Vlaanderen exploiteren. Tot nu toe is de licentie in handen van Norkring België. Eind 2023 werd de inschrijvingsprocedure gestart door de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) waarna meerdere inschrijvingen werden beoordeeld op basis van een beautycontest. VRM heeft na toetsing van de ingediende dossiers de inschrijving van Broadcast Partners aangewezen als het beste voorstel. Per 21 juni wordt de licentie van de huidige operator overgedragen aan Broadcast Partners. Door de verandering van operator moeten er aanpassingen worden gedaan in de zendmasten. “De voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting zal de luisteraar geen hinder ondervinden van de overgang naar de operator.”
Broadcast Partners is ook de zenderoperator voor commerciële zenders in Vlaanderen op FM zoals Q-Music, Joe en Nostalgie. Tevens beheerde Broadcast Partners sinds 2018 het DAB netwerk voor VRT.
Over Broadcast Partners
Al sinds 1979 staat Broadcast Partners klaar voor alle radiostations in Nederland en Vlaanderen als het gaat om FM- en DAB-zenderparken. Met het winnen van de race om 11A heeft Broadcast Partners nog een licentie voor beheer van een groot netwerk in België in bezit. Broadcast Partners is o.a. al actief voor de VRT in België en de NPO, Q-Music, Radio 538, 100% NL en nog veel meer in Nederland. Het bedrijf met ongeveer 70 werknemers heeft twee vestigingen in Nederland; het hoofdkantoor in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen en een kantoor in Hilversum. In deze kantoren worden voor veel dingen gezorgd: monitoring, ontwerp, frequentieplanning etc. Maar ook worden software en hardware geleverd voor radiostations over de hele wereld.
93
« Last post by Gonzo on May 18, 2024, 12:29:52 PM »
Ik dacht nochtans ooit eens gelezen te hebben dat openbare omroepen in Europa gratis te bekijken moeten zijn. De Vlaamse regering schermt met het feit dat VRTmax gratis is. En dat is het eigenlijk niet, want je hebt er internet voor nodig.
94
« Last post by satfinder on May 17, 2024, 11:44:54 PM »
Ik heb ditbook gelezen op totaal tv. 192 tv verdwijnt enkel voor zover ik kon lezen uit het pakket van canaal digitaal.voor tv vlaanderen stond ´iets vermeld,192 tv kan je wel nog verder zien via de app van canaal digitaal.
95
« Last post by philippe on May 15, 2024, 06:47:37 PM »
Beste Mebo 870, Dit is een ramp,zo een prachtige zender!!! Uit welke bron hebt U dit vernomen a.u.b? Mvg,Philippe.
96
« Last post by mebo870 on May 15, 2024, 05:59:09 PM »
Helaas wel.
97
« Last post by philippe on May 15, 2024, 05:32:20 PM »
Beste, Lees ik goed dat 192 tv stopt???????????????? Mvg,Philippe.
98
« Last post by mebo870 on May 14, 2024, 05:59:29 PM »
Vanaf 22 mei a.s. kunnen klanten die gebruik maken van apparatuur die niet door Canal Digitaal TV Vlaanderen is geleverd, te maken krijgen met uitval van zenders. Dit komt door aanpassing van een aantal parameters. Dit is te verhelpen door de transponders opnieuw in te scannen.Penthouse Gold en Reality verhuizen van transponder 11.973 V naar 11.856 V waar o.a. RTL 4 zit. Ook Vixen verhuist van transponder en gaat van 12.090 V naar 11.739 V waar o.a. NPO 2 zit. Vanaf 22 mei tot 22 augustus zijn deze zenders op zowel de bestaande als de nieuwe transponders te bekijken. Vanaf 22 augustus 2024 enkel nog op de nieuwe transponders. Zenderwijzigingen in juni Vanaf begin juni kunnen klanten met een Basis- of Pluspakket genieten van twee nieuwe zenders: ducktv en DocuBox. Twee nieuwe zenders !!  Per 18 juni stoppen de zenders 192TV en NPO Politiek op satelliet. 192 Tv zou verder gaan als OTT (IPTV) 
99
« Last post by mebo870 on May 10, 2024, 04:44:54 AM »
De concurrentie onder streamingdiensten is bikkelhard. Om die reden gaan Disney en Warner de handen in elkaar slaan met een nieuw abonnement. Door aan schaalvergroting te doen, hopen de twee bedrijven sterker te staan in de Verenigde Staten.
Ergens deze zomer zal je in de Verenigde Staten één abonnement kunnen aanschaffen en daarmee zowel Disney+, Hulu en (HBO) Max kunnen bekijken. De exacte datum en de kostprijs worden later meegedeeld. Er zullen twee versies beschikbaar: een reclamevrije versie en een goedkopere versie waar je de reclame wel moet doorstaan.
De twee bedrijven hopen zo de achterstand op Netflix goed te maken. Bovendien heeft samenwerken ook andere voordelen. Op financieel vlak is het veel efficiënter. Bepaalde kosten moeten niet meer twee keer, maar slechts één keer worden gemaakt. Mooi meegenomen, want beide bedrijven maakten recent flink wat verlies. Ook voor de consument heeft het voordelen. Die zegt steeds vaker zijn favoriete films en series niet meer te vinden in het oerwoud aan streamingdiensten, waardoor er eindeloos gescrold moet worden.
Series als The bear, Shogun en House of the dragon komen zo onder één dak terecht. Naast streamers MAX, Hulu en Disney+ krijgt de consument ook alle content van ABC, CNN, Discovery, Food network, FX, HGTV, Marvel, Pixas, Searchlight en Warner Bros in één bundel.
De samenwerking tussen twee giganten is niet uniek. Vorig jaar werd het aanbod van Showtime, Peacock, Universal en Nickelodeon ook al ondergebracht bij Paramount+.
100
« Last post by mebo870 on May 08, 2024, 10:50:39 PM »
Wie in België een abonnement heeft op Netflix, zal daarvoor 1 tot 2 euro meer moeten betalen. Dat blijkt uit nieuwe tarieven die de Amerikaanse streamingdienst bekend heeft gemaakt. De laatste keer dat Netflix de prijs van zijn formules in België verhoogde, dateert van oktober 2021.
De basisformule - waarbij gebruikers films en series op één scherm tegelijk kunnen bekijken - stijgt met 1 euro, van 8,99 naar 9,99 euro per maand. Wie op twee schermen tegelijk wil kunnen kijken, telt daar voortaan maandelijks 14,99 in plaats van 13,49 euro voor neer. Het duurste abonnement - tot vier schermen tegelijk - kent de grootste prijsverhoging, met 2 euro tot 19,99 euro per maand. De prijs om een extra huishouden toe te voegen aan een account blijft ongewijzigd op 3,99 euro.
In tegenstelling tot in sommige buurlanden voert Netflix in België dus (nog) geen goedkoper basisabonnement met reclame in. Onder meer in Duitsland en Frankrijk is zo’n formule wel al beschikbaar, voor respectievelijk 4,99 euro en 5,99 euro per maand.
Vergeleken met onze buurlanden zijn de Belgische prijzen vaak hoger. In Nederland zijn alle formules momenteel 1 euro goedkoper dan hier, en ook in Duitsland en Frankrijk betalen gebruikers minder voor de standaardformule. Het premium abonnement is in die laatste twee landen wel even duur als bij ons.
Marges Met de prijsstijgingen hopen de streamingdiensten hun resultaten aan te sterken, want volgens de bedrijven achter de diensten gaat het vooral om de marges. Zo kondigde Netflix eerder dit jaar nog aan dat het in zijn kwartaalberichten gaat stoppen met het delen van de totale abonnee-aantallen, omdat die cijfers volgens het bedrijf “slechts een onderdeel” vormen van de totale groei.
In België is Prime Video (tot drie schermen tegelijk) momenteel veruit de goedkoopste streamingdienst. Een abonnement is inbegrepen in het Prime-lidmaatschap van Amazon, dat in België 2,99 euro per maand kost.
Klanten van Apple TV+ betalen maandelijks 9,99 euro (zes schermen), die van Disney+ 10,99 euro (vier schermen). Streamz, de streamingdienst van Telenet en DPG Media, kost 12,95 euro per maand (twee schermen), al is er ook een goedkoper abonnement met reclame voor maandelijks 7,95 euro (één scherm).
In juli komt bovendien een nieuwe kaper op de kust van het Belgische streaminglandschap: HBO Max. Het standaardabonnement van het Amerikaans streamingplatform (twee schermen) zal 9,99 euro per maand kosten, terwijl er een goedkopere formule van 5,99 euro is met reclame. Het premium aanbod (vier schermen) zal 13,99 euro per maand kosten. Er is ook een optioneel sportpakket voor maandelijks 5 euro extra.
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]
|
| |  | |  |
 |
|  |
|