gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 Updates

Vu+ Open Black Hole 5.3.008 (update) 21-09-2023
Dreambox cobraliberosat enigma 2 (New) 21-09-2023
Vu+ opendroid 7.3 (update) 20-09-2023
Vu+ OpenSPA 8.3.002 (update) 18-09-2023 Vu+ Openvix-6.4.006 (update) 17-09-2023
Vhannibal settings 18-09-2023 Sat-Tv Frequency news 14-09-2023


Your donation will help keep the site running  :cool:
To view all topics you must be registered
 
gfx gfx
gfx
82824 Posts in 13541 Topics by 59620 Members - Latest Member: sasoRP September 23, 2023, 07:10:42 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Abonnementen  |  Tv Vlaanderen  |  17.08.2023 Frustratie abonnees Canal Digitaal / TVV
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: 17.08.2023 Frustratie abonnees Canal Digitaal / TVV  (Read 76 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oneonesTopic starter

 • Full Member
 • **
 • Posts: 40
17.08.2023 Frustratie abonnees Canal Digitaal / TVV
« on: August 26, 2023, 03:28:32 PM »
Frustratie abonnees Canal Digitaal over uitblijven informatie wijziging codering

Canal+ Luxembourg heeft satellietklanten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen nog niet geïnformeerd over de komende wijzigingen betreffende de codering.

Dat Canal Digitaal en TV Vlaanderen stoppen met het ondersteunen van de verouderde Seca MediaGuard coderingsnorm is al enige tijd bekend. De eigenaar van beide providers, Canal+ Luxembourg, informeerde dealers enige weken geleden al over de aankomende wijziging. Ook aan onder meer Totaal TV bevestigde communicatiepartner Eviso van beide providers de komende wijziging op het vlak van de ondersteunde coderingsnormen.

Abonnees

Maar de eindgebruikers – de abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen dus – hebben tot op heden nog niets van hun provider over mogelijke wijzigingen gehoord. Onduidelijk is ook wanneer het stoppen van ondersteuning daadwerkelijk een feit is. In een reactie aan Totaal TV liet de provider weten dat kijken met de Seca-codering vanaf oktober niet meer mogelijk is. In informatie aan dealers werd gesproken over het stoppen van ondersteuning in de maand september. Het is gebruikelijk dat een provider bij grote wijzigingen in de dienstverlening dit minimaal dertig dagen voor de wijziging aan klanten communiceert. Bij een wijziging op 1 oktober zouden Canal Digitaal en TV Vlaanderen nog tot eind augustus de tijd hebben om klanten over de komende wijziging te informeren.

Frustratie

De huidige onduidelijkheid frustreert een deel van de satellietklanten van beide providers. De wijziging is voor een deel van de klanten ingrijpend. Door het stoppen met de Seca-codering kan namelijk niet meer gekeken worden via interne kaartlezers die gebruikmaken van multicas (UCAS). Dit is vooral het geval bij de veel gebruikte open source Linux Enigma2 ontvangers en de veel verkochte ontvangers van fabrikant SAB. Via deze decoders kan eventueel verder gekeken worden met een losse smartcard. Wel moet dan een geschikte CI+ module gekocht worden. De voorraad van de geschikte modules droogt door de hoge vraag snel op. Dit is te zien aan hogere prijzen bij diverse satellietspeciaalzaken. Daarnaast wordt de vrijheid van onder meer het opnemen van programma’s en gelijktijdig kijken van een ander programma bij gebruik van de CI+ module beperkt. Ook gebruiken sommige klanten een satellietontvanger met alleen een multicas interne kaartlezer en zonder CI-slot gebruikt. In dat geval moet zelfs een nieuwe satellietontvanger gekocht worden.

Niet onverwacht

Canal Digitaal heeft de afgelopen jaren al meerdere malen laten weten dat gebruik van een interne kaartlezer functionerend met de multicas techniek-op enig moment zou stoppen. De eerste melding hierover dateert uit 2014. Overigens blijkt er inmiddels een niet-openbare update van multicas beschikbaar te zijn die ook na het uitschakelen van de Seca-codering gebruik van de smartcard met interne kaartlezer van een Linux ontvanger mogelijk maakt. Of deze oplossing uiteindelijk voor alle gebruikers van dergelijke ontvangers beschikbaar komt, is nog de vraag.


Bron : https://www.totaaltv.nl/nieuws/frustratie-abonnees-canal-digitaal-over-uitblijven-informatie-wijziging-codering/

Offline tokkio

 • Bronze Member
 • *
 • Posts: 260
 • Country: be
Re: 17.08.2023 Frustratie abonnees Canal Digitaal / TVV
« Reply #1 on: September 01, 2023, 11:36:28 AM »

Bron : https://www.totaaltv.nl/nieuws/frustratie-abonnees-canal-digitaal-over-uitblijven-informatie-wijziging-codering/

Ik begrijp Canal+ Luxembourg niet wat de meerwaarde is om de satelliet gebruikers ,dus hun klanten,te  verplichten om een cam module te gebruiken,wat is er mis met het huidige systeem met de TV kaart in de ontvanger, en die te openen met een oscam?
Als al die Vlamingen en Nederlanders die gebruikmaken TVVL of CD verplicht worden om een module aan te kopen , of zelfs een nieuwe ontvanger,om verder TV te zien snijden ze in hun eigen vinger,en al wie naar het buitenland in gaan wonen, het zij in een B&B of de kampeerders kunnen(of zullen) daardoor wel  hun abonnement opzeggen,en wat dan met Canal+ Luxembourg ?
Voor wie op een vast adres woont in het buitenland,kan mits een internet abo met streaming nog wel naar BV VTM Go of VRT ,of NPO1 kijken,maar voor de kampeerders wordt het moeilijker, men moet al heel goede wifi hebben op een camping,want met een mobiel abo komt men er niet.
Ook voor de ontwerpers van satelliet ontvangers en de schotelbouwers,komen er moeilijke tijden,is dat de bedoeling,om het satelliet ontvangst te dumpen.
En kan dat zo maar, ik betaal al jaren het abo van TVVL in augustus, dus als ze stoppen met de ontvangst met een oscam, ben ik mijn geld kwijt?
tot wie kunnen wij ons wenden om massaal klacht neer te leggen,want het gaat echt om een heel grote groep gebruikers.
Het systeem van de linux enigma 2 met een kaartlezer en oscam loopt toch goed ,ze hebben er toch geen last of verlies van,waarom doen of willen ze dat dan doen?
kunnen de consumenten bonden van Vlaanderen of Nederland er niets aan doen?
graag iedereen zijn mening.

Offline oneonesTopic starter

 • Full Member
 • **
 • Posts: 40
Canal Digitaal adviseert klanten te investeren in nieuwe apparatuur, ondanks uitstel uitschakelen oude codering

Canal Digitaal trok deze week een streep door het uitschakelen van de oude SECA (Mediaguard) codering per 1 oktober. Dit leidde tot verwarring.

Canal Digitaal bevestigde via het communicatieorgaan Eviso in juli dat het bedrijf bij de satellietdistributie van tv-zenders ‘in september’ zou stoppen met ondersteuning van de verouderde SECA (Mediaguard) codering. Dit bericht kwam via het dealernetwerk in de publiciteit en werd daarna aan diverse media – waaronder Totaal TV – door de provider bevestigd. Deze week kondigde Canal Digitaal echter aan voorlopig nog door te gaan met ondersteuning van de eerder als verouderd omschreven codering. Dit leidde tot verontwaardiging bij klanten die al nieuwe hardware kochten om na september hun favoriete satellietzenders te kunnen blijven kijken.

CI+ module

De nieuw gekochte hardware is in de meeste gevallen de witte CI+ module die door Canal Digitaal wordt aanbevolen bij gebruik van een losse smartcard. Die losse smartcard die werkt na het uitschakelen van de SECA (Mediaguard) codering niet meer in interne kaartlezers van multicas satellietontvangers. Hiertoe behoren ook de populaire ontvangers die functioneren op het Enigma2 open source Linux besturingsplatform. De witte CI+ module van rond de 60 euro die in de afgelopen weken door veel gebruikers van dit soort ontvangers is gekocht om in de toekomst beeld te blijven houden, blijkt nu plots een overbodige aanschaf in een toch voor velen al dure periode. Of toch niet?

Uitstel

Nee, zo luidt het antwoord van Ingrid Timmer van Eviso namens Canal Digitaal. En uit dit antwoord blijkt dat van uitstel geen afstel komt. Daarbij wijst Timmer erop dat particuliere klanten niet actief zijn geïnformeerd over de wijziging. “Wij hebben zelf bewust klanten niet geïnformeerd juist om deze verwarring te voorkomen. De communicatie die wij verstuurd hebben is richting zakelijke klanten gegaan, gezien zij een langere aanlooptijd nodig hebben om het product te vervangen.” Maar in deze tijd van online communicatie wordt informatie voor zakelijke klanten vanzelfsprekend direct openbaar. Zo informeerden diverse dealers hun klanten via hun eigen websites over de verwachte uitschakeling van de SECA (Mediaguard) codering. Uiteindelijk trok Canal Digitaal deze week de aangekondigde uitschakeling van de codering terug, zonder daarbij officieel een nieuwe datum te noemen. Via de klantenservicekanalen van de provider schijnt nu een uitschakelingsdatum vóór het einde van dit jaar te worden genoemd.

Hardware

Timmer noemt in de reactie aan Totaal TV geen verwachte datum of periode wanneer de codering wordt uitgeschakeld. Wel wordt geadviseerd om bij gebruik van een losse smartcard toch over te stappen op gebruik van de witte CI+ module mocht nu nog gebruik worden gemaakt van een interne kaartlezer die werkt op basis van multicas. “Bepaalde functionaliteiten en zenders werken niet meer en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Het voldoet niet aan de veiligheidseisen die wij en andere contentpartijen stellen. Het is beter om over te gaan gezien niet alle functionaliteiten en zenders ondersteund worden”, aldus Timmer. Rondom de provider zijn geluiden te ontvangen dat in ieder geval nieuwe zenders die vanaf nu aan het aanbod worden toegevoegd niet meer met een losse smartcard te zien zijn met niet-gecertificeerde hardware.

Bron : https://www.totaaltv.nl/nieuws/canal-digitaal-adviseert-klanten-ondanks-uitstel-uitschakelen-oude-codering-toch-te-investeren-in-nieuwe-apparatuur/

Offline tokkio

 • Bronze Member
 • *
 • Posts: 260
 • Country: be
Re: 17.08.2023 Frustratie abonnees Canal Digitaal / TVV
« Reply #3 on: September 01, 2023, 01:58:21 PM »
Als men een ontvanger heeft waar geen module in kan is men er aan voor de moeite,moeten al die ontvangers dan in de kliko? :-?
Nogmaals, wat is het nut van een witte module als men er geen ontvanger voor heeft,terug zotte kosten maken, en voor hoelang,tot ze dan een andere kleur module gaan in gebruik zetten, zo blijft men bezig. <nono>

LuxSat Satellite  |  Satelliet Abonnementen  |  Tv Vlaanderen  |  17.08.2023 Frustratie abonnees Canal Digitaal / TVV
 

gfxgfx
gfx gfx