gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024
Latest oscam all images 11766 (update) 20-04-2024
Vu+Nonsolosat-31-py3 (update) 13-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72187 Posts in 11150 Topics by 6359 Members - Latest Member: enbaldric April 25, 2024, 06:08:57 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Is satelliet-tv nog van deze tijd
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Is satelliet-tv nog van deze tijd  (Read 354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LuxSatTopic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 21497
  • Country: be
    • LuxSat Satellite
Is satelliet-tv nog van deze tijd
« on: August 21, 2023, 04:51:48 PM »

Is satelliet-tv nog van deze tijd? Waarom zou je wel/niet voor deze technologie kiezen?
Wie met de trein door Brussel rijdt, kan er niet naast kijken: heel wat huizen en appartementen zijn er uitgerust met satellietantennes om tv te kijken. En ook elders in ons land kom je zulke schotels regelmatig tegen. Maar is satelliet-tv nog nodig, nu digitale televisie overal ingang heeft gevonden? Welke voordelen biedt deze technologie?
Laat ons eerst even verder kijken dan België alleen: in veel delen van de wereld is satelliettelevisie nog steeds de voornaamste technologie om tv te kijken. Dat komt doordat satelliet-tv op afgelegen plaatsen vaak de enige manier is om überhaupt televisie te kúnnen kijken.
Daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals de beschikbaarheid van andere technologieën en persoonlijke voorkeuren. Het spreekt voor zich dat er bij ons veel alternatieven voorhanden zijn, die bovendien inspelen op het kijkgedrag van eenieder. Dus waarom nog satelliet-tv?

Ongekend bereik en aanbod
De voornaamste reden waarom veel mensen, vooral in grote steden, nog voor satelliet-tv kiezen, heeft te maken met de bredere dekking. Via een schotelantenne kan je signalen van over heel de wereld ontvangen, ook op plaatsen waar geen kabelaansluiting is. Hierdoor biedt satelliettelevisie een groter aanbod aan kanalen, waaronder internationale zenders en speciale interessekanalen.
Voor sommigen onder ons is een satelliet de enige manier om zenders uit bijvoorbeeld een ver (thuis)land te ontvangen. Ook de kwaliteit van het signaal speelt soms een rol: satelliet-tv biedt beelden in hogere resolutie of met betere geluidskwaliteit, vergelijkbaar met of zelfs beter dan andere televisietechnologieën.

Minder flexibiliteit
De keuze voor satelliet is niet evident. Het opzetten van een schotelantenne en het bijhorende systeem brengt een opstartkost met zich mee. Het ontvangen van de signalen is ook onderhevig aan het weer: bij slecht weer, zoals hevige regen of stormen, kunnen er storingen optreden, met een slechtere ontvangst tot gevolg.
Satelliettelevisie komt ook met minder flexibiliteit door de vaste positie van de schotelantenne. Dat maakt het moeilijk om je televisie van plaats te veranderen in je woning, zonder ook de antenne van plaats te moeten veranderen en die opnieuw uit te lijnen.

Andere opties
Afgaand op de statistieken van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) blijft het aantal abonnees voor satelliettelevisie beperkt in Vlaanderen en Brussel. Andere technologieën zijn veel couranter.
Kabeltelevisie is nog steeds populair in veel stedelijke en voorstedelijke gebieden, en biedt eveneens een breed scala aan kanalen en diensten. Maar ook IPTV en tv via een digitale antenne behoren tot de mogelijkheden. En natuurlijk mogen we ook de streamingdiensten niet over het hoofd zien.

Kostenplaatje
De keuze voor de beste technologie hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren, maar uiteraard ook van de beschikbaarheid en technologische infrastructuur in het gebied waar je woont. Over het algemeen kunnen we streamingdiensten en digitale antennes als de meest betaalbare optie beschouwen, terwijl satelliet- en kabeltelevisie doorgaans hogere opstartkosten en maandelijkse abonnementskosten met zich meebrengen.
Het is belangrijk op te merken dat de prijzen wel sterk variëren afhankelijk van de provider. Specifieke aanbiedingen of tijdelijke promoties kunnen de initiële kosten sterk drukken. Bij het vergelijken van prijzen is het essentieel om niet alleen naar de maandelijkse kosten te kijken, maar ook naar de waarde die je krijgt in termen van beschikbare kanalen, de kwaliteit van de inhoud en eventuele extra functies. Voldoende vergelijken is dus de boodschap!

Bron Mijntelco.be
Bron HLN


  Groetjes van Jef

Offline Gonzo

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 330
Re: Is satelliet-tv nog van deze tijd
« Reply #1 on: September 10, 2023, 01:54:24 PM »
Ik heb dit artikel ook zien passeren.
Ik heb hier toch enkele bedenkingen bij.
Als je de tv wil verplaatsen moet je de schotel toch niet verplaatsen, je hebt zelf toch de mogelijkheid om een andere kabel te leggen.
Bij kabel televisie moet de TV toch ook niet tegen de modem geplaatst worden.
Daar verleg je toch ook de kabel naar waar het toestel staat.


Er werd ook gewaarschuwd dat er abbo kosten zijn.
Slaat ook op niets, want je kan geen Vlaamse tv meer kijken zonder abbo. (waar dit in Wallonië en Nederland nog wel kan)
Dit is sinds de Vlaamse regering de DVB-T vakkundig de nek heeft omgewrongen ten voordele van de grote providers.
Argument van de overheid was dat de streaming van VRT gratis was.
Klopt ook niet, want  hoe kan je streamen zonder internet abbo?
En dan zijn ze nog ook eens uit het BVN verhaal gestapt.

Tja, artikel komt uit HLN.
Dus daar kijk ik niet meer van op.

 :?

Offline tokkio

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 264
  • Country: be
Re: Is satelliet-tv nog van deze tijd
« Reply #2 on: September 20, 2023, 05:05:28 PM »
Zeker als kampeerder vind in satelliet tv een must, ook eigenaars van een B&B zijn fier als ze in het buitenland op hun website sta TVvl kunnen zetten,dan zien zij zelf en hun kanten wat er in "vlaanderen" actueel is,en in hun eigen taal,via internet kijken is wel eenvoudiger, maar niet overal is er "sterk" internet,zeker in Frankrijk is het er op vele plaatsen geen, of duur betalend,en dan nog niet voldoende om naar een nieuwszender of film te kijken.
Vele landen zenden satelliet tv zelfs gratis uit Belgie zal er te klein voor zijn denk ik,we hadden BVN , nu is dat ook voorbij.
nu zijn er geruchten dat Cd luxemburg de ontvangstcode van oscam gaat tegenwerken, en alles via een module zou gaan,dat zal zeker geen meerwaarde zijn voor de ontvangst,en mogelijk zullen er vele afhaken, wat voor ons dan het einde van het statelliet kijken zal zijn.

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Is satelliet-tv nog van deze tijd
 

gfxgfx
gfx gfx