gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates

Computer Software PDF converteren naar Office, iWork en meer
Vu+ Pur E2 7.3 (update) 30-11-2023
Vu+ Open ATV 7.3 (update) 27-11-2023
Vu+ Cobraliberosat Team Image 8.3 (update) 24-11-2023
Sat-Tv daily Frequency news Vhannibal settings 27-11-2023


We need your help
Your donation will help keep the site running  :cool:
To view all topics you must be registered
 
gfx gfx
gfx
75093 Posts in 12633 Topics by 59666 Members - Latest Member: feka87 December 03, 2023, 02:11:17 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Computer  |  Internet FAQ  |  kan je ook internetten via sat ?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: kan je ook internetten via sat ?  (Read 672 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sjekkieTopic starter

  • Full Member
  • **
  • Posts: 11
kan je ook internetten via sat ?
« on: January 19, 2005, 12:45:41 AM »
Ja wat ik mij afvraag kan je ook rechtstreeks internetten via sat.
wie weet daar misschien antwoord op? :grin:
In BELGIŽ wonen is leuk alleen de beste zenders mag je niet zien.

Offline Ipacus

  • V.I.P Member
  • ****
  • Posts: 105
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #1 on: January 19, 2005, 09:33:46 AM »
Ja, dat is mogelijk. Vaak alleen downstream. M.a.w. je hebt wel een reguliere verbinding nodig om contact te maken met een site om bijvoorbeeld iets te downloaden. Je provider voor internet via satteliet zorgt ervoor dat de te downloaden bestanden worden verzameld op zijn server, en alles wordt in een keer per sat naar je toe gezonden. Dit gaat GIGA-snel...
Naast een grote zak met geld heb je dan ook 2 providers nodig. 1 voor het reguliere internet en 1 voor satteliet.
Het is natuurlijk ook mogelijk om zowel up als downstream via de sat te doen. Voor een reguliere gebruiker is dat echter onbetaalbaar.
Even googlen op satteliet en internet en je hebt alle info die je wenst.
Groetjes Ips

venus

  • Guest
onderwerp
« Reply #2 on: January 19, 2005, 10:22:30 AM »
Mogelijk Sjekie maar heel duur !!!

Offline sjekkieTopic starter

  • Full Member
  • **
  • Posts: 11
Re: onderwerp
« Reply #3 on: January 21, 2005, 09:44:30 PM »
Quote from: venus
Mogelijk Sjekie maar heel duur !!!


Quote
Ja wat is duur,als Ik eens alles optel.
kabel-aansluiting+abonnement
telefoon-aansluiting+abonnement
internet verbinding, ik heb dan telenet hier is ook niet bepaald gratis hoor.
En het geval is ik ga binnenkort verhuizen,waar dit alles nog niet is aan gelegd.
Ik heb wel ŤŤn geluk ik heb m'n eigen satinstallatie en daar heb Ik alleen stroom voor nodig en dat is er :-o
Maar waar ik vooral in geintreseerd ben ,WERKT HET OF NIET?
In BELGIŽ wonen is leuk alleen de beste zenders mag je niet zien.

Offline turtle

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 327
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #4 on: January 21, 2005, 10:20:17 PM »
sjekkie

Kijk eens bij BySky.nl uyp en down via sat.

Turtle
Een schildpad doet het langzaam.

Offline sjekkieTopic starter

  • Full Member
  • **
  • Posts: 11
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #5 on: January 22, 2005, 08:11:56 PM »
Quote from: turtle
sjekkie

Kijk eens bij BySky.nl uyp en down via sat.

Turtle
Quote

Ben daar eens wezen snuffelen,en ik denk dat ik het daar ook maar bij laat,want dan denk ik dat beter de kabel aan kan laten leggen en maar op deze voet verder ga.
Maar ik vind het wel jammer dat het zo duur moet zijn om de vooruitgang in de techniek van de grond te krijgen,want ik heb hier en daar eens rondgekeken op de verschillende forums.En ik moet constateren dat zelfs  oude topics het er al er over hebben dat het eigenlijk te duur is.
Dus ik geef de moed nu op het moment maar op,en wacht op betere en goedkopere tijden.
Maar toch bedankt voor degene die gereageerd hebben op mijn vraag. :x
In BELGIŽ wonen is leuk alleen de beste zenders mag je niet zien.

Erik C

  • Guest
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #6 on: March 24, 2005, 10:14:38 PM »
Mijn internet verbinding is direct via de sateliet. Werkt uitstekend behalve als het heel erg hard regent, over de snelheid heb ik niets te klagen :-x

Offline sjekkieTopic starter

  • Full Member
  • **
  • Posts: 11
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #7 on: March 25, 2005, 12:15:59 AM »
ja hier met sjekkie,mijn probleem is dus eigenlijk de kosten van het gebruik van internet via de schotel,als ik vragen mag wat zijn aan die kant de kosten,want als dat op het moment redelijk is,hoef ik er niet lang over na te denken :idea: telenet kost hier ook zo'n 40Ä per maand dus ook niet echt goedkoop,maar werkt ook wel goed hoor,maar op mijn nieuwe adres is nog geen kabel,dus vandaar mijn interesse via de schotel,was ook al bezig geweest met scarlet maar dat kan om een of andere duistere reden niet doorgaan,beloven veel maar zijn niet echt duidelijk.
nou ik hoor wel,wat voor alternatief je eventueel voor mij hebt :sad:
In BELGIŽ wonen is leuk alleen de beste zenders mag je niet zien.

Offline Johan K

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 3684
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #8 on: March 25, 2005, 12:16:32 PM »
@ sjekkie,

BraziliŽ (Erik C) is wel erg ver weg hoor!

Kijk ook eens op de sites met aanbieders in Nederland.
Uit mijn hoofd weet ik gen prijzen, maar ik dacht daar wel eens redelijke aanbiedingen gezien te hebben.
Kan ook wel een tijdelijke actie geweest zijn, in dat geval sorry.
Maar kijken kost (bijna) niks, lijkt me.

Kijk dan ook even op de site van de HCC (***.hccnet.nl), 's werelds grootste computerclub.  geen volledige link ivm 8)
die geven ook informatie over internet verbindingen, dus ook over die via Sateliet. Daar zal vast ook een snelheids- en kosten-vergelijking bij staan.

Johan K

Erik C

  • Guest
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #9 on: March 25, 2005, 12:51:17 PM »
De maandelijkse kosten zijn ongeveer Ä200. De instalatie, schotel en speciaal modem kwamen samen op ongeveer Ä600. De maandelijkse kosten zijn voor 1GB download per maand inclusief de boete voor 500 MB extra download :-x Het valt dus nogal mee wat kosten betreft al zijn het voor hier grote bedragen.

Offline satstarter

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 644
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #10 on: March 25, 2005, 01:02:42 PM »
zie ik dit nu goed 200Ä per maand :) als dat meevalt :sad:
of bedoelde je 20Ä


Quote
telenet kost hier ook zo'n 40Ä per maand dus ook niet echt goedkoop
groetjes van paul :-x
member of ach jullie weten wel welk team

Erik C

  • Guest
kan je ook internetten via sat ?
« Reply #11 on: March 25, 2005, 01:30:29 PM »
Quote from: satstarter
zie ik dit nu goed 200Ä per maand :) als dat meevalt :sad:
of bedoelde je 20Ä


Quote
telenet kost hier ook zo'n 40Ä per maand dus ook niet echt goedkoop


Het kan goedkoper maar omdat ik steeds over mijn basis hoeveelheid van 1 GB p/m heen ga kom ik hier op uit. Ik heb het er graag voor over want er is hier niet echt een alternatief, toegang via een normale telefoonlijn is mij te langzaam.

LuxSat Satellite  |  Computer  |  Internet FAQ  |  kan je ook internetten via sat ?
 

gfxgfx
gfx gfx