gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates

Vu+ Pur E2  6.5 (update) 10-08-2022
Vu+ Open Black Hole 5.1.008 (update) 06-08-2022
Computer Software Downloads / FileZilla Server v1.5.1 (update) 31-07-2022


* Support our website - make a small donation
 
gfx gfx
gfx
83390 Posts in 13602 Topics by 59430 Members - Latest Member: sasagr August 11, 2022, 10:54:56 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Beginners  |  Beginners  |  diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel  (Read 169 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zaburoja

  • Full Member
  • **
  • Posts: 18
  • : be
diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
« on: February 26, 2022, 01:45:28 PM »
Ik ben al hele tijd bezig met  installeren  van automatische  schotel voor camper.

Ik heb enigma2 ontvanger met open atv met blacky skin.
Ik probeer de  door vechline schotel opgegeven sat volgorde in te geven.
Zie foto ,dat gaat zover goed   maar in kan bij invoer gewenste nummer  [ bij 23.5 is dat 4 en b.v 28.2 is dat 6]  maar niet opslaan  ? als ik hier bij invoer 4 ingeef en opsla dan gaat ie naar 23.5 , dus zover goed . als ik dan naar  zender van 28.2 ga bbc2 ofzo gaat schotel niet draaien en moet ik terug naar instellingen  en dan naar 28.2 en dan bij invoer 6 opslaan en dan gaat ie wel naar bbc 2 .
En toch krijg ik het niet voor elkaar deze invoer per sat op te slaan . wat doe ik niet goed


oeps hoe krijg ik hier afbeelding/foto toegevoegd ?

Offline zaburoja

  • Full Member
  • **
  • Posts: 18
  • : be
Re: diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
« Reply #1 on: February 26, 2022, 01:48:07 PM »

Ik heb enigma2 ontvanger met open atv met Blacky skin.
Ik probeer de  door Vechline schotel opgegeven sat volgorde in te geven.
Zie foto ,dat gaat zover goed   maar in kan bij invoer gewenste nummer  [ bij 23.5 is dat 4 en b.v 28.2 is dat 6]  maar niet opslaan  ? als ik hier bij invoer 4 ingeef en opsla dan gaat ie naar 23.5 , dus zover goed . als ik dan naar  zender van 28.2 ga bbc2 ofzo gaat schotel niet draaien en moet ik terug naar instellingen  en dan naar 28.2 en dan bij invoer 6 opslaan en dan gaat ie wel naar bbc 2 .
En toch krijg ik het niet voor elkaar deze invoer per sat op te slaan . wat doe ik niet goed

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7962
  • : be
    • Listen Hitradio
Re: diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
« Reply #2 on: February 26, 2022, 10:39:42 PM »
Foto's zet je op een externe server zoals

https://postimages.org/

https://www.mupload.nl/

De link van de foto zelf copier je, klik in de menu op het het icoontje van de Mona Lisa (links van het wereld bolletje) die link plak je tussen (img) hier dus (/img)
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline zaburoja

  • Full Member
  • **
  • Posts: 18
  • : be
Re: diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
« Reply #3 on: February 27, 2022, 10:44:33 AM »
Hallo nog even een update van probleem


Ik heb probleem met open ATV 6.3 met de instellingen  voor automatische  schotel voor caravan.
Deze vraagt om DISEQC 1.1 of 1.2 .. hij staat nu op 1.2 met Diseqc 1.1 commando op invoer4
Probleem is dat als ik deze instel bij invoer 4 wat nodig is voor astra 23.5e dan gaat ie naar deze satelliet  zover alles goed .
Maar voor astra 28.2e  is invoer 6 nodig maar ik kan deze instellingen  niet opslaan gevolg is als ik terug ga 23.5 e hij niet reageert  omdat dan daar de instellingen bij invoer 6 blijft staan en nummer 4 nodig is. Maar ik kan deze met mogelijkheid  opslaan.
En als ik deze op nieuw  opsla met invoer 6 gaat ie wel  naar deze sat.
Volgens importeur moeten instellingen  staan op Smart-DISEQC-satelliet lijst !
Weet iemand de oplossing
thanks

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7962
  • : be
    • Listen Hitradio
Re: diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
« Reply #4 on: February 27, 2022, 09:01:39 PM »
Alez hij heeft het opgelost gekregen, typisch, een foto tonen van hetgeen werkt, om er daarna achter te komen dat hij voor astra 28,2 gewoon een ander lnb nummer moest kiezen. lnb 2 dus,
Tss tss

The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Satelliet Beginners  |  Beginners  |  diseqc 1.1 instellen voor automatische shotel
 

gfxgfx
gfx gfx