gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates

Vu+ openvix: release 5.4.005  (Update) - 26/01/2021
Vu+ Pli Stable images 7.3 & 8.0  (Update) - 26/01/2021  &  Vu+ Open Vision  (Update) - 26/01/2021
Dreambox Pur E2 6.5 (Dm 900-920) (Update) - 25/01/2021
Vu+ Pur E2 6.5  4K receivers (Update) - 25/01/2021
Dreambox NewNigma2 (weekly up date) 24/01/2021  &  Vu+ OpenVuPlus V3.0 (original Image) (Update) - 23/01/2021

LuxSat zoekt een actieve Medewerker voor het forum
Iemand met ambitie om op termijn de LuxSat website mee te beheren.
Interesse contacteer LuxSat via mail of Pm.


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
82871 Posts in 13464 Topics by 59121 Members - Latest Member: tomiss January 27, 2021, 02:16:55 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | luxsat tv guide | Home Site | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Beginners  |  Beginners  |  vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen  (Read 102 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline muntje

  • Full Member
  • **
  • Posts: 20
  • : be
vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« on: January 05, 2021, 05:34:12 PM »
 :idea: :icon_confused: Hallo,

Ik probeer reeds 2 dagen mijn toestel te herflashen, doch telkens werken zowel de vpn als de cam tot ik de eerste maal de box volledig uitdoe. ( om de HD teug te plaatsen ). Na heropstart is de vpn nog actief, doch ik krijg geen ip adress meer, en de cam werkt ook niet meer. Bij uitschakelen vpn werkt cam terug. Ik heb na talloze malen ( met laatste versie ( 03.01.2021 ) al zo'n 20 maal geprobeerd, met steeds andere problemen. Ik heb als laatste hulplijn terug naar fabrieksinstelling uitgevoerd, doch bij heropstart was het pure2 logo terug te zien en niet alle instellingen waren gewist. ( HD niet aangesloten ). Blijkbaar is mijn idee van fabrieksinstelling verkeerd, dacht dat je volledig van 0 moest beginnen. Nu komen niet alle update onderdelen meer binnen. Ook nordvpnselector is niet meer terug te vinden. De HD haal ik uit om te beletten dat deze wist zou worden. Heeft iemand een idee hoe het verder moet? Zo' n uur geleden de laatste maal herinstalleerd, alles werkte ok, ip adres en vpn ok, na half uur terug geen camwerking meer , vpn uit, cam werkt terug. Wat is de juiste volgorde van instellen? Na nieuwe flash, eerst update, daarna zenderlijst, dan vpn, daarna cam ; of eerst cam en dan vpn? Bij 1e update na herinstallatie per telnet gezien dat niet alle pakketten zonder fouten binnenkomen.

Bedankt en een aangenaam 2021 aan allen

sky92880

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4134
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #1 on: January 05, 2021, 06:02:12 PM »
Ook een gelukkig Nieuwjaar  :cool:
Maar ik denk dat er zeer weinig mensen zijn die een vpn hebben draaien op hun dreambox of gelijkaardig.
Of toch niet dat ik er weet van heb, vandaar dat de hulplijnen zeer beperkt zullen zijn.

 
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget users.telenet.be/caught/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline LuxSat

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 21498
  • : be
    • LuxSat Satellite
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #2 on: January 05, 2021, 06:12:05 PM »
Quote
Wat is de juiste volgorde van instellen? Na nieuwe flash, eerst update, daarna zenderlijst, dan vpn, daarna cam ; of eerst cam en dan vpn? Bij 1e update na herinstallatie per telnet gezien dat niet alle pakketten zonder fouten binnenkomen.

Wat ik zou proberen
Eerst een flash met een originele image om alles zuiver te krijgen
Daarna zou ik de pure2 6.5 terug plaatsen maar ( of het dan wel raadzaam is de laatste versie te gebruiken daar heb ik mijn twijfels aan ) want het probleem zou daar wel eens kunnen zitten.
Wat ik zeker niet zou doen is nadien een online update want dat loopt in veel gevallen mis.
  Groetjes van Jef

Offline muntje

  • Full Member
  • **
  • Posts: 20
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #3 on: January 05, 2021, 08:03:43 PM »
@Caught: bedankt voor het antwoord, wij deze verbinding wordt enkel voor het sat gebeuren van de rest te scheiden.

@Luxsat: ook bedankt voor het antwoord, wat is een originele image? Het zal dan wel voor de vu+duo4k een " arm" versie moeten zijn .De laatste versie van pur e2 ( 3 januari 2021 ) heb ik juist gebruikt om niet online te moeten updaten.

groeten, muntje

Offline LuxSat

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 21498
  • : be
    • LuxSat Satellite
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #4 on: January 05, 2021, 08:24:32 PM »
Deze is een originele Image , je hoeft die niet volledig verder te installeren , gewoon even al de basis instellingen volgen tot je een free zender hebt en dan de gewenste image erover.
Vu+ Duo 4K Open VuPlus 3.0 * USB
https://www.luxsat.eu/forum/index.php/topic,56110.0.html

Ps ik zou zelf nooit het zij gelijk welke versie online updaten.


  Groetjes van Jef

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7865
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #5 on: January 05, 2021, 09:42:09 PM »
Je haalt hier appelen en peren door elkaar,
Eerst en vooral, terug naar fabrieksinstelling bij een Enigma 2 lost niks op, het enige wat er dan gebeurd  is dat de taal en de schotel (lnb’s) terug moet ingesteld worden, dus dat heeft géén zin.

Nu een vpn ip adres opzetten en een cam hebben niks met elkaar te zien.
Voor een vpn ip adres moet er een plug-in geladen worden, bijvoorbeeld de NordVPN voor Linux, maar is die dan compatibel met je image, die moet gedownload worden van de image bouwer, dan ben je zeker dat ook het startscripts mee komt, zoniet……
Die harde schijf mag je erin laten, er zal niks gewist worden, controleer eerst wel of er buiten video geen back-up op staat die moet je eerst deleten.

ik ben hier net even gaan kijken via open pli 7.2 daar kan ik probleemloos open vpn changer downloaden en starten.
en inderdaad bij aanhoudende problemen ga een versie nr van de image terug .
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline muntje

  • Full Member
  • **
  • Posts: 20
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #6 on: January 06, 2021, 09:12:32 PM »
Dag mebo870,

Ik haal effectief appelen en peren door elkaar. Daarom stelde ik mijn vraag, omdat ik dat wist maar er niet zeker van was.
Om het verhaal nog onduidelijker te maken, ik heb 2 schotels met motor aangesloten op een vu+ duo4k, pur e2 sinds eind oktober, goed werkende met nordvpn plugin van @lizard . Kon dus andere ip locaties selecteren en actief zetten. Midden november was er na de update ( ik dacht 10 november ), na installatie niets te zien op het openingscherm na bedienen menu toets.
Na deze update ( per usb gedaan ), heeft nordvpn app niet meer gewerkt. Alles werkt na installatie ( zowel vpn als cam), dus beeld en ip adres bij uitlezen via telnet DCC230. Na eerste heropstart, met of zonder harde schijf in het toestel, vpn actief maar geen decodering meer. Ip adres niet uitleesbaar, gezocht in de soft van de box, onwaarschijnlijk adres gevonden begon met 2.8.( bestond uit 5 cijfers ). Na uitschakelen vpn direct terug beeld. Eind december kon ik ineens bepaalde satelieten niet meer benaderen. Na lang zoeken bleek de schotel op tuner B niet meer te draaien, welke ervoor zorgde dat de ontvanger geen tuner meer koos. ( motor defect ). Na zo'n 20 maal herflaschen om na te gaan wat er wanneer gebeurde, farieksinstellingen gebruikt, niet wetende dat dit anders is dan bij de vroegere Dreambox8000. Daar moest je zelfs enigma2 terug inspelen.
Je heb gelijk , voor ik uw reactie gelezen heb vond ik op de HDD diverse backups van settings en volledige images. Deze heb ik nu verwijderd. Ik zal morgen met de image van luxsat aan de slag gaan. Daarna ( ik heb nog een pur e2 image file van 8 /10) installeer ik deze om te zien of alles terug werkt.
Bedankt voor de moeite,

muntje :merci:

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7865
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #7 on: January 06, 2021, 11:23:11 PM »
error - - - error  - - - error - - -

sorry man, maar ik begrijp niks van wat je daar allemaal neerprent, veel overbodige dingen.
Heb je er al eens aan gedacht om bijvoorbeeld een open pli op te zetten, waarom toch altijd naar die exotische images grijpen, je vind hier haast geen hulp voor dergelijke problemen. 
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline muntje

  • Full Member
  • **
  • Posts: 20
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #8 on: January 07, 2021, 10:16:57 AM »
 :-x Dag mebo80,

Fout is blijkbaar door een defekte motor veroorzaakt. Heb zojuist het origineel image aangegeven door Luxsat ingeladen, daarna de imagebackup van begin oktober, nu werkt alles als voorheen.  Ook de nordvpnconnector.
Ik gebruik deze image omdat mijn echtgenote hier het best mee overweg kan. Wij hebben er enkele uigeprobeerd, maar nog niet PLI.
Een laatste vraag, kan ik nu de laatste update van de image installeren ( per usb ) met een backup van werkende configuratie instellingen ?

met vriendelijke groeten en bedankt,

muntje

Offline LuxSat

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 21498
  • : be
    • LuxSat Satellite
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #9 on: January 07, 2021, 12:11:46 PM »
Quote
Een laatste vraag, kan ik nu de laatste update van de image installeren ( per usb ) met een backup van werkende configuratie instellingen ?

Natuurlijk eerst een backup maken en dan zou je de laatste versie nog eens kunnen proberen maar zeker geen online update doen  :-x
Als het dan niet werkt weet je ondertussen hoe je het terug kunt herstellen.

Maar wat is het voordeel van een update als alles naar behoren werkt  :P  :P
  Groetjes van Jef

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7865
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #10 on: January 07, 2021, 12:40:42 PM »
OpenPli is best goed, het voordeel dat die specifiek gemaakt is voor België - Nederland => kant en klaar voor Canal digitaal of TV VL.
met een probleem waar je niet meteen uitkomt kan je de makers rechtstreeks contacteren in de eigen taal.
Dat heb je niet bij die andere images, een klein voorbeeld, in Duitsland zijn Cams verboden, ook over schrijven in forums mag niet.
m.a.w. vanuit die hoek krijg je nooit hulp 
Goed dat het nu opgelost is

en ja wat betreft updates, ik heb een vraag wat werkt er niet ?
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline muntje

  • Full Member
  • **
  • Posts: 20
  • : be
Re: vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
« Reply #11 on: January 07, 2021, 08:07:54 PM »
@Luxsat en Mebo870,

Tussen de image van begin oktober en de laatste update zijn er enkele items bijgekomen wat betreft aanpassingen aan de layout van de schermen die wij een goede verbetering vinden.
Ik zal het in het week- end proberen na een volledige backup.
Ook Openpli zal aan bod komen, eens pure2 naar wens werkt.

Bedankt, ik laat nog iets horen.

muntje   :merci:

LuxSat Satellite  |  Satelliet Beginners  |  Beginners  |  vu+ met pure2 6.5 in fabriekstand plaatsen
 

gfxgfx
gfx gfx