gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Dreambox Open HDF image v7.3 (68)- (update DM 820-900-920) 15-04-2024
Vu+Nonsolosat-31-py3 (update) 13-04-2024
Latest oscam all images 11764 (update) 12-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.002 (update) 10-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72201 Posts in 11152 Topics by 6356 Members - Latest Member: nights April 19, 2024, 09:52:19 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  HBO Max niet voor 2022 als zelfstandige OTT-dienst in Nederland
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: HBO Max niet voor 2022 als zelfstandige OTT-dienst in Nederland  (Read 314 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8361
  • Country: be
    • Listen Hitradio
HBO Max niet voor 2022 als zelfstandige OTT-dienst in Nederland
« on: December 09, 2020, 12:47:22 PM »
Het wordt de nieuwe Netflix-killer genoemd, toch is de kans klein dat HBO Max op korte termijn als zelfstandige OTT-dienst naar Nederland komt.

WarnerMedia heeft de Europese plannen voor HBO Max voor 2021 bekendgemaakt. De online streamingdienst komt in het tweede deel van 2020 in Scandinavië en enkele landen en centraal- en oost-Europa beschikbaar. Nederland wordt bij het eerste rijtje Europese landen niet genoemd. Ongeveer de helft van de Nederlanders moet dus nog minimaal een jaar wachten voordat het legaal naar films en series van HBO kan kijken. Dit heeft alles met door WarnerMedia verkochte uitzendrechten te maken.
 
Ziggo
Want hoe zit het met de Nederlandse uitzendrechten van HBO-content nu precies? Tot voor 2017 kon iedere Nederlander met het aanvullende abonnement van HBO Nederland naar de geprezen en bekroonde films en series van de Amerikaanse zender HBO kijken. Of je nu bij Ziggo, KPN of welke andere distributeur naar tv-zenders keek. HBO Nederland was een joint-venture van Home Box Office (HBO) en Ziggo. Nadat beide bedrijven besloten de stekker uit HBO Nederland te trekken, kocht Ziggo de uitzendrechten van alle films en series exclusief voor de Nederlandse markt. Het doel was duidelijk. Met HBO-content wilde Ziggo niet alleen bestaande klanten aan zich binden, maar vooral nieuwe klanten te werven. Want HBO-content was vanaf dat moment alleen via een Ziggo Movies & Series-abonnement voor klanten van Ziggo beschikbaar. Wie bij een andere tv-distributeur diensten kocht, kon vanaf dat moment niet meer naar series als Game of Thrones kijken. Het zorgde voor toename van het illegaal kijken in Nederland.

 
Wanneer HBO voor alle Nederlanders?
Officieel willen WarnerMedia en Ziggo (nu VodafoneZiggo) niets zeggen over de lengte van de exclusieve overeenkomst. Maar in de distributiewereld is het ongebruikelijk dat overeenkomsten voor een periode langer dan vijf jaar worden afgesloten. Ziggo begon op 1 januari 2017 met de exclusieve levering van HBO-content. Bij een overeenkomst met de duur van vijf jaar loopt deze dus op 31 december 2021 af. Een tussentijdse verlenging is natuurlijk mogelijk, maar de kans is klein dat dit is gebeurd. VodafoneZiggo had dit belangrijke nieuws dan zeker met een persbericht gemeld. Maar of het zeker is dat HBO Max in 2022 voor alle Nederlanders als zelfstandige OTT-dienst beschikbaar komt kan nog niet gezegd worden. VodafoneZiggo is er namelijk veel aan gelegen om HBO als exclusieve content te behouden. Er zal dus – misschien zelfs wel op dit moment – onderhandeld worden om te bekijken of een nieuwe exclusieve uitzendovereenkomst mogelijk is. En kijkend naar de situatie in het Verenigd Koninkrijk zijn er zeker mogelijkheden voor VodafoneZiggo. Daar verlengde WarnerMedia de uitzendrechtenovereenkomst met Sky voor meerdere jaren, zowel voor lineair als online.

 
F1 TV Pro-variant
Schietend in de speculatiemodus is er ook een andere samenwerking tussen WarnerMedia en VodafoneZiggo te bedenken, de zogenaamde F1 TV Pro-variant. Hierbij komt HBO Max wel als zelfstandige streamingdienst voor alle Nederlanders beschikbaar. Maar alleen VodafoneZiggo mag deze dienst in een bestaand tv-pakket aan klanten leveren. Ziggo doet dit bijvoorbeeld op dit moment bij F1 TV Pro. Wie bij Ziggo het aanvullende Ziggo Sport Totaal-abonnement koopt, krijgt zonder meerkosten toegang tot F1 TV Pro. Wie bij een andere tv-distributeur Ziggo Sport Totaal koopt, krijgt geen gratis toegang tot F1 TV Pro en moet een abonnement kopen dat €64,99 per jaar kost.
The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  HBO Max niet voor 2022 als zelfstandige OTT-dienst in Nederland
 

gfxgfx
gfx gfx