gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 Updates

Vu+ Open Vision 10.2-r363 ( Duo / Duo2 / Ultimo ) (Update) - 01/03/2021
Vu+ Pli Stable images 8.0 (Update) - 01/03/2021
Dreambox NewNigma2 (weekly up date) - 28/02/2021
Dreambox D.M.S-image-9.7 ( 900 / 920) (Update) - 27/02/2021  &  Vu+ Open Vision 10.2-r360 ( Zero 4K ) (Update) - 27/02/2021
enigma2-softcams-oscam-all-images_11.686-emu-r798-arm+mips_all.ipk 24/02/2021
EMU Pack  enigma2-softcams-oscam-all-images_11.686-emu-r798-arm+mips_all.deb 24/02/2021


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
82942 Posts in 13493 Topics by 59147 Members - Latest Member: seba-fels March 02, 2021, 09:06:06 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | luxsat tv guide | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Actueel nieuws van de dag  |  Algemeen / Off Topic  |  Wales maandenlang zonder internet
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Wales maandenlang zonder internet  (Read 110 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7884
  • : be
Wales maandenlang zonder internet
« on: September 24, 2020, 11:51:17 PM »
Na zowat 1,5 jaar is eindelijk duidelijk waarom een klein dorpje in Wales internetproblemen had. Iedere ochtend om klokslag 7 uur viel de verbinding van alle dorpsbewoners weg. Tientallen ingenieurs zochten maandenlang naar de bron van het probleem. Tevergeefs, niets hielp. Tot ze een oude televisie in het dorp ontdekten.

De 400 inwoners van Aberhosan, een afgelegen dorpje centraal in het westen van Wales, kampten 18 maanden lang met internetproblemen. Iedere morgen om klokslag 7 uur viel de verbinding weg. Niets hielp, de mensen konden niet meer op internet. Tot grote frustratie van niet alleen de inwoners, maar ook internetprovider Openreach, die er niet in slaagde het probleem op te lossen. Er werden reparaties uitgevoerd en kabels vervangen, maar ook dat haalde niets uit.

"Dat we niet in staat waren om het probleem voor onze klanten op te lossen, maakte ons gefrustreerd, maar we waren vastbesloten om hier het fijne van uit te zoeken", zegt ingenieur Michael Jones aan de Britse krant The Guardian. "Als ultieme poging haalden we er gespecialiseerde ingenieurs uit andere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk bij."

De experts wilden uittesten of er misschien elektrische stoorzenders in het dorp te vinden waren. "We wilden een laatste test doen om te zien of het probleem veroorzaakt werd door een fenomeen dat we SHINE noemen, Single High-level Impulse Noise. Signalen die een elektrisch apparaat uitzendt en die een impact kunnen hebben op internetbreedband", legt Jones uit.
"Uitbarsting" van elektrische ruis

Vanaf 6 uur 's ochtends liepen de ingenieurs in de stromende regen door het dorp. "Om te zien of we een elektrische ruis konden oppikken. En inderdaad, klokslag 7 uur pikte ons toestel een elektrische storing op." De ingenieurs klopten op de deur van het huis op de plaats waar ze stonden.

En de bron van het probleem was snel gevonden: een oud, tweedehands televisietoestel. De bewoners van het huis zetten elke ochtend om 7 uur hun tv op. En dat creŽerde een "uitbarsting" van elektrische ruis die de internetverbinding van alle inwoners deed uitvallen.

"Zoals je je wel kan voorstellen, waren de bewoners erg aangedaan dat hun tweedehandse televisie de oorzaak was van de internetproblemen van een heel dorp", vertelt Michael Jones. "Ze gingen er onmiddellijk mee akkoord om hun toestel uit te zetten en het niet meer te gebruiken."
Buitenverlichting en microgolfovens

Volgens Suzanne Rutherford, teamleader van de hoofdingenieurs van Openreach in Wales, kunnen buitenverlichting en zelfs microgolfovens een invloed hebben op de internetverbinding. "We raden mensen aan om ervoor te zorgen dat hun elektrische toestellen de juiste certificaten hebben en voldoen aan de huidige Britse normen."

De inwoners van Aberhosen zeggen aan The Guardian dat ze er zeker van willen zijn dat het toestel in kwestie buitengegooid werd. "We hebben al problemen met internet zolang ik me kan herinneren", zegt Bill Childs (79). We moeten 30, 40 ingenieurs in ons huis gehad hebben. Ik heb internet nodig om mijn boodschappen te doen. Ik ben bijna 80 en zeker door corona moet ik kunnen bestellen om aan huis te leveren."
The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Actueel nieuws van de dag  |  Algemeen / Off Topic  |  Wales maandenlang zonder internet
 

gfxgfx
gfx gfx