gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates

Dreambox NewNigma2 (weekly up date) - 28/02/2021
Dreambox D.M.S-image-9.7 ( 900 / 920) (Update) - 27/02/2021  &  Vu+ Open Vision 10.2-r360 ( Zero 4K ) (Update) - 27/02/2021
Vu+ Open Vision 10.2-r360 ( Duo / Duo2 / Ultimo ) (Update) - 26/02/2021
enigma2-softcams-oscam-all-images_11.686-emu-r798-arm+mips_all.ipk 24/02/2021
EMU Pack  enigma2-softcams-oscam-all-images_11.686-emu-r798-arm+mips_all.deb 24/02/2021
Dreambox Open HDF image v6.5 (DM 820 / 900 / 920) (Update) - 24/02/2021  & Dreambox openatv 6.4 (Update) - 23/02/2021



* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
82936 Posts in 13490 Topics by 59145 Members - Latest Member: lyzard80 February 28, 2021, 11:09:27 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | luxsat tv guide | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satellietschotel Installatie  |  Schotels  |  Afstellen schotel
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Afstellen schotel  (Read 1425 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4138
  • : be
Afstellen schotel
« on: June 11, 2019, 12:56:43 PM »
Wie weet eigenlijk waarom de ingebouwde satfinder of signaalmeter geen signaal laat zien tijdens het zoeken.
Stel je zit op een camping met een driepootje, schoteltje, enigma2 box en je kan zoeken tot morgen maar een fix of enig signaal krijg je niet te zien.
Ik heb dus altijd een afzonderlijke satfinder nodig, je ken het wel zo eentje met fluitsignaal om een satelliet te vinden.
Meestal zit je dan op de verkeerde satelliet en moet je wat elders en langer zoeken, maar dit werkt dan wel.
Hetzelfde ervaar ik wanneer er reeds signaal is (en beeld) en ik bv. het signaal voor 3sec. onderbreek. dan krijg ik geen signaal meter te zien in de ingebouwde signaalmeter.
De image welke ik gebruik is Openpli en de box is een Mutant HD60 misschien is dit bij andere boxen of images niet zo?
Iemand die er meer over weet?

 


 
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget users.telenet.be/caught/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline g@it

  • Full Member
  • **
  • Posts: 41
  • : nl
Re: Afstellen schotel
« Reply #1 on: June 11, 2019, 01:56:51 PM »
Ik gebruik altijd de satfinder in Open Pli 7.0 met een Xtrend 9500 of  8500.
Of een DM 7020-HD met Pli 4.

Het lukte me laatst zelfs om op nilesat 7.3 west transponder 12111 H 27500 3/4 Oman tv te ontvangen.
De met een kringloop LNB en Triax schotel van 1 meter
Dreambox 7020 HD
Xtrend 8500
Xtrend 9500
Mut@nT 500C
2 keer Wavefield T90
Maximum E85

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7882
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #2 on: June 11, 2019, 06:26:03 PM »
Dat moet lukken met de signaalmeter, voorwaarde is wel dat je de box eerst op een bestaande zender zet en pas dan de signaalmeter aanspreekt.
Je ziet dat signaal duidelijk opkomen, de T90 heb ik op die manier helemaal afgeregeld.
Hou er wel rekening mee dat alles digitaal is, er zit enige vertraging in alvorens er beeld is. 
En als kampeerder zou je een degelijk kompas moeten hebben, daarmee bepaal je heel exact de richting van de satelliet.
bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen (La Roche) is het voor de 23.5E ASTRA 3B
Elevation: 30.0°
Azimuth (true): 157.2°
Azimuth (magn.): 155.7° 

Er bestaan apps voor de smartphone, waarmee richting en elevatiehoek uitgelezen kunnen worden.
 
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4138
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #3 on: June 11, 2019, 08:42:27 PM »
Je hebt daar idd een goeie app onlangs op het forum gepost  :cool:
Maar dit is het probleem niet van mij, ik probeer het uit te leggen.

Ik heb 1LNB en een schotel van 80cm en stel m'n box in op enkel 23.5°
Ik kies in de zenderlijst één of NPO1 en ga naar de "signaal zoeker" die geeft 0.0 signaal.
Logisch want m'n schotel staat nog niet juist. Maar al draai ik naar de juiste positie er komt daar nooit een signaal op. Het lijkt ofdat de tuner op dat moment niet actief is, ook rekening houdend met vertragingen.   
Om dit op te lossen moet ik terug gaan in het menu en terug de signaal zoeker openen dan zie ik pas het signaal.

Misschien ligt het aan mijn configuratie box of image, voorlopig weet ik het niet.
Maar in het weekend ga ik het proberen met de oudere DM500HD
 


   
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget users.telenet.be/caught/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4138
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #4 on: June 14, 2019, 08:12:30 PM »
Het werkt in ieder geval wel met de DM500HD met openpli.
Als het morgen niet teveel regent probeer ik met een andere image op de Mutant HD60.

Dus het is een alleenstaand geval zonder veel erg want ik trek mijn plan wel op een andere manier.
Ik laat wel nog iets weten of het met HDfreaks wel werkt.
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget users.telenet.be/caught/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7882
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #5 on: June 14, 2019, 08:22:23 PM »
Misschien een fout in de software
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4138
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #6 on: June 14, 2019, 11:36:16 PM »
Een schotel uitrichten moet ik nu niet zoveel doen maar laatst met hemelvaart waren we gaan kamperen en ik moest m'n manuele satfinder gebruiken.
Het is in ieder geval met de laatste release candidate 7.1 van openpli en dat zou kunnen dat er nog iets niet in orde is.

Voorlopig gebruik ik de enigma2-plugin-extensions-quicksignalinfo_1.3-r1_all.ipk plugin en dit werkt dan weer wel.


  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget users.telenet.be/caught/luxsat.sh -O - | /bin/sh

LuxSat Satellite  |  Satellietschotel Installatie  |  Schotels  |  Afstellen schotel
 

gfxgfx
gfx gfx