gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 01:57:52 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Abonnementen  |  Canal Digitaal  |  Canal Digitaal verbetert Live TV App
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Canal Digitaal verbetert Live TV App  (Read 1553 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LawsonsTopic starter

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2024
  • Country: be
Canal Digitaal verbetert Live TV App
« on: July 20, 2018, 12:09:26 PM »
Canal Digitaal heeft een grote update voor de Canal Digitaal Live TV App uitgebracht. Naast het doorvoeren van enkele bugfixes is de nadruk bij deze verbetering op gebruikersvriendelijkheid gelegd.

En de verbeterde gebruikersvriendelijkheid is direct bij na de opstart van het beginscherm al duidelijk zichtbaar. Dit komt onder meer tot uiting bij enkele nieuwe functies die bij de Canal Digitaal Live TV App beschikbaar zijn gekomen. Zo kan met een oogopslag bezien worden welke sportwedstrijden, evenementen en programma’s op dat moment live via de app te bekijken zijn. Sport wordt nog meer onder de aandacht gebracht door de nieuwe functie live sport waar zogenaamde ‘must see’ sport die op dat moment live wordt uitgezonden belicht worden. Ook de best bekeken programma’s van de afgelopen 24 uur (trending), de meest recent arthouse films van Film Europe, de programma’s die prime time worden uitgezonden (vanavond op tv) en trending genres van programma’s zijn als onderdelen van de app toegevoegd.

OTT

Canal Digitaal biedt de Canal Digitaal Live TV zonder meerkosten bij elk tv-abonnement die bij het bedrijf wordt afgenomen. Dit is zowel via satelliet of via serviceproviders die Canal Digitaal als tv-platform aanbieden. Dit is bijvoorbeeld bij Online.nl het geval. Verder biedt Canal Digitaal de Live TV App als zelfstandige OTT-dienst aan. Hiervoor zijn de abonnementen Vol (45 zenders voor €9,95 per maand) en Bomvol (62 zenders voor €14,95 per maand) verkrijgbaar. Na de eerste gratis maand wordt bij deze nieuwe abonnementen automatisch een smartcard aan de klant toegezonden. Hiermee kan via de satelliet naar lineaire tv gekeken worden. Hierdoor wordt de Vol- en Bomvol-abonnementen hybride abonnementen waarbij OTT met DTH wordt gecombineerd.
Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

Offline LawsonsTopic starter

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2024
  • Country: be
Re: Canal Digitaal verbetert Live TV App
« Reply #1 on: July 20, 2018, 10:43:12 PM »
Canal Digitaal – eigendom van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group – boekt succes met de hybride manier van aanbieden van content. Het gebruik van Canal Digitaal Live TV stijgt enorm.
Gebruik Canal Digitaal app voor Live TV stijgt met veertig procent.

De toevoeging van OTT-diensten aan het lineaire satelliet- en IPTV-aanbod blijkt een succesvolle stap voor M7 Group, eigenaar van onder meer Canal Digitaal. Om tegemoet te komen aan de snel groeiende behoefte van M7-abonnees om programma’s op ieder moment en via ieder scherm te kunnen bekijken, is OTT-distributie nu een essentieel onderdeel van M7’s hybride TV-strategie, zowel voor het lineaire als on-demand programma-aanbod.

300.000 gebruikers

Bill Wijdeveld, VP Business Development M7 Group: “Terwijl het gebruik van hybride ontvangers onder M7-abonnees gestaag toeneemt, is de groei van het gebruik van de M7 TV app indrukwekkend. In juli is het totaal aantal gebruikers van de M7 TV app naar bijna 300.000 gestegen, een groei van dertig procent sinds december 2017. Bij Canal Digitaal is het gebruik van de TV app voor live televisie met ruim veertig procent gegroeid.”

Apple en Android

De M7 TV app, beschikbaar via zowel Android als Apple devices, stelt abonnees in staat om programma’s op ieder gewenst moment via diverse mobiele schermen te bekijken, vaak tot 7 dagen terug. Bovendien heeft M7 een smart TV app geintroduceerd, waardoor gebruikers van een smart TV geen aparte settopbox meer hoeven te gebruiken om het volledige programma-aanbod te kunnen ontvangen. M7 heeft hiervoor met Samsung een contract gesloten en binnenkort zullen meer fabrikanten volgen. Voor Canal Digitaal abonnees komt de smart TV app binnenkort beschikbaar.

Extra zenders

Als gevolg van de snelle acceptatie van hybride TV-ontvangst onder M7-abonnees, worden een aantal themazenders alleen nog via OTT verspreid.  Hieronder bevinden zich NPO Zapp, NPO1 Extra, RTL Crime, RTL Lounge en AT5. OTT-doorgifte maakt het ook mogelijk nieuwe zenders aan het aanbod toe te voegen. Zo zal het aanbod van Canal Digitaal met NPO2 Extra, NPO3 Extra en NPO Nieuws worden uitgebreid. Canal Digitaal abonnees met een hybride ontvanger én gebruikers van de Canal Digitaal TV app zullen deze zenders automatisch in hun zenderlijst terug vinden.

Canal Digitaal Live TV verbetert

De Canal Digitaal Live TV App is sinds vandaag in een verbeterde versie in appstores beschikbaar. Vooral de gebruikersvriendelijkheid is sterk verbeterd. Daarnaast is de app stabieler en zuiniger geworden.

Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

LuxSat Satellite  |  Satelliet Abonnementen  |  Canal Digitaal  |  Canal Digitaal verbetert Live TV App
 

gfxgfx
gfx gfx