gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



The latest updates

Update Dreambox Pur E2 6.5 - 07/06/2020
Update Vu+ Vu+Pur E2 6.5 - 06/06/2020  Update Dreambox Open HDF - 06/06/2020
New Satelliet en techniek subforum - 05/06/2020  Update Vu+ openten-zeus-beta4 - 04/06/2020
New Handleidingen Full Band Capture (FBC) tuners - 03/06/2020  Update Dreambox Satlodge-1.4-dreamboxone - 02/06/2020

Om alle topics te kunnen bekijken
In order to view all topics you must be registered and logged in.
Vous devez être enregistré et connecté pour voir tous les sujets
 
gfx gfx
gfx
83448 Posts in 13485 Topics by 58802 Members - Latest Member: Ghogynlas June 07, 2020, 12:22:02 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | luxsat tv guide | Home Site | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  DIGITAL SATELLITE ABBO's  |  Overige ( buitenlandse ) abbo's  |  TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box  (Read 8873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline blowagie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 87
  • : 00
    • Appartement te huur in De Panne
TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« on: September 03, 2016, 04:53:41 PM »
Zou er al iemand getest hebben of een Telenet CI module met kaartje (TV met een kaartje)  zou werken in een enigma2 ontvanger (met CI slot)? Er zou in ieder geval een CI+ plugin bestaan voor enigam2. Ook had ik ergens gelezen dat een USB dvb-s (van sundtek of dergelijke) niet zou werken i.c.m. ci+, echter daar twijfel ik aan.

Bart
Vu SOLO2 met OpenPli
Golden Media Triplex met OpenATV
Zgemma 2x S2
dual 4x LNB en SG2100A

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7654
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #1 on: September 04, 2016, 10:19:34 AM »
in de nieuwere dreamboxen werkt zo'n CI + wel, hierin is de software dan ook deels gesloten.
ook bij VU+ zou er  minstens een model zijn die CI+ aankan, mits een extra plug-in meen ik.
Er is bitter weinig informatie voor handen, er moeten toch dealers zijn die dit al eens uitgetest hebben.
Het kan 2 kanten op, ofwel werkt het en zwijgen ze als de dood omdat anders de oplossing weer bij de cardservers terecht komt, of het werkt voor geen meter.
Het is in ieder geval zo, je box of tv moet herkend worden door de CI+ module (CI+ voorwarden )
Dan worden zowel | kaart | TV | CI+ | module aan elkaar gekoppeld (pairing).
Het systeem is vrij goed beveiligd, neem nu de updates voor de smartcard, dat wordt versleuteld aangeboden aan de CI+ cam die het op zijn beurt decodeert en omzet naar de juiste gegevens waar de kaart mee overweg kan.

Ik heb ooit iemand van Telenet aan de lijn gehad hierover, en die kon me niks meer vertellen, zelfs niet of de CI+ cam actief was.
ze kunnen die cams als gewone cam inzetten zonder die pairing.
Het antwoord zal van hobbyisten moeten komen,
   
 

Offline blowagie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 87
  • : 00
    • Appartement te huur in De Panne
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #2 on: September 05, 2016, 12:30:16 PM »
Bedankt voor je reactie. Intussen heb ik nog wat interessante informatie gevonden op de support website van sundtek:
http://support.sundtek.com/index.php?topic=1955.0;wap2

Sundtek:
The CI interface seems to be tied to the internal tuners only and cannot be used with external tuners or network tuners.

Due legal reasons (as explained before) it's better to check in another forum which is specialised about those settopboxes, I'm sure they can give you more information about that.

To make the CI interface work it would need a hardware modification on the settopbox side.

Technically speaking the boxes are capable of doing things another way.


Bart
Vu SOLO2 met OpenPli
Golden Media Triplex met OpenATV
Zgemma 2x S2
dual 4x LNB en SG2100A

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2268
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #3 on: September 05, 2016, 02:28:05 PM »
dit werd toch al eens besproken in een ander topic de CI+ cam van telenet werkt in verschillende tv's.
hier werkt het in de Sharpt/ Sonny/ Phillips en Samsung.
in de Dreambox7020HD v2 zou het dus moeten werken k'ga ff een kabel turner plaatsen en uitproberen.
of heb ik het mis.
groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ 2x VU+DUO4K+500gb hdd/   (DB.8000HD+650gb hdd/ DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)

Visiosat Bigsat 8x quad lmb's  /

Offline etiienne

  • Full Member
  • **
  • Posts: 11
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #4 on: September 05, 2016, 03:59:47 PM »
Forumlid Alro had die vraag al eens gesteld : https://www.luxsat.eu/forum/index.php/topic,50186.msg271705.html#new


Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7654
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #5 on: September 05, 2016, 06:16:09 PM »
Providers kunnen de CI+ CAM op 2 manieren inzetten

A Als gewone cam enkel om de smartcard te lezen, d.w.z zonder restricties van CI+
Canaldigitaal | TV Vlaanderen doen dat momenteel, de CAM is dan bruikbaar op elk toestel dat een CI sleuf heeft.   

B Als CAM met alle restricties van CI+, waarbij | smartcard | Toestel | CI+ CAM | gepaird worden.
De CAM werkt dan enkel bij toestellen die een CI+ goedkeuring kregen.
Zoals de nieuwste versie van Dreambox (VU+) die gesloten software aan boord hebben en CI+ goedgekeurde TV's
 
De vraag die nog steeds onbeantwoord is, in welk staat bevind zich de CI+ CAM module van Telenet: A of B

 

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2268
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #6 on: September 06, 2016, 05:43:15 PM »
mijn Dreambox 7020HD v2 met sat turner en kabel turner ff uitgetest met een CI+cam van telenet met kaart.
alle kanalen via de kabel laten inscannen dit is ok.
CI+ cam wordt herkent, lees zowel de kaart informatie alsook de cam informatie.
maar alleen beeld op een tv/canvas/ ketnet/ TV5 monde/ France3/ en dat is het dus de CI+ cam werkt niet in de box.
groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ 2x VU+DUO4K+500gb hdd/   (DB.8000HD+650gb hdd/ DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)

Visiosat Bigsat 8x quad lmb's  /

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7654
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #7 on: September 06, 2016, 06:44:01 PM »
een HD / canvas HD / ketnet/ TV5 monde/ France3/ actua tv/ TVE , op die FTA kanalen heb ik ook beeld.
Dus mogen we stellen dat de CI+ in de CAM van Telenet is geactiveerd, anders zouden de gecodeerde kanalen open gaan.
 

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2268
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #8 on: September 07, 2016, 08:56:26 AM »
het zijn inderdaad de FTA kanalen die je kan zien de rest nada.
dit moet toch software matig op te lossen zijn.
groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ 2x VU+DUO4K+500gb hdd/   (DB.8000HD+650gb hdd/ DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)

Visiosat Bigsat 8x quad lmb's  /

Offline blowagie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 87
  • : 00
    • Appartement te huur in De Panne
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #9 on: September 07, 2016, 01:08:27 PM »
Zelf heb ik geen dreambox, om de CI+ werkende te hebben op de DM7020HD v2 dient er een (of meerder) plugin(s) geïnstalleerd te worden. Ik weet ook niet in hoe verre alles aan elkaar gekoppeld wordt (pairing) CI+ module - kaart - TV.

Voor Sky kaarten zou je de pairing ongedaan kunnen maken met oscam of een unicam/deltacam. Misschien kan je de CI+ module niet in een andere TV gebruiken (of DM7020HD) omdat die al met een TV gekoppeld is en moet je bellen naar telenet om de pairing ongedaan te maken. Ik weet het niet.

Bart
Vu SOLO2 met OpenPli
Golden Media Triplex met OpenATV
Zgemma 2x S2
dual 4x LNB en SG2100A

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2268
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #10 on: September 07, 2016, 07:29:36 PM »
mijn CI+cam van telenet werkt wel in al mijn tv's, dus is niet gebonden aan een tv.

groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ 2x VU+DUO4K+500gb hdd/   (DB.8000HD+650gb hdd/ DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)

Visiosat Bigsat 8x quad lmb's  /

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7654
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #11 on: September 07, 2016, 10:36:05 PM »
CI + gecertificeerde TV's ?

Offline wigee

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 3
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #12 on: September 17, 2016, 01:22:37 PM »
TV kaartje van telenet werkt wel in vu+ receiver met openATV.

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7654
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #13 on: September 17, 2016, 01:41:17 PM »
over welke VU+ spreek je dan ?

Offline wigee

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 3
  • : be
Re: TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
« Reply #14 on: September 17, 2016, 06:25:33 PM »
Ik heb het over de vu+duo2

LuxSat Satellite  |  DIGITAL SATELLITE ABBO's  |  Overige ( buitenlandse ) abbo's  |  TV met een kaartje van Telenet enigma2 box
 

gfxgfx
gfx gfx


Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2020 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!