gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



The latest updates

Update Dreambox Open HDF - 06/06/2020
New Satelliet en techniek subforum - 05/06/2020
Update Vu+ openten-zeus-beta4 - 04/06/2020
New Handleidingen Full Band Capture (FBC) tuners - 03/06/2020
Update Dreambox Satlodge-1.4-dreamboxone - 02/06/2020

Om alle topics te kunnen bekijken
In order to view all topics you must be registered and logged in.
Vous devez être enregistré et connecté pour voir tous les sujets
 
gfx gfx
gfx
83438 Posts in 13485 Topics by 58796 Members - Latest Member: lolo1433 June 06, 2020, 02:01:55 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | luxsat tv guide | Home Site | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  SATELLITE PROGRAMMER  |  Hardware  |  VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?  (Read 9044 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« on: October 02, 2015, 11:10:10 AM »
Hoi,
Ik heb hier een VU+Duo die niet meer opstart.
Door kennis is er reeds een nieuwe elco807 in gemonteerd  maar dat hielp niet.
Graag zou ik het apparaat natuurlijk terug in orde willen maken.
Of anders de onderdelen gebruiken ter vervanging in andere VU+duo's.

Nu zie ik op de printplaat van de voeding dat er op verscheiden plaatsen(4) een "witte smurrie" tegen enkele condensatoren hangt/plakt die nu gestold is.

Ik vermoed dus dat de voeding stuk is (of is dat normaal?).

1.Kan ik die printplaat van de voeding onderling verwisselen met andere VU+Duo's?
En bij uitbereiding dus ook de andere printplaten/onderdelen?

2.Kan ik zo'n printplaat apart kopen om ze daarna gewoon te vervangen in het toestel?

Mvg, krieter.

Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7653
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #1 on: October 02, 2015, 12:33:43 PM »
Die voedingen zijn te koop, zie google daar vind je die wel.
wat betreft die witte smurrie, dat zal hars zijn, tenminste als het keihard is, men gebruikt dat om elco's vast te zetten op de printplaat, dat heeft 2 redenen, zorgen dat die nooit loskomt en om zingen tegen te gaan want die dingen kunnen een irritant geluid produceren.
   

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #2 on: October 02, 2015, 01:06:33 PM »
Ok,
Als die smurrie hars is dan is de printplaat van de voeding misschien niet stuk  :o

Ik dacht dat die elco's uitgelopen waren.

Moet ik iemand vinden die dat kan uitmeten


mvg, krieter.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline happydart

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 56
  • : be
  • Donateur
    • Beekvaarders-Bootjes-navigatie en vrij zijn...
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #3 on: October 02, 2015, 01:29:51 PM »
Die witte smurrie zit naast de transfo, en is beenhard D. , ik vermoed dat er met de voeding weinig mis is maar had geen tijd/zin (ben de bootmotor aan het uitbouwen)om de Elco's allemaal te gaan nazien.
In geval je twijfelt sluit gewoon uw voeding even aan .
The mind is like a prachute ...it only works when it's open...

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #4 on: October 02, 2015, 01:37:10 PM »
Ok maar dat wordt iets voor volgende week

 :police: :Thanks:

mvg, krieter
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7653
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #5 on: October 02, 2015, 01:53:17 PM »
Die voeding kan men uitmeten, ik kan u niet helpen daarmee maar ergens op het grote internet zullen die spanningen wel te vinden zijn.
dat zal ergens iets in de orde van 3 -5 12 volt zijn. 
Betreft het vervangen van de elco, daar zet men het beste nog een Keramische condensator bij, de hoogste waarde die men vind, anders is die nieuwe elco binnen het jaar weer om zeep.
Dat is een ontwerpfout van VU, op de plaats van de elco hoort een Keramische condensator te staan, maar in zulke hoge waarden bestaan die niet, dus hebben ze daar maar gewoon een elco in gezet, wetende dat die het niet lang ging uithouden.
----
Op uw moederbord zitten dacht ik nog 1 of 2 IC's die de spanning regelen, die klappen er ook al eens uit als een van die elco's het begeeft en men de box dan te lang onder spanning houd, dat is waarschijnlijk de reden waarom er niks gebeurd na het vervangen van de elco, IC kapot.


   

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #6 on: October 02, 2015, 07:19:04 PM »
Ok ik probeer eentechneut te vinden die met deze info verder kan.
Elektr gaat wel maar die elektronica is al zo lang geleden, pfffff
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline ivo

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 3863
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #7 on: October 03, 2015, 03:33:42 PM »
als die elco s kapot zijn heb je vooraan nog een rood lichtje dat brand
en deze zijn over het algemeen bol bovenaan als ze defekt zijn
  Groetjes van Ivo  :-x


Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7653
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #8 on: October 03, 2015, 03:49:16 PM »
Bolle Elco's zijn goed herkenbaar als kapot, maar meestal zitten er nog enkele andere achter, die hun capaciteit niet meer halen en op het zicht wel goed lijken.
De zuiverste manier is heel de groep vervangen die in de schakeling zit, daarom verkopen ze van die kits met alle onderdelen in.

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #9 on: October 06, 2015, 02:40:31 PM »
@ivo,mebo,
Ik heb dus vooraan nog een rood lichtje dat brand maar verder doet de VU niets meer.
Ik zie ook geen bolle elco's.
En die bewuste elco is al eens vervangen.

Ik denk dat er een elektronica specialist aan te pas moet komen.
Die kan dan alles uitmeten en eventueel repareren.

Mvg, krieter

Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7653
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #10 on: October 06, 2015, 02:45:19 PM »
 <dans> Dan zal je goedkoper af zijn met een nieuwe voeding 

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #11 on: October 06, 2015, 03:25:58 PM »
nog 1 vraagje:
Aangezien ik hier ook nog andere VU+Duo's heb(2) !
Zou je die voedingen onderling kunnen wisselen?

Mvg, krieter.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2268
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #12 on: October 06, 2015, 07:09:39 PM »
als het de zelfde VU is zou dat geen probleem zijn of heb ik iets gemist.
groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ 2x VU+DUO4K+500gb hdd/   (DB.8000HD+650gb hdd/ DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)

Visiosat Bigsat 8x quad lmb's  /

Offline ivo

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 3863
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #13 on: October 07, 2015, 09:05:50 PM »
nu moet je wel zeker zijn of het goed gelukt is ( de vervanging)
want simpel is het niet

    :P
  Groetjes van Ivo  :-x


Offline truckerke

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1492
  • : be
Re: VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
« Reply #14 on: October 07, 2015, 10:45:53 PM »
als ik een nieuwe ab nodig heb voor een Dreambox werken die wel onmiddelijk.
wat is er mis met de VU+duo dat hij de AB voor een vu niet aanvaard  :sad: :sad:
Ik denk dat jij even niet mee bent
Het topic gaat over het vervangen van een voeding en niet de AB
grts Peter
mijn opstellingen TVV basic+
VU+UNO VTi v.7.0.0 
  Thuis T90  13-16-19.2-23.5-28.2
1x Profiline DiSEqC Relais 9/1 & 2x Diseqc Vantage 4/1 4 x Quad LNB, Edision & 1x Smart Titanium Edition TS Single
   Camping T55 13-19.2-23.5-28.2 + Power Wifi USB buitenantenne
1x Diseqc Vantage 4/1 4x Smart Titanium Edition T

LuxSat Satellite  |  SATELLITE PROGRAMMER  |  Hardware  |  VU+Duo voeding vervangen/uitwisselen?
 

gfxgfx
gfx gfx


Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2020 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!