gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates

Vu+  Pur E2 6.5 (4K Images) - 17/01/2021
Dreambox Pur E2 6.5 ( DM 900 / 920) 17/01/2021
Dreambox NewNigma2 (weekly update) - 17/01/2021  &  Dreambox OpenDroid Images 7.0 Update - 17/01/2021
Dreambox Open HDF - DM  820 / 900 / 920 Update - 16/01/2021  &  LuxSat Key Update  - 16/01/2021
Dreambox openatv 6.5 (Dm 900 / 920) - 15/01/2021
Vu+ openvix: release 5.4.004 (Update) - 13/01/2021  &  Vu+ Open Vision 10.2-r327 (4K Images) - 13/01/2021

LuxSat zoekt een actieve Medewerker voor het forum
Iemand met ambitie om op termijn de LuxSat website mee te beheren.
Interesse contacteer LuxSat via mail of Pm.


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
82795 Posts in 13455 Topics by 59112 Members - Latest Member: Pachito January 17, 2021, 02:12:19 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | luxsat tv guide | Home Site | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Computer  |  Computer Hardware  |  Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?  (Read 1484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7853
  • : be
Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« on: November 29, 2013, 10:26:44 PM »
Zitten er hier geen specialisten op het forum die wat af weten van laser-printers.
Ik heb hier een kleuren printer “Brother HL-4050CDN series” die stopt op volgende foutcode
Afdrukken onm 32?
Volgens de site van Brother betekend deze fout melding, papier of etiketten die zijn vastgelopen in de printer of drumeenheid.
http://welcome.solutions.brother.com/BSC/public/eu/nl/nl/faq/faq/000000/002500/000055/faq002555_000.html?reg=eu&c=nl&lang=nl&prod=hl4050cdn_all
Het lijkt op een simpele fout maar het is niet zo.
Ik heb alles er al uit gehaald wat enigszins maar kon, grondig gekuist en nagezien, nergens papier of restjes te zien.
Ik heb de tonercartridges al omgewisseld, het toner opvangbakje leeggezogen, slede voor overtollige toner afvoer gekuist, de lenzen van de fotocellen toner en stof vrij gemaakt.
Hij start wel op en voert alles uit tot het moment dat hij klaar is om af te drukken dan stopt hij keer op keer op die fout melding.
ik heb wel een tweede papierlade er onder zitten.

The key to happiness
Stay away from idiots

Offline Sir Kiekeboe

  • V.I.P Member
  • ****
  • Posts: 115
  • : nl
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #1 on: November 30, 2013, 12:23:27 AM »
Deze klacht lijkt verdacht veel op een slecht contact / kabel breuk.
Als er nog garantie op de printer zit zou ik die claimen.
Anders zit er niets anders op om zelf de boel te openen en naar de slechte verbinding op zoek te gaan.
Soms kan het dan helpen om alles bot weg opnieuw te solderen.

Heb hier net een vergelijkbaar probleem opgelost met een monitor die wel werkte maar niet meer te schakelen was.
Her solderen van de schakel print was de enige oplossing.
XP1000 op een 88cm schotel met 4 vaste koppen voor HB, Astra 1, 2 en 3

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7853
  • : be
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #2 on: November 30, 2013, 01:02:02 AM »
ik zal nog wat afwachten, dan eens zien of ik erin slaag om bij de print te komen.
Dat ding zit ook vol met fotocellen, best mogelijk dat er daar eentje de geest heeft gegeven,
Dat zou hetzelfde effect geven als papier dat voor de lens zit.
Hoe check je dat, als het deksel dicht moet om te starten
Dat ding starten met de schakelaar overbrugt zie ik niet zitten, want daar wordt aardig wat hoogspanning opgewekt
Wie weet waar komt die dan terecht.   
ik heb er een service manual van, maar ook daar vind ik niks dat me enigszins op weg helpt, welke fotocel er verantwoordelijk kan zijn.
Garantie is er niet meer op, die is van 2008 of zo.


The key to happiness
Stay away from idiots

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7853
  • : be
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #3 on: November 30, 2013, 06:28:01 PM »
Het is opgelost.
Dankzij fixya.com daar werden een aantal oplossingen aangeboden, er werd daar een aantal keer verwezen naar een onderdeel dat mogelijk deze fout veroorzaakt.
Het betreft een relais die een afdekplaat van een IR oog optrekt.
Om de slag op te vangen zit daar dempingsmateriaal opgeplakt, door jarenlang gebruik veroorzaakt dat een spoor waar het plastic kapje even bleef achterhaken. 
De fout moet regelmatig opduiken bij die printers want er is zelfs een you tube clip van.

http://youtu.be/6Bob34TLrPQ

Op de clip ziet het er zeer simpel uit, het gepruts om alles gedemonteerd te krijgen zonder schade had die eruit gelaten.

Zo zie je maar weer dat sommige toestellen hopeloos defect lijken en klaar voor de kliko.
Terwijl het een kleinigheid betreft, met wat geduld en doorzetting lost men het vaak zelf op.
The key to happiness
Stay away from idiots

Online LuxSat

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 21500
  • : be
    • LuxSat Satellite
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #4 on: November 30, 2013, 07:12:29 PM »
Kleine oorzaken en eenvoudige oplossingen enkel moet je eerst zien er achter te komen wat de oorzaak is en wat de oplossing is , het daarachter komen is meestal moeilijker dan de oplossing.
 :-x
  Groetjes van Jef

Offline Sir Kiekeboe

  • V.I.P Member
  • ****
  • Posts: 115
  • : nl
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #5 on: December 01, 2013, 04:01:06 AM »
Mooi om te weten dat die slechte contact veroorzaakt werd door een plakkerige schakelaar en dat het "redelijk eenvoudig" te verhelpen is door een stukje plakband op de plakkerige schuim te plaatsen.
Bedankt voor de terug koppeling.
XP1000 op een 88cm schotel met 4 vaste koppen voor HB, Astra 1, 2 en 3

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7853
  • : be
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #6 on: December 01, 2013, 11:42:11 AM »
 :-(
En nu werkt de USB aansluiting niet meer, dus weer eens open.
Hopelijk heb ik die lint kabel niet beschadigd, want die was vrij kort en moeilijk er in te stoppen.
En als dat niet meer lukt, dan maar aansluiten als netwerk printer, waar dat hij eigenlij voor bedoeld was
Maar ik heb geen aansluiting meer over, en zo blijven we bezig. 
The key to happiness
Stay away from idiots

Online mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7853
  • : be
Re: Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
« Reply #7 on: December 01, 2013, 02:51:35 PM »
USB probleem is nu ook opgelost.
De aansluit pennetjes waar het snoertje in gaat was behoorlijk geoxideerd.
Die gaat de eerste 5 jaar niet meer oxideren.
The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Computer  |  Computer Hardware  |  Brother HL-4050CDN foutmelding Afdrukken onm 32?
 

gfxgfx
gfx gfx