gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 04:42:20 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Abonnementen  |  Overige ( buitenlandse ) abbo's  |  Telenet en Norkring worstelen met DVB-T-dekking
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Telenet en Norkring worstelen met DVB-T-dekking  (Read 2474 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8360
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Telenet en Norkring worstelen met DVB-T-dekking
« on: May 10, 2011, 03:34:44 PM »
Het digitale televisieaanbod van Telenet via de ether (ook wel dvb-t genoemd), waarvoor het telecombedrijf een overeenkomst afsloot met Norkring, komt er "nog dit jaar" aan. Alleen worstelen beide bedrijven nog met de dekking binnenshuis.

Zoals bekend kocht Norkring eind 2008 een belang van 49 procent in het zenderpark van de VRT, waarna het midden 2009 de nodige licenties en bijbehorende frequenties kreeg voor het aanbieden van digitale televisie en radio via de ether. Voorlopig sloot voorlopig enkel Telenet een overeenkomst met Norkring om een dvb-t-aanbod uit te werken.

Hoewel Telenet-ceo tijdens de voorstelling van de kwartaalresultaten toegaf dat "ooit de datum mei 2011 genoemd is" voor de lancering van een commercieel aanbod, moest hij de effectieve lancering nog even de wacht aanzeggen. "We lanceren ons commercieel dvd-t-aanbod zeker nog dit jaar, en dat is zelfs een understatement. Maar we zoeken nog steeds naar een manier om voldoende dekking binnenshuis te krijgen. We zijn dat samen met Norkring technisch aan het valideren."

Het probleem is blijkbaar historisch. "Het was al bekend dat het VRT-antennepark in het verleden niet volledig dekkend was. Bepaalde radiozenders ondervonden vaak problemen." Sickinghe zegt daarom dat het nu onfatsoenlijk zou zijn om een aanbod te lanceren waarvan het weet dat de dekking binnenshuis onvoldoende zou zijn. "KPN heeft dat ooit ook gedaan, met de boodschap dat je je 'bakje' in de vensterbank moet zetten. Dat kunnen wij niet maken."




Norkring ziet "geen enkel probleem met DVB-T-dekking

Norkring, dat de licenties voor digitale ether beheert, is het niet eens met de uitspraken van Telenet-ceo Duco Sickinghe als zou de dekking voor dvb-t (digitale televisie via de ether) binnenshuis onvoldoende zijn. "Op dit moment zijn de testen nog volop bezig en zien wij geen enkel probleem met de vooropgestelde dekking", klinkt het.

Sickinghe had tijdens de bekendmaking kwartaalresultaten van Telenet aangegeven dat het commerciële dvd-t-aanbod van het bedrijf nog even op zich moest laten wachten. Als reden noemde hij de voorlopig nog onvoldoende dekking binnenshuis. "We zoeken nog steeds naar een manier om voldoende dekking binnenshuis te krijgen. We zijn dat samen met Norkring technisch aan het valideren", klonk het.

Er zijn geen problemen met de dekking, reageert Norkring nu. "In 2010 heeft Norkring België zijn volledige uitzendinfrastructuur uitgebreid en gemoderniseerd: het dvb-netwerk ging van 8 naar 13 zendstations en het aantal dvb-t zenders ging van 8 naar 47", legt marketing en communication manager Kristien Boels uit. "Sinds 1 oktober 2010 is het dvb-t-netwerk in Vlaanderen en Brussel operationeel. Onze testen bevestigen dat de reële dekking de voorspelde dekking overtreft (indoor en outdoor). In een draadloos netwerk - net zoals bij wifi, gsm en 3g - zijn bepaalde wispelturigheden echter nooit uit te sluiten."

Andere kandidaten
Norkring België kocht eind 2008 een belang van 49 procent in het zenderpark van de VRT. In 2009 werd het 100 procent eigenaar en sindsdien is het bedrijf een volwaardige netwerkoperator met een eigen omroepnetwerk en uitzendlicenties voor draadloze digitale televisie en digitale radio in Vlaanderen en Brussel.

Voorlopig sloot enkel Telenet een overeenkomst met Norkring om een dvb-t-aanbod uit te werken. Ze sleutelen daarvoor samen aan het netwerk, zoals Sickinghe stelde. Het is dan ook opmerkelijk dat Norkring nu de uitspraken vanwege een belangrijke partner als Telenet wenst te counteren.

Een verklaring zou kunnen liggen in het feit dat Norkring begin februari heeft bekendgemaakt dat het de besprekingen met potentiële partners om digitale tv en radio te verspreiden via de antenne wil hervatten. Die selectieprocedure was midden vorig jaar stopgezet "om de technische integratie met bestaande klanten uit te werken". En berichten over onvoldoende dekking helpen natuurlijk niet om potentiële partners over de streep te trekken...
The key to happiness
Stay away from idiots

Offline Gonzo

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 330
Re: Telenet en Norkring worstelen met DVB-T-dekking
« Reply #1 on: May 10, 2011, 10:16:29 PM »
Zo zie je maar, Telenet heeft de markt hier stevig in handen.
Dank u , vlaamse regering.
 :-?

LuxSat Satellite  |  Satelliet Abonnementen  |  Overige ( buitenlandse ) abbo's  |  Telenet en Norkring worstelen met DVB-T-dekking
 

gfxgfx
gfx gfx