gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 04:32:37 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Publieke omroep houdt zich aan HD-belofte
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Publieke omroep houdt zich aan HD-belofte  (Read 1478 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ferrarisat

  • Guest
Publieke omroep houdt zich aan HD-belofte
« on: January 07, 2011, 09:26:12 PM »
De Nederlandse publieke omroepen hebben de weg naar HDTV weten te vinden. En daarmee houdt het zich aan een belofte die men bijna twee jaar heeft gedaan. Binnen drie jaar moest een groot deel van de zelf geproduceerde programma’s in HD-kwaliteit zijn.
Vanuit kabelbedrijven in Nederland werd er een pot geld aan de publieke omroepen geschonken. Deze konden de omroepen aanspreken als men met gedetailleerde plannen kwam om eigen producties en televisieprogramma’s in HD te produceren en uitzenden. In de eerste twee jaar heeft dit niet geleid tot een groot aantal in native HD uitgezonden programma’s op de drie landelijke Nederlandse publieke zenders. Echter in de laatste maand van 2010 heeft zich een ommezwaai voorgedaan. Veel nieuwe programma’s en series worden namelijk in native HD-kwaliteit op de publieke HD-zenders uitgezonden. Zo was vanavond één van de Nederlandse publiekslievelingen “Wie is de Mol” in native HD te zien. Opvallend was ook dat omroepen dit zich tot nu toe nooit op het HD-pad begeven aan het begin van 2011 wel de eerste stapjes maakten. Zo was de televisieserie Walhalla van BNN in native HD te zien.
Maar ook andere veel bekeken programma’s als Boer Zoekt Vrouw en Tussen Kunst En Kitsch zijn vanaf nu in HD-kwaliteit op de publieke omroep te zien. Ook wat betreft het aankopen van buitenlandse series en films maakt de publieke omroep goede stappen. Zo is de Millennium trilogie ook in goede native HD kwaliteit te bekijken. Met de huidige positieve ontwikkelingen heeft de publieke omroep in Nederland bij HD-liefhebbers veel goodwill gekweekt. Dat blijkt uit reacties op vele internetfora’s.

Wat betreft de Nederlandse commerciële televisiezenders zien we dat RTL Nederland goede stappen op het gebied van HD zet. Veel nu uitgezonden series en films zijn in native HD kwaliteit ingekocht. Dat deze niet direct vanaf de start van de HD-kanalen van RTL Nederland in native HD te zien waren komt omdat televisiebedrijven series en films ver voordat deze op de televisie te zien zijn, mede om concurrentieoverwegingen, inkopen. Pas nadat de HD-zenders gelanceerd werden is gestart met de inkoop van deze series en films in native HD kwaliteit. SBS Nederland is volgens vele HD-liefhebbers een achterblijver op het gebied van HDTV. SBS woordvoerder Dik Nagtegaal zegt in een Totaal TV artikel dat dit ook te maken heeft met series en films die nog in SD kwaliteit door het mediabedrijf zijn ingekocht.
Dat overigens veel native HD programma’s in programmagids gedeelte van Totaal TV niet zijn voorzien van een HD-logo terwijl dit programma wel in native HD wordt uitgezonden ligt aan de informatie die de publieke- en commerciële omroepen zelf aan leveranciers van programmagegevens verstrekken. Totaal TV maakt gebruik van deze programmagegevens.

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Publieke omroep houdt zich aan HD-belofte
 

gfxgfx
gfx gfx