gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72178 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 05:06:03 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Politieke druk op Omroep Brabant om satellietverspreiding te behouden
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Politieke druk op Omroep Brabant om satellietverspreiding te behouden  (Read 1705 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ferrarisat

  • Guest

Het CDA in Brabant voert de politieke druk op de regionale omroep Omroep Brabant verder op. Omroep Brabant besloot verleden week om de satellietverspreiding van haar televisie- en radiozender vanwege bezuinigingen per 1 januari 2011 te gaan staken.
De CDA fractie in Provinciale Staten wil dat Omroep Brabant haar satellietuitzendingen voortzet. “Voor zo’n 60.000 huishoudens in het Brabantse buitengebied begint het nieuwe jaar minder feestelijk als het aan Omroep Brabant ligt” aldus Erik van den Oord van de CDA fractie. Omroep Brabant zegt dat er voor deze 60.000 Brabantse huishoudens goede alternatieven zijn om ook in 2011 naar de regionale zender te kunnen kijken. Daarbij wordt vooral digitale aardse televisie, in de volksmond ook wel Digitenne genoemd, en internet genoemd. Feit is echter dat juist de Digitenne dekking in bepaalde delen van Brabant onvoldoende is. Ook speelt mee dat in vele Brabantse buitengebieden er geen snelle internetmogelijkheden zijn en dus ook televisie kijken via internet hierdoor voor een grote groep Brabanders ook niet als alternatief kan worden gezien.
Volgens Van den Oord gaat de CDA fractie komende vrijdag tijdens de Provinciale Statenvergadering een motie indienen waarin men het provinciebestuur gaat oproepen om ervoor zorg te dragen dat Omroep Brabant haar verplichtingen nakomt. Van den Oord tegenover Totaal TV: “Omroep Brabant heeft als taak om alle Brabanders te bereiken. Niet alleen de grote groep die beschikking hebben over kabeltelevisie en snel internet. Het is ook de taak van Omroep Brabant om Brabanders in het buitengebied goed te bereiken en te informeren. Duidelijk is dat Omroep Brabant daar in de afgelopen jaren door de satellietverspreiding in is geslaagd.”
Het stoppen van de satellietverspreiding heeft te maken met een bezuiniging van 1,5 miljoen euro op provinciale subsidies die Omroep Brabant voor de kiezen heeft gekregen. Van den Oord: “Maar die bezuinigingen moeten niet ten koste gaan van de kerntaak van de regionale omroep, namelijk alle Brabanders te voorzien van informatie en nieuws. Men kan bijvoorbeeld bezuinigen door samen te werken met andere media of kritisch naar het personeelsbeleid te kijken.” Er is op dit moment nog geen overleg geweest men andere politieke partijen in Brabant. Voor vrijdag wordt de politieke lobby door Van den Oord wel grootschalig gestart. “Ik ben daar positief over. Vier jaar geleden was het CDA de partij die als eerste in de Provinciale Staten vragen over satellietverspreiding van Omroep Brabant stelde. We hebben ons er toen voor sterk gemaakt. En gaan ons nu ook sterk maken om Omroep Brabant op de satelliet te houden. Daarbij hebben we altijd meer dan voldoende steun van andere politieke partijen gehad.”
Op meer geld om via de satelliet te blijven uitzenden hoeft Omroep Brabant wat betreft het CDA niet te rekenen. In 2009 kreeg de omroep bijna 16 miljoen euro van de provincie Brabant. De begroting van Omroep Brabant was in dat jaar rond de 20 miljoen euro. “De voortgang van de satellietverspreiding kost Omroep Brabant in de nieuwe situatie minder dan 1 procent van de totale begroting. Er zijn regionale omroepen met een soortgelijke of zelfs kleinere begroting die wel het geld voor satellietverspreiding hebben. Maar losstaand van dit alles. Wij als provincie geven geld, Omroep Brabant moet gewoon leveren. Aan alle Brabanders” aldus Van den Oord.

Bill Wijdeveld, algemeen directeur van Astra Benelux, volgt de politieke ontwikkelingen in Brabant met aandacht: ““Het is goed om te zien dat de provinciale CDA fractie in Brabant het naderende probleem van vele tienduizenden Brabantse huishoudens serieus neemt. We hebben het in totaal over zo'n 60.000  huishoudens, dat is toch een substantiele groep. Het CDA stelt terecht dat de door Omroep Brabant genoemde alternatieven  juist voor deze huishoudens in de meeste gevallen niet van toepassing is. Satellietverspreiding van een regionale zender als Omroep Brabant is alleen al daarom van groot belang.  Bovendien hebben satellietkijkers nog maar kort geleden in de aanpassing van de schotelantenne geinvesteerd, mede op advies van Omroep Brabant. We hopen dan ook dat het initiatief van het CDA wordt gesteund door het provinciebestuur en dat  het besluit om te stoppen met satellietverspreiding wordt teruggedraaid.”




LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Politieke druk op Omroep Brabant om satellietverspreiding te behouden
 

gfxgfx
gfx gfx