gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 03:49:26 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Sportzender Sport1 herpositioneert tv-kanalen
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Sportzender Sport1 herpositioneert tv-kanalen  (Read 1826 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ferrarisat

  • Guest
Sportzender Sport1 herpositioneert tv-kanalen
« on: December 06, 2010, 09:08:11 PM »

Vanaf 1 januari wordt het aanbod van de Nederlandse sportzender Sport1 gewijzigd. De betaalzender gaat van diverse kanalen specifiek op één sport gerichte televisiekanalen maken. Door het thematiseren van haar kanalen wil Sport1 herkenbaarder worden.
Op dit moment zijn er twee hoofdkanalen, 4 Sport1 Extra subkanalen en één HD-kanaal. Ondanks dat er in het afgelopen jaar bij Sport1 intern een discussie is losgebarsten om het HD-aanbod uit te breiden naar twee kanalen blijft het voorlopig nog bij één HD-kanaal. Het aanbod van SD-kanalen verandert per 1 januari echter drastisch. De huidige hoofdkanalen Sport1 en Sport1.2 verdwijnen en worden vervangen door Sport1 Live en twee gethematiseerde sportkanalen namelijk Sport1 Golf en Sport1 Tennis. Hierdoor verdwijnt er één Sport1 Extra subkanaal waardoor er vanaf 1 januari nog drie overblijven. Vanaf 1 januari gaat Sport1, naast de herpositionering, ook de programmering van haar sportkanalen verbeteren.
De focus van het Sport1 Live, dat de vervanger van het hoofdkanaal Sport1 wordt, ligt op live voetbalwedstrijden. Wanneer er geen live voetbal is ligt het zwaartepunt bij Sport1 Live op andere live sportevenementen zoals tennis, golf en NBA basketball. Het huidige Sport1.2 wordt per 1 januari omgedoopt tot een 24-uurs golfkanaal met de naam Sport1 Golf. Op dit kanaal zal Sport1 dagelijks verslag doen van topgolf op het allerhoogste niveau. De komende jaren kan de golfliefhebber genieten van alle toernooien uit de Europese en Amerikaanse Tour. Ook de vier Majors en het World Golf Championships zullen rechtstreeks te zien zijn. Daarnaast zijn ook de Challenge Tour, Senior Tour en de Asian Tour via Sport1 te volgen en zendt Sport1 dagelijks het programma Golfing World uit. Op Sport1 Tennis is maar liefst 38 weken van het jaar live tennis te zien. Naast Wimbledon, dat ook dit jaar weer op meerdere kanalen wordt uitgezonden, en Roland Garros zijn ook alle toernooien uit de ATP 1000 serie en de belangrijkste toernooien uit de ATP 500 en 250 serie live te volgen. Sport1 Tennis is voor de tennisfan dan ook een must geworden.
De drie Sport1 Extra kanalen worden met name voor het voetbal ingezet. Wanneer er meerdere voetbalwedstrijden gelijktijdig worden gespeeld dan worden deze drie kanalen ingezet om deze wedstrijden aan de abonnee te kunnen tonen. Het gaat dan vooral om wedstrijden uit Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en UEFA Champions League. Ook worden deze extra televisiekanalen ingezet bij grotere tennistoernooien en NBA basketball.

Voor abonnees van CanalDigitaal, dat op dit moment maar twee Sport1 kanalen doorgeeft, houdt dit dus in dat men vanaf 1 januari kan kijken naar de zenders Sport1 Live, Sport1 Golf en Sport1 HD. Tennisliefhebbers vallen in de huidige situatie buiten de boot omdat het kanaal Sport1 Tennis niet gaat worden doorgegeven. De CanalDigitaal-abonnee kan natuurlijk wel naar live tennis kijken als dit op Sport1 Live te zien is. Onduidelijk is nog of na de herpositionering van de Sport1 kanalen men bij CanalDigitaal in de directe toekomst een extra Sport1 kanaal gaat doorgeven waardoor ook het nieuwe derde hoofdkanaal Sport1 Tennis beschikbaar gaat komen. Bij alle andere televisieaanbieders in Nederland die op dit moment Sport1 in het zenderpakket hebben zitten veranderd er naast de herpositionering van de Sport1-zenders niets aan de beschikbaarheid van alle Sport1-zenders.

Bron: Totaaltv

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Sportzender Sport1 herpositioneert tv-kanalen
 

gfxgfx
gfx gfx