gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 


Updates

Dreambox Peter Pan - (latest images) 02-12-2021
New Emu [Softcam] Oscam 11704 30-11-2021
Vu+ Open Black Hole 5.0.001 (update) 27-11-2021
Tools Notepad.8.1.7 (update) 25-11-2021
Vu+ OpenDroid 7.1 (update) 25-11-2021  Vu+  Pur E2 6.5 - (update) 24-11-2021
Dreambox Pur E2 6.5 - (update) 24-11-2021    Vu+ Openvix-6.0.003  (update) 24-11-2021


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here

 
gfx gfx
gfx
83329 Posts in 13597 Topics by 59315 Members - Latest Member: corleone50 December 06, 2021, 02:36:39 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Satelliet Programmer  |  Hardware  |  hoe een modem instellen tot een switch??
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: hoe een modem instellen tot een switch??  (Read 12199 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BaseSat

  • Silver Member
  • *
  • Posts: 886
    • Gateway to the Damage-Web private home Network
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #15 on: August 05, 2009, 08:18:45 PM »
wat dat betreft loopt belgie achter kwa internet
en weet belgacom is ellende die houden alles in de gaten  :-o

Nu snap ik ook router verhaal aangezien die apen het dan niet kunnen zien... geloof in belgie mag je maar 1 pc hebben ze daar ff een router achter met zelfde mac adres van je pc dan zien ze het niet meer ;)


Groeten Sven
Dreambox 7020 S + 160 GB HD + DVD/RW player
Dreambox 800 + 200 GB HD
Dreambox 8000 + 500 GB HD &
Humax 5400

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2277
  • : nl
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #16 on: August 05, 2009, 11:04:24 PM »

@ BaseSat
Maar zie het al je hebt kabel internet dan heb je inderdaad meestal 1 uit gang maar als je bv ADSL hebt dan heb je meestal al 4 poorten en gelijk draadloos erbij :D

Citeer:

Het was een voorbeeld foto,heb zelf ook adsl via tele2.
Deze is modem is ook voorzien van 4 poorten,maar hellaas zijn er twee poorten van waar je gebruik van kan maken.
De andere twee zijn namelijk gereseveerd via tele2  :-?

 :-x
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

skippy2646

  • Guest
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #17 on: August 05, 2009, 11:28:04 PM »
Waar karel00 het over heeft is wanadoo live box
daar zitten standaard 3 aan sluitingen op
2 maar utp en een usb.......die kan je gewoon doorlussen
op een sweex hub met 8 aansluitingen en het probleem is opgelost
Dus heb ik het over een Nederlandse  aansluiting

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2277
  • : nl
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #18 on: August 05, 2009, 11:42:38 PM »
Waar karel00 het over heeft is wanadoo live box
daar zitten standaard 3 aan sluitingen op
2 maar utp en een usb.......die kan je gewoon doorlussen
op een sweex hub met 8 aansluitingen en het probleem is opgelost
Dus heb ik het over een Nederlandse  aansluiting

 :cool:
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

Offline BaseSat

  • Silver Member
  • *
  • Posts: 886
    • Gateway to the Damage-Web private home Network
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #19 on: August 06, 2009, 01:31:01 AM »
neee tele 2  heb 4 poorten.... 2 staan dicht  maar ken je gewoon gebruiken  :) is kwestie van wachtwoord gebruiken.........
gewoon andere  software erin en kan je alles  :-)


dit is geen forum van hoe en wat hier is schotel ...........................................

x Sven
Dreambox 7020 S + 160 GB HD + DVD/RW player
Dreambox 800 + 200 GB HD
Dreambox 8000 + 500 GB HD &
Humax 5400

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2277
  • : nl
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #20 on: August 06, 2009, 12:11:05 PM »
Bedankt voor deze info,maar heb al een ander alternatief,en alles loopt perfect :cool:
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

Offline mobilhome

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 677
  • : be
  • Welkom op het leukste forum !
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #21 on: July 25, 2011, 09:54:07 AM »
Hier een afbeelding :-x




Nu zal het wel lukken toch :cool:

Ik heb net dezelfde switch maar dan samen met een linksys E2000... de internetkabel gaat naar de linksys (wireless ap) en van daar een kabeltje naar de switch en van de switch naar de ET 9000 maar die switch moet ik regelmatig resetten omdat de ET 9000 geen ip adres krijgt...wat doe ik hier verkeerd? Ik zie op de foto dat de internetkabel rechtstreeks naar de switch gaat...dan is het bij mij waarschijnlijk verkeerd.
Mijn opstellingen:
Xtrend ET 9000 op Triax 88cm multifeed(19,2-23,5-13-,28,2)op Samsung 55"
GT Media Combo 4K voor de mobilhome
Mutant HD51 4K /vizyon motor op Samsung 55"
Nvidia Shield pro
Androidplayer A95X F3 Slim 4GB/32GB

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2277
  • : nl
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #22 on: July 25, 2011, 10:49:49 AM »
Bij de genoemde foto met de juiste aanwijziging,moet het bij u ook werken.
Wel dat je de juiste kabels insteekt waar ze horen :-x
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

Offline mobilhome

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 677
  • : be
  • Welkom op het leukste forum !
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #23 on: July 25, 2011, 11:29:35 PM »
Momenteel is alles zo aangesloten:

Van telenetmodem naar Linksys E2000 router
Van Linksys router naar Switch , naar netwerkschijf , naar voiptel  en naar TV en dan zijn de aansluitingen gebruikt.
Van de switch naar vaste PC , naar Xtrend ET9000
en toch moet ik die switch soms van de spanning halen omdat mijn xtrend geen ip adres krijgt ( vast ip ingesteld )

Wat doe ik hier verkeerd dan?
Mijn opstellingen:
Xtrend ET 9000 op Triax 88cm multifeed(19,2-23,5-13-,28,2)op Samsung 55"
GT Media Combo 4K voor de mobilhome
Mutant HD51 4K /vizyon motor op Samsung 55"
Nvidia Shield pro
Androidplayer A95X F3 Slim 4GB/32GB

Offline wvv

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2277
  • : nl
Re: hoe een modem instellen tot een switch??
« Reply #24 on: July 25, 2011, 11:56:28 PM »
Als ik u was zou ik eens rechtstreeks de et 9000 aansluiten zonder gebruik van de router en rechstreeks op de switch zonder tussenkomst router.

Want u schrijft. Van telenetmodem naar Linksys E2000 router
Van Linksys router naar Switch.
Vanwaar gebruik je de e 2000 router dan voor,een foto zou wel handig zijn hoe en wat je hebt aangesloten.



Ik denk dat de router het probleem geeft. :-x
1.Dreambox 800 HD se
2.Zgemma-Star H1 Sat en Cabel
 




>19,2°>23,5°>28,2°>13°Hotbird.

LuxSat Satellite  |  Satelliet Programmer  |  Hardware  |  hoe een modem instellen tot een switch??
 

gfxgfx
gfx gfx