gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 


Updates

Dreambox Peter Pan - (latest images) 02-12-2021
New Emu [Softcam] Oscam 11704 30-11-2021
Vu+ Open Black Hole 5.0.001 (update) 27-11-2021
Tools Notepad.8.1.7 (update) 25-11-2021
Vu+ OpenDroid 7.1 (update) 25-11-2021  Vu+  Pur E2 6.5 - (update) 24-11-2021
Dreambox Pur E2 6.5 - (update) 24-11-2021    Vu+ Openvix-6.0.003  (update) 24-11-2021


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here

 
gfx gfx
gfx
83329 Posts in 13597 Topics by 59315 Members - Latest Member: corleone50 December 05, 2021, 09:31:17 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Computer  |  Computer Hardware  |  switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2  (Read 470 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« on: July 09, 2008, 11:34:28 PM »
hallo,

ik stuit tegen een probleem,aansluiting ziet als volgt uit,

Van zyxel modem(niet draadloos) loopt een kabel naar mijn belkin router(wel draadloos).
Van belkin router lopen 2 kabels 1 naar mijn laptop en andere naar mijn pc.Die belkin router gebruik ik als switch.Tot mijn grote verbazing kan ik gewoon met die belkin op internet via mijn Gsm.Als ik Belkin en zyxel uit de muur haal dan is er geen sprake van internetverbinding.Hoe moet ik die beveiligen met wpa of wpa2?

mvg


Offline BaseSat

  • Silver Member
  • *
  • Posts: 886
    • Gateway to the Damage-Web private home Network
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #1 on: July 09, 2008, 11:41:44 PM »
Ga in je browser naar http://192.168.1.1 ga daar naar security en kan je alles instellen kwa beveiliging en zo

Groetjes Sven
Dreambox 7020 S + 160 GB HD + DVD/RW player
Dreambox 800 + 200 GB HD
Dreambox 8000 + 500 GB HD &
Humax 5400

Offline BaseSat

  • Silver Member
  • *
  • Posts: 886
    • Gateway to the Damage-Web private home Network
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #2 on: July 09, 2008, 11:42:48 PM »
oeps bedoelde 192.168.2.1

Standaard zit er ook geen password in die kan je beter ook gelijk vervangen.


 :?
Dreambox 7020 S + 160 GB HD + DVD/RW player
Dreambox 800 + 200 GB HD
Dreambox 8000 + 500 GB HD &
Humax 5400

skippy2646

  • Guest
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #3 on: July 10, 2008, 10:32:52 AM »
Het lijkt simpel
maar zo is het dus niet
Zelf heb ik dat ook al meermale keren geprobeerd
            met hulp van een echte techneut hier op dit forum
Na een paswoord en beveiliging op de hoofdpc
kwam ik niet meer op mijn laptop(draadloos)
Ook niet met de juiste gegevens
         Ben er ten einde raad maar mee gestopt  :-?
Ik werk met een Sweex.....en heb wanadoo

             

Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #4 on: July 10, 2008, 11:21:35 AM »
ik heb die ipnummer ingegeven,krijg melding ""pagina wordt niet weergeven""

ik kan die pagina nooit krijgen want die die belkin gebruik ik als switch en niet als router.En ik kan toch met mijn gsm op internet mbv belkin??


Offline Tazzios!

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 429
  • Uploader
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #5 on: July 10, 2008, 12:03:41 PM »
ik heb die ipnummer ingegeven,krijg melding ""pagina wordt niet weergeven""

ik kan die pagina nooit krijgen want die die belkin gebruik ik als switch en niet als router.En ik kan toch met mijn gsm op internet mbv belkin??



je kan er met je mobiel op omdat het netwerk niet beveiligd is en je blijkbaar WLAN op je mobiel hebt daar is verder niks spannends aan.
als je de belkin beveiliging wil aanpassen zul je het  ip adres moeten weten en jou pc het zelfde ip+1 moeten geven

belkin is bv
192.168.2.1
pc instellen op
192.168.2.2
dan kun de de belkin benaderen.

als je er dan toch bent is het wel handig om je belkin 192.168.1.2 tegeven als IP (ik ga er van uit dat de zyxel 192.168.1.1 is) dan kun je er altijd bij

Offline dwaas

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4784
  • : nl
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #6 on: July 10, 2008, 12:21:26 PM »
tik het ip van je belkin 192.168.2.1 eens in op je telefoon want deze krijgt een ip binnen de range van de belkin toegewezen  :-x

Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #7 on: July 10, 2008, 02:34:55 PM »
ik heb van alles gedaan om achter ip van die switch achter te komen,maar helaas.

als ik er achter zou komen dan kan ik die wpa of wpa2 instellen.Maar kan ik daadwerkelijk achter komen want ik gebruik die belkin als switch

zyxel heeft 192.168.1.254

pc 192.168.1.34
db 192.168.1.35

nu zit ik even op internet omdat ik alles heb afgekoppeld ik zit nu met mijn pc rechtstreeks aangesloten op mijn zyxel modem
(belkin router (switch) en dreambox liggen even euit


Offline BaseSat

  • Silver Member
  • *
  • Posts: 886
    • Gateway to the Damage-Web private home Network
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #8 on: July 10, 2008, 02:35:22 PM »
Heb reeds meerdere Belkins ge´nstalleerd en nog nooit problemen gehad maar let wel op
hij gebruikt hem als acces point dan heeft ie dus een heel ander ip wel zelfde range.

Staat ook in de gebruiksaanwijzing dat ip. 192.168.2.254 heeft ie dan.
Dat wil zeggen als je modem je een ip in de range 192.168.1.*** geeft je er nooit bij kan!!
 je pc moet je dan handmatig een ip geven zoals 192.168.2.7 en dan in je browser naar 192.168.2.254

even je accespoint ip adres in de range 192.168.1.*** geven ik persoonlijk neem de 192.168.1.1 modem 192.168.1.245 acces point
makkelijk te onthouden en werkt prima ;)

Groetjes Sven

Ps: http://belkin.httpsvc.vitalstreamcdn.com/belkin_vitalstream_com/support/dl/f5d8233-4_v1_manual.pdf Pagina 55 daar staat het!!
Fout die de meeste maken en te snel als acces point instellen en IP niet in de zelfde range zetten  :-x
Dreambox 7020 S + 160 GB HD + DVD/RW player
Dreambox 800 + 200 GB HD
Dreambox 8000 + 500 GB HD &
Humax 5400

Offline Tazzios!

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 429
  • Uploader
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #9 on: July 10, 2008, 03:12:48 PM »
ik heb van alles gedaan om achter ip van die switch achter te komen,maar helaas.

als ik er achter zou komen dan kan ik die wpa of wpa2 instellen.Maar kan ik daadwerkelijk achter komen want ik gebruik die belkin als switch

zyxel heeft 192.168.1.254

pc 192.168.1.34
db 192.168.1.35

nu zit ik even op internet omdat ik alles heb afgekoppeld ik zit nu met mijn pc rechtstreeks aangesloten op mijn zyxel modem
(belkin router (switch) en dreambox liggen even euit



je kan ook niet leuk raak IP adressen uitproberen!
voorbeeld:
pc1
IP:         192.168.1.2
subnet: 255.255.255.0

pc2
IP:        192.168.2.2
subnet: 255.255.255.0

deze Pc zullen elkaar nooit kunnen zien  omdat ze in een ander subnet zitten de eerste 3 moeten het zelfde zijn bij dit subnet bij 255.255.0.0 alleen de eerste 2 etc.
als je het ip adres van de belkin niet gewijzigd heb zal dit gewoon het standaard ip adres zijn zoals in je handleiding staat.


anders kun je m nog altijd resetten nar fabrieks instellingen.



Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #10 on: July 11, 2008, 02:53:02 PM »
hallo.

ik heb die gisteren gereset maar geen enkel resultaat,wat ik ook invoer aan ip""s die worden allemaal niet gevonden.

***wat ik allemaal gesjouwd heb gisteren**

ben gisteren avond en vanochtend bezig geweest,maar totaal geen resultaat.Het het gisteren avond zo ver gekregen dat mijn zyxel ineens niet meer deed.

ik gisteren mijn zyxel eruit geknikkerd en zo die belkin rechtstreeks op internet aangesloten,maar ook geen resultaat

ik probeer ook de kabel die van zyxel komt(LAN) op de(WAN) van belkin aan te sluiten ook dat mag niet baten

paar progjes gedownload om achter alle gebruikte ip"s achter te komen ook geen resultaat.


want ik maak me zorgen want iedereen met een laptop of gsm kan zo bij mij binnen komen en dan ben ik nog strafbaar ook als die figuren van die tr... gaan downloaden

graag wie mij nu kan helkpen om aan de ip van belkin te komen,deze geruik ik als switch

Offline Tazzios!

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 429
  • Uploader
Re: switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
« Reply #11 on: July 15, 2008, 04:56:01 PM »
in de handleiding staat hoe je m moet reseten

na reset je pc op een lan poort aansluiten van de belkin en je krijgt een ip adres, zo niet dan is tie nog niet gereset.
zo wel kun je m benaderen met het standaard ip adres zoals in de handleiding staat.

LuxSat Satellite  |  Computer  |  Computer Hardware  |  switch(draadloze router)beveiligen met wpa of wpa2
 

gfxgfx
gfx gfx