gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 


Updates

Update OsCam-svn11702 for ....  OE2.5 - 20-10-2021
Dreambox OpenATV 7.0 (update) 18-10-2021
Dreambox 900 & 920 Pur E2 6.5 (Firmware update) 16-10-2021
Vu+ OpenATV 7.0 (always up to date) 16-10-2021
Tools Notepad.8.1.7 (update) 16-10-2021


* Support our website - make a small donation
Donation also possible by bank transfer / Donatie ook mogelijk via bank overschrijving Click here
 
gfx gfx
gfx
83233 Posts in 13569 Topics by 59281 Members - Latest Member: VTi October 21, 2021, 01:03:15 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Computer  |  Computer Hardware  |  modem en router in serie,krijg poort niet geopend
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: modem en router in serie,krijg poort niet geopend  (Read 828 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline EL Bandito

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 10062
  • LuxSat Forum, het verbindend element in satellite.
    • LuxSat Satellite
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #15 on: December 25, 2007, 11:34:01 PM »
Liever niet via PM, kunnen wij van dit "varkentje" zijn advies ook wat opsteken.  :merci:

Offline spekkie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 79
  • N1 Knorrepot
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #16 on: December 25, 2007, 11:59:57 PM »
Liever niet via PM, kunnen wij van dit "varkentje" zijn advies ook wat opsteken.  :merci:

You've heard the chief! haha :p
Dreambox 7020is - Seagate 300gig - Philips 42" Plasma - Triax 88cm - Astra & Hotbird - Kilometer kabels over de vloer (toch eens wegwerken)

Offline EL Bandito

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 10062
  • LuxSat Forum, het verbindend element in satellite.
    • LuxSat Satellite
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #17 on: December 26, 2007, 12:04:56 AM »
Ik ben geen "chef" maar gewoon een Luxsat Member,

en die "gekleurde sterren" geven mij enkel de mogelijkhied om wat

punten en komma's toe te voegen, in postings waar nodig.

One for all, all for one.  <welcome to luxsat>


Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #18 on: December 26, 2007, 06:30:18 PM »
hallo allemaal,

situatie nu:

van zyxel naar sitecom(op LAN aangesloten),van sitecom gaan 2 kabels,1 naar dreambox en ander naar pc.
Ik heb nu gewoon internet verbinding ook mijn dreambox,maar om poort 12000 te openen how maar die blijft gewoon dicht.

Op dit moment kan ik niet in het webinterface van mijn sitecom komen,ik weet ip nr niet dus ik kan niks wijzigen.Hoe kom ik achter het ipnr van mijn sitecom?Ip nr van zyxel die is bekend

mvg

Offline spekkie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 79
  • N1 Knorrepot
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #19 on: December 26, 2007, 10:16:45 PM »
Oke,

Het probleem bij jouw is vrij simpel uit te leggen, je hebt je modem ingesteld om in te bellen, en niet je router, in dit geval speelt jouw router gewoon als switch,
Waarom werkt dat met die poorten niet?
Ook vrij simpel, jouw modem speelt als NAT op dit moment en niet je router, wat wil dat zeggen?
Jouw modem zelf krijgt nu elke aanvraag van buitenaf aan, en die weet niet waar hij heen moet met die gegevens, hij denkt nu, "Goh, ik krijg hier data binnen en ik weet niet voor wie hij is! Dan gooi ik hem toch lekker weg?", dus die data raakt niet tot bij je router waarin je hebt ingesteld waar die data heen moet,
Dus, ofwel ga je nu proberen je IP van de modem te vinden (kan je bv doen met een tooltje dat 'advanced IP scanner' heet, dat is van famatech) en stel je daarin de juiste virtual servers in (de lijst waar je de poorten ingeeft bij de bijbehoorende IP's), ofwel stel je je modem in als PPPoE (dat zou ik doen), en stel je alles in via je router!

Ik ben geen held in uitleggen dus vraag gerust meer uitleg als het te moeilijk is!
Groetjes
Dreambox 7020is - Seagate 300gig - Philips 42" Plasma - Triax 88cm - Astra & Hotbird - Kilometer kabels over de vloer (toch eens wegwerken)

Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #20 on: December 27, 2007, 01:15:43 AM »
hallo,

ik gebruik mijn modem(zyxel) om mee te bellen en van daaruit gaat deze naar sitecom

ik heb het progje gebruikt,maar ik kan er maar 4 ip""s uithalen,

1e=pc                 (192.168.2.33)
2e=dreambox     (192.168.2.34)
3e=zyxel             (192.168.2.254)
4e= ook van zyxel,maar deze werkt niet  (192.168.2.255)

dus ip van sitecom kan ik nergens vinden,standaard is dat 192.168.0.1,als ik dat invul,wordt pagina niet gevonden.

zo kan ik dhcp in de sitecom niet uitschakelen en ook geen poort openen.

even in het kort bij portforwarding-------->hoevaak moet ik poort 12000 invullen en bij welke ip"s?

als je wilt graag op de msn,want zo raak ik veel peers kwijt


pr feestdagen



Offline spekkie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 79
  • N1 Knorrepot
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #21 on: December 27, 2007, 01:43:10 AM »
Dat is omdat je subnetmask  waarschijnlijk ingesteld staat op 255.255.255.0, dus je kan enkel IP's in je eigen range bereiken (dus enkel 192.168.2.XXX)
Als je je IP static zet op 192.168.0.123 (bijvoorbeeld),
en je dan terug het proggie laat lopen ga je zien dat hij de sitecom gaat vinden

groetjes
Dreambox 7020is - Seagate 300gig - Philips 42" Plasma - Triax 88cm - Astra & Hotbird - Kilometer kabels over de vloer (toch eens wegwerken)

Offline Tazzios!

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 429
  • Uploader
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #22 on: December 29, 2007, 04:12:37 PM »
hallo,

ik gebruik mijn modem(zyxel) om mee te bellen en van daaruit gaat deze naar sitecom

ik heb het progje gebruikt,maar ik kan er maar 4 ip""s uithalen,

1e=pc                 (192.168.2.33)
2e=dreambox     (192.168.2.34)
3e=zyxel             (192.168.2.254)
4e= ook van zyxel,maar deze werkt niet  (192.168.2.255)

dus ip van sitecom kan ik nergens vinden,standaard is dat 192.168.0.1,als ik dat invul,wordt pagina niet gevonden.

zo kan ik dhcp in de sitecom niet uitschakelen en ook geen poort openen.

even in het kort bij portforwarding-------->hoevaak moet ik poort 12000 invullen en bij welke ip"s?

als je wilt graag op de msn,want zo raak ik veel peers kwijt


pr feestdagen


1x naar je dreambox
4e ip adres is trouwens niks das het broadcast ip dus daar hoef je niks mee
saitecom is denk 192.168.2.1 aan de andere ip adressen te zien

Offline sattos

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 273
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #23 on: December 29, 2007, 05:01:34 PM »
hallo,

ik heb poort 12000 apart in het menu aangezet(soort firewall),nu heb ik verbinding,

mannen broeders en zusters bedankt allemaal

Offline spekkie

  • Super Member
  • ***
  • Posts: 79
  • N1 Knorrepot
Re: modem en router in serie,krijg poort niet geopend
« Reply #24 on: December 29, 2007, 05:22:03 PM »
Geir gedoan!
Dreambox 7020is - Seagate 300gig - Philips 42" Plasma - Triax 88cm - Astra & Hotbird - Kilometer kabels over de vloer (toch eens wegwerken)

LuxSat Satellite  |  Computer  |  Computer Hardware  |  modem en router in serie,krijg poort niet geopend
 

gfxgfx
gfx gfx