LuxSat Satellite

INSTALLATIE => Schotels => Topic started by: budyump on July 20, 2014, 11:36:52 AM

Title: gbox (vbox) positioner: kan dit werken met 2 receivers?
Post by: budyump on July 20, 2014, 11:36:52 AM
hallo

Zoals titel al aangeeft: kan men 2 receivers gebruiken met 1 gbox positioner?

Ik gebruik 2 ontvangers, beide ondersteunen diseqc 1.2 - ik weet dat de gbox werkt met 1 receiver (eenmaal de satellieten er in zitten, kan men de motor doen draaien via de gbox met de afstandsbediening van de receiver). Enig idee of dit ook zal lukken met de 2e receiver (ze staan naast elkaar, bedoeling is om via loopthrough van 1 naar 2 te werken - ze moeten dus niet gelijktijdig werken). Indien dit niet kan: enige optie om eerst schotel te draaien met receiver 1 en dan pas receiver 2 te gebruiken? Of kan er ook met de afstandsbediening van de gbox gewerkt worden (dus combi: rec. 1 en gebruik afstandsbediening gbox voor rec. 2)?

Een ganse uitleg, hopelijk is alles een beetje verstaanbaar.  <love lux>
Title: Re: gbox (vbox) positioner: kan dit werken met 2 receivers?
Post by: budyump on September 08, 2014, 10:05:45 PM
hallo

Werken met 1 positioner en 2 receivers (loopthrough) raad ik niet echt aan, te veel conflicten en problemen.

Wel een groot probleem met mijn nieuwe gbox v3000 positioner: deze slaat continu uit, zowel tijdens het draaien, tijdens het instellen, eenmaal ingesteld (na veel moeite en uitval) wordt de ingestelde positie quasi nooit bereikt (ofwel staat de gbox dan uit en draait de schotel niet, ofwel staat de gbox aan en begint de schotel te draaien maar deze blijft draaien omdat tijdens het draaien de gbox meestal uitvalt). Ik heb ca 1 jaar geleden dezelfde gbox V3000 aangeschaft en bij iemand anders ge´nstalleerd, daar werkt alles perfect (identiek zelfde gbox v3000, zelfde ontvanger, quasi dezelfde schotel+actuator).

Reeds geprobeerd met andere (zelfde type) receiver en andere coax, zelfde resultaat.

De Gbox v3000 is op zich een zeer goed toestel, maar ik kan het met deze foute werking gewoonweg niet gebruiken. 

Iemand suggesties, tips, nuttige info?

Bijkomend (al even groot probleem): mevr. budyump is - vrij zacht uitgedrukt - niet tevreden met mijn laatste aankoop (gbox)...

Title: Re: gbox (vbox) positioner: kan dit werken met 2 receivers?
Post by: budyump on September 09, 2014, 07:22:30 AM
hallo

Een beetje meer info omtrent mijn probleem van gisteravond: wegens tijdsgebrek heb ik dit niet lang kunnen proberen, maar als standalone positioner is er mogelijks geen probleem (dus niet via de ontvanger en DiseqC 1.2). Van zodra de ontvanger er via DiseqC 1.2 wordt aangesloten, beginnen de problemen. Kan ik nog iets anders proberen? Probleem dus niet opgelost.

dank u
Title: Re: gbox (vbox) positioner: kan dit werken met 2 receivers?
Post by: LuxSat on September 09, 2014, 08:26:28 AM
1 positioner en 2 receivers is zoals U zelf schrijft een slecht idee en in het verleden heb ik dit zelf ook al eens getest , soms loopt dat wel maar op een bepaald ogenblik loop je toch tegen problemen aan.
De reden waarom hier weinig antwoorden op komen is omdat mensen dit gewoon niet doen.  :P  :-x
Title: Re: gbox (vbox) positioner: kan dit werken met 2 receivers?
Post by: budyump on September 09, 2014, 05:25:23 PM
Dag Jef

bedankt, kan ik alleen maar beamen - 1 receiver om te draaien en de 2e zonder motor (dan draaien met de positioner zelf) moet wel lukken denk ik, klopt?

ik zal dadelijk nog even verder proberen, maar het ziet er naar uit dat alles wel werkt als de positioner niet aangesloten wordt op de receiver, en van zodra ik de receiver er bij zet (DiseqC 1.2), beginnen de problemen. Kan dit aan de receiver liggen, en zo ja: wat kan ik er aan doen (reset, nieuwe zenderlijst, ...)??