LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: Lawsons on June 26, 2018, 04:05:37 PM

Title: Wimbledon niet in UHD op Eurosport
Post by: Lawsons on June 26, 2018, 04:05:37 PM
Ultra HD (UHD) krijgt deze zomer meer voet aan de grond in Europa, belangrijke sportevenementen zijn hier de oorzaak van. Maar het tennistoernooi Wimbledon is in Nederland niet in UHD te volgen.

De Britse publieke omroep biedt als home-broadcaster van Wimbledon alle op het center court gespeelde wedstrijden in UHD aan. Onder meer de Britse betaaltv-aanbieder Sky toont deze wedstrijden in UHD via het eigen Sky Q-platform. Ook kan via online streamingdienst iPlayer van BBC de wedstrijden op het center court in UHD bekeken worden. Beelden van de overige vijftien banen zijn via iPlayer in HD-kwaliteit te volgen. Nederlandse tennisliefhebbers kunnen zonder technische hulpmiddelen niet naar iPlayer kijken. Deze dienst wordt afgeschermd met geoblocking en is hierdoor alleen met een Brits IP-adres toegankelijk. Gebruik van een betaalde VPN-dienst maakt kijken in veel gevallen wel mogelijk. Maar ook met een VPN-verbinding is toegang tot iPlayer geen zekerheid omdat BBC een actief blokkeringsbeleid voor VPN-servers hanteert.

Eurosport

De Nederlandse uitzendrechten van Wimbledon zijn in handen van Discovery Inc. De wedstrijden worden uitgezonden via sportzender Eurosport en online via abonnementsdienst Eurosport Player. Ziggo Sport/Ziggo Sport Totaal maakt gebruik van een sublicentie om live tennis vanaf Wimbledon uit te zenden. Eurosport heeft echter altijd de eerste keus welke tenniswedstrijd live wordt uitgezonden. Ondanks dat Eurosport een Europees UHD-kanaal onder de naam Eurosport 4K op tijdelijke basis aan tv-aanbieders levert, zijn er geen plannen voor het uitzenden van Wimbledon in UHD. Dit wordt aan Totaal TV door Mabelle Bruijns van Discovery Benelux bevestigd.