LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: Lawsons on July 08, 2018, 07:47:44 AM

Title: VRT blijft via de ether uitzenden
Post by: Lawsons on July 08, 2018, 07:47:44 AM
De drie landelijke tv-zenders van de Vlaamse publieke omroep VRT blijven in Vlaanderen ook na 1 december via de ether te bekijken. De zenders worden onderdeel van het betaalaanbod van Antenne TV.

Antenne TV is het gecodeerde zenderaanbod van TV Vlaanderen dat digitaal in de ether te ontvangen is. TV Vlaanderen biedt ook via de satelliet en tv-pakket aan waar de VRT-zender Eén, Canvas en Ketnet in zijn opgenomen. Vlamingen die via de ether naar de VRT-zenders willen blijven kijken, moeten wel investeren in apparatuur. Daarnaast moet ook maandelijks tien euro voor het benodigde abonnement betaald worden. VRT zendt nu in DVB-T uit. Antenne TV gebruikt de nieuwere DVB-T2 techniek. Hiervoor is een nieuwe tv-decoder nodig. Ook moet worden geïnvesteerd in een smartcard en CI+ module.

Satelliet

Natuurlijk kunnen de Vlaamse publieke zenders ook via netwerken van de belangrijkste Belgische aanbieders Telenet en Proximus bekeken worden. Wie aan ethertelevisie wil blijven vasthouden kan op dit moment alleen bij TV Vlaanderen op satelliet terecht. Vanaf medio augustus gaat ook de nieuwe satelliettelevisie-aanbieder Joyne een op Vlaanderen gericht zenderpakket aanbieden.