LuxSat Satellite

Luxsat Online => Afwijkende Onderwerpen => Topic started by: Lawsons on June 13, 2018, 08:16:41 PM

Title: La Liga wil illegale vertoning voetbal met app opsporen
Post by: Lawsons on June 13, 2018, 08:16:41 PM
Spaanse voetbalclubs georganiseerd in La Liga willen illegale vertoning van voetbalwedstrijden in openbare ruimten met een app gaan opsporen.

La Liga heeft de eigen app voor Android-apparaten deze week vernieuwd. Daarbij horen ook nieuwe algemene voorwaarden. Alleen als de gebruiker hiermee akkoord gaat, kan de app daadwerkelijk gebruikt worden. Eén van de vernieuwingen in de app is het aanzetten van de microfoon van het apparaat. Dit speelt een prominente rol bij het opsporen van illegale vertoning van wedstrijden van de Spaanse voetbalcompetitie. Net als in Nederland bij de Eredivisie moeten onder meer cafés, restaurants en hotels een zakelijk abonnement afnemen om de wedstrijden aan gasten te vertonen.

Beveiliging

La Liga gaat bij wedstrijden een onhoorbaar geluid meezenden dat als DNA kan worden beschouwd om het uitgezonden content te beveiligen. Dit geluid wordt opgevangen door gebruikers van de La Liga-app. De verkregen data wordt door La Liga op eigen servers ingeslagen. Aan de hand van deze data kan bepaald worden op welke adressen naar voetbalwedstrijden gekeken wordt. Door koppeling aan de abonnement-database kan worden bepaald of de exploitant van de openbare ruimte over het benodigde abonnement voor de vertoning beschikt.

IPTV

Maar ondanks dat La Liga in eerste instantie het illegale kijken voor zakelijke locaties wil bestrijden, kan de gegevens van de app ook worden gebruikt om individuele illegale kijkers op te sporten. Ook in Spanje viert namelijk kijken via een illegaal IPTV-abonnement hoogtij dagen. Bij de aanpak van deze vorm van illegaal kijken heeft aanpak van de verkopers van dit soort illegale abonnement de prioriteit. Mocht echter gekozen worden om ook de gebruikers van de illegale abonnementen aan te pakket, kan de data verkregen door de La Liga-app worden ingezet.
Title: Re: La Liga wil illegale vertoning voetbal met app opsporen
Post by: rs232 on June 13, 2018, 10:30:07 PM
Wat een onzin! Belachelijk wat een anti privacy actie is dit zeg. Telefoons uitzetten dan. Over 10 jaar hangen op elke diagonale hoek van een blok huizen drones, Big Brother is dan continu aanwezig en de hobby drones zijn verbannen. De wereld wordt steeds lelijker  <achter>
Title: Re: La Liga wil illegale vertoning voetbal met app opsporen
Post by: LuxSat on June 14, 2018, 08:15:27 AM
Wat die camera's betreft dat loopt echt uit de hand  :-?
(https://www.luxsat.eu/Animaties/allerlei/12.gif)
Title: Re: La Liga wil illegale vertoning voetbal met app opsporen
Post by: Lawsons on June 14, 2018, 03:04:28 PM
Privacy is al lang ver te zoeken met toestellen die met het internet verbonden zijn, is het niet met deze toestellen is het met je bankkaart en of de slimme camera's die je tegenwoordig overal volgen en je in de stad  of op de snelweg ziet hangen.
Big Brother is watching you everywhere  :-x
Title: Re: La Liga wil illegale vertoning voetbal met app opsporen
Post by: rs232 on June 14, 2018, 05:59:01 PM
niet alleen de camera's, deze zijn makkelijk af te dekken. Wat dacht je van de microfoons? De mobiel staat continue open, als het deze 's nachts naast je bed oplaadt hebben ze jouw slaapprofiel al opgeslagen, grootste criminelen zijn het: wie de pot.....  :drink: