LuxSat Satellite

Luxsat Online => Online Sat & Newsflash => Topic started by: LuxSat on March 21, 2018, 03:39:06 PM

Title: Belgie (doorspoelen van reclame verbieden)
Post by: LuxSat on March 21, 2018, 03:39:06 PM

(https://images0.persgroep.net/rcs/PqXF4UneE8Vdw6FluJB6kl77gZw/diocontent/120522066/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8)


Indien de tv-zenders en distributeurs zelf geen oplossing vinden voor het uitgesteld kijken, wil minister van Media Sven Gatz (Open VLD) zelf ingrijpen en het doorspoelen van reclame verbieden.

Ruim een kwart van het tv-kijken gebeurt uitgesteld en dat baart de commerciële zenders zorgen. Wie uitgesteld kijkt, spoelt immers doorgaans de reclame door en zo missen de omroepen reclame-inkomsten. Zenders en distributeurs als Telenet en Proximus zoeken sinds vorig haar naar een oplossing, maar die blijft uit.

Mediaminister Sven Gatz, die in San Francisco is en daar onder meer Netflix bezocht, wil die gesprekken vlot trekken. Lukt dat niet, dan zal hij via een decreet het doorspoelen van reclame verbieden. “Als het moet om een gezond medialandschap te behouden dan zal ik dat doen. Dan zitten we weer voor een paar jaar goed”, aldus Gatz. Bij uitgesteld kijken zou de kijker kortere reclameblokken krijgen.

Bij Medialaan (VTM, Q2, CAZ, Vitaya) kan je reclame nu al niet doorspoelen als je programma’s opvraagt. De mediagroep staat niet afkerig tegen de oplossing die Gatz voorstelt.
Title: Re: Belgie (doorspoelen van reclame verbieden)
Post by: mebo870 on March 21, 2018, 06:01:57 PM
We kennen ondertussen de methodes die Gatz erop na houd om een gezond medialandschap te krijgen.
100 lokale radio's heeft die op 1 januari het zwijgen opgelegd, sommige daarvan bestonden al 35 jaar.
Niet toevallig de radio's die lokaal enorm populair waren, moesten er uit.
Dat zal Q Music en Joe Fm heus geen windeieren hebben gelegd, het zal géén toeval zijn dat deze onderdeel zijn van: 'Medialaan' 

Diezelfde Medialaan bezit 7 tv zenders en 2 radioketens, als het slecht gaat met de reclamebusiness, ligt dat heus niet aan het doorspoelen van opnames, maar aan de pulp die zij programma's noemen.

enfin gatz is ondertussen al terug gefloten (http://users.telenet.be/mebo870/smiley/FuckYou.gif)   
Title: Re: Belgie (doorspoelen van reclame verbieden)
Post by: Kanus on March 22, 2018, 03:30:15 PM
idd doorspoelen van reclame lost niks op. Het is dat ze ons al die troep door de neus boren en ze alleen naar het grote geld kijken.
Meneer zal straks al wel een mooi baantje bij de Raad van commissarissen zijn beloofd ofzo.
De verdienmodellen zijn gewoon uit de hand gelopen en ze hebben alleen maar meer en meer zenders laten ontstaan waar al die reclame opgezet kan worden.

Ik denk dat de meeste mensen al die prut zenders ( want dat zijn ze inmiddels allemaal) alleen maar kijken uit verveling en zappen net zolang
tot ze iets tegenkomen waar ze dan maar wat blijven hangen.
Stel je voor je hebt 10 prut zenders met troep aan programma's en vol met reclame...dat kost je aan abo 10 euri
Stel je nu eens voor dat er 1 zender is die GEEN reclame heeft...echt 0,0 en dat ze daar TOP programma's hebben....en die ene zender kost je 10 euri

wat zou jij dan doen als die mogelijkheid ook was dat je zelf kan kiezen welke zenders je wil PER abo?

Ik zou dan kiezen voor die 1 zender met TOP programma's zonder reclame.......de rest hoef ik niet te zien dus die kan ik dan ook niet meer ontvangen.

En zo zouden er dan een aantal zenders kunnen ontstaan.....misschien 2 of 3 zenders die op die manier met veel klanten veel geld voor hun programma's hebben.
Sommigen willen voor 30 euro al die 3 zenders en sommigen hebben er aan 1 genoeg voor een 10 euro.

Title: Re: Belgie (doorspoelen van reclame verbieden)
Post by: mebo870 on March 22, 2018, 04:46:41 PM
Ach die tv zenders van vandaag, ze zijn niks vernieuwend, het is oude wijn in nieuwe zakken en altijd dezelfde mensen die we terug zien .

Idem met series, sommige lopen tot vervelens toe vandaag nog altijd, terwijl andere mooie series niet eens de kans krijgen op het scherm te komen.
Een voorbeeld hier bij ons ‘familie’ op VTM, loopt al van 1991 dat is 27 jaar lang elke werkdag vanaf 20h00, worden we hiermee geteisterd, vandaag zitten ze aan aflevering 6137, u leest goed zesduizend honderd zevenendertig. 

20h00 op tv is godverdorie PRIME TIME, op dit uur kijken de meeste mensen naar tv, maar het moet hen ook interesseren. Ze durven die kutserie gewoon niet te beëindigen omdat ze vrezen dat kijkers gaan afhaken, terwijl het merendeel jaren geleden er al de brui aan gaf.
Het wordt dan een gewoonte, om 20h moet je niet bij VTM zijn, dan loopt die die stomme soapserie weer, het resultaat is dat een andere zender word gekeken. Later op de avond wordt er dan wel een keer gezapt naar VTM, maar als dan weer zoiets interessant is zoals ‘Belgium's Got Talent’, dan zapt de meerderheid wel door naar iets anders.

Dat begrijpen ze daar maar niet, dat ze hiermee potentiële kijkers afstoten van in het begin van de avond al.
Voor mij hoeven het niet altijd kwaliteitsvolle programma’s te zijn, maar er is gewoon geen kwaliteit te vinden op dit soort zenders.

Wat me dan nog het meest verbaasd, volgens hen gaat het slecht in de business, maar ze doen wel de ene na de andere overname. 
Dan zijn er nog de sportrechten die ze opkopen, voor onder meer voetbal, ettelijke miljoenen zijn daar mee gemoeid.
Daar horen we dan weer niks van in hun geweeklaag.
(http://users.telenet.be/mebo870/smiley/minzdr.gif)
Title: Re: Belgie (doorspoelen van reclame verbieden)
Post by: Kanus on April 13, 2018, 12:05:39 PM

Dan zijn er nog de sportrechten die ze opkopen, voor onder meer voetbal, ettelijke miljoenen zijn daar mee gemoeid.

Over die sportrechten.....daar zin van de week bij Ziggo sport invallen gedaan wegens vermoedelijke kartel praktijken
En volgens mij ook bij Fox en in België was er ook wat loos.....heb het niet helemaal gelezen allemaal.

En btw. wat je zegt klopt als een bus.
Je hebt nu b.v. op History HD een mooie TV serie lopen. Ik schrok me een hoedje hahaha wist niet wat ik zag op die zender.
Daar zag ik opeens blote vrouwen die sex hadden en dacht dat CD weer een zenderwissel had gedaan.
Maar nee, het klopte echt....daar is nu een serie "Black Sails"
Maar jammer is nu weer dat ze op die zender History ( en ook Discovery e.d.) je altijd doodgooien met herhalingen van herhalingen.
En dan hebben ze een keer iets heel goeds wat je dan volgen wil, maar dan zit je echt aan de tijd vast.
Ze zenden dat dan ook maar 2x uit per afl. op de donderdag avond en nog een keer diep in de nacht. Een week later is dan weer de volgende afl.

Kijk dat is jammer dat ze dat dan niet de hele week door op sommige tijden zo'n afl. herhalen en de weken daarna ook nog eens eerdere afl, herhalen.

Maar ja...zo'n goede serie kost geld geld geld....en er zullen wel rechten zijn van het aantal keren uitzenden.
Gaan ze dat dus veel herhalen dan kost het steeds meer geld.....en dus vandaar dat de rest van de programmering weer allemaal
van hetzelfde is dat wel met oeverloze herhalingen gevuld kan worden.