gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 

Don't forget to visit our sponsors, they keep this forum free for you.
Vergeet niet om onze sponsors te bezoeken, zij houden dit forum gratis voor je.
N'oubliez pas de visiter nos sponsors, ils garderont ce forum pour vous gratuitement.
 
gfx gfx
gfx
83537 Posts in 13474 Topics by 57758 Members - Latest Member: myarit11 June 26, 2019, 10:03:52 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | Nieuws | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  INSTALLATIE  |  Schotels  |  Afstellen schotel
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Afstellen schotel  (Read 356 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4021
  • : be
Afstellen schotel
« on: June 11, 2019, 12:56:43 PM »
Wie weet eigenlijk waarom de ingebouwde satfinder of signaalmeter geen signaal laat zien tijdens het zoeken.
Stel je zit op een camping met een driepootje, schoteltje, enigma2 box en je kan zoeken tot morgen maar een fix of enig signaal krijg je niet te zien.
Ik heb dus altijd een afzonderlijke satfinder nodig, je ken het wel zo eentje met fluitsignaal om een satelliet te vinden.
Meestal zit je dan op de verkeerde satelliet en moet je wat elders en langer zoeken, maar dit werkt dan wel.
Hetzelfde ervaar ik wanneer er reeds signaal is (en beeld) en ik bv. het signaal voor 3sec. onderbreek. dan krijg ik geen signaal meter te zien in de ingebouwde signaalmeter.
De image welke ik gebruik is Openpli en de box is een Mutant HD60 misschien is dit bij andere boxen of images niet zo?
Iemand die er meer over weet?

 


 
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget claudck193.193.axc.nl/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Online g@it

  • Full Member
  • **
  • Posts: 19
Re: Afstellen schotel
« Reply #1 on: June 11, 2019, 01:56:51 PM »
Ik gebruik altijd de satfinder in Open Pli 7.0 met een Xtrend 9500 of  8500.
Of een DM 7020-HD met Pli 4.

Het lukte me laatst zelfs om op nilesat 7.3 west transponder 12111 H 27500 3/4 Oman tv te ontvangen.
De met een kringloop LNB en Triax schotel van 1 meter
Dreambox 7020 met Wave Frontier T90
aangesloten met 0 - 12v switch , Satconn 10/1 en Spaun sar411f 4/1.

ps. let niet op de schrijffouten.

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7411
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #2 on: June 11, 2019, 06:26:03 PM »
Dat moet lukken met de signaalmeter, voorwaarde is wel dat je de box eerst op een bestaande zender zet en pas dan de signaalmeter aanspreekt.
Je ziet dat signaal duidelijk opkomen, de T90 heb ik op die manier helemaal afgeregeld.
Hou er wel rekening mee dat alles digitaal is, er zit enige vertraging in alvorens er beeld is. 
En als kampeerder zou je een degelijk kompas moeten hebben, daarmee bepaal je heel exact de richting van de satelliet.
bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen (La Roche) is het voor de 23.5E ASTRA 3B
Elevation: 30.0°
Azimuth (true): 157.2°
Azimuth (magn.): 155.7° 

Er bestaan apps voor de smartphone, waarmee richting en elevatiehoek uitgelezen kunnen worden.
 

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4021
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #3 on: June 11, 2019, 08:42:27 PM »
Je hebt daar idd een goeie app onlangs op het forum gepost  :cool:
Maar dit is het probleem niet van mij, ik probeer het uit te leggen.

Ik heb 1LNB en een schotel van 80cm en stel m'n box in op enkel 23.5°
Ik kies in de zenderlijst één of NPO1 en ga naar de "signaal zoeker" die geeft 0.0 signaal.
Logisch want m'n schotel staat nog niet juist. Maar al draai ik naar de juiste positie er komt daar nooit een signaal op. Het lijkt ofdat de tuner op dat moment niet actief is, ook rekening houdend met vertragingen.   
Om dit op te lossen moet ik terug gaan in het menu en terug de signaal zoeker openen dan zie ik pas het signaal.

Misschien ligt het aan mijn configuratie box of image, voorlopig weet ik het niet.
Maar in het weekend ga ik het proberen met de oudere DM500HD
 


   
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget claudck193.193.axc.nl/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4021
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #4 on: June 14, 2019, 08:12:30 PM »
Het werkt in ieder geval wel met de DM500HD met openpli.
Als het morgen niet teveel regent probeer ik met een andere image op de Mutant HD60.

Dus het is een alleenstaand geval zonder veel erg want ik trek mijn plan wel op een andere manier.
Ik laat wel nog iets weten of het met HDfreaks wel werkt.
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget claudck193.193.axc.nl/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7411
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #5 on: June 14, 2019, 08:22:23 PM »
Misschien een fout in de software

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4021
  • : be
Re: Afstellen schotel
« Reply #6 on: June 14, 2019, 11:36:16 PM »
Een schotel uitrichten moet ik nu niet zoveel doen maar laatst met hemelvaart waren we gaan kamperen en ik moest m'n manuele satfinder gebruiken.
Het is in ieder geval met de laatste release candidate 7.1 van openpli en dat zou kunnen dat er nog iets niet in orde is.

Voorlopig gebruik ik de enigma2-plugin-extensions-quicksignalinfo_1.3-r1_all.ipk plugin en dit werkt dan weer wel.


  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget claudck193.193.axc.nl/luxsat.sh -O - | /bin/sh

LuxSat Satellite  |  INSTALLATIE  |  Schotels  |  Afstellen schotel
 

gfxgfx
gfx gfx



Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2019 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!