gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 

Bezoek onze sponsors zij betalen onze server kosten en houden het gratis voor jullie
Visit our sponsors they pay our server costs and keep it free for you
Visitez nos commanditaires, ils paient les frais de notre serveur et le gardent gratuit pour vous.

 
gfx gfx
gfx
83295 Posts in 13418 Topics by 57621 Members - Latest Member: kaspas April 20, 2019, 06:56:15 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | Nieuws | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  HET NIEUWS VAN DE DAG  |  Online Sat & Newsflash  |  BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart  (Read 252 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lawsons

  • Administrator
  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1747
  • : be
BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart
« on: February 05, 2019, 02:42:38 PM »
In Nederland en BelgiŽ was de Super Bowl bij veel distributeurs, zoals Ziggo, KPN, T-Mobile en Telenet, zonder aanvullend abonnement live op BBC One te volgen. Dit ondanks dat de betaalzenders FOX Sports (Nederland) en Eleven Sports (BelgiŽ) voor veel geld de exclusieve uitzendrechten bij rechthebbende NFL hadden gekocht. De verontwaardiging over het uitzenden van Super Bowl 53 op BBC One is bij de Belgische betaalzender Eleven Sports dan ook groot.

BBC in ether en via satelliet
BBC One is in Nederland, BelgiŽ en Ierland bij veel distributeurs in het zenderaanbod opgenomen. Dit heeft te maken met oude afspraken uit de tijd dat in deze landen de zenders van de Britse publieke omroep BBC op eenvoudige wijze analoog uit de ether te plukken waren. Dit los van het feit dat op dit moment alle landelijk Britse zenders van BBC met een kleine schotelantenne ongecodeerd, en in veel gevallen zelfs in HD-kwaliteit, in Nederland en BelgiŽ via de Astra2-satelliet zijn te ontvangen. Officieel is satellietontvangst alleen in het Verenigd Koninkrijk mogelijk omdat de zenders via speciaal op het Verenigd Konikrijk gerichte antennes Ė de zogenaamde UK spotbeam Ė wordt uitgezonden. Maar ondanks het zeer gerichte uitzendsignaal zijn alle zenders die via deze antennes worden uitgezonden makkelijk in Nederland en BelgiŽ te ontvangen.

BBC One verstoren
De commotie die nu is ontstaan gaat over de ontvangstmogelijkheid van BBC One in het kader van de Super Bowl zonder aanvullend abonnement van een betaalzender. Eleven Sports wilde dat distributeurs in BelgiŽ de uitzending van Super Bowl op BBC One zouden verstoren, lees op zwart zetten. Dit is geen nieuw fenomeen in omroepland. In het verleden werden enkele programmaís die bijvoorbeeld op de Italiaanse publieke zender RAI UNO werden uitgezonden vanwege uitzendrechten op zwart gezet.  Maar in het geval van de Super Bowl in BelgiŽ verstoorde alleen Proximus de uitzending van BBC One afgelopen zondagnacht tijdens Super Bowl. Telenet-abonnees konden ongestoord naar BBC One, en dus de Super Bowl, kijken. De uitleg van Telenet is dat het bedrijf aan BBC heeft gevraagd of de uitzending van BBC One tijdens de Super Bowl verstoord moesten worden. BBC liet uiteindelijk weten dat dit niet hoefde.

Gesprek over uitzendrechten
Het gevolg van de beslissing van BBC is dat in de komende maanden vanuit NFL een gesprek met BBC gaat plaatsvinden over de uitzendrechten van NFL-content. De kans is aanwezig dat BBC in de toekomst gedwongen wordt om maatregelen te nemen waardoor de uitzendingen alleen in het Verenigd Koninkrijk te zien zijn. BBC heeft immers alleen de uitzendrechten voor dit gebied van NFL gekocht. De mogelijkheid is tevens aanwezig dat andere rechthebbenden BBC aanspreken op bescherming van de uitzendrechten van hun evenementen. Hierdoor kunnen meer programmaís op zenders van BBC verstoord worden die in Nederland, BelgiŽ en Ierland bij distributeurs zijn te ontvangen. Dit zorgt voor veel extra werk voor distributeurs. Iets dat doorgifte van BBC-zenders voor hen minder interessant kan maken.

No-deal Brexit
De toekomstige doorgifte van BBC-zenders staat vanwege een andere reden toch al op het spel. Bij een no-deal Brexit is het niet uitgesloten dat alle landelijke BBC-zenders Ė zoals BBC One, BBC Two en BBC Four Ė bij alle distributeurs buiten het Verenigd Koninkrijk uit het zenderaanbod verdwijnen. De huidige afspraken over distributie buiten het Verenigd Koninkrijk komen bij de Brexit te vervallen. Als geen nieuwe afspraken gemaakt worden, zoals bij een no-deal Brexit waarschijnlijk het geval is, dan moet de doorgifte van BBC-zenders buiten het Verenigd Koninkrijk gestaakt worden.
Grts Peter

Oscam compiler
Ultimo4k OBH 4.2.0.39 2x DVB-S2X 1x DVB-C tuners + 1TB HDD incl. Ci+ Telenet cam
Triax 110 Multifeed 9E-19E-23E-28E
Zero4k BH 3.0.8.B DVB-S2X + pvr-kit 250GB HDD met Triax 88 op Amiko DM3800 rotor
DM520 Powersat 1.2t

LuxSat Satellite  |  HET NIEUWS VAN DE DAG  |  Online Sat & Newsflash  |  BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart
 

gfxgfx
gfx gfxSupport our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2019 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!