gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 
Latest updates

Update Vu plus Openvix-5.3.001 - 22-08-2019
Update (28 OE2.0 )-plugin-extensions-RaedQuickSignal -19-08-2019
Update ( Enigma2.5 )-plugin-extensions-barryallen_12.81 - 18-08-2019
New Custom Arm/Aarch64 Oscam edition r-11539 for Dreambox and Vu+ 17-08-2019

 
gfx gfx
gfx
83667 Posts in 13517 Topics by 57829 Members - Latest Member: stich86 August 23, 2019, 10:48:58 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | Nieuws | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  HET NIEUWS VAN DE DAG  |  Online Sat & Newsflash  |  BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart  (Read 328 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lawsons

  • Administrator
  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1836
  • : be
BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart
« on: February 05, 2019, 02:42:38 PM »
In Nederland en BelgiŽ was de Super Bowl bij veel distributeurs, zoals Ziggo, KPN, T-Mobile en Telenet, zonder aanvullend abonnement live op BBC One te volgen. Dit ondanks dat de betaalzenders FOX Sports (Nederland) en Eleven Sports (BelgiŽ) voor veel geld de exclusieve uitzendrechten bij rechthebbende NFL hadden gekocht. De verontwaardiging over het uitzenden van Super Bowl 53 op BBC One is bij de Belgische betaalzender Eleven Sports dan ook groot.

BBC in ether en via satelliet
BBC One is in Nederland, BelgiŽ en Ierland bij veel distributeurs in het zenderaanbod opgenomen. Dit heeft te maken met oude afspraken uit de tijd dat in deze landen de zenders van de Britse publieke omroep BBC op eenvoudige wijze analoog uit de ether te plukken waren. Dit los van het feit dat op dit moment alle landelijk Britse zenders van BBC met een kleine schotelantenne ongecodeerd, en in veel gevallen zelfs in HD-kwaliteit, in Nederland en BelgiŽ via de Astra2-satelliet zijn te ontvangen. Officieel is satellietontvangst alleen in het Verenigd Koninkrijk mogelijk omdat de zenders via speciaal op het Verenigd Konikrijk gerichte antennes Ė de zogenaamde UK spotbeam Ė wordt uitgezonden. Maar ondanks het zeer gerichte uitzendsignaal zijn alle zenders die via deze antennes worden uitgezonden makkelijk in Nederland en BelgiŽ te ontvangen.

BBC One verstoren
De commotie die nu is ontstaan gaat over de ontvangstmogelijkheid van BBC One in het kader van de Super Bowl zonder aanvullend abonnement van een betaalzender. Eleven Sports wilde dat distributeurs in BelgiŽ de uitzending van Super Bowl op BBC One zouden verstoren, lees op zwart zetten. Dit is geen nieuw fenomeen in omroepland. In het verleden werden enkele programmaís die bijvoorbeeld op de Italiaanse publieke zender RAI UNO werden uitgezonden vanwege uitzendrechten op zwart gezet.  Maar in het geval van de Super Bowl in BelgiŽ verstoorde alleen Proximus de uitzending van BBC One afgelopen zondagnacht tijdens Super Bowl. Telenet-abonnees konden ongestoord naar BBC One, en dus de Super Bowl, kijken. De uitleg van Telenet is dat het bedrijf aan BBC heeft gevraagd of de uitzending van BBC One tijdens de Super Bowl verstoord moesten worden. BBC liet uiteindelijk weten dat dit niet hoefde.

Gesprek over uitzendrechten
Het gevolg van de beslissing van BBC is dat in de komende maanden vanuit NFL een gesprek met BBC gaat plaatsvinden over de uitzendrechten van NFL-content. De kans is aanwezig dat BBC in de toekomst gedwongen wordt om maatregelen te nemen waardoor de uitzendingen alleen in het Verenigd Koninkrijk te zien zijn. BBC heeft immers alleen de uitzendrechten voor dit gebied van NFL gekocht. De mogelijkheid is tevens aanwezig dat andere rechthebbenden BBC aanspreken op bescherming van de uitzendrechten van hun evenementen. Hierdoor kunnen meer programmaís op zenders van BBC verstoord worden die in Nederland, BelgiŽ en Ierland bij distributeurs zijn te ontvangen. Dit zorgt voor veel extra werk voor distributeurs. Iets dat doorgifte van BBC-zenders voor hen minder interessant kan maken.

No-deal Brexit
De toekomstige doorgifte van BBC-zenders staat vanwege een andere reden toch al op het spel. Bij een no-deal Brexit is het niet uitgesloten dat alle landelijke BBC-zenders Ė zoals BBC One, BBC Two en BBC Four Ė bij alle distributeurs buiten het Verenigd Koninkrijk uit het zenderaanbod verdwijnen. De huidige afspraken over distributie buiten het Verenigd Koninkrijk komen bij de Brexit te vervallen. Als geen nieuwe afspraken gemaakt worden, zoals bij een no-deal Brexit waarschijnlijk het geval is, dan moet de doorgifte van BBC-zenders buiten het Verenigd Koninkrijk gestaakt worden.
Grts Peter

Ultimo4k Open BlackHole 4.2.048 2x DVB-S2X 1x DVB-C tuners + 1TB HDD incl. Ci+ Telenet cam
Zero4k Blackhole 3.0.9D PVR kit 500GB hdd
DM520 powersat 1.2u
Triax 110 Multifeed 9E-19E-23E-28E 4x 4/1 spaun switch 3 uitgangen op Ultimo4k, 1 uitgang op Zero4k
Triax 88 op Amiko DM3800 rotor op Ultimo4k

LuxSat Satellite  |  HET NIEUWS VAN DE DAG  |  Online Sat & Newsflash  |  BBC in Nederland en BelgiŽ vaker op zwart
 

gfxgfx
gfx gfxSupport our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2019 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!