gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 11:31:03 AM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Leegloop zenderpakketten: vooral bij Ziggo en Canal Digitaal
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Leegloop zenderpakketten: vooral bij Ziggo en Canal Digitaal  (Read 704 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LawsonsTopic starter

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2024
  • Country: be
Leegloop zenderpakketten: vooral bij Ziggo en Canal Digitaal
« on: January 30, 2019, 12:27:35 PM »
Het aantal traditionele tv-abonnementen daalde in 2018 flink. Die tendens zet naar verwachting door. De aanbieders hebben ondertussen grote moeite het lineaire aanbod op peil te houden.

Alle aanbieders van digitale televisie hebben te kampen met een zender-leegloop. Het lineaire aanbod is al een tijdje aan het verschralen en hieraan komt vooralsnog geen einde. De grootste klappen vallen om uiteenlopende redenen bij de providers Canal Digitaal en Ziggo. Wie een blik werpt op de zenderwijzigingenpagina van Ziggo en een stukje terugbladert, kan zelf vrij eenvoudig de conclusie trekken: sinds een jaar of twee zijn véél meer tv-zenders van de kabel verdwenen dan dat daar nieuwe voor terugkwamen. Dit betreft vooral het duurdere aanvullende zenderpakket bij Ziggo. Mogelijk kondigt Ziggo op korte termijn nieuwe zenders aan, maar om het verlies van zenders als AMC, Motorsports, Fine Living en andere te compenseren is een forse zenderuitbreiding nodig. En die wordt op korte termijn niet verwacht. Althans niet waar het gaat om het lineaire zenderaanbod. En niet alleen Ziggo heeft hier te kampen met het stoppen van veel zenders. Ziggo moet haar abonnees daarom vooral zien vast te houden met het uitbreiden van het on-demand aanbod en verhogen van internetsnelheid. Het uitgedunde lineaire zenderaanbod heeft nog niet tot aanpassingen van de abonnementstarieven geleid.

Zenderaanbod Canal Digitaal verschraalt verder
Maar ook bij Canal Digitaal gaat het hard. Daar kan de provider voor het grootste deel zelf vrij weinig aan doen. Voor zenders die zelf stoppen, is niet zomaar een vervanger te vinden. Toch maakt het uitdunnen van het lineaire zenderaanbod via de satelliet ook deel uit van de eigen strategie om zich meer te gaan richten op het online zenderaanbod; een stap die Canal Digitaal-eigenaar M7 Group ook noodzakelijkerwijs zet om zo succesvol te kunnen blijven in een snel en sterk veranderende televisiemarkt; de Nederlandse en Vlaamse markt is te klein voor een groot lineair tv-aanbod via de satelliet met de bijkomende kostprijs. Enkele van de wijzigingen die ook Canal Digitaal troffen, zijn het recente stoppen van Motorsporttv en eerder van kinderzender JimJam. De distributie van BravaHD vervalt binnenkort ook omdat deze zender door eigenaar Stingray Music Classica HD wordt vervangen. Canal Digitaal geeft momenteel beide klassieke zenders door. Omroep L1 en Omroep Zeeland zijn in januari al gestopt met de lineaire uitzendingen, maar blijven wel via de Canal Digitaal-app te zien. Dit was een besluit van de regio-omroepen om zo te bezuinigen. In februari stoppen dan ook twee zenders die juist uniek waren in het zenderaanbod van Canal Digitaal: EDGEsport HD en eSports HD. De satellietkijker heeft zelf wel als bijkomend voordeel dat het zenderaanbod via de schotel het grootst is van alle platforms, zeker als daar ook de Britse Astra-2 bij wordt ontvangen.
Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

Offline rs232

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 319
  • Country: nl
  • Donateur
Re: Leegloop zenderpakketten: vooral bij Ziggo en Canal Digitaal
« Reply #1 on: January 30, 2019, 04:32:38 PM »
mijn maanden zijn geteld bij CD!
RS232,

GigaBlue HD800 UE Plus + Openvix 4.2 met Archsat 88cm elliptical en Moteck SG 2100A
Raspberry PI 2 + Domoticz,
Raspberry PI 3 + Pi-Hole
Raspberry PI 4 2GB + Libre-elec met Kodi, Hyperion Ambilight en Netflix

Offline LawsonsTopic starter

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2024
  • Country: be
Re: Leegloop zenderpakketten: vooral bij Ziggo en Canal Digitaal
« Reply #2 on: January 30, 2019, 04:46:41 PM »
Leegloop zenderpakketten blijft doorgaan, weer verdwijnt een zender.
Slecht nieuws voor klanten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen. Het zenderaanbod wordt minder. Dit keer verdwijnt het kanaal Fishing and Hunting.

Fishing and Hunting is in Nederland alleen bij Canal Digitaal en in België bij TV Vlaanderen bij distributeurs in het zenderpakket beschikbaar. TV Vlaanderen meldt dat de zender voor het einde van februari niet meer door klanten te bekijken is. Canal Digitaal en TV Vlaanderen zijn merknamen van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group. Omdat Fishing and Hunting bij beide distributeurs gebruikmaakt van dezelfde bandbreedte op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost kan worden gesteld dat de zender ook bij Canal Digitaal verdwijnt. In de komende dagen verdwijnen ook de zenders EDGEsport HD en eSports HD uit het lineaire zenderaanbod van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

Ziggo
Waar Canal Digitaal en TV Vlaanderen dan weer geen last van hebben – en andere distributeurs wel – is het stoppen van de voormalig Scripps-zenders Travel Channel, Food Network en Fine Living. Deze zenders zijn alleen vandaag en morgen nog allemaal of deels bij Nederlandse distributeurs als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway te bekijken. M7 Group stopte de doorgifte van de toen bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen aanwezige Scripps-zenders medio 2018 omdat de distributieovereenkomst niet werd verlengd. Scripps Network werd begin 2018 overgenomen door Discovery Inc.
Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Leegloop zenderpakketten: vooral bij Ziggo en Canal Digitaal
 

gfxgfx
gfx gfx